Zoznam častí seriálu Doctor Who

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam častí britského sci-fi seriálu Doctor Who (slov. Pán času). Seriál sa vysielal v rokoch 19631989. V roku 2005 bol seriál vrátený na televízne obrazovky a vysiela sa doteraz. Počas pôvodného vysielania (19631989) boli jednotlivé série príbehovo rozdelené do tzv. seriálov (angl. serials), pričom každý seriál sa skladal vo väčšine z viacerých epizód. Od roku 2005, kedy sa začal Doctor Who opäť vysielať producenti opustili princíp seriálov a každá epizóda má svoj vlastný príbeh, prípadne príbeh je rozdelený na dve alebo tri epizódy.

14. júla 2015 BBC potvrdila výrobu desiatej série s 12 časťami a vianočným špeciálom.[1] V januári 2016 Steven Moffat vyhlásil, že po 10. sérii končí ako showrunner. Chris Chibnall, ktorý napísal epizódy "42", "The Hungry Earth / Cold Blood", "Dinosaurs on a Spaceship" a "The Power of Three" nahradíl Moffata a nastúpil ako showrunner od 11. série, ktorá sa vysielala od 7. októbra do 9. decembra 2018.

Série[upraviť | upraviť zdroj]

Séria Časti Premiéra série Finále série Doktor
Pôvodný seriál (1963-89)
1 42 23. november 1963 12. september 1964 Prvý Doktor
2 39 31. október 1964 24. júl 1965
3 45 11. september 1965 16. júl 1966
4 43 10. september 1966 1. júl 1967 Prvý/Druhý Doktor
5 40 2. september 1967 1. jún 1968 Druhý Doktor
6 44 10. august 1968 21. jún 1969
7 25 3. január 1970 20. jún 1970 Tretí Doktor
8 25 2. január 1971 19. jún 1971
9 26 1. január 1972 24. jún 1972
10 26 30. december 1972 23. jún 1973
11 26 15. december 1973 8. jún 1974
12 20 28. december 1974 10. máj 1975 Štvrtý Doktor
13 26 30. august 1975 6. marec 1976
14 26 4. september 1976 2. apríl 1977
15 26 3. september 1977 11. marec 1988
16 26 2. september 1978 24. február 1979
17 20 1. september 1979 12. január 1980
18 28 30. august 1980 21. marec 1981
19 26 4. január 1982 30. marec 1982 Piaty Doktor
20 22 3. január 1983 16. marec 1983
21 24 5. január 1984 30. marec 1984 Piaty/Šiesty Doktor
22 13 5. január 1985 30. marec 1985 Šiesty Doktor
23 14 6. september 1986 6. december 1986
24 14 7. september 1987 7. december 1987 Siedmy Doktor
25 14 5. október 1988 4. január 1989
26 14 6. september 1989 6. december 1989
Film (1996)
Film 12. máj 1996 Ôsmy Doktor
Nový seriál (2005-dodnes)
1 13 26. marec 2005 18. jún 2005 Deviaty Doktor
2 13 15. apríl 2006 8. júl 2006 Desiaty Doktor
3 13 31. marec 2007 30. jún 2007
4 13 5. apríl 2008 5. júl 2008
5 13 3. apríl 2010 26. jún 2010 Jedenásty Doktor
6 13 23. apríl 2011 1. október 2011
7 13 1. september 2012 18. máj 2013
8 12 23. august 2014 8. november 2014 Dvanásty Doktor
9 12 19. september 2015 5. december 2015
10 12 15. apríl 2017 1. júl 2017
11 10 7. október 2018 9. december 2018 Trinásty Doktor
12 10 1. január 2020 1. marec 2020
13 6 31. október 2021 5. december 2021

Prvý Doktor[upraviť | upraviť zdroj]

1. séria (1963-64)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov časti
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
An Unearthly Child
1
1
An Unearthly Child
Waris Hussein
Anthony Coburn
23. november 1963
2
2
The Cave of Skulls
Waris Hussein
Anthony Coburn
30. november 1963
3
3
The Forest of Fear
Waris Hussein
Anthony Coburn
7. december 1963
4
4
The Firemaker
Waris Hussein
Anthony Coburn
14. december 1963
The Daleks
5
5
The Dead Planet
Christopher Barry
Terry Nation
21. december 1963
6
6
The Survivors
Christopher Barry
Terry Nation
28. december 1963
7
7
The Escape
Richard Martin
Terry Nation
4. január 1964
8
8
The Ambush
Christopher Barry
Terry Nation
11. január 1964
9
9
The Expedition
Christopher Barry
Terry Nation
18. január 1964
10
10
The Ordeal
Richard Martin
Terry Nation
25. január 1964
11
11
The Rescue
Richard Martin
Terry Nation
1. február 1964
The Edge of Destruction
12
12
The Edge of Destruction
Richard Martin
David Whitaker
8. február 1964
13
13
The Brink of Disaster
Frank Cox
David Whitaker
15. február 1964
Marco Polo
14
14
The Roof of the World
Waris Hussein
John Lucarotti
22. február 1964
15
15
The Singing Sands
Waris Hussein
John Lucarotti
29. február 1964
16
16
Five Hundred Eyes
Waris Hussein
John Lucarotti
7. marec 1964
17
17
The Wall of Lies
John Crockett
John Lucarotti
14. marec 1964
18
18
Rider from Shang-Tu
Waris Hussein
John Lucarotti
21. marec 1964
19
19
Mighty Kublai Khan
Waris Hussein
John Lucarotti
28. marec 1964
20
20
Assassin at Peking
Waris Hussein
John Lucarotti
4. apríl 1964
The Keys of Marinus
21
21
The Sea of Death
John Gorrie
Terry Nation
11. apríl 1964
22
22
The Velvet Web
John Gorrie
Terry Nation
18. apríl 1964
23
23
The Screaming Jungle
John Gorrie
Terry Nation
25. apríl 1964
24
24
The Snows of Terror
John Gorrie
Terry Nation
2. máj 1964
25
25
Sentence of Death
John Gorrie
Terry Nation
9. máj 1964
26
26
The Keys of Marinus
John Gorrie
Terry Nation
16. máj 1964
The Aztecs
27
27
The Temple of Evil
John Crockett
John Lucarotti
23. máj 1964
28
28
The Warriors of Death
John Crockett
John Lucarotti
30. máj 1964
29
29
The Bride of Sacrifice
John Crockett
John Lucarotti
6. jún 1964
30
30
The Day of Darkness
John Crockett
John Lucarotti
13. jún 1964
The Sensorites
31
31
Strangers in Space
Mervyn Pinfield
Peter R. Newman
20. jún 1964
32
32
The Unwilling Warriors
Mervyn Pinfield
Peter R. Newman
27. jún 1964
33
33
Hidden Danger
Mervyn Pinfield
Peter R. Newman
11. júl 1964
34
34
A Race Against Death
Mervyn Pinfield
Peter R. Newman
18. júl 1964
35
75
Kidnap
Frank Cox
Peter R. Newman
25. júl 1964
36
36
A Desperate Venture
Frank Cox
Peter R. Newman
1. august 1964
The Reign of Terror
37
37
A Land of Fear
Henric Hirsch
Dennis Spooner
8. august 1964
38
38
Guests of Madame Guillotine
Henric Hirsch
Dennis Spooner
15. august 1964
39
39
A Change of Identity
Henric Hirsch
Dennis Spooner
22. august 1964
40
40
The Tyrant of France
Henric Hirsch
Dennis Spooner
29. august 1964
41
41
A Bargain of Necessity
Henric Hirsch
Dennis Spooner
5. september 1964
42
42
Prisoners of Conciergerie
Henric Hirsch
Dennis Spooner
12. september 1964

