Endress+Hauser

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Endress+Hauser logo

Endress+Hauser je spoločnosť zaoberajúca sa výrobou meracích prístrojov, ale i ponukou služieb a riešení v oblasti priemyslovej výrobnej techniky.[1]

Oblasti činnosti[upraviť | upraviť zdroj]

Spoločnosť produkuje zariadenia pre výrobné technológie najrôznejšej zložitosti v oblastiach merania hladiny a prietoku, analýzy vody, merania tlaku a teploty, spracovania dát a sieťových technológií.

História spoločnosti[upraviť | upraviť zdroj]

1. februára roku 1953, švajčiarsky technik pán Georg H. Endress a nemecký bankár pán Ludwig Hauser založili spoločnosť L.Hauser KG v Lörrachu. Spoločnosť začala svoju činnosť predajom inovačných elektronických kapacitných snímačov. Snímač sa stal ihneď úspešným a zakladatelia začali rýchlo budovať svoje vlastné výrobné zariadenie. Od tej doby predaj neustále narastal. Predaj, ktorý bol v počiatočných rokoch sústredený na južné Nemecko, sa rozšíril do celého Nemecka a potom do susedných krajín. Ku kapacitným snímačom postupne pribúdali ďalšie meracie princípy pre meranie hladiny. Neskôr boli taktiež vyvinuté, vyrábané a predávané snímače a zariadenia pre ďalšie fyzikálne parametre ako napr. snímače tlaku, snímače prietoku a prietokomery, analytické snímače a snímače teploty, rovnako ako doplnkové komponenty. Predaj a služby sa rozšírili po celej západnej Európe. Prvé zámorské pobočky boli založené v Japonsku a v Amerike v sedemdesiatych rokoch 20.storočia. V osemdesiatych rokoch začala spoločnosť kampaň s cieľom využitia všetkých možností mikroelektroniky a prevzatia vedenia v technológiách. Prechod zo signálovo orientovanej na informačne orientovanú automatizáciu motivoval E+H k účasti vo všetkých aktivitách týkajúcich sa procesných zberníc; v dnešnej dobe patrí spoločnosť k vedúcim na svetovom trhu.

V priebehu posledných desiatich rokov sa švajčiarska skupina postupne vyvinula z výrobcu snímačov pre automatizáciu procesov na medzinárodného dodávateľa automatizačných riešení, prevažne pre spracovateľský priemysel, ponúkajúci veľké množstvo snímačov vhodných pre výrobné procesy. V dnešnej dobe Endress+Hauser je lídrom medzi dodávateľmi procesnej automatizácie.

Registrované ochranné známky[upraviť | upraviť zdroj]

Niektoré vybrané ochranné známky spoločnosti: DOSIMAG, PROMAG, PROMASS, WATERMAG, PROWIRL, ReadWin, t-switch, Ceracore, PULSCON, Exner, STM, Staiger Mohilo, Vibracon, FIELDGATE, AUTOZERO, MAGPAC, PULSMAG, DISCOMAG, PICOMAG, VARIOMAG, SWINGWIRL, MASTERMAG, SPEEDMAG, EXIMAG, M-POINT, ORBITEX, ORBISINT, MYCOM, EXALERT, AUTOCAL, TECMAG, PROCOM II, DELTAWIRL, MEGA-LOG, DELTAPHANT, MAGPHANT, MONOMASS, DOSIMASS, TMB, iTemp, PreLine, Top 68, APPLICATOR, FieldTool, FieldWeb, FieldCheck, F-CHIP, T-DAT, S-DAT, CLEANFIT, Multiphant, STAMOSENS, WAM, W@M, PulseMaster, PhaseMaster, SOLISWITCH, STAMOLYS, FIELDCARE, ControlCare, MIKROPHANT, FIELDGATE, SOLICAP, PlantCare, ProcessCare, FIELDGATE, AGRIMAG, LIQUICAP,

Najpopulárnejšie výrobky Endress+Hauser[upraviť | upraviť zdroj]

Liquiphant, FTL, FTL260, FTL20, Promass, Promag, Sakura, Proservo, NMS, Prothermo, NMT, Cerabar, PMC, Deltabar, PMD, m-point, Soliphant, FTM, Micropilot, FMR, Levelflex, FMP, Gammapilot, FMG, Gammasilometer, Memosens, Proline, Multicap, DC, Solicap, Nivotester, Nivoswitch, Promonitor, Prosonic, Prowirl, Swingwirl, t-mass, variomag, tecmag, Orbisint, Orbipore, Ceragel, Ceraphant, Thermophant, Soliswitch, Soliwave, FDR, ReadWin, ToFTool, Commuwin, FieldCare, FieldTool, FuelsManager, NXA, ASP, Liquipoint,..

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Endress+Hauser Wetzer – jak to všechno začalo[nefunkčný odkaz]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]