Sila lásky

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Sila lásky (nem. Sturm der Liebe) je nemecký romantický seriál, z dielne televízie DasErste. V Nemecku sa začal vysielať 26. septembra 2005 a vysiela sa dodnes (v pláne majú okolo 1 700 dielov). V Nemecku sa aktuálne vysiela 6. séria – časti 1 118 – 1 250, zatiaľ čo u nás na Slovensku 5. séria 915 – 1 117 (keďže Slovenská televízia nemá zakúpené všetky diely).

História seriálu[upraviť | upraviť zdroj]

Seriál bol inšpirovaný nemeckou telenovelou: Bianca, cesta za šťastím (Bianca: Wege zum gluck). Pôvodne mali byť vysielaných v Nemecku prvých 100 častí, malo to tak aj zostať, keďže seriál nemal taký veľký úspech u divákov, ale sledovanosť začala narastať a tak sa postupne pridávali časti a nakoniec sa z tohto seriálu stal najúspešnejší romantický seriál, nielen v Nemecku, ale aj v celej Európe.

Páry v hlavnej úlohe[upraviť | upraviť zdroj]

Samozrejme, že všetkých plánovaných 1700 dielov nehraje ten istý ústredný pár, ale tieto páry sa menia:

1. séria – Alexander Saalfeld a Laura Saalfeldová rod. Mahlerová, diely 1 – 313[upraviť | upraviť zdroj]

Alexander spoznáva Lauru, ktorá prichádza do Mníchova za najlepšou priateľkou Tanjiou, pretože sa rozišla so svojim priateľom. No Tanja ju nečaká v Mníchove, ale vo Furstenhofe pretože tam pracuje. Tak aj Laura ide do Furstenhofu a po čase sa aj ona zamestná. Vo Furstenhofe je Alexander spolumajiteľ a tak sa ich priateľstvo rozširuje až k láske. No túto lásku prekazí to, že Laura je dcéra Wernera, ktorý je otcom Alexandra. A tak sa Alexander zaľúbi do Katharini, ktorá oslepne, no Alexander ju musí ľúbiť, lebo keď sa spolu zoberú, spoja sa dva obrovské hotely a to Furstenhof a hotel Kathariny. No Alexander ju prestáva ľúbiť a čoraz viac sa mu páči Laura hoci je to jeho sestra. No po čase vyjde najavo, že Alexander je syn Charlotty - ženy Wernera a Alfonsa – recepčného. A tak sa Alexander rozíde s Katharinou, hoci začne vidieť a ožení sa s Laurou a spolu odchádzajú do Bruselu.

2. séria – Robert Saalfeld a Miriam Saalfeldová rod. von Heidenbergová, diely 314 – 520[upraviť | upraviť zdroj]

Miriam prichádza do Fustenfofu ako ochrnutá na vozíčku s mamou Barbarou von Heidenbergovou, ktorá ukradne Charlotte muža Wernera, ktorý sa do nej tiež zaľúbi a preto Charlotta postupne odchádza do Afriky. Zatiaľ sa Miriam zaľúbi do Róberta a ten tiež do nej, no Miriam chce chodiť a s tým jej pomáha Félix, ktorému bude navždy vďačná a kvôli tomu, ale aj kvôli Róbertovej výbušnej povahe a žiarlivosti sa s Róbertom rozíde a zasnúbi sa s Félixom. Róbertov život sa rozkladá na trosky a je z toho stále sklamaný a často aj opitý. Raz sa Róbert naštve a pobije sa s Félixom, ktorý mu vrazí do nosa a Róbert stráca čuch. Keďže Miriam vyrába voňavky, bude Róbertovi pomáhať získať čuch. No po čase Félix začne hrať hazardné hry a prehrá Miriam miliónový majetok a tá sa s ním rozíde. Hoci má Róbert výbušnú povahu znova sa dá s Miriam dokopy, no to im chce prekaziť Barbara, ale nepodarí sa jej to. Barbara nakoniec umiera po skoku zo skaly a všetko sa dobre skončí a Miriam s Róbertom sa zoberú a odchádzajú do Paríža, kde si otvorili reštauráciu.