2. séria (1964-65)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
9
1
Planet of GiantsPlanet of Giants
Dangerous Journey
Crisis
Mervyn Pinfield & Douglas Camfield
Louis Marks
31. október 1964
7. november 1964
14. november 1964
10
2
The Dalek Invasion of EarthWorld's End
The Daleks
Day of Reckoning
The End of Tomorrow
The Waking Ally
Flashpoint
Richard Martin
Terry Nation
21. november 1964
28. november 1964
5. december 1964
12. december 1964
19. december 1964
26. december 1964
11
3
The RescueThe Powerful Enemy
Desperate Measures
Christopher Barry
David Whitaker
2. január 1965
9. január 1965
12
4
The RomansThe Slave Traders
All Roads Lead to Rome
Conspiracy
Inferno
Christopher Barry
Dennis Spooner
16. január 1965
23. január 1965
30. január 1965
6. február 1965
13
5
The Web PlanetThe Web Planet
The Zarbi
Escape to Danger
Crater of Needles
Invasion
The Centre
Richard Martin
Bill Strutton
13. február 1965
20. február 1965
27. február 1965
6. marec 1965
13. marec 1965
20. marec 1965
14
6
The CrusadeThe Lion
The Knight of Jaffa
The Wheel of Fortune
The Warlords
Douglas Camfield
David Whitaker
27. marec 1965
3. apríl 1965
10. apríl 1965
17. apríl 1965
15
7
The Space MuseumThe Space Museum
The Dimensions of Time
The Search
The Final Phase
Mervyn Pinfield
Glyn Jones
24. apríl 1965
1. máj 1965
8. máj 1965
15. máj 1965
16
8
The ChaseThe Executioners
The Death of Time
Flight Through Eternity
Journey into Terror
The Death of Doctor Who
The Planet of Decision
Richard Martin & Douglas Camfield
Terry Nation
22. máj 1965
29. máj 1965
5. jún 1965
12. jún 1965
19. jún 1965
26. jún 1965
17
9
The Time MeddlerThe Watcher
The Meddling Monk
A Battle of Wits
Checkmate
Douglas Camfield
Dennis Spooner
3. júl 1965
10. júl 1965
17. júl 1965
24. júl 1965

3. séria (1965-66)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
18
1
Galaxy 4Four Hundred Dawns
Trap of Steel
Airlock
The Exploding Planet
Derek Martinus & Mervyn Pinfield
William Emms
11. september 1965
18. september 1965
25. september 1965
2. október 1965
19
2
Mission to the UnknownMission to the Unknown
Derek Martinus
Terry Nation
9. október 1965
20
3
The Myth MakersTemple of Secrets
Small Prophet, Quick Return
Death of a Spy
Horse of Destruction
Michael Leeston-Smith
Donald Cotton
16. október 1965
23. október 1965
30. október 1965
6. november 1965
21
4
The Daleks' Master PlanThe Nightmare Begins
Day of Armageddon
Devil's Planet
The Traitors
Counter Plot
Coronas of the Sun
The Feast of Steven
Volcano
Golden Death
Escape Switch
The Abandoned Planet
Destruction of Time
Douglas Camfield
Terry Nation & Dennis Spooner
13. november 1965
20. november 1965
27. november 1965
4. december 1965
11. december 1965
18. december 1965
25. december 1965
1. január 1966
8. január 1966
15. január 1966
22. január 1966
29. január 1966
22
5
The Massacre of St Bartholomew's EveWar of God
The Sea Beggar
Priest of Death
Bell of Doom
Paddy Russell
John Lucarotti & Donald Tosh
5. február 1966
12. február 1966
19. február 1966
26. február 1966
23
6
The ArkThe Steel Sky
The Pleague
The Return
The Bomb
Michael Imison
Paul Erickson & Lesley Scott
5. marec 1966
12. marec 1966
19. marec 1966
26. marec 1966
24
7
The Celestial ToymakerThe Celestial Toyroom
The Hall of Dolls
The Dancing Floor
The Final Test
Bill Sellars
Brian Hayles & Donald Tosh
2. apríl 1966
9. apríl 1966
16. apríl 1966
23. apríl 1966
25
8
The GunfightersA Holiday for the Doctor
Don't Shoot the Pianist
Johnny Ringo
The OK Coral
Rex Tucker
Donald Cotton
30. apríl 1966
7. máj 1966
14. máj 1966
21. máj 1966
26
9
The SavagesEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Christopher Barry
Ian Stuart Black
28. máj 1966
4. jún 1966
11. jún 1966
18. jún 1966
27
10
The War MachinesEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Michael Ferguson
Ian Stuart Black & Kit Pedler
25. jún 1966
2. júl 1966
9. júl 1966
16. júl 1966

4. séria (1966-67)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
28
1
The SmugglersEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Julia Smith
Brian Hayles
10. september 1966
17. september 1966
24. september 1966
1. október 1966
29
2
The Tenth PlanetEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Derek Martinus
Kit Pedler & Gerry Davis
8. október 1966
15. október 1966
22. október 1966
29. október 1966

Druhý Doktor[upraviť | upraviť zdroj]

