Portál:Hudba/Odporúčaný článok/32 2008

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Lacuna Coil je názov hudobnej skupiny pochádzajúcej z Talianska, Milána. Štýl ich hudobnej tvorby býva popisovaný ako alternatívny metal, niekedy (najmä v minulosti) ako gotický metal. Zatiaľ čo vo svojich začiatkoch uprednostňovali melodickú hudbu, ktorej neodmysliteľnou súčasťou bývali elektronické klávesy a prelínajúce sa hlasy speváčky a speváka, v ich neskoršej tvorbe sa neubránili vplyvu skupín ako Korn či švédskych Meshuggah. Oni sami ako svoju inšpiráciu uvádzajú okrem iných kapely Paradise Lost, Tiamat, Type O Negative, Depeche Mode a In Flames.

Biografia[upraviť zdroj]

Skupina začínala pod názvom „Sleep of Right“, ktorý ale rýchlo vymenili za „Ethereal“. V tom čase (koncom roka 1997) podpísali tiež zmluvu so spoločnosťou Century Media. Keď neskôr zistili, že názov „Ethereal“ už niesla iná kapela, došlo k ďalšej zmene, a síce na dnešné Lacuna Coil.

Skupina sa v tých časoch skladala z dvojice spevákov (Cristina Scabbia, Andrea Ferro) a Marca Coti Zelatiho, ktorý hral na basgitaru a zároveň mal na starosti aj klávesy.

V roku 1998 vydali EP s názvom totožným s názvom skupiny a absolvovali turné spolu s Moonspell. Na týchto koncertoch ich sprevádzali gitarista Cristiano Migliore a bubeník Cristiano Mozzati.

Debutový album s názvom In a Reverie bol vydaný v roku 1999 a podporený ďalším európskym turné, tentokrát s kapelou Skyclad.