Zoznam častí seriálu Doctor Who

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam častí britského sci-fi seriálu Doctor Who (slovensky Pán času). Seriál sa vysielal od roku 1963 do 1989. V roku 2005 bol seriál vrátený na televízne obrazovky a vysiela sa doteraz. Počas pôvodného vysielania (1963 až 1989) boli jednotlivé série príbehovo rozdelené do tzv. seriálov (angl. serials), pričom každý seriál sa skladal vo väčšine z viacerých epizód. Od roku 2005, kedy sa začal Doctor Who opäť vysielať producenti opustili princíp seriálov a každá epizóda má svoj vlastný príbeh, prípadne príbeh je rozdelený na dve alebo tri epizódy.

14. júla 2015 BBC potvrdila výrobu desiatej série s 12 časťami a vianočným špeciálom.[1] V januári 2016 Steven Moffat vyhlásil, že končí ako showrunner a 10. séria, ktorá bude jeho posledná, bude posunutá na začiatok roka 2017. Chris Chibnall, ktorý napísal epizódy "42", "The Hungry Earth / Cold Blood", "Dinosaurs on a Spaceship" a "The Power of Three" nastúpi ako showrunner od 11. série, čím nahradí Moffata.

Série[upraviť | upraviť zdroj]

Séria Časti Pôvodne vysielané Doktor
Premiéra série UK Finále série UK
1 42 23. november 1963 12. september 1964 Prvý doktor
2 39 31. október 1964 24. júl 1965
3 45 11. september 1965 16. júl 1966
4 43 10. september 1966 1. júl 1967 Prvý/Druhý doktor
5 40 2. september 1967 1. jún 1968 Druhý doktor
6 44 10. august 1968 21. jún 1969
7 25 3. január 1970 20. jún 1970 Tretí doktor
8 25 2. január 1971 19. jún 1971
9 26 1. január 1972 24. jún 1972
10 26 30. december 1972 23. jún 1973
11 26 15. december 1973 8. jún 1974
12 20 28. december 1974 10. máj 1975 Štvrtý doktor
13 26 30. august 1975 6. marec 1976
14 26 4. september 1976 2. apríl 1977
15 26 3. september 1977 11. marec 1988
16 26 2. september 1978 24. február 1979
17 20 1. september 1979 12. január 1980
18 28 30. august 1980 21. marec 1981
19 26 4. január 1982 30. marec 1982 Piaty doktor
20 22 4. január 1983 16. marec 1983
21 24 5. január 1984 30. marec 1984 Piaty/Šiesty doktor
22 13 5. január 1985 30. marec 1985 Šiesty doktor
23 14 6. september 1986 6. december 1986
24 14 7. september 1987 8. december 1987 Siedmy doktor
25 14 5. október 1988 4. január 1989
26 14 6. september 1989 6. december 1989
Film 1 12. máj 1996 Ôsmy doktor
1 13 26. marec 2005 18. jún 2005 Deviaty doktor
2 13 15. apríl 2006 8. júl 2006 Desiaty doktor
3 13 31. marec 2007 30. jún 2007
4 13 5. apríl 2008 5. júl 2008
5 13 3. apríl 2010 26. jún 2010 Jedenásty doktor
6 13 23. apríl 2011 1. október 2011
7 13 1. september 2012 18. máj 2013
8 12 23. august 2014 8. november 2014 Dvanásty doktor
9 12 19. september 2015 5. december 2015
10 12[2] 15. apríl 2017[3]

Prvý doktor[upraviť | upraviť zdroj]