4. séria (1996-67), pokračovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
30
3
The Power of the DaleksEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Christopher Barry
David Whitaker & Dennis Spooner
5. november 1966
12. november 1966
19. november 1966
26. november 1966
3. december 1966
10. december 1966
31
4
The HighlandersEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Hugh David
Elwyn Jones & Gerry Davis
17. december 1966
24. december 1966
31. december 1966
7. január 1967
32
5
The Underwater MenaceEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Julia Smith
Geoffrey Orme
14. január 1967
21. január 1967
28. január 1967
4. február 1967
33
6
The MoonbaseEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Morris Barry
Kit Pedler
11. február 1967
18. február 1967
25. február 1967
4. marec 1967
34
7
The Macra TerrorEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
John Davies
Ian Stuart Black
11. marec 1967
18. marec 1967
25. marec 1967
1. apríl 1967
35
8
The Faceless OnesEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Gerry Mill
David Ellis & Malcolm Hulke
8. apríl 1967
15. apríl 1967
22. apríl 1967
29. apríl 1967
6. máj 1967
13. máj 1967
36
9
The Evil of the DaleksEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Episode 7
Derek Martinus
David Whitaker
20. máj 1967
27. máj 1967
3. jún 1967
10. jún 1967
17. jún 1967
24. jún 1967
1. júl 1967

5. séria (1967-68)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
37
1
The Tomb of the CybermenEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Morris Barry
Kit Pedler & Gerry Davis
2. september 1967
9. september 1967
16. september 1967
23. september 1967
38
2
The Abominable SnowmenEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Gerald Blake
Mervyn Haisman & Henry Lincoln
30. september 1967
7. október 1967
14. október 1967
21. október 1967
28. október 1967
4. november 1967
39
3
The Ice WarriorsEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Derek Martinus
Brian Hayles
11. november 1967
18. november 1967
25. november 1967
2. december 1967
9. december 1967
16. december 1967
40
4
The Enemy of the WorldEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Barry Letts
David Whitaker
23. december 1967
30. december 1967
6. január 1968
13. január 1968
20. január 1968
27. január 1968
41
5
The Web of FearEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Douglas Camfield
Mervyn Haisman & Henry Lincoln
3. február 1968
10. február 1968
17. február 1968
24. február 1968
2. marec 1968
9. marec 1968
42
6
Fury from the DeepEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Hugh David
Victor Pemberton
16. marec 1968
23. marec 1968
30. marec 1968
6. apríl 1968
13. apríl 1968
20. apríl 1968
43
7
The Wheel in SpaceEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Tristan DeVere Cole
David Whitaker & Kit Pedler
27. apríl 1968
4. máj 1968
11. máj 1968
18. máj 1968
25. máj 1968
1. jún 1968

6. séria (1968-69)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
44
1
The DominatorsEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Morris Barry
Mervyn Haisman & Henry Lincoln
10. august 1968
17. august 1968
24. august 1968
31. august 1968
7. september 1968
45
2
The Mind RobberEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
David Maloney
Peter Ling & Derrick Sherwin
14. september 1968
21. september 1968
28. september 1968
5. október 1968
12. október 1968
46
3
The InvasionEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Episode 7
Episode 8
Douglas Camfield
Derrick Sherwin & Kit Pedler
2. november 1968
9. november 1968
16. november 1968
23. november 1968
30. november 1968
7. december 1968
14. december 1968
21. december 1968
47
4
The KrotonsEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
David Maloney
Robert Holmes
28. december 1968
4. január 1969
11. január 1969
18. január 1969
48
5
The Seeds of DeathEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Michael Ferguson
Brian Hayles & Terrance Dicks
25. január 1969
1. február 1969
8. február 1969
15. február 1969
22. február 1969
1. marec 1969
49
6
The Space PiratesEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Michael Hart
Robert Holmes
8. marec 1969
15. marec 1969
22. marec 1969
29. marec 1969
5. apríl 1969
12. apríl 1969
50
7
The War GamesEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Episode 7
Episode 8
Episode 9
Episode 10
David Maloney
Terrance Dicks & Malcolm Hulke
19. apríl 1969
26. apríl 1969
3. máj 1969
10. máj 1969
17. máj 1969
24. máj 1969
31. máj 1969
7. jún 1969
4. jún 1969
21. jún 1969

Tretí Doktor[upraviť | upraviť zdroj]

7. séria (1970)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
51
1
Spearhead from SpaceEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Derek Martinus
Robert Holmes
3. január 1970
10. január 1970
17. január 1970
24. január 1970
52
2
Doctor Who and the SiluriansEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Episode 7
Timothy Combe
Malcolm Hulke
31. január 1970
7. február 1970
14. február 1970
21. február 1970
28. február 1970
7. marec 1970
14. marec 1970
53
3
The Ambassadors of DeathEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Episode 7
Michael Ferguson
David Whitaker, Trevor Ray & Malcolm Hulke
21. marec 1970
28. marec 1970
4. apríl 1970
11. apríl 1970
18. apríl 1970
25. apríl 1970
2. máj 1970
54
4
InfernoEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Episode 7
Douglas Camfield & Barry Letts
Don Houghton
9. máj 1970
16. máj 1970
23. máj 1970
30. máj 1970
6. jún 1970
13. jún 1970
20. jún 1970

8. séria (1971)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
55
1
Terror of the AutonsEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Barry Letts
Robert Holmes
2. január 1971
9. január 1971
16. január 1971
23. január 1971
56
2
The Mind of EvilEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Timothy Combe
Don Houghton
30. január 1971
6. február 1971
13. február 1971
20. február 1971
27. február 1971
6. marec 1971
57
3
The Claws of AxosEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Michael Ferguson
Bob Baker & Dave Martin
13. marec 1971
20. marec 1971
27. marec 1971
3. apríl 1971
58
4
Colony in SpaceEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Michael E. Briant
Malcolm Hulke
10. apríl 1971
17. apríl 1971
24. apríl 1971
1. máj 1971
8. máj 1971
15. máj 1971
59
5
The DæmonsEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Christopher Barry
Robert Sloman & Barry Letts
22. máj 1971
29. máj 1971
5. jún 1971
12. jún 1971
19. jún 1971

9. séria (1972)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
60
1
Day of the DaleksEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Paul Bernard
Louis Marks
1. január 1972
8. január 1972
15. január 1972
22. január 1972
61
2
The Curse of PeladonEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Lennie Mayne
Brian Hayles
29. január 1972
5. február 1972
12. február 1972
19. február 1972
62
3
The Sea DevilsEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Michael E. Briant
Malcolm Hulke
26. február 1972
4. marec 1972
11. marec 1972
18. marec 1972
25. marec 1972
1. apríl 1972
63
4
The MutantsEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Christopher Barry
Bob Baker & Dave Martin
8. apríl 1972
15. apríl 1972
22. apríl 1972
29. apríl 1972
6. máj 1972
13. máj 1972
64
5
The Time MonsterEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Paul Bernard
Robert Sloman & Barry Letts
20. máj 1972
27. máj 1972
3. jún 1972
10. jún 1972
17. jún 1972
24. jún 1972

