Wikipédia:Najlepšie články (kandidáti)/Magnetická rezonancia

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Magnetická rezonancia[upraviť | upraviť zdroj]

  • Za Perfektný fundovaný článok od naslovovzatého experta, neni čo dodať --Robo 20:07, 24 február 2006 (UTC)
  • Za--stefi 00:19, 25 február 2006 (UTC)
  • zatial Proti: hoci clanok vyzera velky, narychlo (bez dokladnej revize) mi pripada jeho stylistika navhodna do wikipedie (priklad: Doporučujem sa obliecť čo najjednoduchšie, aby ste nemali problém s vyzliekaním. Vo vyšetrovni je dosť zima, i keď vás prikryjú, doporučujem si preto zobrať nejaké hrubšie tričko a ponožky.); dalej clanok stale obsahuje gramaticke chyby. --Maros 00:45, 25 február 2006 (UTC)
  • Táto pasáž je osobitne písaná týmto spôsobom. Jedná sa totiž o rady ľuďom, ktorí takéto vyšetrenie idú podstúpiť - počítam s tým, že práve oni budú hľadať tieto informácie. Ak to bude viacerými považované za problém, pokojne sa to môže prerobiť. --Rádiológ 06:53, 25 február 2006 (UTC) Máš to mať :-) --Rádiológ 22:47, 25 február 2006 (UTC)
  • Za--Adrian 14:22, 27 február 2006 (UTC)
  • Za (Povodne bolo Proti) Pokusim sa vysvetlit preco. Ad 1: V prvom rade - Silne odporucam clanok ak hned nie rozdelit tak aspon PREMENOVAT. Slovne spojenie Magneticka rezonancia je vyhradene pre PODSTATNE SIRSIU triedu spektralnych metod spomedzi ktorych predstavuje tu popisane MRI iba kvapku v mori. Ak sa hned obmedzime na rezonancie JADROVE (pretoze okrem nich pzname paramagneticke elektronove alebo feromagneticke alebo kvadrupolove jadrove rezonanice) tak aj tak sa stale bavime iba o jednej jedinej spomedzi MNOHYCH INYCH Jadrovo Magnetickych rezonancnych metod. Preto minimalne navrhujem clanok premenovat na Zobrazovacia magneticka rezonancia (ak bude mat autor iny - lepsi navrh, sem s nim !!!) a vseobecne zaklady jadrovych rezonancnych metod ktore su v tomto clanku naozaj pekne popisane doporucujem priamo v nom zuzit a v nezmenenej podobe odsunut do clanku Jadrova Magneticka Rezonancia (NMR) ktory uz bude pojednavat o celej skupine rezonancnych metod ako takej. Ad 2: suhlasim s vyhradami ku stylistike. --Peták 14:42, 27 február 2006 (UTC) --Peták 13:28, 10. november 2006 (UTC)[odpovedať]
  • Ad1. Nevidím v tom problém, urob presmerovaciu stránku. Ja nie som fyzik, ale rádiológ, vysvetlenie je zamerané na MRI. Rozhodne ho nepovažujem za dostatočné z fyzikálneho hľadiska. Je to písané tak, aby základy MRI pochopil lekár alebo vzdelaný laik. O ostatných metódach neviem zhola nič, v tom ti nepomôžem. Ak vieš, urob ostatné. Som (zatiaľ) PROTI akémukoľvek rozdeleniu, zákady sú tam šité na MRI, to radšej pokojne oželiem nejakú hviezdičku. Ad2. Výhrady boli akceptované a štylistika spomínanej kapitoly zmenená. --Rádiológ 16:20, 27 február 2006 (UTC)
  • Poviem to takto: ak je vysvetlenie zamerane na MRI, nech sa potom clanok vola MRI, cize asi zobrazovacia magneticka rezoznancia. Ale nie magneticka rezoznancia. V stave v ktorom je to teraz mi to pripada podobne absurdne, ako keby niekto clanok o ziarivkach a neonkach pomenoval nazvom Kvantova Elektrodymamika. Pritom by som velmi velmi rad tomuto clanku to zelene plus dal. Klobuk dolu, je to naozaj krasne spracovana tema. Ale s absurdnym a hlavne metucim nazvom. --Peták 13:28, 10. november 2006 (UTC)[odpovedať]
  • Za jankaka 14:04, 27 jún 2006 (UTC)

Diskusia[upraviť | upraviť zdroj]

  • mohol by si este prosim ta, aka je kontrastna látka ktora sa podava pacientovy pri vysetreni--stefi 00:19, 25 február 2006 (UTC)
  • Niečo tam už o tom je, chcel by si podrobnosti - chemické zloženie, nežiadúce účinky a podobné veci? Inak rôznych kontrastných látok pre MR je hafo, plánujem to neskôr rozšíriť. Dnes totiž sú k dispozícií i špeciálne zlúčeniny, ktoré sa vychytávajú napríklad v pečeni a pdobne. --Rádiológ 06:57, 25 február 2006 (UTC)
  • Vytvoril som samostatný článok o kontrastných látkach --Rádiológ 23:18, 4 marec 2006 (UTC)