1. séria (1963-64)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
1
1
An Unearthly Child An Unearthly Child
The Cave of Skulls
The Forest of Fear
The Firemaker
Waris Hussein
Anthony Coburn
23. november 1963
30. november 1963
7. december 1963
14. december 1963
2
2
The Daleks The Dead Planet
The Survivors
The Escape
The Ambush
The Expedition
The Ordeal
The Rescue
Richard Martin & Christopher Barry
Terry Nation
21. december 1963
28. december 1963
4. január 1964
11. január 1964
18. január 1964
25. január 1964
1. február 1964
3
3
The Edge of Destruction The Edge of Destruction
The Brink of Disaster
Richard Martin & Frank Cox
David Whitaker
8. február 1964
15. február 1964
4
4
Marco Polo The Roof of the World
The Singing Sands
Five Hundred Eyes
The Wall of Lies
Rider from Shang-Tu
Mighty Kublai Khan
Assassin at Peking
Waris Hussein & John Crockett
John Lucarotti
22. február 1964
29. február 1964
7. marec 1964
14. marec 1964
21. marec 1964
28. marec 1964
4. apríl 1964
5
5
The Keys of Marinus The Sea of Death
The Velvet Web
The Screaming Jungle
The Snows of Terror
Sentence of Death
The Keys of Marinus
John Gorrie
Terry Nation
11. apríl 1964
18. apríl 1964
25. apríl 1964
2. máj 1964
9. máj 1964
16. máj 1964
6
6
The Aztecs The Temple of Evil
The Warriors of Death
The Bride of Sacrifice
The Day of Darkness
John Crockett
John Lucarotti
23. máj 1964
30. máj 1964
6. jún 1964
13. jún 1964
7
7
The Sensorites Strangers in Space
The Unwilling Warriors
Hidden Danger
A Race Against Death
Kidnap
A Desperate Venture
Mervyn Pinfield & Frank Cox
Peter R. Newman
20. jún 1964
27. jún 1964
11. júl 1964
18. júl 1964
25. júl 1964
1. august 1964
8
8
The Reign of Terror A Land of Fear
Guests of Madame Guillotine
A Change of Identity
The Tyrant of France
A Bargain of Necessity
Prisoners of Conciergerie
Henric Hirsch & John Gorrie
Dennis Spooner
8. august 1964
15. august 1964
22. august 1964
29. august 1964
5. september 1964
12. september 1964

2. séria (1964-65)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
9
1
Planet of Giants Planet of Giants
Dangerous Journey
Crisis
Mervyn Pinfield & Douglas Camfield
Louis Marks
31. október 1964
7. november 1964
14. november 1964
10
2
The Dalek Invasion of Earth World's End
The Daleks
Day of Reckoning
The End of Tomorrow
The Waking Ally
Flashpoint
Richard Martin
Terry Nation
21. november 1964
28. november 1964
5. december 1964
12. december 1964
19. december 1964
26. december 1964
11
3
The Rescue The Powerful Enemy
Desperate Measures
Christopher Barry
David Whitaker
2. január 1965
9. január 1965
12
4
The Romans The Slave Traders
All Roads Lead to Rome
Conspiracy
Inferno
Christopher Barry
Dennis Spooner
16. január 1965
23. január 1965
30. január 1965
6. február 1965
13
5
The Web Planet The Web Planet
The Zarbi
Escape to Danger
Crater of Needles
Invasion
The Centre
Richard Martin
Bill Strutton
13. február 1965
20. február 1965
27. február 1965
6. marec 1965
13. marec 1965
20. marec 1965
14
6
The Crusade The Lion
The Knight of Jaffa
The Wheel of Fortune
The Warlords
Douglas Camfield
David Whitaker
27. marec 1965
3. apríl 1965
10. apríl 1965
17. apríl 1965
15
7
The Space Museum The Space Museum
The Dimensions of Time
The Search
The Final Phase
Mervyn Pinfield
Glyn Jones
24. apríl 1965
1. máj 1965
8. máj 1965
15. máj 1965
16
8
The Chase The Executioners
The Death of Time
Flight Through Eternity
Journey into Terror
The Death of Doctor Who
The Planet of Decision
Richard Martin & Douglas Camfield
Terry Nation
22. máj 1965
29. máj 1965
5. jún 1965
12. jún 1965
19. jún 1965
26. jún 1965
17
9
The Time Meddler The Watcher
The Meddling Monk
A Battle of Wits
Checkmate
Douglas Camfield
Dennis Spooner
3. júl 1965
10. júl 1965
17. júl 1965
24. júl 1965