10. séria (1972-73)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
65
1
The Three DoctorsEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Lennie Mayne
Bob Baker & Dave Martin
30. december 1972
6. január 1973
13. január 1973
20. január 1973
66
2
Carnival of MonstersEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Barry Letts
Robert Holmes
27. január 1973
3. február 1973
10. február 1973
17. február 1973
67
3
Frontier in SpaceEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Paul Bernard
Malcolm Hulke
24. február 1973
3. marec 1973
10. marec 1973
17. marec 1973
24. marec 1973
31. marec 1973
68
4
Planet of the DaleksEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
David Maloney
Terry Nation
7. apríl 1973
14. apríl 1973
21. apríl 1973
28. apríl 1973
5. máj 1973
12. máj 1973
69
5
The Green DeathEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Michael E. Briant
Robert Sloman & Barry Letts
19. máj 1973
26. máj 1973
2. jún 1973
9. jún 1973
16. jún 1973
23. jún 1973

11. séria (1973-74)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
70
1
The Time WarriorEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Alan Bromly
Robert Holmes
15. december 1973
22. december 1973
29. december 1973
5. január 1974
71
2
Invasion of the DinosaursEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Paddy Russell
Malcolm Hulke
12. január 1974
19. január 1974
26. január 1974
2. február 1974
9. február 1974
16. február 1974
72
3
Death to the DaleksEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Michael E. Briant
Terry Nation
23. február 1974
2. marec 1974
9. marec 1974
16. marec 1974
73
4
The Monster of PeladonEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Lennie Mayne
Brian Hayles
23. marec 1974
30. marec 1974
6. apríl 1974
13. apríl 1974
20. apríl 1974
27. apríl 1974
74
5
Planet of the SpidersEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Barry Letts
Robert Sloman & Barry Letts
4. máj 1974
11. máj 1974
18. máj 1974
25. máj 1974
1. jún 1974
8. jún 1974

Štvrtý Doktor[upraviť | upraviť zdroj]

12. séria (1974-75)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
75
1
RobotEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Christopher Barry
Terrance Dicks
28. december 1974
4. január 1975
11. január 1975
18. január 1975
76
2
The Ark in SpaceEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Rodney Bennett
Robert Holmes
25. január 1975
1. február 1975
8. február 1975
15. február 1975
77
3
The Sontaran ExperimentEpisode 1
Episode 2
Rodney Bennett
Bob Baker & Dave Martin
22. február 1975
1. marec 1975
78
4
Genesis of the DaleksEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
David Maloney
Terry Nation
8. marec 1975
15. marec 1975
22. marec 1975
29. marec 1975
5. apríl 1975
12. apríl 1975
79
5
Revenge of the CybermenEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Michael E. Briant
Gerry Davis
19. apríl 1975
26. apríl 1975
3. máj 1975
10. máj 1975

13. séria (1975-76)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
80
1
Terror of the ZygonsEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Douglas Camfield
Robert Banks Stewart
30. august 1975
6. september 1975
13. september 1975
20. september 1975
81
2
Planet of EvilEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
David Maloney
Louis Marks
27. september 1975
4. október 1975
11. október 1975
18. október 1975
82
3
Pyramids of MarsEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Paddy Russell
Lewis Greifer & Robert Holmes
25. október 1975
1. november 1975
8. november 1975
15. november 1975
83
4
The Android InvasionEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Barry Letts
Terry Nation
22. november 1975
29. november 1975
6. december 1975
13. december 1975
84
5
The Brain of MorbiusEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Christopher Barry
Terrance Dicks & Robert Holmes
3. január 1976
10. január 1976
17. január 1976
24. január 1976
85
6
The Seeds of DoomEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Douglas Camfield
Robert Banks Stewart
31. január 1976
7. február 1976
14. február 1976
21. február 1976
28. február 1976
6. marec 1976

14. séria (1976-77)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
86
1
The Masque of MandragoraEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Rodney Bennett
Louis Marks
4. september 1976
11. september 1976
18. september 1976
25. september 1976
87
2
The Hand of FearEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Lennie Mayne
Bob Baker & Dave Martin
2. október 1976
9. október 1976
16. október 1976
23. október 1976
88
3
The Deadly AssassinEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
David Maloney
Robert Holmes
30. október 1976
6. november 1976
13. november 1976
20. november 1976
89
4
The Face of EvilEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Pennant Roberts
Chris Boucher
1. január 1977
8. január 1977
15. január 1977
22. január 1977
90
5
The Robots of DeathEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Michael E. Briant
Chris Boucher
29. január 1977
5. február 1977
12. február 1977
19. február 1977
91
6
The Talons of Weng-ChiangEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
David Maloney
Robert Holmes
26. február 1977
5. marec 1977
12. marec 1977
19. marec 1977
26. marec 1977
2. apríl 1977

15. séria (1977-78)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
92
1
Horror of Fang RockEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Paddy Russell
Terrance Dicks
3. september 1977
10. september 1977
17. september 1977
24. september 1977
93
2
The Invisible EnemyEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Derrick Goodwin
Bob Baker & Dave Martin
1. október 1977
8. október 1977
15. október 1977
22. október 1977
94
3
Image of the FendahlEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
George Spenton-Foster
Chris Boucher
29. október 1977
5. november 1977
12. november 1977
19. november 1977
95
4
The Sun MakersEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Pennant Roberts
Robert Holmes
26. november 1977
3. december 1977
10. december 1977
17. december 1977
96
5
UnderworldEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Norman Stewart
Bob Baker & Dave Martin
7. január 1978
14. január 1978
21. január 1978
28. január 1978
97
6
The Invasion of TimeEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Gerald Blake
Graham Williams & Anthony Read
4. február 1978
11. február 1978
18. február 1978
25. február 1978
4. marec 1988
11. marec 1988

16. séria (1978-79)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
98
1
The Ribos OperationEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
George Spenton-Foster
Robert Holmes
2. september 1978
9. september 1978
16. september 1978
23. september 1978
99
2
The Pirate PlanetEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Pennant Roberts
Douglas Adams
30. september 1978
7. október 1978
14. október 1978
21. október 1978
100
3
The Stones of BloodEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Darrol Blake
David Fisher
28. október 1978
4. november 1978
11. november 1978
18. november 1978
101
4
The Androids of TaraEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Michael Hayes
David Fisher
25. november 1978
2. december 1978
9. december 1978
16. december 1978
102
5
The Power of KrollEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Norman Stewart
Robert Holmes
23. december 1978
30. december 1978
6. január 1979
13. január 1979
103
6
The Armageddon FactorEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Michael Hayes
Bob Baker & Dave Martin
20. január 1979
27. január 1979
3. február 1979
10. február 1979
17. február 1979
24. február 1979

