Redaktor:Janka Cigániková/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Mgr Janka Cigániková, MBA (*15.september 1983, Bratislava) je poslankyňou Národnej rady Slovenskej republiky (od 2016), kde aktuálne pôsobí aj ako predsedníčka Výboru NR SR pre zdravotníctvo. Je členkou strany Sloboda a Solidarita, kde pôsobí ako timlíderka pre zdravotníctvo. Vybudovala sieť jaslí a škôlok a je matkou dvoch synov.

Janka Cigániková
Biografické údaje
Narodenie15.september 1983
Bratislava
Politická stranaSloboda a Solidarita
Profesiaposlankyňa NR SR
Národnosťslovenská
Rodina
Deti2
Janka Cigániková na ciganikova.sk

Životopis[upraviť | upraviť zdroj]

Narodila sa 15.septembra 1983 v Bratislave. Po ukončení základnej školy vyštudovala na strednej škole Technicko- informačné služby (1999-2004). Vysokoškolské vzdelanie nadobudla na Fakulte verejnej správy VŠEMvs (Vysoká škola ekonómie a manažmentu verejnej správy, Bratislava), odbor Manažment verejnej správy (2009-2014) a Central european management institute (Praha), odbor Manažment zdravotníctva (2016-2018).

V 2005-2006 pracovala ako čašníka vo Veľkej Británii. Po materskej dovolenke nastúpila v roku 2007 na post obchodného zástupcu pre Slovenskú legálnu metrológiu n.o.. O rok neskôr nadobúda vedomosti v oblastí finančníctva, keď pôsobí ako finančný poradca pre Tatra banka, a.s.. Neskôr hľadá cestu ako spojiť rodinu s prácou a zakladá sieť súkromných jaslí a škôlok HAPPY centrum, s.r.o.

Politická kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Do strany Sloboda a Solidarita vstupuje v roku 2012. O rok neskôr úspešne kandiduje do krajského zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja. Po voľbách v roku 2016 sa stáva nielen poslankyňou NR SR, ale i členkou Výboru NR SR pre zdravotníctvo. Počas pôsobenia v poslaneckom klube SaS sa naplno venuje zdravotníctvu a stážuje v niekoľkých zdravotníckych zariadeniach a inštitúciách (nemocnice, poisťovne, ambulancie ,lekárne,...). V roku 2020 obhajuje svoj post poslankyne NR SR a zároveň sa stáva predsedníčkou Výboru NR SR pre zdravotníctvo.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

https://www.ciganikova.sk/

https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=poslanci/poslanec&PoslanecID=976&CisObdobia=8

https://jankaciganikova.blog.sme.sk/