3. séria (1965-66)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
18
1
Galaxy 4 Four Hundred Dawns
Trap of Steel
Airlock
The Exploding Planet
Derek Martinus & Mervyn Pinfield
William Emms
11. september 1965
18. september 1965
25. september 1965
2. október 1965
19
2
Mission to the Unknown Mission to the Unknown
Derek Martinus
Terry Nation
9. október 1965
20
3
The Myth Makers Temple of Secrets
Small Prophet, Quick Return
Death of a Spy
Horse of Destruction
Michael Leeston-Smith
Donald Cotton
16. október 1965
23. október 1965
30. október 1965
6. november 1965
21
4
The Daleks' Master Plan The Nightmare Begins
Day of Armageddon
Devil's Planet
The Traitors
Counter Plot
Coronas of the Sun
The Feast of Steven
Volcano
Golden Death
Escape Switch
The Abandoned Planet
Destruction of Time
Douglas Camfield
Terry Nation & Dennis Spooner
13. november 1965
20. november 1965
27. november 1965
4. december 1965
11. december 1965
18. december 1965
25. december 1965
1. január 1966
8. január 1966
15. január 1966
22. január 1966
29. január 1966
22
5
The Massacre of St Bartholomew's Eve War of God
The Sea Beggar
Priest of Death
Bell of Doom
Paddy Russell
John Lucarotti & Donald Tosh
5. február 1966
12. február 1966
19. február 1966
26. február 1966
23
6
The Ark The Steel Sky
The Pleague
The Return
The Bomb
Michael Imison
Paul Erickson & Lesley Scott
5. marec 1966
12. marec 1966
19. marec 1966
26. marec 1966
24
7
The Celestial Toymaker The Celestial Toyroom
The Hall of Dolls
The Dancing Floor
The Final Test
Bill Sellars
Brian Hayles & Donald Tosh
2. apríl 1966
9. apríl 1966
16. apríl 1966
23. apríl 1966
25
8
The Gunfighters A Holiday for the Doctor
Don't Shoot the Pianist
Johnny Ringo
The OK Coral
Rex Tucker
Donald Cotton
30. apríl 1966
7. máj 1966
14. máj 1966
21. máj 1966
26
9
The Savages Epizóda 1
Epizóda 2
Epizóda 3
Epizóda 4
Christopher Barry
Ian Stuart Black
28. máj 1966
4. jún 1966
11. jún 1966
18. jún 1966
27
10
The War Machines Epizóda 1
Epizóda 2
Epizóda 3
Epizóda 4
Michael Ferguson
Ian Stuart Black & Kit Pedler
25. jún 1966
2. júl 1966
9. júl 1966
16. júl 1966

4. séria (1966-67)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
28
1
The Smugglers Epizóda 1
Epizóda 2
Epizóda 3
Epizóda 4
Julia Smith
Brian Hayles
10. september 1966
17. september 1966
24. september 1966
1. október 1966
29
2
The Tenth Planet Epizóda 1
Epizóda 2
Epizóda 3
Epizóda 4
Derek Martinus
Kit Pedler & Gerry Davis
8. október 1966
15. október 1966
22. október 1966
29. október 1966

Druhý doktor[upraviť | upraviť zdroj]

4. séria (1996-67), pokračovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
30
3
The Power of the Daleks Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Christopher Barry
David Whitaker & Dennis Spooner
5. november 1966
12. november 1966
19. november 1966
26. november 1966
3. december 1966
10. december 1966
31
4
The Highlanders Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Hugh David
Elwyn Jones & Gerry Davis
17. december 1966
24. december 1966
31. december 1966
7. január 1967
32
5
The Underwater Menace Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Julia Smith
Geoffrey Orme
14. január 1967
21. január 1967
28. január 1967
4. február 1967
33
6
The Moonbase Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Morris Barry
Kit Pedler
11. február 1967
18. február 1967
25. február 1967
4. marec 1967
34
7
The Macra Terror Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
John Davies
Ian Stuart Black
11. marec 1967
18. marec 1967
25. marec 1967
1. apríl 1967
35
8
The Faceless Ones Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Gerry Mill
David Ellis & Malcolm Hulke
8. apríl 1967
15. apríl 1967
22. apríl 1967
29. apríl 1967
6. máj 1967
13. máj 1967
36
9
The Evil of the Daleks Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Episode 7
Derek Martinus
David Whitaker
20. máj 1967
27. máj 1967
3. jún 1967
10. jún 1967
17. jún 1967
24. jún 1967
1. júl 1967

