Helga Rolfe

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Helga Rolfe je fiktívnou postavou trilógie Meet Helga Rolfe (Stretnúť Helgu Rolfe) od Jamesa Hadley-Chasea. Trilógia pozostáva z románov An Ace Up My Sleeve (Eso v mojom rukáve), The Joker in The Pack (Žolík v talóne) a I Hold The Four Aces (Držím štyri esá).

Helga Rolfe sa narodila v roku 1928 v USA na Floride ako Helga Schmidt. Jej otec bol Švajčiar (z nemecky hovoriacej časti) a matka Američanka. Časť svojho života prežila v Ženeve, kde sa naučila plynulo nemecky a francúzsky. Vyštudovala ekonómiu na Harvardovej univerzite.

Už od detstva sa cítila byť osamelá. Kvôli nadmernej inteligencii si nemala čo povedať so spolužiakmi, nemala súrodencov, otec právnik bol stále zaneprázdnený svojou firmou. Matka bola hlboko veriaci človek. Svoj voľný čas trávila v kostole alebo na cirkevných podujatiach. Vďaka tejto osamelosti sa u nej vyvinula nymfománia.

Ako dvadsaťsedemročná nastúpila do právnickej kancelárie ako sekretárka význačného floridského právnika Archera. Stala sa jeho milenkou. Archer jej potom navrhol, aby sa z vypočítavosti vydala za jedného z najbohatších ľudí na svete Hermanna Rolfeho, impotentného sadistického mrzáka, ktorý mal z prvého manželstva dcéru, ktorá ním pohŕdala.