Zoznam častí seriálu Čarodejnice (5. séria)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Nasledujúci zoznam je zoznam častí 5. série seriálu Čarodejnice. Pozri aj celý Zoznam častí seriálu Čarodejnice.

Č. v
seriáli
Č. v
sérii
Pôvodný názov Slovenský názov Autor/i Réžisér Pôvodné uvedenie
89 1 A Witch's Tail (Part 1) Chvost čarodejnice 1.časť Daniel Cerone James L. Conway 22. september 2002

Cole sa nadobro vracia a navštevuje Phoebe. Tá ho odmieta. Sestry Halliwellové žiada o pomoc morská panna. Zlá morská čarodejnica jej dala ultimátum. Musí vyznať lásku smrteľníkovi, inak stratí svoju nesmrteľnosť. Paige použije kúzlo, to sa však pokazí a premení Phoebe na morskú pannu. Tú začne čoraz viac priťahovať more, a tak odchádza od sestier a od svojich problémov, aby začala žiť svoj nový život ako morská panna…

90 2 A Witch's Tail (Part 1) Chvost čarodejnice 1.časť Monica Breen & Alison Schapker Mel Damski 22. september 2002

Sestry musia presvedčiť Phoebe, aby sa vrátila. Zdá sa však, že to nedokážu, a preto žiadajú o pomoc Colea. Piper má strach, že zomrie tak, ako jej mama Patty, a svoje dieťa nechá osamotené. Preto sa jej Patty zjavuje, aby jej obavy zažehnala.

91 3 Happily Ever After A žili šťastne Curtis Kheel John T. Kretchmer 29. september 2002

Zlá čarodejnica z rozprávky chce odstrániť najsilnejšie dobré čarodejnice – sestry Halliwellové. Vyšle na ne teda klasické rozprávky. Phoebe začarované črievičky privádzajú až na ples ako popolušku, Paige zakúsi otrávené jablko a upadá do spánku ako snehulienka, a na Piper zaútočí vlk ako v rozprávke o červenej čiapočke.

92 4 Siren Song Pieseň sirény Krista Vernoff Joel J. Feigenbaum 6. október 2002

Démonka Siréna loví ženatých mužov. Následne ich aj ich manželky zabije. Cole, v snahe ukázať Phoebe, že je dobrý, pri útoku démonky zachraňuje ženu, budúcu svetlonosku. Siréna sa ale zameriava na novú korisť. Na Colea. S ním je teda v ohrození aj Phoebe, ktorá je ešte stále jeho manželkou. Piper a Leo sa stále hádajú, čo sa nepáči Piperinému nenarodenému dieťaťu, ktoré im vymení schopnosti. Musia sa tak vcítiť do ťažkej úlohy toho druhého.

93 5 Witches in Tights Čarodejnice v pančuchách Mark Wilding David Straiton 13. október 2002

Sestry majú za úlohu ochrániť staršieho, ktorý sa chystá ukončiť svoju prácu, v deň rovnodennosti vystúpiť na zem a predať svoje sily novému staršiemu. Démon Arnon však chce získať schopnosti staršieho pre seba, a tak prinúti chlapca Kevina, ktorý má schopnosť oživiť všetko, čo nakreslí, aby nakreslil silného super hrdinu, ktorý porazí čarodejnice. Kevin však nechce, aby démon získal schopnosti, a tak tajne nakreslí aj sestry Halliwellové ako superhrdinky. Tie sa z nich teda stávajú aj v skutočnosti.

94 6 The Eyes Have It Majú oči Laurie Parres James Marshall 20. október 2002

Démon Cree chce pomstiť svojho otca, ktorého cigánky pripravili o zrak, a to tak, že ľudí oslepuje. Phoebe má strach, pretože už dlho nemala žiadnu predtuchu, a preto navštevuje cigánku s prosbou o radu. Netuší však, že cigánka bude ďalšou obeťou démona. Keď sestry zisťujú, že bola zabitá, a démon ide aj po jej kamarátke a jej neteri, musia sa pokúsiť zachrániť aspoň tie.