5. séria (1967-68)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
37
1
The Tomb of the Cybermen Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Morris Barry
Kit Pedler & Gerry Davis
2. september 1967
9. september 1967
16. september 1967
23. september 1967
38
2
The Abominable Snowmen Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Gerald Blake
Mervyn Haisman & Henry Lincoln
30. september 1967
7. október 1967
14. október 1967
21. október 1967
28. október 1967
4. november 1967
39
3
The Ice Warriors Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Derek Martinus
Brian Hayles
11. november 1967
18. november 1967
25. november 1967
2. december 1967
9. december 1967
16. december 1967
40
4
The Enemy of the World Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Barry Letts
David Whitaker
23. december 1967
30. december 1967
6. január 1968
13. január 1968
20. január 1968
27. január 1968
41
5
The Web of Fear Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Douglas Camfield
Mervyn Haisman & Henry Lincoln
3. február 1967
10. február 1967
17. február 1967
24. február 1967
2. marec 1967
9. marec 1967
42
6
Fury from the Deep Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Hugh David
Victor Pemberton
16. marec 1967
23. marec 1967
30. marec 1967
6. apríl 1967
13. apríl 1967
20. apríl 1967
43
7
The Wheel in Space Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Tristan DeVere Cole
David Whitaker & Kit Pedler
27. apríl 1967
4. máj 1967
11. máj 1967
18. máj 1967
25. máj 1967
1. jún 1968

6. séria (1968-69)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
44
1
The Dominators Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Morris Barry
Mervyn Haisman & Henry Lincoln
10. august 1968
17. august 1968
24. august 1968
31. august 1968
7. september 1968
45
2
The Mind Robber Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
David Maloney
Peter Ling & Derrick Sherwin
14. september 1968
21. september 1968
28. september 1968
5. október 1968
12. október 1968
46
3
The Invasion Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Episode 7
Episode 8
Douglas Camfield
Derrick Sherwin & Kit Pedler
2. november 1968
9. november 1968
16. november 1968
23. november 1968
30. november 1968
7. december 1968
14. december 1968
21. december 1968
47
4
The Krotons Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
David Maloney
Robert Holmes
28. december 1968
4. január 1969
11. január 1969
18. január 1969
48
5
The Seeds of Death Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Michael Ferguson
Brian Hayles & Terrance Dicks
25. január 1969
1. február 1969
8. február 1969
15. február 1969
22. február 1969
1. marec 1969
49
6
The Space Pirates Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Michael Hart
Robert Holmes
8. marec 1969
15. marec 1969
22. marec 1969
29. marec 1969
5. apríl 1969
12. apríl 1969
50
7
The War Games Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Episode 7
Episode 8
Episode 9
Episode 10
David Maloney
Terrance Dicks & Malcolm Hulke
19. apríl 1969
26. apríl 1969
3. máj 1969
10. máj 1969
17. máj 1969
24. máj 1969
31. máj 1969
7. jún 1969
14. jún 1969
21. jún 1969

Tretí doktor[upraviť | upraviť zdroj]

7. séria (1970)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
51
1
Spearhead from Space Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Derek Martinus
Robert Holmes
3. január 1970
10. január 1970
17. január 1970
24. január 1970
52
2
Doctor Who and the Silurians Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Episode 7
Timothy Combe
Malcolm Hulke
31. január 1970
7. február 1970
14. február 1970
21. február 1970
28. február 1970
7. marec 1970
14. marec 1970
53
3
The Ambassadors of Death Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Episode 7
Michael Ferguson
David Whitaker, Trevor Ray & Malcolm Hulke
21. marec 1970
28. marec 1970
4. apríl 1970
11. apríl 1970
18. apríl 1970
25. apríl 1970
2. máj 1970
54
4
Inferno Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Episode 7
Douglas Camfield & Barry Letts
Don Houghton
9. máj 1970
16. máj 1970
23. máj 1970
30. máj 1970
6. jún 1970
13. jún 1970
20. jún 1970

8. séria (1971)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
55
1
Terror of the Autons Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Barry Letts
Robert Holmes
2. január 1971
9. január 1971
16. január 1971
23. január 1971
56
2
The Mind of Evil Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Timothy Combe
Don Houghton
30. január 1971
6. február 1971
13. február 1971
20. február 1971
27. február 1971
6. marec 1971
57
3
The Claws of Axos Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Michael Ferguson
Bob Baker & Dave Martin
13. marec 1971
20. marec 1971
27. marec 1971
3. apríl 1971
58
4
Colony in Space Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Michael E. Briant
Malcolm Hulke
10. apríl 1971
17. apríl 1971
24. apríl 1971
1. máj 1971
8. máj 1971
15. máj 1971
59
5
The Dæmons Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Christopher Barry
Robert Sloman & Barry Letts
22. máj 1971
29. máj 1971
5. jún 1971
12. jún 1971
19. jún 1971