3. séria – Gregor Bergmeister a Samia Bergmeister rod. Obote, diely 521 – 703[upraviť | upraviť zdroj]

Samia prichádza do Furstenhofu za Charlotou, ktorú zachránila po páde lietadla. Tu sa chce schovať pred jej otcom, ktorý ju chce vydať za škaredého chlapa. Vo Furstenhofe sa zoznamuje s mnohými ľuďmi - Gregorom, Simonom ale aj so zlou Barbarou, ktorej sa po páde nič nestalo. Barbara sa vyhráža Samii políciou, pretože ich neznáša a Samia sa musí stať Gruberovou, aby ju nevyhnali z Nemecka odvtedy je Johan a sestra Charlotty Elisabeth jej náhradnými rodičmi. Samia sa zamiluje do Gregora, no keď príde Samiin otec všetko sa zmení. Samiinho otca nakoniec zabije Marqvartová a obvinenie padne na Gregora. A tak sa zasnúbi so Simonom. V tomto období prichádza do hotela Emma Stroblová, ktorá žiada o miesto chyžnej a tu sa stretne s Felixom. Keďže zostane Gregor sám, dá sa dokopy s Janou Schnaidarovou s ktorou bude čakať dieťa, no ona oň príde. Po čase Samia zistí, že jej srdce patrí Gregorovi a Gregor, že jeho srdce patrí Samii. Za Dr. Bergmeistera sa vydá na lodi aj keď bude Felix s obrúčkami meškať. Na tejto svadbe sa Emma bližšie spozná s jej vyvoleným Felixom. Samia a Gregor odídu do Afriky, kde otvárajú nemocnicu.

4. séria – Felix Saalfeld a Emma Saalfeldová rod. Strobl, diely 704 – 914[upraviť | upraviť zdroj]

Po svadbe Samie a Gregora prichádza do Furstenhofu aj Emmina sestra, ktorá chytí kyticu pred Emmou. Emma jej ukáže do ktorého sa zamilovala a od vtedy sa do neho zaľúbi aj Rosalie. Keď ju Felix zbadá tiež sa do nej zaľúbi a Emma už ďalej nemôže. Po čase chce Rosalie odísť, aby Emme nezlomila srdce, no Felix nechce aby odišla a opýta sa Emmi či by Rosalie nemohla zostať. Tá povie, že áno a tak Rosalie preberá Emme Felixa. A tak sa dáva Emma dokopy s Benom. Prichádza Benova matka Barbara, ktorá akoby vstala z mŕtvych a myslí si, že je Silvi Vilanderová no po čase získava pamäť. Neskôr unáša Emmu a Felixa do elektrárne. No potom sa vyslobodia a Barbaru zatkne polícia. Felix zistí, že miluje Emmu a chce sa s Rosalie kvôli drancovaniu rozísť, no tá ho oklame, že je s ním tehotná. Potom Felix zistí, že to je klamstvo a vezme si Emmu, s ktorou sa vezme a odídu do Kanady.

5. séria – Lukas Zastrow a Sandra Zastrow rod. Ostermeyer, diely 915 – 1 117[upraviť | upraviť zdroj]

Do dediny, kde je Furstenhof prichádza Sandra Ostermeyerová s mamou. Prichádza sem do nemocnice na operáciu srdca, no nemôže nájsť darcu, ale nakoniec nájde Aniku Brucknerovú, ktorá zomrela a jej brat dovolil, aby dali Sandre jej srdce. Lukas sa bude najprv hnevať, lebo Anika bola kedysi jeho priateľka, ale nakoniec sa do Sandry zaľúbi a Sandra zistí, že je dcéra Wernera Saalfelda, no to sa nebude páčiť Lukasovej mame Cousime, ktorú naschvál zamenili za Charlottu Saalfeld a Cousima dostáva pár percent hotela a nenávidí Saalfeldovcov hlavne jej otca, ktorý ju zamenil. Sandra si bude myslieť, že ju Lukas podvádza s Rosalie a nakoniec sa Lukas aj zaľúbi do Rosalie a vezme si ju za ženu. No päť dní po sobáši chce Sandru a s Rosalie sa chce rozviesť, ale Rosalie odchádza do Nisu, kde chce začať nový život, ale to jej prekazí Cosima, ktorá ju bude chcieť zadusiť s plynom z auta. Obvinenie padne na Lukasa, no neskôr to odvolajú a budú naďalej pátrať...

6. séria – Róbert Saalfeld a Eva Krendlinger, diely 1 118 – ...[upraviť | upraviť zdroj]

Miriam zomrela pri pôrode Valentíny (dcéra Miriam a Roberta). Robert si najme Evu, aby mu robila opatrovateľku. Potom Barbara upraví jednu fotku a vyzerá to tak, že Miriam Roberta podviedla a tak Robert a muž na fotke robia testy otcovstva, ale Barbara ich zmanipuluje, pretože toho muža si najala, aby získala do opateri Valentínu (pre peniaze). Potom získa Valentínu najatý muž a Eva príde o prácu. Miesto opatrovateľky získa Lena, ktorá tajne chodí za Robertom, aby videl Valentínu. Neskôr Valentínu zasa získa Robert, ktorý zamestná Evu a zaľúbia sa. Lenže prichádza Markus. Markus je Evina dávna láska, ktorá mala byť mŕtva.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]