Valentina Vasilievová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prvá zmienka o deťoch, ktoré splodil Fioodor

Valentina Vasilievová bola ruská žena z mesta Šuja, ktorá porodila svojmu mužovi Fiodorovi Vasilievovi v rokoch 17251765 69 detí. Len dve z nich zomreli v detskom veku. Stala sa tak najplodnejšou ženou nielen Ruska, ale taktiež sveta a je zapísaná v Guinnessovej knihe rekordov.

Za svoj život mala 27 pôrodov a to nasledovne:

  • 16-krát dvojčatá
  • 7-krát trojčatá
  • 4-krát štvorčatá

Fioodorova druhá žena (jej meno nie je známe) mu porodila 18 detí a to v 8 pôrodoch mu dala 6 párov dvojčiat a dvakrát trojčatá. Len jedno z 18 detí zomrelo.

Nie je možné, aby ženské telo fyzicky vydržalo toľko pôrodov.

Fiodor Vasiliev[upraviť | upraviť zdroj]

Jeho prvá zmienka sa objavila v roku 1783 v londýnskom The Gentleman's Magazine: V originálnom liste sa píše: "List, ktorý leží predo mnou, odoslaný 13. apríla 1782 z Petrohradu, sa píše, že Fiodor Vasiliev, 75-ročný roľník sa teší perfektnému zdraviu v Moskve. So svojou prvou ženou splodil štyri štvorčatá, sedem trojčiat a šestnásť dvojčiat, teda spolu 69 detí z 27 pôrodov. Jeho druhá žena potom porodila sestry dvojčatá a dvoje trojčatá, teda 18 detí v 8 pôrodoch. Celkovo sa teda Fiodor stal 35 × otcom a mal 87 detí, z ktorých 84 žije a iba 3 zomreli. Túto správu, akokoľvek sa môže zdať úžasná, aj keď to asi závisí na osobnom názore, podal anglický obchodník z Petrohradu svojim príbuzným v Anglicku. Plodný ruský roľník bol predstavený samotnému cárovi."