9. séria (1972)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
60
1
Day of the Daleks Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Paul Bernard
Louis Marks
1. január 1972
8. január 1972
15. január 1972
22. január 1972
61
2
The Curse of Peladon Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Lennie Mayne
Brian Hayles
29. január 1972
5. február 1972
12. február 1972
19. február 1972
62
3
The Sea Devils Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Michael E. Briant
Malcolm Hulke
26. február 1972
4. marec 1972
11. marec 1972
18. marec 1972
25. marec 1972
1. apríl 1972
63
4
The Mutants Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Christopher Barry
Bob Baker & Dave Martin
8. apríl 1972
15. apríl 1972
22. apríl 1972
29. apríl 1972
6. máj 1972
13. máj 1972
64
5
The Time Monster Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Paul Bernard
Robert Sloman & Barry Letts
20. máj 1972
27. máj 1972
3. jún 1972
10. jún 1972
17. jún 1972
24. jún 1972

10. séria (1972-73)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
65
1
The Three Doctors Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Lennie Mayne
Bob Baker & Dave Martin
30. december 1972
6. január 1973
13. január 1973
20. január 1973
66
2
Carnival of Monsters Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Barry Letts
Robert Holmes
27. január 1973
3. február 1973
10. február 1973
17. február 1973
67
3
Frontier in Space Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Paul Bernard
Malcolm Hulke
24. február 1973
3. marec 1973
10. marec 1973
17. marec 1973
24. marec 1973
31. marec 1973
68
4
Planet of the Daleks Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
David Maloney
Terry Nation
7. apríl 1973
14. apríl 1973
21. apríl 1973
28. apríl 1973
5. máj 1973
12. máj 1973
69
5
The Green Death Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Michael E. Briant
Robert Sloman & Barry Letts
19. máj 1973
26. máj 1973
2. jún 1973
9. jún 1973
16. jún 1973
23. jún 1973

11. séria (1973-74)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
70
1
The Time Warrior Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Alan Bromly
Robert Holmes
15. december 1973
22. december 1973
29. december 1973
5. január 1974
71
2
Invasion of the Dinosaurs Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Paddy Russell
Malcolm Hulke
12. január 1974
19. január 1974
26. január 1974
2. február 1974
9. február 1974
16. február 1974
72
3
Death to the Daleks Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Michael E. Briant
Terry Nation
23. február 1974
2. marec 1974
9. marec 1974
16. marec 1974
73
4
The Monster of Peladon Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Lennie Mayne
Brian Hayles
23. marec 1974
30. marec 1974
6. apríl 1974
13. apríl 1974
20. apríl 1974
27. apríl 1974
74
5
Planet of the Spiders Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Barry Letts
Robert Sloman & Barry Letts
4. máj 1974
11. máj 1974
18. máj 1974
25. máj 1974
1. jún 1974
8. jún 1974

Štvrtý doktor[upraviť | upraviť zdroj]

12. séria (1974-75)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Seriál Názov seriálu
Veľká Británia
Názvy častí
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
75
1
Robot Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Christopher Barry
Terrance Dicks
28. december 1974
4. január 1975
11. január 1975
18. január 1975
76
2
The Ark in Space Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Rodney Bennett
Robert Holmes
25. január 1975
1. február 1975
8. február 1975
15. február 1975
77
3
The Sontaran Experiment Episode 1
Episode 2
Rodney Bennett
Bob Baker & Dave Martin
22. február 1975
1. marec 1975
78
4
Genesis of the Daleks Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
David Maloney
Terry Nation
8. marec 1975
15. marec 1975
22. marec 1975
29. marec 1975
5. apríl 1975
12. apríl 1975
79
5
Revenge of the Cybermen Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Michael E. Briant
Gerry Davis
19. apríl 1975
26. apríl 1975
3. máj 1975
10. máj 1975

Ôsmy doktor[upraviť | upraviť zdroj]

Film (1996)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
156
Doctor Who
Geoffrey Sax
Matthew Jacobs
27. máj 1996

Deviaty doktor[upraviť | upraviť zdroj]

