Machinae Supremacy

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Machinae Supremacy

Základné informácie
Pôvod Švédsko Luleå, Švédsko
Žáner(-re) SID Metal, Power metal, Heavy metal, Industriálny metal, Chiptune
Pôsobenie 2000-súčasnosť
Vydavateľstvá Spinefarm Records
Súvisiace články Masugn, LifeForce, FLAK, Garden of Concrete, Inja
Webstránka machinaesupremacy.com
Členovia skupiny
Robert Stjärnström
Jonas Rörling
Andreas Gerdin
Niklas Karvonen
Tomi Luoma
Bývalí členovia
Kahl Hellmer
Johan Palovaara
Tobias Malm
Tomas Nilsén
Johan Hedlund

Machinae Supremacy je švédska hudobná skupina, ktorá vo svojej hudobnej produkcii kombinuje heavy metal, power metal a alternatívny rock so zvukmi elektronickej osembitovej hudby, ktorá býva označovaná ako „chiptunes“. Sami svoj hudobný štýl označujú ako „SID metal“. Vo svojich nahrávkach často využívajú syntetizátor Elektron SidStation, ktorého základ tvorí čip SID (MOS Technology SID), pôvodne používaný k spracovaniu zvuku na počítačoch Commodore 64.

Na svojich internetových stránkach poskytujú Machinae Supremacy na stiahnutie po názvom site release značný počet, 32 originálnych nahrávok s približne so stotisíc stiahnutiami za mesiac.[1][2]

Deus Ex Machinae bol prvým komerčným albumom kapely vydaný v roku 2004 cez nezávislý, v súčasnosti zaniknutý label MbD Records. V súčasnosti vydávajú hudobné albumy cez vydavateľstvo Spinefarm Records. Sú nimi: Redeemer (2006), po ktorom v roku 2008 nasledoval Overworld, v roku 2010 to bol A View from the End of the World a v roku 2012 Rise of a Digital Nation. Ich najnovší hudobný album vyšiel v 22. augusta 2014 pod názvom Phantom Shadow.

Machinae Supremacy sa podieľali aj na tvorbe hudby pre počítačovú hru Jets'n'Guns. Celý tento soundtrack tiež na svojich oficiálnych stránkach poskytujú voľne na stiahnutie.

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. About [online]. [Cit. 2014-11-06]. Dostupné online. Archivované 2008-04-17 z originálu.
  2. MACHINAE SUPREMACY Signs With SPINEFARM RECORDS [online]. Blabbermouth, Roadrunner Records, 29. september 2006. Dostupné online.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Machinae Supremacy na anglickej Wikipédii.