Tricksters Lacrosse Team

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Tricksters LT Bratislava)

Tricksters Lacrosse Team Bratislava je prvý lakrosový klub na Slovensku. Bol založený v roku 2003 Markom Lichtnerom. Má prezývku "oranžoví", a klubové farby sú: oranžová, čierna a biela.

Od roku 2003 boli Tricksters súčasťou Dunajskej lakrosovej konfederácie. Hlavným cieľom účasti bol rozvoj a stabilizácia klubu. V roku 2006 Tricksters v tejto lige zvíťazili a stali sa tak poslednými držiteľmi trofeje pre víťaza, nakoľko od roku 2006 sa už DLC nehrala. Tricksters LT hral od roku 2003 zároveň aj Národnú boxlakrosovú ligu v Česku.

V roku 2007 sa Tricksters LT stali víťazmi Austrian Open. O rok neskôr sa hráči Tricksters LT pod hlavičkou Slovenskej lakrosovej reprezentácie zúčastnili na svojich prvých majstrovstvách Európy 2008 vo fínskom Lahti, kde obsadili 12. miesto z 18 zúčastnených tímov.

V roku 2010 sa klub opäť pod hlavičkou Slovenské národné lakrosové družstvo mužov zúčastnil na majstrovstvách sveta v anglickom Manchestri a obsadil 17. miesto v konkurencii 30 tímov z celého sveta. Výsledok bol o to cennejší, že tím vyhral 5 zo 7 zápasov a iba vďaka formátu turnaja neskončil na vyšších pozíciách.

Klub sa v súčasnej dobe snaží sa o rozvoj mužského a ženského lakrosu, najmä na Slovensku. Jeho členovia sú pravideľnými účastníkmi reprezentačných výberov.

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]