Redaktor:Patrik Stacho/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Patrik Stacho som Narodeny 18.12.1992.Trencin.Vyrastal som Dedine Bosaca moje zaluby boli florball,futbal zacal som hravat futbal oneskorene aj florbal vzdy ma to bavilo trenujem preto lebo ma to bavi aby som bol profesional. Byt Profesional nie je jednoduche,Kazdy ktory chce byt profesional musi na sebe tvrdo pracovat.A potom sa ukazu aj vysledky.


BOŠÁCA - MELČICE LIESKOVÉ - dorast 3:0 (1:0)[upraviť | upraviť zdroj]

publikované 19.04.2010

V krásnu slnečnú nedeľu nastúpili dorastenci na svoj druhý zápas doma v jarnej časti súťaže proti mužstvu, s ktorým sa dôverne poznajú a dalo sa očakávať, že to bude taktický boj aj vzhľadom na skutočnosť, že obidvom mužstvám chýbali niekoľkí hráči zo základnej zostavy. Zápas začal vo svižnom tempe, ale väčšinou sa hra odvíjala medzi šestnástkami. Iniciatívnejší boli domáci, ktorý sa snažili prekonať obranný val hostí, ale vo finálnej fáze im chýbal potrebný pokoj a presnosť, resp. strely nemali potrebnú razanciu. Snaha domácich ale priniesla úspech, keď si na krížny pas od Roba Mihalu nabehol na ľavej strane Šimon Katrinec, jeho prudká strela prešla brankárovi medzi nohami a Dominik Zámečník nekompromisne zavesil - 1:0. Po tomto góle sa domáci upokojili a naďalej tlačili hostí pred ich šestnástku, ale tento tlak ukončil polčasový hvizd rozhodcu.

Do druhého polčasu nastúpili obidve mužstvá koncentrované na svoj výkon a predvádzali pekné futbalové momenty. Výpady hostí po nakopávaných loptách naša obrana vždy vyriešila k spokojnosti, takže hostia nemali vážnejšiu možnosť na ohrozenie našej brány. Upokojujúci druhý gól mohol padnúť po peknej akcii Petra Ochodnického, ktorý sa predral stredom hosťujúcej obrany, išiel sám na brankára, nezištne prihral Mariánovi Kopuncovi, ktorý bol sám na päťke pred opustenou bránou, ale jeho zakončenie skončilo vedľa brány. To mohlo domácich mrzieť, lebo po ojedinelom útoku hostí sa ich útočník pekne uvoľnil v šestnástke, ale jeho strela bola slabá a nepresná. Domáci pochopili, že musia pridať, aby strelili upokojujúci druhý gól. Podarilo sa to Robovi Mihalovi z pokutového kopu, keď bol v šestnástke faulovaný Marián Kopunec, ktorý sa uvoľňoval cez obrancu, ten mu podložil nohu a bol z toho pokutový kop. Robo trafil presne k tyči - 2:0. Od tohto momentu bolo na ihrisku už len jedno mužstvo a šance na zvýšenie náskoku pribúdali, rozhodca hosťom odpustil ďalší pokutový kop, keď bol znovu faulovaný Marián Kopunec, ale druhý krát na biely bod neukázal. Posledný gól zápasu pridal Robo Mihala 5 minút pred koncom, keď mu loptu priťukol striedajúci Patrik Stacho a Robo s prehľadom rozvlnil sieť za brankárom hostí.

V peknom počasí sledovalo futbal dobrej úrovne cca 50 divákov.

Zostava:  Patrik Zámečník - Jakub Kaššovic (70. min. Matúš Katrinec), Zdenko Bako, Peter Ochodnický, Patrik Mihala - Michal Kostelan, Róbert Mihala - K, Dušan Helík, Šimon Katrinec - Marián Kopunec (80 min. Patrik Stacho), Dominik Zámečník (65. min. Daniel Kukuča)

Góly: Róbert Mihala - 2 (1. z 11 m), Dominik Zámečník

Rozhodcovia: Liška Jozef, AR - Bulko Peter

NOVÁ VES n/V - BOŠÁCA - dorast 1:0 (0:0)[upraviť | upraviť zdroj]

publikované 14.06.2010

V Novej Vsi vo veľmi teplom počasí odohrali dorastenci nešťastný zápas. Nastúpili síce oslabení o niektorých hráčov základnej zostavy, ale na ich hre to v úvode nebolo badať a domáci nevedeli kam skôr skočiť, hneď v úvode mal tri gólové šance Marián Kopunec, neujali sa ani ďalšie šance, najmä strela Petra Ochodnického po zahratí rohového kopu nakrátko sa pýtala do brány, ale brankár domácich jeho tvrdú strelu vyrazil, pri následnej dorážke Šimonovi Katrincovi lopta dobre nesadla. Bošáčania sa naďalej snažili streliť gól, ale ich zakončenia boli nepresné a tak sa do kabín odchádzalo za stavu 0:0.

