Tekken

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Tekken je séria bojových videohier od spoločnosti Namco. Tituly série boli vydané pre niekoľko platforiem: PlayStation, PlayStation 2, Game Boy Advance a PlayStation Portable(PSP). Bolo ohlásené pokračovanie série pre hernú konzolu PlayStation 3.

Popis série[upraviť | upraviť zdroj]

Tekken vyšiel ako platformová záležitosť pre konzole Sony ako protiváha k sérii Virtua Fighter od firmy Sega. Predstavuje komerčne veľmi úspešný projekt 3D bojových hier s množstvom postáv, každá s inými vlastnosťami. Hráč má na výber niekoľko herných módov (napr. hra proti počítaču, hra proti živému hráčovi, bonusové medzihry alebo výpravný mód s dejovou líniou). Okrem veľa nastavení vlastností herného prostredia (počet kôl, čas na kolo atď.) ide zvoliť tiež rôzne obťažnosti protivníkov.

Gameplay[upraviť | upraviť zdroj]

Postavy[upraviť | upraviť zdroj]

Techniky boja herných postáv pomerne verne kopírujú reálne bojové štýly (napr. Hwoarang a jeho Teakwondo alebo Edie Gordo a Capoeira), dokonca je možné spozorovať podobnosť medzi reálnymi a hernými postavami:

Každá s postáv má svoj vlastný príbeh, ktorý sa s každým dielom berie dopredu. Niektoré postavy miznú (Angel – Tekken 2), aby sa objavili v nasledujúcom dieli (Wang Jinrei – Tekken 2 a Tekken 5) alebo získali svojich nástupcov (Roger a Roger Jr.)