The Garden's Tale

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
„The Garden’s Tale“
Obrázok albumu môže byť použitý iba so súhlasom držiteľa autorských práv
SingelVolbeat
spoluúčinkuje Johan Olsen
z albumu Rock the Rebel / Metal the Devil
Vydaný 2007
Nahraný 2006; Hansen Studios v Ribe, Dánsko
Žáner Heavy metal
Dĺžka 4:51
Skladateľ Michael Poulsen
Volbeat chronológia singlov
Sad Man's Tongue
(2007)
The Garden's Tale
(2007)
Radio Girl
(2007)

The Garden’s Tale“ je štvrtý singel dánskej heavy metalovej skupiny Volbeat. Je to druhý singel z ich druhého štúdiového albumu Rock the Rebel / Metal the Devil.

Skladba bola nahraná v októbri 2006 v nahrávacom štúdiu Hansen Studios v dánskom meste Ribe. Text a hudbu zložil spevák a gitarista Michael Poulsen. Producentom albumu bol Jacob Hansen. Ako hosťujúci hudobník sa predstavil Johan Olsen z dánskej skupiny Magtens Korridorer.

Poulsen a Olsen sa stretli na cenách Steppeulven. Obaja hudobníci boli nominovaní v rovnakej kategórii. Ukázalo sa, že obaja hudobníci majú radi hudbu jednotlivých skupín. V rozhovore Poulsen vysvetlil, že keď zložil skladbu „The Garden's Tale“, Olsenov hlas mu začal bzučať hlavou. Poulsen napísal text čiastočne v anglickom jazyku, ale čiastočne aj v dánskom jazyku. Olsen okamžite súhlasil a zaspieval svoje texty v štúdiu. [1]

K skladbe bolo natočené aj hudobné video, ktoré bolo uvedené v zozname dánskej MTV "Heavy Rotation". [2] Singel obsahuje titulnú skladbu v skrátenej rádiovej verzii a v bežnej albumovej verzii.

Umiestnenia[upraviť | upraviť zdroj]

Singel sa umiestnil na 18. mieste v dánskych singlových rebríčkoch, ktoré bolo tiež najvyšším umiestnením. Celkovo možno povedať, že singel ostal osem týždňov v dánskom rebríčku, v ktorom sa singel trikrát dostal späť do rebríčkov.[3] V Dánsku bol singel ohodnotený platinou.[4] Hovorca dánskej rádiostanice P3 vybral skladbu ako svoju obľúbenú a skupine Volbeat bola udelená cena P3 Guld.[2]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Frank Albrecht: "Böse Mädchen!". V časopise: Rock Hard, apríl 2007, strana 40
  2. a b Volbeat Biography [online]. Mascot Records, [cit. 2013-12-02]. Dostupné online. Archivované 2013-12-03 z originálu. (po anglicky)
  3. Volbeat - THE GARDEN'S TALE (SONG) [online]. Danishcharts.com, [cit. 2013-12-02]. Dostupné online. [nefunkčný odkaz]
  4. Gulda og platin i august [online]. IFPI Danmark, [cit. 2013-04-20]. Dostupné online. (po dánsky)[nefunkčný odkaz]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku The Garden's Tale na nemeckej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).