1. séria (2005)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
157
1
Rose
Keith Boak
Russell T Davies
26. marec 2005
158
2
The End of the World
Euros Lyn
Russell T Davies
2. apríl 2005
159
3
The Unquiet Dead
Euros Lyn
Mark Gatiss
9. apríl 2005
160
4
5
Aliens of London
World War Three
Keith Boak
Russell T Davies
16. apríl 2005
23. apríl 2005
161
6
Dalek
Joe Ahearne
Robert Shearman
30. apríl 2005
162
7
The Long Game
Brian Grant
Russell T Davies
7. máj 2005
163
8
Father's Day
Joe Ahearne
Paul Cornell
14. máj 2005
164
9
10
The Empty Child
The Doctor Dances
James Hawes
Steven Moffat
21. máj 2005
28. máj 2005
165
11
Boom Town
Joe Ahearne
Russell T Davies
4. jún 2005
166
12
13
Bad Wolf
The Parting of the Ways
Joe Ahearne
Russell T Davies
11. jún 2005
18. jún 2005

Desiaty doktor[upraviť | upraviť zdroj]

Špeciál (2005)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
167
The Christmas Invasion
James Hawes
Russell T Davies
25. december 2005

2. séria (2006)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
168
1
New Earth
James Hawes
Russell T Davies
15. apríl 2006
169
2
Tooth and Claw
Euros Lyn
Russell T Davies
22. apríl 2006
170
3
School Reunion
James Hawes
Toby Whithouse
29. apríl 2006
171
4
The Girl in the Fireplace
Euros Lyn
Steven Moffat
6. máj 2006
172
5
6
Rise of the Cybermen
The Age of Steel
Graeme Harper
Tom MacRae
13. máj 2006
20. máj 2006
173
7
The Idiot's Lantern
Euros Lyn
Mark Gatiss
27. máj 2006
174
8
9
The Impossible Planet
The Satan Pit
James Strong
Matt Jones
3. jún 2006
10. jún 2006
175
10
Love & Monsters
Dan Zeff
Russell T Davies
17. jún 2006
176
11
Fear Her
Euros Lyn
Matthew Graham
24. jún 2006
177
12
13
Army of Ghosts
Doomsday
Graeme Harper
Russell T Davies
1. júl 2006
8. júl 2006

Špeciál (2006)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
178
The Runaway Bride
Euros Lyn
Russell T Davies
25. december 2006

3. séria (2007)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
179
1
Smith and Jones
Charles Palmer
Russell T Davies
31. marec 2007
180
2
The Shakespeare Code
Charles Palmer
Gareth Roberts
7. apríl 2007
181
3
Gridlock
Richard Clark
Russell T Davies
14. apríl 2007
182
4
5
Daleks in Manhattan
Evolution of the Daleks
James Strong
Helen Raynor
21. apríl 2007
28. apríl 2007
183
6
The Lazarus Experiment
Richard Clark
Stephen Greenhorn
5. máj 2007
184
7
42
Graeme Harper
Chris Chibnall
19. máj 2007
185
8
9
Human Nature
The Family of Blood
Charles Palmer
Paul Cornell
26. máj 2007
2. jún 2007
186
10
Blink
Hettie MacDonald
Steven Moffat
9. jún 2007
187
11
12
13
Utopia
The Sound of Drums
Last of the Time Lords
Graeme Harper
Colin Teague
Colin Teague
Russell T Davies
16. jún 2007
23. jún 2007
30. jún 2007

Špeciál (2007)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
188
Voyage of the Damned
James Strong
Russell T Davies
25. december 2007

4. séria (2008)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
189
1
Partners in Crime
James Strong
Russell T Davies
5. apríl 2008
190
2
The Fires of Pompeii
Colin Teague
James Moran
12. apríl 2008
191
3
Planet of the Ood
Graeme Harper
Keith Temple
19. apríl 2008
192
4
5
The Sontaran Stratagem
The Poison Sky
Douglas Mackinnon
Helen Raynor
26. apríl 2008
3. máj 2008
193
6
The Doctor's Daughter
Alice Troughton
Stephen Greenhorn
10. máj 2008
194
7
The Unicorn and the Wasp
Graeme Harper
Gareth Roberts
17. máj 2008
195
8
9
Silence in the Library
Forest of the Dead
Euros Lyn
Steven Moffat
31. máj 2008
7. jún 2008
196
10
Midnight
Alice Troughton
Russell T Davies
14. jún 2008
197
11
Turn Left
Graeme Harper
Russell T Davies
21. jún 2008
198
12
13
The Stolen Earth
Journey's End
Graeme Harper
Russell T Davies
28. jún 2008
5. júl 2008

