Wikipédia:Hlasovania/velmi vazne veci mimo vedomia celej komunity

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

OSPRAVEDLŇUJEM SA VŠETKÝM, KTORÝM INFORMÁCIE V ČLÁNKU Jozef Vojtech Kasanický PRINIESLI AKÚKOĽVEK ÚJMU. ZVOLILA SOM SI ZLÝ PROSTRIEDOK, AKO POUKÁZAŤ NA ZLÚ SITUÁCIU, KTORÁ JE MOMENTÁLNE NA SLOVENSKEJ WIKIPÉDII. JE MI TO VEĽMI ĽÚTO. PREBERÁM PLNÚ ZODPOVEDNOSŤ ZA VŠETKY SPÔSOBENÉ PROBLÉMY A OSPRAVEDLŇUJEM SA BRONTOVI, ATONOVI, Mz A MO-SLIMYMU, ŽE SOM ICH DOSTALA DO NEPRÍJEMNEJ SITUÁCIE.

V ČASE VZNIKU TOHTO ČLÁNKU SOM NEVEDELA, ŽE EXISTUJE ZÁSADA - NENARUŠUJTE WIKIPÉDIU KVÔLI ILUSTRÁCII TVRDENIA. MOJA HLÚPOSŤ, EŠTE RAZ SA OSPRAVEDLŇUJEM VŠETKÝM --Bubamara 00:49, 12. október 2006 (UTC)[odpovedať]

Dakujem Bubi! Ja osobne nepovazujem za potrebne dalej skumat postoj komunity, ked uz aj Ty uznavas, ze slo o chybu. Vyzývam týmto všetkých zúčastnených aj nezúčastnených aby ďalej nehlasovali, prípadne aby prehodnotili svoje hlasy (ak žiadali nejaku formu trestu, nech od toho prosím ustúpia). Ďakujem! Liso@diskprís 07:31, 17. október 2006 (UTC)[odpovedať]
Ak sme už pri ospravedlňovaní sa, mohla by Bubamara vysvetliť túto editáciu? Ide o (z môjho pohľadu) relevantné informácie doložené overiteľnými zdrojmi. Ďakujem.s:cs:User:Joseliani

V slovenskej wikipedii sa udiala udalost, ktora je ciastocne popisovana tu. Kedze sa viaceri lisime v nahlade na uzitocnost/neskodnost/skodlivost tejto veci navrhujem ako priestor pre spolocnu reflexiu a poucenie z danej veci hlasovanie o nasledujucich otazkach.

Hlasuje sa rozsirenym prazskym navrhom. Kazdy hlasujuci moze rozdelit v kazdej otazke 6 bodov. teda moze urcit napr. poradie tak, ze jednemu bodu udeli 3, druhemu 2 a tretiemu 1 hlas. Moze ale aj priradit vsetkych 6 jednemu bodu. Hlasovanie je mozne v priebehu mesiaca zmenit. Liso@diskprís 19:17, 5 október 2006 (UTC)

Ako to vidim? Doslo v tej veci zo strany redaktorov, co pisali vymyslenosti do clanku k

  • a) nevinnemu zartu
  • b) spravnemu experimentu, poukazujucemu na iste nesvary (napr. nedostatocnu kontrolu poslednych uprav)
  • c) skodlivemu znehodnoteniu dovery medzi redaktormi
  • d) zneuzitiu administratorskej autority
  • e) (pripadne doplnte)


K cinu je treba zaujat nasledovne stanovisko

  • a) ponechat bez dalsieho riesenia
  • b) ma byt udelene verejne pokarhanie na tomto mieste
  • c) maju sa udelovat tresty (napr. iniciovat hlasovania o odobrati admin prav)
  • d) (pripadne doplnte)
  • To co sa udialo je mozne povazovat az za vandalizmus. Na druhu stranu by to auroti urcite revertli, takze... Moje hodnotenie: 1c-4 body; 1d-2 body; 2b-6 bodov --Abdull 19:23, 5 október 2006 (UTC)
  • Podobne ako Abdull, teda 1c-6 bodov, 2b-6 bodov. Napríklad som zvedavý, ktorý redaktor bez záujmu o astronómiu by si všimol, keby som teraz urobil schválne nejaký preklep v infoboxe planéty Zem, povedzme že by som dal sklon obežnej dráhy k ekliptike rovný 90 stupňov. Ak niekto nevie čo je to ekliptika, určite sa tým nebude ani zaoberať. --Wizzard 19:29, 5 október 2006 (UTC)

