myspace

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z MySpace)

Myspace

Logo Myspace
URLMySpace.com
Typ stránkySociálna sieť
RegistráciaPovinná pre prístup
VlastníkFox Interactive Media
Spustenieaugust 2003

myspace (štylizované ako my_____) je webová sociálna sieť, ktorej vlastníkom je spoločnosť Fox Interactive Media. Služba bola spustená v auguste 2003. Postupne sa stala jedným z najväčších komunitných serverov na svete. Spoločnosť sídli v kalifornskom meste Beverly Hills a zamestnáva približne 1000 zamestnancov.[1]

Táto sociálna sieť umožňuje užívateľom využívať chat, blogovať, diskutovať v diskusných skupinách a zdielať fotky alebo videá. Myspace ponúka osobné profily užívateľom od 14 rokov a niektoré špeciálne profily pre hudobníkov alebo hercov. Jej používanie je bezplatné, služba je financovaná pomocou reklamy.

MySpaceIM[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2009 Myspace vydal svoj oficiálny instant messenger s názvom MySpaceIM. Tento freeware softvér je dostupný iba pre Windows. MySpaceIM spolupracuje s užívateľským profilom na MySpace a informuje o udalostiach na webovej službe.

Kritika[upraviť | upraviť zdroj]

Myspace býva často kritizovaný za nedostatočné bezpečnostné opatrenia, šírenie reklamy a spamu, falošnými stránkami celebrít ale aj iných hrozieb. V niektorých amerických školách je služba zablokovaná z dôvodu častého používania študentmi.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. MySpace to cut 30% of workforce [online]. CNNMoney.com, jún 2009. Dostupné online. (po anglicky)

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Myspace

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]