Redaktor:Brighter76/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Revenge Division[upraviť | upraviť zdroj]

REVENGE DIVISION k poslednému albumu "The Grey Eminence" v súčasnej zostave.

Kapela funguje zhruba od mája 2011, ale jej korene siahajú až do roku 2008, keď sa na Matej, Tom a Eduard stretli na strednej škole a začali spolu hrávať prevažne covery známych kapiel. V tejto zostave postupne začali tvoriť svoj prvý vlastný materiál (song Like a Drill, ktorý je vôbec prvý song ktorý kapela zložila, ďalej Snake a The Secret of Palms Sheets) a pokračovali v hľadaní vhodného člena na post speváka a druhého gitaristu. V druhej polovici 2011 sa ku kapele definitívne pripojil gitarista Juraj a spevák Jeremy a veci začali naberať rýchly spád. Ešte v tom roku sa kapela zatvára do štúdia a pod taktovkov Petra Hutyru (Moonfog) nahráva demo s názvom Mediocracy. Prichádzajú prvé koncerty a aj účasti v súťažiach.

Hudobný štýl kapely sa pohybuje zhruba od švédskeho melodického death metalu cez klasický thrash metal až po prvky metalcoru. Dôraz sa kladie na energiu, melódie a širokú škálu vokálov.

Následne kapela pokračovala v komponovaní ďalších songov a odohrala svoje prvé koncerty. Na sklonku roka 2012 sa kapela opäť zatvára do štúdia Seabeast Production v Prahe kde produkujú svoj prvý full-lengh album nesúci názov "The New Generation", na ktorom sa ako hostia predstavili Big Boss z kapely Root (The Temple of Sin) alebo Alena Krákorová z kapely Nocturnal Pestilence (Satan´s Bride). K albumu, ktorý vyšiel v novembri 2014 prostredníctvom českého labelu MetalGate Records, kapela odohrala desiatky koncertov po Česku a Slovensku.

Texty albumu sú zamerané najmä na súčasný stav a situáciu vo svete - manipuláciu, obmedzovanie osobnej slobody, vládu médií, zneužívanie vojny, náboženstiev a médií.

Medzi najväčšie úspechy tejto éry patrí 3. miesto v prestížnej českej súťaži Metalgate Massacre, finále súťaže Wacken Metal Battle alebo support americkej deathcorovej kapele CARNIFEX.

Čoskoro prišlo k prvej zmene zostavy v kapele, kapela ukončila spoluprácu so spevákom Jeremym ktorého dočasne zastúpila Majka „Mary“ Bojová z kapely When I Die. Definitívne miesto speváka obsadil na konci roka 2014 Mark Isackson.

(2015-)

Neskôr dochádza k druhej zmene zostavy: „V októbri 2015 doma v Považskej s nami odohral posledný koncert najkrajší člen kapely, gitarista Juraj. Rozhodol sa tak z osobných dôvodov, čo samozrejme absolútne rešpektujeme a ostávame aj naďalej priateľmi mimo a aj na facebooku.“

Zhruba v tomto období kapela činí aj rozhodnutie ohľadom ďalšieho postupu, výsledkom je zastavenie koncertnej činnosti: „Usúdili sme že náš setlist zo songov z prvého albumu, ktorý hrávame už 5 rokov, treba oživiť a posunúť sa ďalej.“ A tak sa kompozérska dvojka alla Hetfield&Ulrich - Maťo a Tom naplno pustili do komponovania a prác na novom albume.

O viac než pol roka bol materiál pripravený a 9.5.2016 Tom nastupuje do GM studia a začína s nahrávaním bicích. Nasledujúci trištvrte rok práce pokračovali.  Po bicích nasledovalo nahrávanie gitár a basy. Ďalší významný krok vpred bolo nahrávanie vokálov ktoré prebehlo na dvakrát v Prahe. Ostávalo dokončiť aranžmá, nahrať husle a bočných vokály a nakoniec mix a mastering. Pri celom procese nahrávania kapela veľmi zúžitkovala množstvo skúseností z nahrávania prvého CD s cieľom posunúť úroveň druhého albumu o latku vyššie.

(2017-)

Na jeseň roku 2016 sa k zostave na post uvoľneného gitaristu pripája Richard Virdzek. Práce na nahrávke ale aj grafike albumu pokračovali aj v prvých dvoch mesiacoch roku 2017 a 1.3.2017 kapela zverejňuje nový album "THE GREY EMINENCE", spolu  s klipom na prvý singel s názvom "The Tank"  a artworkom na každý song, online na svojom YouTube profile.

Album sa nahrával v: štúdiu GM (bicie)/Jakub Kontra (gitary+basa)/Seabeast Production (spevy). O produkciu, mix a mastering sa postaral, rovnako ako pri prvom albume, Tonda Smrčka (Seabeast Production).

O artwork ku každému songu sa postaral Jozef Pobočík (Ward, ex-Porfyria), jedná sa o maľby akrylovými farbami. O grafickú postprodukciu rovnako ako aj nahrávanie huslí sa postarala Iveta Doležalová. Jednou zo zaujímavostí albumu je, že si na ňom zaspievali okrem Marka aj gitarista Matej a bubeník Tom.

Oproti prvému albumu The New Generation sa kapela v druhom albume posunula novým smerom – album znie melodickejšie, spevavejšie a energickejšie. Texty albumu sa takisto rozšírili o nové smery – skladba The Tank hovorí o zdolávaní vnútorných prekážok (be a tank, crush all bars which cross your path), skladba We All Could have been Brothers je venovaná pamiatke 11 horolezcov, ktorí tragicky zahynuli pri expedícii na Himalájsky vrchol Nanga Parbat po útoku teroristov a titulná skladba The Grey Eminence konšpiruje o existencii sivej eminencie, ktorá svojimi nitkami riadi chod tohto sveta. 

