Preskočiť na obsah

Redaktor:Legistelum/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie


Legis Telum - Združenie vlastníkov strelných zbraní je občianske združenie so sídlom v Bratislave založené v roku 2009, kedy bolo oficiálne zaregistrované Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky.

Združenie sa usiluje o ochranu práv vlastníkov strelných zbraní prostredníctvom rôznorodých aktivít. Ide najmä o osvetove činnosti v oblasti legislatívy, organizovanie verejných prednášok, kurzov a iných akcií.

Počas svojej existencie sa združeniu podarilo zorganizovať Kurz prvej pomoci pri poranení strelnou zbraňou v spolupráci s komerčným partnerom ako aj viacero verejných prednášok na tému Legálna obrana so zbraňou.

Asi najvýznamnejší úspech združenia sa viaže k zmierneniu znenia extrémne reštriktívneho návrhu novely zákona č. 190/2003 Z.z. z roku ?2011?.

Združenie v rámci Veľkonočného Memoranda nadviazalo spoluprácu so siedmimi významnými streleckými organizáciami v Slovenskej republike. V rámci zahraničných vzťahov podpísalo združenie Memorandum o vzájomnej spolupráci s českým občianskym združením LEX.


Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]