17. séria (1979-80)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
104
1
Destiny of the DaleksEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Ken Grieve
Terry Nation
1. september 1979
8. september 1979
15. september 1979
22. september 1979
105
2
City of DeathEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Michael Hayes
Douglas Adams, Graham Williams & David Fisher
29. september 1979
6. október 1979
13. október 1979
20. október 1979
106
3
The Creature from the PitEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Christopher Barry
David Fisher
27. október 1979
3. november 1979
10. november 1979
17. november 1979
107
4
Nightmare of EdenEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Alan Bromly
Bob Baker
24. november 1979
1. december 1979
8. december 1979
15. december 1979
108
5
The Horns of NimonEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Kenny McBain
Anthony Read
22. december 1979
29. december 1979
5. január 1980
12. január 1980
6
ShadaEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Pennant Roberts
Douglas Adams
Neodvysielané

18. séria (1980-81)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
109
1
The Leisure HiveEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Lovett Bickford
David Fisher
30. august 1980
6. september 1980
13. september 1980
20. september 1980
110
2
MeglosEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Terence Dudley
John Flanagan & Andrew McCulloch
27. september 1980
4. október 1980
11. október 1980
18. október 1980
111
3
Full CircleEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Peter Grimwade
Andrew Smith
25. október 1980
1. november 1980
8. november 1980
15. november 1980
112
4
State of DecayEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Peter Moffatt
Terrance Dicks
22. november 1980
29. november 1980
6. december 1980
13. december 1980
113
5
Warriors' GateEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Paul Joyce & Graeme Harper
Stephen Gallagher
3. január 1981
10. január 1981
17. január 1981
24. január 1981
114
6
The Keeper of TrakenEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
John Black
Johnny Byrne
31. január 1981
7. február 1981
14. február 1981
21. február 1981
115
7
LogopolisEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Peter Grimwade
Christopher H. Bidmead
28. február 1981
7. marec 1981
14. marec 1981
21. marec 1981

Piaty Doktor[upraviť | upraviť zdroj]

19. séria (1982)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
116
1
CastrovalvaEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Fiona Cumming
Christopher H. Bidmead
4. január 1982
5. január 1982
11. január 1982
12. január 1982
117
2
Four to DoomsdayEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
John Black
Terence Dudley
18. január 1982
19. január 1982
25. január 1982
26. január 1982
118
3
KindaEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Peter Grimwade
Christopher Bailey
1. február 1982
2. február 1982
8. február 1982
9. február 1982
119
4
The VisitationEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Peter Moffatt
Eric Saward
15. február 1982
16. február 1982
22. február 1982
23. február 1982
120
5
Black OrchidEpisode 1
Episode 2
Ron Jones
Terence Dudley
1. marec 1982
2. marec 1982
121
6
EarthshockEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Peter Grimwade
Eric Saward
8. marec 1982
9. marec 1982
15. marec 1982
16. marec 1982
122
7
Time-FlightEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Ron Jones
Peter Grimwade
22. marec 1982
23. marec 1982
29. marec 1982
30. marec 1982

20. séria (1983)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
123
1
Arc of InfinityEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Ron Jones
Johnny Byrne
3. január 1983
5. január 1983
11. január 1983
12. január 1983
124
2
SnakedanceEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Fiona Cumming
Christopher Bailey
18. január 1983
19. január 1983
25. január 1983
26. január 1983
125
3
Mawdryn UndeadEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Peter Moffatt
Peter Grimwade
1. február 1983
2. február 1983
8. február 1983
9. február 1983
126
4
TerminusEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Mary Ridge
Stephen Gallagher
15. február 1983
16. február 1983
22. február 1983
23. február 1983
127
5
EnlightenmentEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Fiona Cumming
Barbara Clegg
1. marec 1983
2. marec 1983
8. marec 1983
9. marec 1983
128
6
The King's DemonsEpisode 1
Episode 2
Tony Virgo
Terence Dudley
15. marec 1983
16. marec 1983

Špeciál (1983)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
129
The Five Doctors
Peter Moffatt
Terrance Dicks
25. november 1983

21. séria (1984)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
130
1
Warriors of the DeepEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Pennant Roberts
Johnny Byrne
5. január 1984
6. január 1984
12. január 1984
13. január 1984
131
2
The AwakeningEpisode 1
Episode 2
Michael Owen Morris
Eric Pringle
19. január 1984
20. január 1984
132
3
FrontiosEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Ron Jones
Christopher H. Bidmead
26. január 1984
27. január 1984
2. február 1984
3. február 1984
133
4
Resurrection of the DaleksEpisode 1
Episode 2
Matthew Robinson
Eric Saward
8. február 1984
15. február 1984
134
5
Planet of FireEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Fiona Cumming
Peter Grimwade
23. február 1984
24. február 1984
1. marec 1984
2. marec 1984
135
6
The Caves of AndrozaniEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Graeme Harper
Robert Holmes
8. marec 1984
9. marec 1984
15. marec 1984
16. marec 1984

Šiesty Doktor[upraviť | upraviť zdroj]

21. séria (1984), pokračovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
136
7
The Twin DilemmaEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Peter Moffatt
Anthony Steven
22. marec 1984
23. marec 1984
29. marec 1984
30. marec 1984

22. séria (1985)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
137
1
Attack of the CybermenEpisode 1
Episode 2
Matthew Robinson
Paula Moore
5. január 1985
12. január 1985
138
2
Vengeance on VarosEpisode 1
Episode 2
Ron Jones
Philip Martin
19. január 1985
26. január 1985
139
3
The Mark of the RaniEpisode 1
Episode 2
Sarah Hellings
Pip Baker & Jane Baker
2. február 1985
9. február 1985
140
4
The Two DoctorsEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Peter Moffatt
Robert Holmes
16. február 1985
23. február 1985
2. marec 1985
141
5
TimelashEpisode 1
Episode 2
Pennant Roberts
Glen McCoy
9. marec 1985
16. marec 1985
142
6
Revelation of the DaleksEpisode 1
Episode 2
Graeme Harper
Eric Saward
23. marec 1985
30. marec 1985

23. séria (1986)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
143a
1
The Mysterious PlanetEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Nicholas Mallett
Robert Holmes
6. september 1986
13. september 1986
20. september 1986
27. september 1986
143b
2
MindwarpEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Ron Jones
Philip Martin
4. október 1986
11. október 1986
18. október 1986
25. október 1986
143c
3
Terror of the VervoidsEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Chris Clough
Pip Baker & Jane Baker
1. november 1986
8. november 1986
15. november 1986
22. november 1986
143d
4
The Ultimate FoeEpisode 1
Episode 2
Chris Clough
Robert Holmes
Pip Baker & Jane Baker
29. november 1986
6. december 1986