95 7 Sympathy for the Demon Súcit s démonom Henry Alonso Myers Stuart Gillard 3. november 2002

Cole žiada sestry o pomoc, pretože má stále pocit, že ho prenasledujú démoni. Jediný, kto mu chce podať pomocnú ruku, je Paige. Tú ale sestry nepočúvajú, a navyše neustále trpí pocitom, že nedokáže byť tak dobrou čarodejnicou, akou bola Prue. Po Coleovi ide skutočne démon strachu Barbas, ktorý sa vracia, aby sa sestrám pomstil za to, že ho pred rokmi zničili. Proti sestrám opäť použije ich najväčšie strachy a ešte k tomu ukradne aj Coleove schopnosti. Keď sú sestry v koncoch, napokon všetko ostáva na Paige, a tá má príležitosť dokázať, že je rovnako dobrá, ako Prue.

96 8 A Witch in Time Čarodejnica v čase Daniel Cerone John Behring 10. november 2002

Phoebe má predtuchu, v ktorej prichádza o život je priateľ Miles. V poslednej chvíli tomu s Piper zabraňujú. No to je práve možno chyba, pretože už prišiel Milesov čas, a s anjelom smrti si neradno zahrávať. Z budúcnosti prichádza démon Bacarra, ktorého poslal Cole, pretože pri neustálej snahe zachrániť Milesa, Phoebe v budúcnosti zomrie, čomu chce Cole zabrániť. Bacarra ale nastoluje vlastný plán, spája sa so svojim súčasným ja, a ide sestrám po krku. Nakoniec všetko končí smrťou Paige a Phoebe. Piper sa musí vrátiť v čase, a zabrániť tomu, aby zachránili Milesa, čo odštartovalo sériu katastrof.

97 9 Sam I Am Sam ostal sám Alison Schapker & Monica Breen Joel J. Feigenbaum 17. november 2002

Paige dostáva svoju prvú úlohu ako biele svetlo. Biele svetlo Sama, ktorý zabudol, kým v skutočnosti je, a dal sa na alkohol, musí vrátiť na správne chodníčky. Najskôr ani len netuší, že Sam je jej biologický otec. Ten musí ju aj Lea zachrániť po tom, čo sú zasiahnutí otráveným šípom. Cole chce, aby ho sestry konečne porazili a ukončili tak jeho trápenie. Snaží sa ich proti sebe poštvať, Phoebe ale tuší, čo je jeho zámer a nemieni mu pomôcť.

98 10 Y Tu Mummy También Múmia v správnom čase Curtis Kheel Chris Long 5. január 2003

Démon Jaric hľadá nové telo pre svoju lásku Isis. Vyberá si telo Phoebe. Keď to zisťuje Cole, chce Phoebe zachrániť, a tak uzavrie s Jericom dohodu. Nájde mu iné telo pre jeho lásku. Zámerne ale vyberie telo Paige. Aby mohla Isis telo Pheobe opustiť, démon ju musí mumifikovať. Phoebe je teda mumifikovaná, Paige posadnutá a Piper sa musí rozhodnúť, ktorú z nich zachráni.

99 11 The Importance of Being Phoebe Dôležitá je Phoebe Krista Vernoff Derek Johansen 12. január 2003

Cole unáša Phoebe a vysiela morfovačku, aby na seba vzala Phoebeinu podobu a manipulovala so sestrami. Cole totiž chce získať dom sestier a s ním aj mocný Nexus, ktorý je pod ním. Falošnej Phoebe sa darí, s pomocou Colea končí Paige za mrežami a Piperin klub zavrie hygiena. Pravá Phoebe sa snaží utiecť a zachrániť situáciu.

100 12 Centennial Charmed Čarodejnice po stýkrát Brad Kern James L. Conway 19. január 2003

