State of Mind

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
State of Mind
Základné informácie
Pôvod Nový Zéland
Žáner(-re) Drum and bass
Pôsobenie 2002-súčasnosť
Vydavateľstvá SOM Music
Webstránka StateOfMindnz.com
Členovia skupiny
Patrick Hawkins
Stuart Maxwell

State of Mind je novozélandská drum and bassová skupina, ktorú v roku 2002 založili Patrick Hawkins a Stuart Maxwell.[1] Skupina v roku 2007 založila vlastné hudobné vydavateľstvo SOM Music. Takisto bola skupina hosťom v drum and bassovej show "The Next Level" rádia bFM.

State of Mind získali cenu "Breakthrough Artist" a spoločnú cenu "Electronic Single of the Year" spolu so skupinou Concord Dawn za skladbu „Aces High“, počas 2006 B-Net Awards. Takisto boli v roku 2007 nominovaní na cenu "Best Electronic Album" za svoje debutové LP Take Control.

V marci 2009 vydali druhé LP s názvom Faster Than Light, ktoré obsahuje spolupráce s novozélandskými interpretmi ako PNC a Tiki Taane.

V apríli 2011 bol ich album Nil By Ear vydaný s 12 skladbami, vrátane troch singlov, z ktorých jeden je „Return Of The Prophet“ v spolupráci s rapperom PNC.[2]

V apríli 2014 vydala dvojica svoj štvrtý štúdiový album Eat the Rich cez vydavateľstvo Blackout music. Album vyhral v kategórii Album of the Year na udeľovaní cien Drum & Bass Arena Awards v Spojenom kráľovstve.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. IMO Records "State of Mind Biography"[nefunkčný odkaz], IMO Records, Retrieved on 07 December 2011.
  2. MCCARTEN, Kate. State Of Mind - Nil By Ear Album Review - New Zealand Music Articles [online]. muzic.net.nz, 2011-04-07, [cit. 2011-04-27]. Dostupné online.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku State of Mind na anglickej Wikipédii.