Fler.cz

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Fler.cz je prvé a najväčšie internetové handmade trhovisko v Česku, ktoré nadviazalo na celosvetové handmade hnutie v snahe obnoviť maloobchodné aktivity s českými ručnými výrobkami. Na českom internete začal pôsobiť v počiatkoch hospodárskej krízy (v roku 2008) a po štyroch rokoch jeho existencie už Fler navštevovalo mesačne pól milióna návštevníkov. V roku 2010 bol cez Fler predaný tovar za viac ako 100 miliónov Kč.[1]. Fler pomáha rozvíjať podnikanie tisícom drobným živnostníkom a umelcom.

Fler je odbornou verejnosťou vnímaný ako inovatívny projekt, predovšetkým pre svoje zameranie a prepojenie obchodného modelu so sociálnou sieťou. Fler, okrem sprostredkovania predaja taktiež ponúka sociálne funkcie a aktivity (ako sú diskusia, kluby, vnútorná pošta a pod.), vnútorný reklamný systém (reklamné pozície v rámci vnútorného reklamného mixu, facebook obchod a pod.), ale zasahuje aj do mediálnej oblasti (rozsiahly online časopis, internetová televízia s profesionálnymi výstupmi a pod.).

Fler je virtuálne trhovisko pre všetkých, ktorí sa radi kochajú a obklopujú originálnymi umeleckými výrobkami – šperkami, kabelkami, oblečením od talentovaných tvorcov.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Fler.cz meziročně zdvojnásobil obraty [online]. lupa.cz, 12. 2. 2011 0:29. Dostupné online.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

  • Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Fler.cz na českej Wikipédii.