Llamas with Hats

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Lamy v čiapkách)
Llammas with hats
Originálny názov Llammas with hats
Scenár Jason Steele
Réžia Jason Steele
Titulná pieseň Jason Steele
Krajina USA USA
Pôvodný jazyk angličtina
Počet sérií 1
Počet častí 12
Produkcia
Produkčná spoločnosť Jason Steele
Distribútor FilmCow
Vysielanie
Pôvodné 2009

Llamas with Hats (slov. Lamy v čiapkách) je krátka animovaná séria, ktorú vytvoril Jason Steele. Prvá epizóda bola vytvorená v roku 2009. Seriál obsahuje celkovo 12 epizód. Prvá časť predstavuje dve lamy, spolubývajúcich Carla a Paula. Celá séria sa nesie v štýle čiernej komédie. Existuje aj neoficiálny český dabing Lamy v čepicích v ktorom majú hlavné postavy mená Kája a Pája.

Hlavné postavy[upraviť | upraviť zdroj]

  • Carl (Kája) – Šedá lama so zelenou čiapkou. Postavu v origináli daboval Chris Alex. Jeho rozhovory s Paulom ani zďaleka nepoukazujú na to, kým v skutočnosti je - nebezpečný sociopat, ktorý má záľubu v masovom vraždení ľudí a častiach ich anatómie.
  • Paul (Pája) – Hnedá lama s ružovou čiapkou. Zo začiatku väčšina divákov kvôli jej ružovej čiapke a hlasu predpokladalo, že ide o ženskú lamu. Avšak v tretej epizóde bolo odhalené, že ide o mužskú postavu.

Zápletka[upraviť | upraviť zdroj]

Od prvej epizódy sa Carl vyvíja ako viac a viac nebezpečná lama, ktorá „mimo kamery“ vykonala strašné veci, ako vraždenie bábätiek a hromadenie ich rúk. Následky týchto činov je však (našťastie?) jediné, čo v seriáli vidíme, ako aj pohoršenie jeho družky Paula, ktorá vyniká najmä kričaním „Caaaaarl!“ po tom, čo sa dozvie o Carlových skutkoch.