The American Institute for Central European Legal Studies

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
AICELS logo

The American Institute for Central European Legal Studies (skr. AICELS) je nepolitická výskumná inštitúcia so sídlom v Rincone, GA, v Spojených štátoch amerických, ktorej hlavným cieľom je podporovať transatlantické vzťahy v oblasti práva a právnej vedy prostredníctvom realizácie výskumných projektov a publikačnej činnosti. Podporuje odbornú diskusiu medzi profesormi práva, študentmi právnických fakúlt i odborníkov z právnej praxe z rôznych krajín (USA, Rumunsko, Česko, Poľsko atď.) a umožňuje im vzájomnú výmenu ich skúseností.

Zameriava sa na právo štátov strednej a východnej Európy. The American Institute for Central Europaen Legal Studies vydáva recenzovaný časopis AICELS Law Review – Journal on Central European Law, ďalej zborníky, monografie, či učebnice. Pre svojich členov, ale aj pre širokú verejnosť usporadúva konferencie k rôznym aktuálnym právnym témam.

Členovia tejto organizácie pri svojej vedeckej práci musia rešpektovať etický kódex, ktorý obsahuje zásady vedeckého bádania a nakladania s výsledkami svojej činnosti. Pre lepšiu komunikáciu s členmi a právnickou verejnosťou v štátoch strednej a východnej Európy bol vytvorený systém národných konzultantov, ktorí pomáhajú sprostredkovať kontakt s výskumným centrom v Spojených štátoch.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]