Špeciály (2008-2010)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
199
The Next Doctor
Andy Goddard
Russell T Davies
25. december 2008
200
Planet of the Dead
James Strong
Russell T Davies & Gareth Roberts
11. apríl 2009
201
The Waters of Mars
Graeme Harper
Russell T Davies & Phil Ford
15. november 2009
202
The End of Time
Euros Lyn
Russell T Davies
25. december 2009
1. január 2010

Jedenásty doktor[upraviť | upraviť zdroj]

5. séria (2010)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
203
1
The Eleventh Hour
Adam Smith
Steven Moffat
3. apríl 2010
204
2
The Beast Below
Andrew Gunn
Steven Moffat
10. apríl 2010
205
3
Victory of the Daleks
Andrew Gunn
Mark Gatiss
17. apríl 2010
206
4
5
The Time of Angels
Flesh and Stone
Adam Smith
Steven Moffat
24. apríl 2010
1. máj 2010
207
6
The Vampires of Venice
Jonny Campbell
Toby Whithouse
8. máj 2010
208
7
Amy's Choice
Catherine Morshead
Simon Nye
15. máj 2010
209
8
9
The Hungry Earth
Cold Blood
Ashley Way
Chris Chibnall
22. máj 2010
29. máj 2010
210
10
Vincent and the Doctor
Jonny Campbell
Richard Curtis
5. jún 2010
211
11
The Lodger
Catherine Morshead
Gareth Roberts
12. jún 2010
212
12
13
The Pandorica Opens
The Big Bang
Toby Haynes
Steven Moffat
19. jún 2010
26. jún 2010

Špeciál (2010)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
213
A Christmas Carol
Toby Haynes
Steven Moffat
25. december 2010

6. séria (2011)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
214
1
2
The Impossible Astronaut
Day of the Moon
Toby Haynes
Steven Moffat
23. apríl 2011
30. apríl 2011
215
3
The Curse of the Black Spot
Jeremy Webb
Stephen Thompson
7. máj 2011
216
4
The Doctor's Wife
Richard Clark
Neil Gaiman
14. máj 2011
217
5
6
The Rebel Flesh
The Almost People
Julian Simpson
Matthew Graham
21. máj 2011
28. máj 2011
218
7
A Good Man Goes to War
Peter Hoar
Steven Moffat
4. june 2011
219
8
Let's Kill Hitler
Richard Senior
Steven Moffat
27. august 2011
220
9
Night Terrors
Richard Clark
Mark Gatiss
3. september 2011
221
10
The Girl Who Waited
Nick Hurran
Tom MacRae
10. september 2011
222
11
The God Complex
Nick Hurran
Toby Whithouse
17. september 2011
223
12
Closing Time
Steve Hughes
Gareth Roberts
24. september 2011
224
13
The Wedding of River Song
Jeremy Webb
Steven Moffat
1. október 2011

Špeciál (2011)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
225
The Doctor, the Widow and the Wardrobe
Farren Blackburn
Steven Moffat
25. december 2011

7. séria (2012-13)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
226
1
Asylum of the Daleks
Nick Hurran
Steven Moffat
1. september 2012
227
2
Dinosaurs on a Spaceship
Saul Metzstein
Chris Chibnall
8. september 2012
228
3
A Town Called Mercy
Saul Metzstein
Toby Whithouse
15. september 2012
229
4
The Power of Three
Douglas Mackinnon
Chris Chibnall
22. september 2012
230
5
The Angels Take Manhattan
Nick Hurran
Steven Moffat
29. september 2012

Špeciál (2012)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
231
The Snowmen
Saul Metzstein
Steven Moffat
25. december 2012

7. séria (2012-13), pokračovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
232
6
The Bells of Saint John
Colm McCarthy
Steven Moffat
30. marec 2013
233
7
The Rings of Akhaten
Farren Blackburn
Neil Cross
6. apríl 2013
234
8
Cold War
Douglas Mackinnon
Mark Gatiss
13. apríl 2013
235
9
Hide
Jamie Payne
Neil Cross
20. apríl 2013
236
10
Journey to the Centre of the TARDIS
Mat King
Stephen Thompson
27. apríl 2013
237
11
The Crimson Horror
Saul Metzstein
Mark Gatiss
4. máj 2013
238
12
Nightmare in Silver
Stephen Woolfenden
Neil Gaiman
11. máj 2013
239
13
The Name of the Doctor
Saul Metzstein
Steven Moffat
18. máj 2013