Obraz hry v druhom polčase sa nezmenil, naši dobre kombinovali v strede poľa, ale nevedeli sa presadiť cez obetavo hrajúcich domácich v obrane. Domáci pohrozili prvýkrát z priameho kopu, keď ďalekonosnú strelu Patrik Zámečník vytesnil na roh. To bol prvá strela domácich medzi žrde. Naši sa neustále snažili tvoriť hru a diktovať tempo hry, ale gól padol do našej sieťe, keď po oslobodzujúcom odkope domáceho obrancu Zdenko Bako nevidel loptu kvôli slnku, loptu dobre nezasiahol, domáci útočník mu ju zobral, tvrdo vystreli, jeho strelu Patrik Zámečník vyrazil presne na nohu dobiehajúceho domáceho hráča a pre neho nebol problém zasunúť loptu do prázdnej brány 1:0. Po tomto góle sa na naše kopačky vkradla nervozita a chvíľu trvalo, kým sa z tohto šoku spamätali, prejavovalo sa to najmä nepresnosťami v rozohrávke a zbytočnými stratami lôpt. V závere si naši dorastenci vynútili veľký tlak, kopali niekoľko rohových kopov, ale lopta nie a nie skončiť v domácej sieti, najväčšiu šancu na vyrovnávajúci gól mal Dominik Zámečník, ale jeho hlavička skončila na tyči domácej brány. Domáci obetavosťou nakoniec jednogólový náskok udržali a aj keď šťastne, nakoniec zvíťazili, lebo kto nedá gól, nemôže pomýšľať na víťazstvo.    

Zostava: Patrik Zámečník - Matúš Katrinec, Zdenko Bako, Peter Ochodnický, Lukáš Kozic - Michal Kostelan (55. min. Patrik Zámečník), Róbert Mihala - K, Domink Vavro, Šimon Katrinec - Patrik Stacho (30 min. Dominik Zámečník), Marián Kopunec

Ďalší úspech dorastencov - 2.miesto na halovom turnaji v Trenčíne.[upraviť | upraviť zdroj]

publikované 12.01.2010

Dňa 10. 1.2010 sa naši dorastenci zúčastnili halového futbalového turnaja v športovej hale na Sihoti v Trenčíne, ktorý organizoval futbalový oddiel Záblatie, pod názvom „ 1. Ročník novoročného turnaja dorastencov pod záštitou viceprimátora mesta Trenčín“, na ktorom obsadili skvelé 2. miesto.

O víťazstvo v turnaji bojovalo 8 družstiev, ktoré boli rozdelené do dvoch základných skupín:

Skupina A:

TTS Trenčín (V. liga), Horná Súča (MO), Soblahov(MO), Záblatie, (II. trieda – Sever)

Skupina B:  

Drietoma (V. liga), Bošáca (MO), Melčice-Lieskové (MO), Opatová nad Váhom (II. trieda – Sever)

V skupine sa hralo systémom každý s každým a potom nasledovalo štvrťfinále, semifinále, súboj o tretie miesto a finále.

V základnej skupine podali naši dorastenci malátne výkony, keď ani v jednom stretnutí nestačili na svojho súpera a postupne prehrali s Drietomou 1:2, s Opatovou n/V1:3 a s Melčicami-Lieskové dokonca 0:4, keď ich výkony od zápasu k zápasu mali klesajúcu tendenciu. O obidva naše góly sa postaral Dominik Vavro.

Do vyraďovacích bojov ale nastúpilo úplne iné družstvo Bošáce a konečne predviedli, čo je v ich silách.

