Portál:Šport/Odporúčaný článok/14 2016

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Nicole Rajičová (* 13. august 1995, Garden City, New York, USA) je slovenská krasokorčuliarka súťažiaca v ženskej sólovej kategórii.

Je dvojnásobná majsterka Slovenska, reprezentovala Slovensko na viacerých vrcholových krasokorčuliarskych súťažiach (MS juniorov, majstrovstvá sveta, majstrovstvá Európy, Zimné olympijské hry). Vo februári 2015 bola podľa oficiálneho rebríčka ISU dvadsiatou šiestou najlepšou krasokorčuliarkou sveta v ženskej sólovej kategórii.

Rajičová sa narodila v americkom meste Garden City, štát New York, pričom ale obaja rodičia sú zo Slovenska a na Slovensku žije celá ich rodina. Rajičová začala korčuľovať ako trojročná. Ako prvá si jej talent všimla bývalá česko-slovenská reprezentantka v tancoch na ľade Milada Šťastná - Kubíková. Stala sa jej prvou trénerkou a priviedla ju k prvým víťazstvám. Spočiatku Rajičová reprezentovala rodné Spojené štáty. Neskôr využila ponuku Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu, získala slovenské občianstvo a začala reprezentovať Slovensko.