Špeciály (2013)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
240
The Day of the Doctor
Nick Hurran
Steven Moffat
23. november 2013
241
The Time of the Doctor
Jamie Payne
Steven Moffat
25. december 2013

Dvanásty doktor[upraviť | upraviť zdroj]

8. séria (2014)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
242
1
Deep Breath
Ben Wheatley
Steven Moffat
23. august 2014
243
2
Into the Dalek
Ben Wheatley
Phil Ford & Steven Moffat
30. august 2014
244
3
Robots of Sherwood
Paul Murphy
Mark Gatiss
6. september 2014
245
4
Listen
Douglas Mackinnon
Steven Moffat
13. september 2014
246
5
Time Heist
Douglas Mackinnon
Stephen Thompson & Steven Moffat
20. september 2014
247
6
The Caretaker
Paul Murphy
Gareth Roberts & Steven Moffat
27. september 2014
248
7
Kill the Moon
Paul Wilmshurst
Peter Harness
4. október 2014
249
8
Mummy on the Orient Express
Paul Wilmshurst
Jamie Mathieson
11. október 2014
250
9
Flatline
Douglas Mackinnon
Jamie Mathieson
18. október 2014
251
10
In the Forest of the Night
Sheree Folkson
Frank Cottrell Boyce
25. október 2014
252
11
12
Dark Water
Death in Heaven
Rachel Talalay
Steven Moffat
1. november 2014
8. november 2014

Špeciál (2014)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
253
Last Christmas
Paul Wilmshurst
Steven Moffat
25. december 2014

9. séria (2015)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
254
1
2
The Magician's Apprentice
The Witch's Familiar
Hettie MacDonald
Steven Moffat
19. september 2015
26. september 2015
255
3
4
Under the Lake
Before the Flood
Daniel O'Hara
Toby Whithouse
3. október 2015
10. október 2015
256
5
The Girl Who Died
Ed Bazalgette
Jamie Mathieson & Steven Moffat
17. október 2015
257
6
The Woman Who Lived
Ed Bazalgette
Catherine Tregenna
24. október 2015
258
7
8
The Zygon Invasion
The Zygon Inversion
Daniel Nettheim
Peter Harness
31. október 2015
7. november 2015
259
9
Sleep No More
Justin Molotnikov
Mark Gatiss
14. november 2015
260
10
Face the Raven
Justin Molotnikov
Sarah Dollard
21. november 2015
261
11
Heaven Sent
Rachel Talalay
Steven Moffat
28. november 2015
262
12
Hell Bent
Rachel Talalay
Steven Moffat
5. december 2015

Špeciál (2015)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
263
The Husbands of River Song
Douglas Mackinnon
Steven Moffat
25. december 2015

Špeciál (2016)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia
Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
264
The Return of Doctor Mysterio
Ed Bazalgette
Steven Moffat
25. december 2016

10. séria (2017)[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Epizóda Názov
Veľká Británia [2]
Réžia[2] Scenár[2] Premiéra
Veľká Británia
265
1
The Pilot
Lawrence Gough
Steven Moffat
15. apríl 2017[3]
?
2
Smile
Lawrence Gough
Frank Cottrell-Boyce
?
3
Thin Ice
Bill Anderson
Sarah Dollard
?
4
The Haunted Hub
Bill Anderson
Mike Bartlett
?
5
Oxygen
Charles Palmer
Jamie Mathieson
?
6
Extremis
Daniel Nettheim
Steven Moffat
?
7
Daniel Nettheim
Peter Harness
?
8
Wayne Yip
Toby Whithouse
?
9
Wayne Yip
Mark Gatiss
?
10
The Eaters of Light
Charles Palmer
Rona Munro
?
11
Rachel Talalay
Steven Moffat
?
12
Rachel Talalay
Steven Moffat

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. <http://www.doctorwhonews.net/2015/07/doctor-who-series-10-confirmed.html
  2. a b c d http://www.cultbox.co.uk/features/guides/doctor-who-season-10-news-summary-2016/2
  3. a b http://www.radiotimes.com/news/2017-01-30/doctor-who-series-10-finally-has-a-confirmed-air-date