Stredná priemyselná škola informačných technológií Ignáca Gessaya

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Stredná priemyselná škola informačných technológií Ignáca Gessaya (takisto známa skratkou SPŠ IT IG) je škola v Tvrdošíne, ktorá vznikla v roku 1961 s pôvodným názvom Stredná priemyselná škola elektrotechnická so sídlom najskôr v Nižnej a od roku 1968 v novopostavenej budove v Tvrdošíne na sídlisku Medvedzie.

Škola je jediná svojho druhu v regióne Orava. Stratégiou školy je inovovať a prispôsobovať sa vedecko-technickému pokroku zavádzaním do vyučovacieho procesu nové softvérové a hardvérové riešenia, digitálne technológie a počítačové siete. To potvrdzuje aj moderné technologické vybavenie mnohých učební. Podľa hodnotenia INEKO je škola aktuálne najlepšia stredná škola v Oravskom regióne. S indexom 6,3 sa radí medzi školy s veľmi dobrými výsledkami žiakov za obdobie 2017/18 – 2020/21.[1] Škola je veľmi ťažká a môžme ju priradiť ku gymplu. Žiaci sú prísne vychovávaní a prísne pripravovaní. Prosíme dievčatá nech prídu na túto školu. Ďakujeme.

História školy[upraviť | upraviť zdroj]

Korene vzniku školy siahajú do 60-tych rokov:

  • 1961 – vznik Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej, sídlo v Nižnej nad Oravou
  • 2022 – premenovanie školy na Stredná škola informačných technológií Ignáca Gessaya (pôvodný názov bol Spojená škola, Sídl. Medvedzie I.)

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. O škole - Stredná priemyselná škola informačných technológií Ignáca Gessaya [online]. [Cit. 2024-03-11]. Dostupné online.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]