Liso, je dobrým zvykom pred založením hlasovania dať na diskusiu, či a o čom sa bude hlasovať. Priestor na vyjadrenie bol a je v myslím dostatočne dlhej diskusii k článku. Žiadam ťa o stiahnutie hlasovania. helix84 19:34, 5 október 2006 (UTC)

  • pripajam sa. Nevidim v hlasovani ziadnu pridanu hodnotu. Akurat sa tu nici cas potrebny na upravu clankov a rozostvava komunita. Liso, uz som ti tu pisal - ak mas malo casu pre wiki, snaz sa ho vyuzivat rozumne. Takymi krokmi wikipedii iba skodis. --Maros 20:58, 5 október 2006 (UTC)

Liso to iste mysli dobre, ale myslim ze toto hlasovanie prislo v tej najnevhodnejsej dobe (ked uz sa situacia zacala ako tak ukludnovat). Myslim si ze jedinym dovodom, bolo ze Lisa zacalo skriet svedomie za to ze navrhol keloveho na odobranie admin prav a tak si chcel jeho a jeho zastancov takto udobrit. Liso, oprav ma ak sa mylim... --matros 19:57, 5 október 2006 (UTC)

  • jedna vec su lisove pohnutky, druha zmysel spominaneho "testu" >> 1c - 5 bodov + 1d - 1 bod; 2b - 6 bodov.. ..dubhe 20:03, 5 október 2006 (UTC)

Podľa mňa 1c - 6b, 2c - 6b (nakoľko išlo o ich vedomú spoluprácu ale skôr zablokovanie na nejaký čas, nie odber admin práv) --peko 20:12, 5 október 2006 (UTC)

  • Hlasujem 1c - 6b, 2a - 6b, napriek hrubému porušeniu pravidiel wiki nenavrhujem žiaden postih, z výhradou, že sa to už nikdy nebude opakovať. Verím, že to robili v dobrej viere a s dobrými úmyslami, ale zvolené prostriedky boli neadekvátne. Zároveň si ale myslím, že by nemal byť postihnutý ani Kelový, ktorý podľa mňa návrhom so Sablinkou iba reagoval na tento prešľap, pričom návrh nominácie neznámeho a takmer neaktívneho redaktora je určite menej škodlivý, dokonca si myslím že je neškodný, až na čas ktorý mu venujeme. --Otm 07:44, 6 október 2006 (UTC)
  • súhlasím s Abullom a Wizardom, tento čin spĺňal kritériá vandalizmu. Lenže nakoľko administrátori "v editovaní stránok sú si rovní s inými redaktormi", malo by sa s nimi zobchádzať tak, ako s ostatnými vandalmi - čiže poslať im napomenutie. Ibaže to by asi nemalo nijaký efekt, dávno predsa vedia, že Pieskovisko existuje a že ich experiment bol odstránený. Tento problém treba preto posúdiť osobitne: bolo to síce dosť nepríjemné narušenie dôvery (nehovoriac o netušenom množstve pomýlených čiatateľov), ale zase si nemyslím, že by ich za to bolo treba rovno ukameňovať, preto záver znie: 1c - 6 bodov, 2b-4 body, 2a-2 body. --Eryn Blaireová 19:28, 6 október 2006 (UTC)

tabuľka[upraviť | upraviť zdroj]

hlasovanie
meno 1 a 1 b 1 c 1 d 1 e 2 a 2 b 2 c 2 d
Abdull 4 2 6
Wizzard 6 6
Dubhe 5 1 6
Peko 6 6
Otm 6 6
Cinik 6 6
Eryn Blaireová 6 2 4
Nolanus 6 1 5
Rádiológ 6 6
Atomique 6 6
Suma 51 9 14 29 17