Synusojda

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Synusojda je tretí album slovenskej repovej skupiny Druhá Strana, ktorý bol vydaný 22. júna 2014. Je prvým albumom od obnovenia skupiny v roku 2014.

Pozadie[upraviť | upraviť zdroj]

O návrate Druhej Strany sa začalo hovoriť už v roku 2013. Najskôr sa Moloch Vlavo objavil na albume Mikyho Moru Rep vol. 2 a to v skladbe „Policajný štát“. Neskôr sa Moloch vyjadril vo videu Ako šiel Moloch na vandrovku, že dá Druhú Stranu opäť dohromady. Po vydaní videa „Druhá Strana 2013“, ktoré obsahuje ukážky nových skladieb a prácu Mikyho aj Molocha v štúdiu, bolo jasné že nový album sa skutočne pripravuje. Prvý singel s názvom „Čo si Jak?“ bol vydaný aj s videoklipom 2. marca 2014 a k júnu 2014 mal na portáli YouTube cez 250 000 zhliadnutí. O produkciu sa postaral Abe zo skupiny H16. Druhý singel „Jednou nohou“ bol vydaný 30. apríla 2014, produkoval ho takisto Abe. Tretí video singel bola skladba „Splnená túžba“. Po 2 moderných trapových singloch ide o skladbu Druhej Strany. ktorá je viac zo starej školy. V piesni Miky Mora a Moloch Vlavo rapujú o svojom detstve a svojej túžbe stať sa rapermi, čo sa im neskôr aj podarilo.

Hudobná štruktúra[upraviť | upraviť zdroj]

Album sa nesie v modernejšom duchu ako predošlé 2 albumy Druhej Strany (DUO, Výpoveď otom čojetu videť). Sú tu moderné trapové skladby ako „Čo si jak?“, „Do huby“, či „Jednou Nohou“, ale aj pouličné skladby, napr. „V hlave“, či „Všetko sa ti“, ku ktorému vyšiel aj kontroverzný videoklip.

Zoznam skladieb[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov Producent
1 "Synusojda" Abe Beats
2 "Čo si jak" Abe Beats
3 "Jednou nohou" Abe Beats
4 "Los konfidentos" Peter Pann
5 "Všetko sa ti..." Oskar Rósza
6 "Muchy" DJ Mike Trafik
7 "Boli sme tu" Djuriho Brácho, Maker
8 "Oči" Peter Pann
9 "Tí čo sa nehrajú" Hajtkovič
10 "Splnená túžba" DJ Kebar
11 "Stará škola" DJ Mike Trafik
12 "V hlave" DJ Kebar
13 "Svatý pokoj" Hajtkovič
14 "Dáme ešte" Peter Pann
15 "Lieky" Hajtkovič
16 "Podstata" Abe Beats
17 "Do huby" Abe Beats
18 "Fet" Abe Beats