V štvrťfinálovom súboji mali za súpera víťaza základnej skupiny "A" - družstvo Soblahova. Zápas mal veľmi dobrú úroveň, naši začali náporom a v úvodných minútach mal brankár Soblahova za sebou niekoľko dobrých zákrokov, ktoré zabránili, aby sme otvorili skóre tohto zápasu. Potom sa hra vyrovnala a šance boli i na druhej strane, ale mierna prevaha bola na našej strane. Do konca zápasu gól nepadol a tak o postupujúcom rozhodovali pokutové kopy. Prvý išel kopať hráč Soblahova, ktorému jeho tvrdú strelu Lukáš Figura zneškodnil. Robo Mihala nezaváhala a jeho tvrdá strela skončila v sieti - 1:0. Potom hráč Soblahova vyrovnal na 1.1, keď jeho prudká strela po zemi k tyči bola nechytateľná. Dušan Helík napálil do brankára a hráči Soblahova sa mohli dostať do psychyckej výhody, ale ich hráč netrafil bránu a následne o všetkom rozhodol Dominik Vavro, ktorý nedal brankárovi šancu zasiahnuť - 2:1.  

V semifinále čakal našich chlapcov súboj cti s Melčicami, nakoľko v základnej skupine s nimi prehrali rozdielom triedy. Naši chlapci odohrali skvelý zápas, bojovali a pokazenú reputáciu si dokázali napraviť. O jediný gól zápasu sa postaral Šimon Katrinec, keď akciu na jeden dotyk zakončil jeho netypickou "pravačkou" bez prípravy k tyči. Na konci zápasu vládla nervozita a šance na vyrovnanie mali hráči Melčíc po miernych záváhaniach v obrane, ale víťazstvo sme udržali a postúpili do finále.

V súboji o celkového víťaza turnaja sme sa stretli s celkom Drietomy a znovu mala prísť odveta za prehru v základnej skupine. Hra obidvoch mužstiev bola dobre organizovaná a šancí na strelenie golu nebolo priveľa a keď si niektoré mužstvo takú vypracovcalo, skvele zasiahli obidvaja brankári. Zdalo sa, že aj tento zápas nebude mať v riadnom čase víťaza, resp. kto urobí chybu, prehrá. Na našu škodu, urobili sme ju my, keď Šimon Katrinec nešťastne pristavil loptu pre súpera, ten ju posunul úplne voľnému hráčovi pred bránu a ten zoči-voči Lukášovi nezaváhal. Náš záverečný nápor úspech nepriniesol a tak sa z celkového víťazstva a prvenstva v turnaji tešii hráči Drietomy a naši chlapci obsadili veľmi pekné druhé miesto. Za najlepšieho hráča turnaja bol vyhlásený hráč Bošáce Dominik Vavro.

Na turnaji OŠK Bošáca reprezentovali:

Lukáš Figura, Zdenko Bako, Róbert Mihala, Šimon Katrinec, Dominik Jakubík, Dušan Helík, Dominik Vavro, Marián Kopunec, Peter Ochodnický, Lukáš Kozic, Matúš Katrinec, Jakub Kaššovic, Patrik Mihala, Michal Kostelan, Patrik Stacho, tréner Jozef Mihala, asistent trénera Martin Kochan.

Na záver by som chcel poďakovať pánom Petrovi Helíkovi, Rastislavovi Adamaťovi, Mariánovi Kopuncovi st., Martinovi Kochanovi a Jozefovi Mihalovi, ktorí obetovali nedelňajšie predpoludnie aj popoludnie a bez nároku na preplatenie nákladov s tým spojených odviezli dorastencov na tento turnaj.

Rok na to mužov napodobnili i dorastenci, ktorí vyhrali svoju súťaž a od sezóny 2009/2010 taktiež hrajú Majstrovstvá oblasti.

BOŠÁCA - SOBLAHOV - dorast 3:1 (1:1)[upraviť | upraviť zdroj]

publikované 21.06.2010

Posledný zápas sezóny odohrali dorastenci OŠK Bošáca na domácom trávniku proti hráčom Soblahova a rozlúčili sa víťazstvom. Prvý polčas bol herne  vyrovnaný a hral sa obojstranne svižný futbal. Domáci išli do vedenia po pramom kope Šimona Katrinca, keď z pravej strany nádherne zatočil loptu do vzdialenejšej "šibenice" a bolo 1:0. Po tomto góle chceli domáci pridať i ďalšie góly, ale nepodarilo sa im zvýšiť náskok, naopak inkasovali po rýchlom protiútoku hostí, keď ich hráč hokejovým blafákom prekonal nášho brankára. Do kabín sa odchádzalo za nerozhodného stavu 1:1.

