Wikipédia:Redaktori s automaticky preverenými úpravami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Redaktori s automaticky preverenými úpravami alebo automatickí strážcoviawikipediáni, ktorí majú „právo autopatrolled“. Toto právo sa udeľuje užívateľom, ktorí vytvárajú kvalitné články a stránky, a uľahčuje prácu strážcom (patrollerom) a správcom, ktorí preverujú posledné úpravy a novo vytvorené články. Úpravy a nové články, ktoré vytvoria redaktori s automaticky preverenými úpravami, sa stále zobrazujú v posledných úpravách, ale sú automaticky označené ako preverené, ako keby ich manuálne preveril správca či strážca. Redaktori s automaticky preverenými úpravami nemajú žiadne ďalšie technické schopnosti naviac, toto právo neupravuje spôsob, ktorým redaktori vytvárajú alebo upravujú články, ani neupravuje zobrazenie Wikipédie. Umožňuje len automatizáciu procesu, ktorý musia inak správcovia a strážcovia robiť manuálne.

Na slovenskej Wikipédii je aktuálne 0 redaktorov s automaticky preverenými úpravami. Úpravy užívateľov s právami správca (celkom 11 redaktorov) alebo bot (celkom 134 redaktorov) sú takisto automaticky označené ako preverené.

  • Právo autopatrolled nepomáha s tvorením článkov. Toto právo je udeľované užívateľom, ktorí vytvárajú kvalitné články a stránky, na to, aby sa odľahčilo množstvo práce pre strážcov a správcov v rámci sledovania posledných úprav. Neupravuje spôsob, ktorým sa články vytvárajú či upravujú.
  • Strážcovia (užívatelia s právom patroller) nebenefitujú z tohto práva. Toto právo označuje jednotlivé úpravy automaticky ako preverené a tak znižuje množstvo neskontrolovaných úprav. Neupravuje tak fungovanie strážcov, nezrýchľuje kontrolovanie úprav a nedáva žiadne benefity užívateľom, ktorí používajú rôzne nástroje na preverovanie stránok.

Ako sa stať redaktorom s automaticky preverenými úpravami[upraviť | upraviť zdroj]

(Sekcia bude doplnená neskôr na základe pravidla)

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Wikipedia:Autopatrolled na anglickej Wikipédii.