Siedmy Doktor[upraviť | upraviť zdroj]

24. séria (1987)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
144
1
Time and the RaniEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Andrew Morgan
Pip Baker & Jane Baker
7. september 1987
14. september 1987
21. september 1987
28. september 1987
145
2
Paradise TowersEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Nicholas Mallett
Stephen Wyatt
5. október 1987
12. október 1987
19. október 1987
26. október 1987
146
3
Delta and the BannermenEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Chris Clough
Malcolm Kohll
2. november 1987
9. november 1987
16. november 1987
147
4
DragonfireEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Chris Clough
Ian Briggs
23. november 1987
30. november 1987
7. december 1987

25. séria (1988-89)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
148
1
Remembrance of the DaleksEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Andrew Morgan
Ben Aaronovitch
5. október 1988
12. október 1988
19. október 1988
26. október 1988
149
2
The Happiness PatrolEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Chris Clough
Graeme Curry
2. november 1988
9. november 1988
16. november 1988
150
3
Silver NemesisEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Chris Clough
Kevin Clarke
23. november 1988
30. november 1988
7. december 1988
151
4
The Greatest Show in the GalaxyEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Alan Wareing
Stephen Wyatt
14. december 1988
21. december 1988
28. december 1988
4. január 1989

26. séria (1989)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
152
1
BattlefieldEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Michael Kerrigan
Ben Aaronovitch
6. september 1989
13. september 1989
20. september 1989
27. september 1989
153
2
Ghost LightEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Alan Wareing
Marc Platt
4. október 1989
11. október 1989
18. október 1989
154
3
The Curse of FenricEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Nicholas Mallett
Ian Briggs
25. október 1989
1. november 1989
8. november 1989
15. november 1989
155
4
SurvivalEpisode 1
Episode 2
Episode 3
Alan Wareing
Rona Munro
22. november 1989
29. november 1989
6. december 1989

Ôsmy Doktor[upraviť | upraviť zdroj]

Film (1996)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
156
Doctor Who
Geoffrey Sax
Matthew Jacobs
27. máj 1996

Deviaty Doktor[upraviť | upraviť zdroj]

1. séria (2005)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
1
1
Rose
Keith Boak
Russell T Davies
26. marec 2005
2
2
The End of the World
Euros Lyn
Russell T Davies
2. apríl 2005
3
3
The Unquiet Dead
Euros Lyn
Mark Gatiss
9. apríl 2005
4
4
Aliens of London
Keith Boak
Russell T Davies
16. apríl 2005
5
5
World War Three
Keith Boak
Russell T Davies
23. apríl 2005
6
6
Dalek
Joe Ahearne
Robert Shearman
30. apríl 2005
7
7
The Long Game
Brian Grant
Russell T Davies
7. máj 2005
8
8
Father's Day
Joe Ahearne
Paul Cornell
14. máj 2005
9
9
The Empty Child
James Hawes
21. máj 2005
10
10
The Doctor Dances
James Hawes
Steven Moffat
28. máj 2005
11
11
Boom Town
Joe Ahearne
Russell T Davies
4. jún 2005
12
12
Bad Wolf
Joe Ahearne
Russell T Davies
11. jún 2005
13
13
The Parting of the Ways
Joe Ahearne
Russell T Davies
18. jún 2005

Desiaty Doktor[upraviť | upraviť zdroj]

Špeciál (2005)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
14
The Christmas Invasion
James Hawes
Russell T Davies
25. december 2005

2. séria (2006)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
15
1
New Earth
James Hawes
Russell T Davies
15. apríl 2006
16
2
Tooth and Claw
Euros Lyn
Russell T Davies
22. apríl 2006
17
3
School Reunion
James Hawes
Toby Whithouse
29. apríl 2006
18
4
The Girl in the Fireplace
Euros Lyn
6. máj 2006
19
5
Rise of the Cybermen
Graeme Harper
Tom MacRae
13. máj 2006
20
6
The Age of Steel
Graeme Harper
Tom MacRae
20. máj 2006
21
7
The Idiot's Lantern
Euros Lyn
Mark Gatiss
27. máj 2006
22
8
The Impossible Planet
James Strong
Matt Jones
3. jún 2006
23
9
The Satan Pit
James Strong
Matt Jones
10. jún 2006
24
10
Love & Monsters
Dan Zeff
Russell T Davies
17. jún 2006
25
11
Fear Her
Euros Lyn
Matthew Graham
24. jún 2006
26
12
Army of Ghosts
Graeme Harper
Russell T Davies
1. júl 2006
27
13
Doomsday
Graeme Harper
Russell T Davies
8. júl 2006

Špeciál (2006)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
28
The Runaway Bride
Euros Lyn
Russell T Davies
25. december 2006

3. séria (2007)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
29
1
Smith and Jones
Charles Palmer
Russell T Davies
31. marec 2007
30
2
The Shakespeare Code
Charles Palmer
Gareth Roberts
7. apríl 2007
31
3
Gridlock
Richard Clark
Russell T Davies
14. apríl 2007
32
4
Daleks in Manhattan
James Strong
Helen Raynor
21. apríl 2007
33
5
Evolution of the Daleks
James Strong
Helen Raynor
28. apríl 2007
34
6
The Lazarus Experiment
Richard Clark
Stephen Greenhorn
5. máj 2007
35
7
42
Graeme Harper
Chris Chibnall
19. máj 2007
36
8
Human Nature
Charles Palmer
Paul Cornell
26. máj 2007
37
9
The Family of Blood
Charles Palmer
Paul Cornell
2. jún 2007
38
10
Blink
Hettie MacDonald
9. jún 2007
39
11
Utopia
Graeme Harper
Russell T Davies
16. jún 2007
40
12
The Sound of Drums
Colin Teague
Russell T Davies
23. jún 2007
41
13
Last of the Time Lords
Colin Teague
Russell T Davies
30. jún 2007

Špeciál (2007)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
42
Voyage of the Damned
James Strong
Russell T Davies
25. december 2007

