Robbie Amell

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Robbie Amell
v roku 2017
Celé menoRobert Patrick Amell IV.
Narodenie 21. apríl 1988 (36 rokov)
Toronto, Ontário, Kanada
Povolanieherec, producent, model
Roky pôsobenia2005 – súčasnosť
ManželkaItalia Ricci (od 2016)
Deti1

Robert Patrick Amell IV. (* 21. apríl 1988, Toronto, Ontário, Kanada) je kanadský herec, producent a model.

Detstvo a mladosť[upraviť | upraviť zdroj]

Amell sa narodil v Toronte. Jeho bratrancom je herec, Stephen Amell. Amell spoločne s jeho sestrou, sa začal venovať modelingu a účinkovaniu v malých rolách v reklamách, keď mal šesť rokov. Tiež začal hrať v rôznych stredoškolských hrách. Herectvo sa stalo jeho záľubou a preto sa prihlásil do Canadian Studios Acting Academy. Absolvoval Lawrence Park Collegiate Institute v Toronte v roku 2006. Neskôr pokračoval v kariére herectva.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Jeho prvá filmová rola bola v komédii Dvanásť do tucta 2, z roku 2005. V roku 2007 si zahral po boku Danielle Harris v horore Left for Dead.

V roku 2009 bol obsadený do úlohy Freda Jonesa, v televíznom filme Scooby-Doo: Začiatok a o rok neskôr si zahral aj v pokračovaní, s názvom Scooby-Doo: Záhada jazernej príšery.

V roku 2013 stvárnil hlavnú úlohu v televíznom seriály Ľudia zajtrajška, ktorý získal pozitívne hodnotenie. O rok neskôr, sa Amell pripojil k hereckému obsadeniu televízneho seriálu The Flash. Tiež si zahral po boku Kevina Spaceyho a Jennifer Garner vo filme Deväť životov pána Fúzika z roku 2016. O rok neskôr hral v dráme The Babysitter, ktorý získal pozitívne reakcie a v roku 2020 sa film dočkal aj pokračovania, ktoré nemalo veľký úspech. V oboch častiach si zahral aj Amell. V rovnakom roku (2020) si zahral tiež hlavnú úlohu v televíznom seriály Večnosť.

V roku 2019 spoločne s jeho bratrancom Stephenom Amellom hral a produkoval film Code 8.

Súkromný život[upraviť | upraviť zdroj]

Amell začal chodiť s herečkou Italiou Ricci v júli 2008. Dvojica sa zasnúbila 20. augusta 2014 a zosobášili sa 15. októbra 2016. Ich prvé dieťa sa narodilo v roku 2019 a o rok neskôr sa stali dvojitými kanadskými/americkými občanmi. V súčasnosti (2022) bývajú v Toronte.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Robbie Amell

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Robbie Amell na anglickej Wikipédii.