Cole, ktorý práve oslavuje sté narodeniny, v zúfalej snahe dostať Phoebe späť, získava neobmedzené schopnosti Avatara. Keďže je presvedčený, že práve príchod Paige znamenal začiatok rozpadu vzťahu s Phoebe, vytvorí novú realitu, v ktorej sestry Halliwellové po smrti Prue nikdy Paige nestretli. Na samotnú Paige, ktorá je počas zmeny reality v prenose, kúzlo nezapôsobí. Paige teda spoznáva novú realitu, v ktorej sa z Piper po smrti Prue stala posadnutá vrahyňa démonov, nie je tehotná a dokonca už ani vydatá za Lea. Phoebe žije s Coleom za prítomnosti démonov v dome Halliwellových, a s Piper sa nestretáva. Paige zisťuje, že ju sestry v tejto realite nepoznajú, keďže bola hneď po smrti Prue zabitá Shaxom. Snaží sa ich presvedčiť o existencii inej, lepšej reality, v ktorej bola trojsila obnovená a sestry bojujú naďalej spolu proti zlu. Cole si medzitým uvedomuje, že sa prepočítal. Ani v svete bez Paige totiž jeho vzťah s Phoebe už nefunguje. A navyše tu nie je nezničiteľný. To vedie až k tomu, že ho Phoebe vlastnou rukou ničí elixírom a tým sa realita vracia do normálu. Cole je preč, a tentoraz už navždy.

101 13 House Call Návšteva v dome Henry Alonso Myers Jon Paré 2. február 2003

Rada kúzelníkov použijú voodoo bábiky na sestry Halliwellové. Ich vlastnosti premenia na posadnutosť. Piper je teda posadnutá upratovaním a nakoniec nechá zmiznúť celý dom. Phoebe robí všetko pre to, aby zviditeľnila svoju rubriku, a Paige zase pre to, aby prekazila svadbu svojho bývalého priateľa.

102 14 Sand Francisco Dreamin Snívanie v San Franciscu Alison Schapker & Monica Breen John T. Kretchmer 9. február 2003

Pri boji s démonom sú sestry zasiahnuté prachom snov. To však zapríčiňuje, že ich nočné mory sa stávajú skutočnosťou. Paige prenasleduje zlý klaun, Phoebe muž s motorovou pílou a Piper jej bláznivý milenec. Existuje jediné riešenie. Pomocou kúzla sa prenášajú do vlastných snov, aby zistili, prečo majú práve tieto nočné mory, a prekonali ich. Medzitým si Leo s Piper vymenia úlohy a tehotný je Leo.

103 15 The Day the Magic Died Deň keď zomrela mágia Daniel Cerone Stuart Gillard 16. február 2003

Piper skolabuje, a je prevezená na pozorovanie do nemocnice. Vo svete zmizla všetka mágia. Čarodejníci, svetlonosi dokonca aj démoni stratili svoju moc. Paige a Phoebe sa to snažia vyriešiť bez Piper, ktorú nechcú stresovať. Dokonca sa rozhodnú spojiť s démonmi, čo je chyba, pretože sa im nedá veriť. Otec sestier Victor navyše predstavuje sestrám svoju novú manželku. Netušia, že je to démonka. Piper doma začína rodiť a Victorova manželka má plán. Dieťa chce uniesť. Zachránia Paige s Phoebe svet mágie aj Piper s dieťaťom?

104 16 Baby's First Demon Malého prvý démon Krista Vernoff John T. Kretchmer 30. marec 2003

Po narodení dieťaťa o neho majú démoni hneď záujem. Démoni paraziti najali predavača, ktorý má syna Piper uniesť na démonský trh. Paige sa rozhodne prezliecť za démonku, a dostať sa na trh. Tam je však jej identita odhalená a je zajatá. Phoebe spoznáva v práci svojho nového šéfa Jasona Deana. Piper dáva synovi konečne meno – Wyatt Matthew Halliwell.

105 17 Lucky Charmed Šťastná séria Curtis Kheel Roxann Dawson 6. apríl 2003

Démon zabíja írskych škriatkov. Tí prichádzajú o pomoc žiadať sestry Halliwellové. V boji s démonmi im pomôžu tak, že na ne zošlú šťastie. Paige tak zbohatne, Piper sa darí s klubom a Phoebe stretáva muža svojich snov. Démon na nich však čoskoro zosiela kúzlo smoly a unáša Piper, čím sa všetko obracia. Paige a Phoebe sa vydávajú do ríše škriatkov a žiadajú ich o pomoc.

106 18 Cat House Mačací palác Brad Kern James L. Conway 13. apríl 2003

Piper a Leo sa neustále hádajú, a tak na radu Phoebe navštevujú manželskú poradňu. Tu Piper použije kúzlo na oživenia spomienok zo všetkých kľúčových udalostí z ich vzťahu. Kúzlo sa však zvrtne a Phoebe s Paige sa do týchto spomienok dostávajú. Nie sú však samé. Dostáva sa do nich aj čarodej, ktorý ide po ich mačke. Phoebe a Paige sa musia nielen vymaniť zo spomienok, ale aj zachrániť ich mačku, ktorá, ako sa ukazuje, nie je iba obyčajná mačka.

