Eyes on Me

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
„Eyes on Me“
Obrázok albumu môže byť použitý iba so súhlasom držiteľa autorských práv
SingelFaye Wong
Vydaný 1999
Formát CD single
Žáner J-Pop
Skladateľ Nobuo Uematsu (music)
Textár Kako Someya (lyrics)

"Eyes on me" je popová balada v podaní čínskej speváčky Faye Wong ako ľúbostný motív pre video hru Final Fantasy VIII. Text piesne, ktorý napísal trochu nedokonalou angličtinou Kako Someya, odhaľuje nádej speváčky v nočnom klube na lásku s členovi publika (v hre sa to týka Julie a Lagunu).

Pieseň bola vydaná ako CD singel v Japonsku. Bola to prvá pieseň v histórii video hier, ktorá vyhrala ocenenie na 14. Annual Japan Gold Disc Awards, kde vyhrala “Song of the Year (Western Music)“ roku 2000.

Predalo sa cez 400.000 kópií, čo z nej robí najlepšie predávaný disk hudby k video hre v Japonsku až do "Hikari" od Utada Hikaru pre Kingdom Hearts.

V hre pieseň napísala Julia Heartilly, pianistka, ktorá je zaľúbená do Lagunu Loire. V hre je opakovane prehrávaná v rôznych situáciách ako inštrumentálny kúsok, zahŕňajúci verziu nazývanú Julia. Jej celá verzia znie vo chvíli, keď Squall Leonhart a Rinoa Heartilly – hlavné postavy hry – nastúpia na vesmírnu loď Ragnarok. Zaznie ešte raz na konci hry.

Ďalšie verzie[upraviť | upraviť zdroj]

Tanečný remix "Eyes on Me" bol zahrnutý na japonskom vydaní Wongovej albumu z roku 2000 – Fable. Remixy sa tiež objavili na Toshiba EMI's Dancemania sérii. V roku 2004 verzia v japončine nazvaná "Summer Album" s textom od Kazushige Nojima bol obsiahnutý na Final Fantasy Song Book: Mahoroba.

Pieseň bola tiež prespievaná Angelou Aki a vydaná na jej "Kokoro no Senshi" z roku 2006, s menšími gramatickými zmenami. V Excite japonskom interview, Aki hlási, že skladateľ Nobuo Uematsu povedal, že jej verzia vrhá svetlo na "Eyes on Me".