V kabíne domácich bolo mierne umývanie hláv a na ich výkone v druhom polčase to bolo badať. Hneď v druhej minúte toziž opäť viedli, keď Dominik Zámečník po priťuknutí hlavou od Mariána Kopunca zakončil svoj únik gólom - 2:1. Domáci sa naďalej snažili a hostí nepúšťali do žiadnych vážnejších akcií. Ich snahu mohlo pribrzdiť vylúčenie domáceho Patrika Mihalu, ale na výkone to poznať nebolo, naďalej dobre kombinovali a prečíslovali hosťujúcich hráčov a na ich bránu sa valil jeden útok za druhým. Na 3:1 zvyšoval Marián Kopunec po peknej akcii domácich, keď center Matúša Katrinca Robo Mihala zakončil do brvna a Marián dotlačil loptu do siete. Do konca stretnutia sa už skóre nemenilo a ich oslava postupu do V. ligy Sever tak mala víťaznú príchuť. Treba poďakovať všetkým hráčom, ktorí sa na tomto historickom úspechu podieľali a popriať im v náročnej súťaži veľa úspechov!

Tento zápas bol posledným v drese dorastu pre Róberta Mihalu, Mariána Kopunca, Šimona Katrinca a Jakuba Kaššovica, ktorí končia v doraste a od novej sezóny sa budú snažiť presadiť v drese dospelých. Prajeme im veľa úspechov v ich ďaľšom futbalovom živote a patrí im veľká vďaka za to, čo v doraste dosiahli.

Góly: Šimon Katrinec, Dominik Zámečník, Marián Kopunec - Kačena

Zostava: Patrik Zámečník - Jakub Kaššovic (46. min. Matúš Katrinec), Zdenko Bako, Peter Ochodnický (80. min. Patrik Stacho), Patrik Mihala - Daniel Kukuča (25. min. Michal Kostelan), Róbert Mihala - K, Šimon Katrinec - Dominik Zámečník, Dominik Vavro (60. min. Dominik Jakubík), Marián Kopunec


3. ročník halového turnaja dorastencov, Bošáca 2010[upraviť | upraviť zdroj]

Dňa 6. 2.2010 OŠK Bošáca organizoval už 3. ročník halového turnaja dorastencov pod záštirou starostu obce Bošáca, za účasti duržstiev z Melčíc-Lieskového, Záblatia, Hornej Stredy a domácej Bošáce. Víťazom turnaja sa stali naši dorastenci, druhé skončilo Záblatie, tretie miesto obsadili hráči Melčíc a poslední skončili dorastenci Hornej Stredy.

Dorast:

Dorastenci hrali v tejto sezóne taktiež súťaž Majstrovstvá oblasti ako nováčik súťaže.

V konečnej tabuľke skončilo družstvo dorastu na výbornom 2. mieste so ziskom 59 bodov a so skóre 60:32. Odohrali celkovo 28 zápasov, z toho vyhrali 18 krát, 5 krát remizovali a 5 krát prehrali. Dorastenci predvádzali po celú sezónu dobré výkony a za ich snahu prišla odmena v podobe postupu do V. ligy, nakoľko víťaz súťaže sa postupu vzdal. Tu vyvstala otázka, či bude OŠK schopný zvládnuť zvýšené finančné nároky v súvislosti s postupom do V. ligy. Vďaka zvýšenému úsiliu členov VV a prísľubu pomoci zo strany sponzorov, ktorých spomeniem v ďalšej časti tohto článku, Výkonný výbor rozhodol, že dorastencov prihlási do V. ligy a že sa v Bošáci po viac ako 20 rokoch bude hrať takáto vysoká súťaž.

Potvrdenie postupu dorastu do MO.[upraviť | upraviť zdroj]

Dňa 7. 6.2009 dorastenci vyhrali vo Vaďovciach 8:2 nad Lubinou Kopanice, čím sa dve kolá pred koncom súťaže stali víťazmi II. Triedy JUH a postup do Majstrovstiev oblasti im už nemôže uniknúť. A oslavy mohli začať. Postupovy gol Podla Predstav,ktory vysiel.Cakal som na ten moment Bol to moj prvy postupovy gol kariere dufam ze budem postupne karieru vyvijat.