Reva Untermanová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Reva Untermanová
Osobné informácie
PseudonymReva Mann
Narodenie1957
 Londýn, Spojené kráľovstvo
Národnosťizraelská, britská
Odkazy
Reva Untermanová na revamann.com

Reva Untermanová (angl. Reva Unterman; * 1957, Londýn, Spojené kráľovstvo) je stĺpčekárka a spisovateľka píšuca pod pseudonymom Reva Mann.

Životopis[upraviť | upraviť zdroj]

Reva Untermanová je vnučka bývalého aškenázskeho vrchného izraelského rabína, Isera Jehudu Untermana, a dcéra Morrisa Untermana, rabína v londýnskej synagóge West End Marble Arch.[1] Narodila sa v Londýne, ale od 80. rokov žila v Izraeli, v jeruzalemskej v štvrti Mošava germanit (doslova Nemecká kolónia).[2] Do desiatich rokov navštevovala v Londýne židovskú školu, potom študovala na židovskej internátnej škole Sinai College, odkiaľ ju však po mesiaci vylúčili. Následne ju otec poslal do nežidovskej školy Queen's College.[2]

Autobiografická kniha The Rabbi's Daughter: Sex, Drugs and Orthodoxy opisuje jej teenagerské experimenty so sexom a drogami, štúdium v ženskej ješive Or Sijon v Jeruzaleme a konečný návrat k ortodoxii.

Je stĺpčekárkou v The Jewish Advocate a TotallyJewish.com.

Reva Untermanová je rozvedená, má tri deti, s ktorými žije v Izraeli.[1]

Dielo[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. a b DRAHOŇOVSKÁ, Lucie. Rabínova dcera je čtivo pro voyeury i poutavá výpověď o hledání Boha [online]. iDNES.cz, 2009-10-20, [cit. 2009-11-22]. Dostupné online. (po česky)
  2. a b KARPEL, Dalia. Between cocaine and commandments [online]. Haaretz, 2007-08-18, [cit. 2009-11-22]. Dostupné online. (po anglicky)

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Recenzie knihy

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

  • Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Reva Unterman na českej Wikipédii.