„Ako celok na mňa „The Grey Eminince“ pôsobí mimoriadne sviežim dojmom. Vyžaruje z nej veľká dávka energie, nadšenia a eufórie. Pre mňa predstavuje „letnú“ nahrávku, jednoducho album, ktorý ti dobije energiu na maximum a premení všetky negatívne emócie na pozitívne (ako keď sa ráno zobudíš a vidíš vonku, že je krásne počasie). Chalani dali do „The Grey Eminince“ všetko a myslím, že pohne aj s Vami!“

Základné informácie
Pôvod Považská Bystrica Slovensko
Žáner(-re) Death Metal Thrash Metal Metalcore
Pôsobenie 2013 - súčasnosť
Vydavateľstvá Metalgate
Webstránka www.revengedivision.com

Členovia kapely[upraviť | upraviť zdroj]

Tom Brighter - bicie

Eduard Scholz - bassgitara

Mark Isackson - spev

Matej Bírošík - gitara

Richard Virdzek - gitara

Bývalí členovia[upraviť | upraviť zdroj]
Juraj Gabčík . gitara

Jerremy Remmias - spev

História kapely[upraviť | upraviť zdroj]

Revenge Division sa zformovala pomalšie, no ako to už býva z mladých chalanov, ktorí mali chuť hrať všetci z Považskej Bystrice. Zakladajúcimi členmi boli Tom Brighter, Eduard Scholz a Matej Bírošík.

pôvodná zostava kapely Revenge Division

Postupom času sa pridal Juraj Gabčík na gitaru a kapela začala skladať svoj prvý album The New Generation. Rôzne alternatívy spevákov a speváčok však nenaplnili ich túžby dokonale a stále sa preto hľadal spevák, ktorého nakoniec aj našli. Bol ním Jerremy Remmias. Chýbajúci diel skladačky bol na mieste a preto bol čas nahrať zložený album. Album nahrali s pomocou Seabeast production, ktorého hlavný producent Tonda Smrčka oslovil kapelu po vydarenom koncerte v Českej Republike. Tak bol album v roku 2014 oficiálne vydaný a zožal úspech na mnohých súťažiach a koncertoch.

V roku 2015 však nastali v kapele veľké osobné problémy najmä so spevákom. Po viacerých nezhodách kapelu opustil a vydal sa vlastnou cestou zatiaľ čo kapela hľadala nového speváka.

Ten sa v tom samom roku našiel. Post frontmana obsadil Mark Isackson. Po jeho príchode kapela odohrala ešte niekoľko koncertov, no hranie sa prenieslo na rekreačnú činnosť.

Následne na to kapelu opustil v dobrom aj gitarista Juraj Gabčík. Všetko nasvedčovalo tomu, že sa kapela rozíde.

Na jar roku 2016 sa však kapela pustila do druhého albumu s názvom "The Grey Eminence" kde konečne dostal príležitosť aj ich nový, svojský spevák.

Albumu to trvalo dlhšie, no nakoniec podľa tvrdení kapely je to to najlepšie čo vedeli stvoriť. V súčasnej dobe pracujú na dokončení všetkých detailov, čo patria k albumu a chystajú turné.

"The New Generation"2014[upraviť | upraviť zdroj]

Prvý album kapely Revenge Division vyšiel v roku 2014 za pomoci Seabeast production.

Kapela robila čo mohla, aby držala krok so súčasnou vlnou, no podľa mnohých tvrdení ju vraj o niečo predbehla.

Vzhľadom na to, že dnes už nie je v móde to, čo bolo včera si kapela vybrala nadčasové inšpirácie starých a skúsených hráčov, ktoré zmiešala s akýmsi svojim štýlom. Na základe týchto esencii vznikol ich úspešný album "The New Generation"

Na albume môžete nájsť tento tracklist:

1. My Sweet Revenge 

2. Oceania 

3. Satan´s Bride (feat. Alena Krakorova) 

4. Snake 

5. In the Middle of Nowhere 

6. For Rose (Intermezzo)

7. Mediocracy 

8. Like a Drill 

9. The Secret of Palms Sheets

10. The New Generation 

11. The Temple of Sin (feat. Big Boss)

"The Grey Eminence"2017[upraviť | upraviť zdroj]

Druhý album s názvom "The Grey Eminence" bol tak povediac posledným záchranným kolesom kapely, pretože bez neho by kapela takmer určite už nebola.

Nie je to však žiadne "chytanie sa slamky pri topení" a kapela ho opäť nahrala za pomoci Seabeast production.

Z albumu energia doslova kričí aby ju niekto vyskákal, vyspieval alebo vytancoval. O veľmi veľký rozdiel sa postaral frontman Mark Isackson, ktorý konečne pokoril obrovské hory otázok ktorý spevák sa hodil do kapely viac. Jednoducho povedané, urobil to po svojom a samozrejme v spokojnosti celej kapely. Do tohoto albumu bolo taktiež vložených viac hlbších odkazov, či túžob na niečo poukázať. Kapela oficiálne album vydala 25.5 2017 a v súčasnej dobe pripravuje všetky detaily, aby mohla vyraziť s týmto albumom na Európske turné.

Na tomto albume nájdete takýto tracklist:

1. The Beginning of Enlightenment

2. Call to Service

3. The Tank

4. Bittersweet Song

5. Die or Survive

6. We All could have been Brothers

jeden z obalov titulnej skladby "The Grey Eminence"

7. Deep in the Dark

8. Die with Me Tonight

9. The Grey Eminence