4. séria (2008)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
43
1
Partners in Crime
James Strong
Russell T Davies
5. apríl 2008
44
2
The Fires of Pompeii
Colin Teague
James Moran
12. apríl 2008
45
3
Planet of the Ood
Graeme Harper
Keith Temple
19. apríl 2008
46
4
The Sontaran Stratagem
Douglas Mackinnon
Helen Raynor
26. apríl 2008
47
5
The Poison Sky
Douglas Mackinnon
Helen Raynor
3. máj 2008
48
6
The Doctor's Daughter
Alice Troughton
Stephen Greenhorn
10. máj 2008
49
7
The Unicorn and the Wasp
Graeme Harper
Gareth Roberts
17. máj 2008
50
8
Silence in the Library
Euros Lyn
31. máj 2008
51
9
Forest of the Dead
Euros Lyn
Steven Moffat
7. jún 2008
52
10
Midnight
Alice Troughton
Russell T Davies
14. jún 2008
53
11
Turn Left
Graeme Harper
Russell T Davies
21. jún 2008
54
12
The Stolen Earth
Graeme Harper
Russell T Davies
28. jún 2008
55
13
Journey's End
Graeme Harper
Russell T Davies
5. júl 2008

Špeciály (2008-10)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
56
The Next Doctor
Andy Goddard
Russell T Davies
25. december 2008
57
Planet of the Dead
James Strong
Russell T Davies & Gareth Roberts
11. apríl 2009
58
The Waters of Mars
Graeme Harper
Russell T Davies & Phil Ford
15. november 2009
59
The End of Time – Part One
Euros Lyn
Russell T Davies
25. december 2009
60
The End of Time – Part Two
Euros Lyn
Russell T Davies
1. január 2010

Jedenásty Doktor[upraviť | upraviť zdroj]

5. séria (2010)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
61
1
The Eleventh Hour
Adam Smith
3. apríl 2010
62
2
The Beast Below
Andrew Gunn
Steven Moffat
10. apríl 2010
63
3
Victory of the Daleks
Andrew Gunn
Mark Gatiss
17. apríl 2010
64
4
The Time of Angels
Adam Smith
Steven Moffat
24. apríl 2010
65
5
Flesh and Stone
Adam Smith
Steven Moffat
1. máj 2010
66
6
The Vampires of Venice
Jonny Campbell
Toby Whithouse
8. máj 2010
67
7
Amy's Choice
Catherine Morshead
Simon Nye
15. máj 2010
68
8
The Hungry Earth
Ashley Way
Chris Chibnall
22. máj 2010
69
9
Cold Blood
Ashley Way
Chris Chibnall
29. máj 2010
70
10
Vincent and the Doctor
Jonny Campbell
Richard Curtis
5. jún 2010
71
11
The Lodger
Catherine Morshead
Gareth Roberts
12. jún 2010
72
12
The Pandorica Opens
Toby Haynes
Steven Moffat
19. jún 2010
73
13
The Big Bang
Toby Haynes
Steven Moffat
26. jún 2010

Špeciál (2010)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
74
A Christmas Carol
Toby Haynes
25. december 2010

6. séria (2011)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
1. časť
75
1
The Impossible Astronaut
Toby Haynes
Steven Moffat
23. apríl 2011
76
2
Day of the Moon
Toby Haynes
Steven Moffat
30. apríl 2011
77
3
The Curse of the Black Spot
Jeremy Webb
Stephen Thompson
7. máj 2011
78
4
The Doctor's Wife
Richard Clark
Neil Gaiman
14. máj 2011
79
5
The Rebel Flesh
Julian Simpson
Matthew Graham
21. máj 2011
80
6
The Almost People
Julian Simpson
Matthew Graham
28. máj 2011
81
7
A Good Man Goes to War
Peter Hoar
Steven Moffat
4. jún 2011
2. časť
82
8
Let's Kill Hitler
Richard Senior
Steven Moffat
27. august 2011
83
9
Night Terrors
Richard Clark
Mark Gatiss
3. september 2011
84
10
The Girl Who Waited
Nick Hurran
Tom MacRae
10. september 2011
85
11
The God Complex
Nick Hurran
Toby Whithouse
17. september 2011
86
12
Closing Time
Steve Hughes
Gareth Roberts
24. september 2011
87
13
The Wedding of River Song
Jeremy Webb
Steven Moffat
1. október 2011

Špeciál (2011)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
88
The Doctor, the Widow and the Wardrobe
Farren Blackburn
25. december 2011

7. séria 1. časť (2012)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
89
1
Asylum of the Daleks
Nick Hurran
Steven Moffat
1. september 2012
90
2
Dinosaurs on a Spaceship
Saul Metzstein
Chris Chibnall
8. september 2012
91
3
A Town Called Mercy
Saul Metzstein
Toby Whithouse
15. september 2012
92
4
The Power of Three
Douglas Mackinnon
Chris Chibnall
22. september 2012
93
5
The Angels Take Manhattan
Nick Hurran
Steven Moffat
29. september 2012

Špeciál (2012)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
94
The Snowmen
Saul Metzstein
Steven Moffat
25. december 2012

7. séria 2. časť (2013)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
95
6
The Bells of Saint John
Colm McCarthy
Steven Moffat
30. marec 2013
96
7
The Rings of Akhaten
Farren Blackburn
Neil Cross
6. apríl 2013
97
8
Cold War
Douglas Mackinnon
Mark Gatiss
13. apríl 2013
98
9
Hide
Jamie Payne
Neil Cross
20. apríl 2013
99
10
Journey to the Centre of the TARDIS
Mat King
Stephen Thompson
27. apríl 2013
100
11
The Crimson Horror
Saul Metzstein
Mark Gatiss
4. máj 2013
101
12
Nightmare in Silver
Stephen Woolfenden
Neil Gaiman
11. máj 2013
102
13
The Name of the Doctor
Saul Metzstein
Steven Moffat
18. máj 2013

Špeciály (2013)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
103
The Day of the Doctor
Nick Hurran
23. november 2013
104
The Time of the Doctor
Jamie Payne
Steven Moffat
25. december 2013

Dvanásty Doktor[upraviť | upraviť zdroj]

8. séria (2014)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
105
1
Deep Breath
Ben Wheatley
23. august 2014
106
2
Into the Dalek
Ben Wheatley
Phil Ford & Steven Moffat
30. august 2014
107
3
Robots of Sherwood
Paul Murphy
Mark Gatiss
6. september 2014
108
4
Listen
Douglas Mackinnon
Steven Moffat
13. september 2014
109
5
Time Heist
Douglas Mackinnon
Stephen Thompson & Steven Moffat
20. september 2014
110
6
The Caretaker
Paul Murphy
Gareth Roberts & Steven Moffat
27. september 2014
111
7
Kill the Moon
Paul Wilmshurst
Peter Harness
4. október 2014
112
8
Mummy on the Orient Express
Paul Wilmshurst
Jamie Mathieson
11. október 2014
113
9
Flatline
Douglas Mackinnon
Jamie Mathieson
18. október 2014
114
10
In the Forest of the Night
Sheree Folkson
Frank Cottrell-Boyce
25. október 2014
115
11
Dark Water
Rachel Talalay
Steven Moffat
1. november 2014
116
12
Death in Heaven
Rachel Talalay
Steven Moffat
8. november 2014

