Nottingham Business School

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Nottingham Business School

Newton Building, sídlo fakulty Nottingham Business School

Základné informácie
SkratkaNBS
Typfakulta Nottingham Trent University
Zameranieúčtovníctvo, financie, ekonomika, marketing, medzinárodné financie
Rok založenia1980
Kontaktné údaje
MiestoNottingham, Anglicko, UK
Adresa50 Shakespeare St, Nottingham NG1 4FQ, Spojené kráľovstvo
Telefón+44 (0)115 848 4460
Oficiálny webhttps://www.ntu.ac.uk

Nottingham Business School je jednou z 10-tich fakúlt v rámci Nottingham Trent University nachádzajúca sa severne od centra mesta Nottinghame v Anglicku. Vznikla v roku 1980 a od roku 2010 fakulta sídli v obnovenej budove Newton a Arkwright. Prestavba premenila dve z vlajkových budov univerzity (ktoré sú uvedené na zoznam II. Stupňa) na ultramoderný komplex prepojený presklenou spojovacou budovou. Nottingham Business School (často skrátene NBS) [1] sa nachádza v Newton Building. Škola ponúka kvalifikácie od vysokoškolských bakalárskych až po postgraduálne, magisterské a doktorské stupne.

Profesor Baback Yazdani je dekan a dohliada na päť akademických odborov:[2]

  • Účtovníctvo a financie (Accounting and Finance)
  • Ekonomika (Economics)
  • Riadenie ľudských zdrojov (Human Resource Management)
  • Manažment (Management)
  • Marketing (Marketing)

Spolu s Katedrou financií Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave zabezpečujú spojený diplom (joint degree) v programe Medzinárodné financie.

Akreditácie[upraviť | upraviť zdroj]

Nottingham Business School získala akreditácie od odborných inštitúcii, ako sú Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), CFA Society of the UK, Chartered Institute of Marketing (CIM), The Chartered Institute of Management Accountants (CIMA), The Chartered Institute of Personnel and Development accreditation (CIPD), Chartered Institute of Public Finance (CIPFA), Chartered Management Institute (CMI), EPAS, EdUniversal 2013 (3 Palmes), Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) a QS Stars.

NBS je akreditovaná inštitúciami EQUIS a AACSB, čo ju radí medzi prvé 1% ekonomických fakúlt (business schools) na svete. [3] Je iba jednou z 19 ekonomických fakúlt vo Veľkej Británii, ktorá má obidve akreditácie.

Nottingham Business School sa umiestnila na 95. mieste v zozname najlepších európskych obchodných škôl podľa časopisu Financial Times v roku 2017 [4] a 93. na zozname svetových Masters programov v oblasti manažmentu (management list). [5]

Joint degree s Ekonomickou univerzitou v Bratislave[upraviť | upraviť zdroj]

Katedra financií Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave zabezpečuje spolu s fakultou Nottingham Business School na Nottingham Trent University spojený diplom na druhom stupni štúdia v akreditovanom programe Medzinárodné financie a International Finance. Absolventi tak majú možnosť získať súčasne slovenský titul Inžinier (Ing.) a medzinárodné uznavaný akademický titul Master of Science (MSc.).[6]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Archived copy [online]. . Dostupné online. Archivované 2017-04-25 z originálu.
  2. Welcome to Nottingham Business School - the business school for business [online]. Nottingham Business School, [cit. 2017-12-15]. Dostupné online.
  3. Archived copy [online]. . Dostupné online. Archivované 2018-01-11 z originálu.
  4. Financial Times ranking puts NBS amongst the top 95 business schools - Nottingham Trent University [online]. [Cit. 2018-11-20]. Dostupné online. Archivované 2021-04-14 z originálu.
  5. Business school rankings from the Financial Times - FT.com [online]. [Cit. 2018-11-20]. Dostupné online. Archivované 2018-02-03 z originálu.
  6. Dvojité a spoločné diplomy [online]. Národohospodárska fakutla EUBA. Dostupné online.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

  • Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Nottingham Business School na anglickej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).