OMS Lighting

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
OMS Lighting
Právna formaAkciová spoločnosť
OdvetvieOsvetlovacia technika
Založená1995
ZakladateľVladimír Levársky
SídloDojč 419, Slovensko
Obrat33 mil. EUR
Zamestnancov250-500
Webwww.omslighting.com

OMS Lighting je slovenský výrobca svietidiel a osvetľovacích zariadení. Spoločnosť patrí k lídrom v segmente osvetlenia v Európe. Je tvorcom a producentom priemyselných a dizajnových svietidiel a komplexných svetelných riešení pre interiér aj exteriér. Svietidlá OMS osvetľujú širokú škálu priestorov vo viac ako 120 krajinách sveta. Spoločnosť má vlastné výskumné a vývojové centrum. Interné oddelenie dizajnu v kombinácii s nadštandardným technickým zázemím umožňujú definovať nové trendy v osvetlení. Komplexné zabezpečenie celého procesu od predstavy až po realizáciu a servis, flexibilita a široká sieť partnerov umožňujú spoločnosti realizovať takmer akúkoľvek svetelnú víziu.

Spoločnosť OMS, spol. s r.o. je najväčším výrobcom priemyselných a dizajnových svietidiel v strednej a východnej Európe.

Výrobný program je segmentovaný do troch značiek UNOLUX, ADVANCED a ELITE. Zahŕňa široké spektrum typov svietidiel pre administratívne a obytné priestory, hotely, reštaurácie, zdravotnícke zariadenia, výrobné a skladové priestory, banky, športoviská, historické a architektonické pamiatky, billboardy, verejné priestranstvá či cestné komunikácie. V OMS vyvinuli a v praxi aplikujú vlastný štandard kvality osvetlenia Lighting Quality Standard (LQS) a interaktívny softvér určený na výpočet jeho parametrov LQS Composer, ktoré v súčasnosti predstavujú najobjektívnejší spôsob hodnotenia kvality osvetlenia v svetlárskom priemysle.

OMS je lídrom a priekopníkom v oblasti LED technológií a vlastníkom rozsiahleho know-how v oblasti ich výroby a využívania.

Členstvo v organizácii Zhaga[upraviť | upraviť zdroj]

Zhaga je kooperácia širokého spektra priemyselných spoločností zameraná na vývoj špecifikácií a noriem pre rozhrania LED aplikácií. Umožňuje vzájomnú kompatibilitu medzi produktami rozdielnych výrobcov a zahŕňa fyzické rozmery ako aj fotometrické, elektrické a tepelné vlastnosti svetelného zdroja LED.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]