Špeciál (2014)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
117
Last Christmas
Paul Wilmshurst
25. december 2014

9. séria (2015)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
118
1
The Magician's Apprentice
Hettie MacDonald
Steven Moffat
19. september 2015
119
2
The Witch's Familiar
Hettie MacDonald
Steven Moffat
26. september 2015
120
3
Under the Lake
Daniel O'Hara
Toby Whithouse
3. október 2015
121
4
Before the Flood
Daniel O'Hara
Toby Whithouse
10. október 2015
122
5
The Girl Who Died
Ed Bazalgette
Jamie Mathieson & Steven Moffat
17. október 2015
123
6
The Woman Who Lived
Ed Bazalgette
Catherine Tregenna
24. október 2015
124
7
The Zygon Invasion
Daniel Nettheim
Peter Harness
31. október 2015
125
8
The Zygon Inversion
Daniel Nettheim
Peter Harness & Steven Moffat
7. november 2015
126
9
Sleep No More
Justin Molotnikov
Mark Gatiss
14. november 2015
127
10
Face the Raven
Justin Molotnikov
Sarah Dollard
21. november 2015
128
11
Heaven Sent
Rachel Talalay
Steven Moffat
28. november 2015
129
12
Hell Bent
Rachel Talalay
Steven Moffat
5. december 2015

Špeciál (2015)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
130
The Husbands of River Song
Douglas Mackinnon
Steven Moffat
25. december 2015

Špeciál (2016)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
131
The Return of Doctor Mysterio
Ed Bazalgette
25. december 2016

10. séria (2017)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
132
1
The Pilot
Lawrence Gough
Steven Moffat
15. apríl 2017
133
2
Smile
Lawrence Gough
Frank Cottrell-Boyce
22. apríl 2017
134
3
Thin Ice
Bill Anderson
Sarah Dollard
29. apríl 2017
135
4
Knock Knock
Bill Anderson
Mike Bartlett
6. máj 2017
136
5
Oxygen
Charles Palmer
Jamie Mathieson
13. máj 2017
137
6
Extremis
Daniel Nettheim
Steven Moffat
20. máj 2017
138
7
The Pyramid at the End of the World
Daniel Nettheim
Peter Harness & Steven Moffat
27. máj 2017
139
8
The Lie of the Land
Wayne Yip
Toby Whithouse
3. jún 2017
140
9
The Empress of Mars
Wayne Yip
Mark Gatiss
10. jún 2017
141
10
The Eaters of Light
Charles Palmer
Rona Munro
17. jún 2017
142
11
World Enough and Time
Rachel Talalay
Steven Moffat
24. jún 2017
143
12
The Doctor Falls
Rachel Talalay
Steven Moffat
1. júl 2017

Špeciál (2018)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
144
Twice Upon a Time
Rachel Talalay
Steven Moffat
25. december 2017

Trinásty Doktor[upraviť | upraviť zdroj]

11. séria (2018)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
145
1
The Woman Who Fell to Earth
Jamie Childs
Chris Chibnall
7. október 2018
146
2
The Ghost Monument
Mark Tonderai
Chris Chibnall
14. október 2018
147
3
Rosa
Mark Tonderai
Malorie Blackman & Chris Chibnall
21. október 2018
148
4
Arachnids in the UK
Sallie Aprahamian
Chris Chibnall
28. október 2018
149
5
The Tsuranga Conundrum
Jennifer Perrott
Chris Chibnall
4. november 2018
150
6
Demons of the Punjab
Jamie Childs
Vinay Patel
11. november 2018
151
7
Kerblam!
Jennifer Perrott
Pete McTighe
18. november 2018
152
8
The Witchfinders
Sallie Aprahamian
Joy Wilkinson
25. november 2018
153
9
It Takes You Away
Jamie Childs
Ed Hime
2. december 2018
154
10
The Battle of Ranskoor Av Kolos
Jamie Childs
Chris Chibnall
9. december 2018

Špeciál (2019)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
155
Resolution
Wayne Yip
Chris Chibnall
1. január 2019

12. séria (2020)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
156
1
Spyfall, Part 1
Jamie Magnus Stone
Chris Chibnall
1. január 2020
157
2
Spyfall, Part 2
Lee Haven Jones
Chris Chibnall
5. január 2020
158
3
Orphan 55
Lee Haven Jones
Ed Hime
12. január 2020
159
4
Nikola Tesla's Night of Terror
Nida Manzoor
Nina Metivier
19. január 2020
160
5
Fugitive of the Judoon
Nida Manzoor
Vinay Patel & Chris Chibnall
26. január 2020
161
6
Praxeus
Jamie Magnus Stone
Pete McTighe & Chris Chibnall
2. február 2020
162
7
Can You Hear Me?
Emma Sullivan
Charlene James & Chris Chibnall
9. február 2020
163
8
The Haunting of Villa Diodati
Emma Sullivan
Maxine Alderton
16. február 2020
164
9
Ascension of the Cybermen
Jamie Magnus Stone
Chris Chibnall
23. február 2020
165
10
The Timeless Children
Jamie Magnus Stone
Chris Chibnall
1. marec 2020

Špeciál (2021)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
166
Revolution of the Daleks
Lee Haven Jones
Chris Chibnall
1. január 2021

13. séria (2021)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
167
1
The Halloween Apocalypse
Jamie Magnus Stone
Chris Chibnall
31. október 2021
168
2
War of the Sontarans
Jamie Magnus Stone
Chris Chibnall
7. november 2021
169
3
Once, Upon Time
Azhur Saleem
Chris Chibnall
14. november 2021
170
4
Village of the Angels
Jamie Magnus Stone
Chris Chibnall & Maxine Alderton
21. november 2021
171
5
Survivors of the Flux
Azhur Saleem
Chris Chibnall
28. november 2021
172
6
The Vanquishers
Azhur Saleem
Chris Chibnall
5. december 2021

Špeciály (2022)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
173
Eve of the Daleks
Annetta Laufer
Chris Chibnall
1. január 2022
174
Legend of the Sea Devils
Haolu Wang
Ella Road & Chris Chibnall
17. apríl 2022
175
The Power of the Doctor
Jamie Magnus Stone
Chris Chibnall
október 2022

60. výročie[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
176
 
Rachel Talalay
Russell T Davies
november 2023
177
 
Tom Kingsley
 
 
178
 
Chanya Button
 
 

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. http://www.doctorwhonews.net/2015/07/doctor-who-series-10-confirmed.html