107 19 Nymphs Just Wanna Have Fun Nymphy sa chcú jednoducho zabávať Andrea Stevens & Doug E. Jones Mel Damski 20. apríl 2003

Nymphy, niečo ako lesné víly, napadne démon Xavier. Jednu z trojice zabíja. Jeho ciel je jasný. Chce sa dostať k prameňu večnosti, ktorý ho učiní nesmrteľným. Zúfalé zvyšné dve Nymphy navštevujú čarodejnice s prosbou o pomoc. Keď stretávajú Paige, uvedomujú si, že by bola dokonalou náhradu ich stratenej sestry, a tak ju premieňajú na Nymphu.

108 20 Sense and Sense Ability Rozum a zmysly Brian Krause, Ed Bokinskie & Daniel Cerone Stewart Schill, Joel J. Feigenbaum 27. apríl 2003

Zlá bosorka Crone chce za každú cenu dostať Wyatta. Ten ale zakaždým spozná, že ide o neznámu bytosť, a vytvára si ochranný štít. Preto sa bosorka rozhodne ukradnúť sestrám zrak, sluch a hlas, aby mal Wyatt pocit, že ide o samotné sestry. Piper teda stráca zrak, Phoebe nepočuje a Paige nerozpráva. Čarodejnice sú bez zmyslov výrazne ochromené a Wyatt sa ocitá vo vážnom nebezpečenstve.

109 21 Necromancing the Stone Oživiť kameň Henry Alonso Myers & Alison Schapker Jon Paré 4. máj 2003

Sestry vyvolávajú starú mamu Panny, aby sa zúčastnila obradu podobného ako krst, pri ktorom bude Wyatt začlenený do čarodejníckeho rodu Halliwellových. Stará mama má však menší problém s tým, že je Wyatt chlapec, čo porušilo ich tradíciu, keďže po každej generácii sa rodili dievčatá. Naozajstné problémy však nastávajú až vtedy, keď sa sestry stretávajú s duchom démona, ktorý ako sa ukazuje, pred rokmi Panny miloval. A ani teraz po rokoch sa jej nechce vzdať.

110 22 Oh My Goddess! (Part 1) Oh nebesá! 1.časť Krista Vernoff & Curtis Kheel Jonathan West 11. máj 2003

Paige a Phoebe majú neblahé tušenie, že sa stane niečo zlé. Mocní Titáni sú oslobodení a chcú pomstu. Pomstu za to, že ich pred rokmi uväznili Starší. Chcú všetkých Starších a svetlonosov vyvraždiť a to tak, že ich premenia na kameň a vysajú z nich energiu. V dome sestier sa zjavuje záhadný mladík Chris, ktorý tvrdí, že je biele svetlo z budúcnosti a varuje ich pred hrozbou Titánov. Keď sa v dome sestier zjavujú Titáni, sestry sa nedokážu ubrániť a tak končí Paige ako socha. Napokon sa ju síce podarí oživiť, ale sestry si sú vedomé toho, že ich sily na mocných Titánov nestačia…

111 23 Oh My Goddess! (Part 2) Oh nebesá! 2.časť Daniel Cerone Joel J. Feigenbaum 11. máj 2003

Sestry sa boja o svoju budúcnosť, keďže sa stretávajú so silou, ktorú nedokážu poraziť. Leo navštevuje hore starších, ale čaká ho nemilé prekvapenie. Väčšina bola vyvraždená. Sestry majú nový plán. Keďže sila čarodejníc nestačí, musia získať silu bohov. Phoebe sa teda stáva bohyňou lásky, Piage bohyňou vojny a Piper bohyňou zeme. Po boji s Titánmi sestry ako bohyne vyhrávajú a navždy ich porážajú. Leo sa vďaka pomoci pri záchrane sveta stáva Starším. Piper sa však nedokáže zmieriť s tým, že ju aj Wyatta navždy opustí, a tak v záchvate žiaľu odchádza z domu a chce zostať bohyňou naveky.