Zoznam častí seriálu Doctor Who

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Doctor Who logo 2010.svg

Toto je zoznam častí britského sci-fi seriálu Doctor Who (slovensky Pán času). Seriál sa vysielal od roku 1963 do 1989. V roku 2005 bol seriál vrátený na televízne obrazovky a vysiela sa doteraz, momentálne v 8. sérii.

Série[upraviť | upraviť zdroj]

Séria Časti Pôvodne vysielané
Premiéra série Finále série
1 13 26. marec 2005 18. jún 2005
2 13 15. apríl 2006 8. júl 2006
3 13 31. marec 2007 30. jún 2007
4 13 5. apríl 2008 5. júl 2008
5 13 3. apríl 2010 26. jún 2010
6 13 23. apríl 2011 1. október 2011
7 13 1. september 2012 18. máj 2013
8 12 23. august 2014 8. november 2014
9 12 19. september 2015 5. december 2015

Časti[upraviť | upraviť zdroj]

1. séria (2005)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
1
1
Rose
Keith Boak
Russell T Davies
26. marec 2005
2
2
The End of the World
Euros Lyn
Russell T Davies
2. apríl 2005
3
3
The Unquiet Dead
Euros Lyn
Mark Gatiss
9. apríl 2005
4
4
Aliens of London
Keith Boak
Russell T Davies
16. apríl 2005
5
5
World War Three
Keith Boak
Russell T Davies
23. apríl 2005
6
6
Dalek
Joe Ahearne
Robert Shearman
30. apríl 2005
7
7
The Long Game
Brian Grant
Russell T Davies
7. máj 2005
8
8
Father's Day
Joe Ahearne
Paul Cornell
14. máj 2005
9
9
The Empty Child
James Hawes
Steven Moffat
21. máj 2005
10
10
The Doctor Dances
James Hawes
Steven Moffat
28. máj 2005
11
11
Boom Town
Joe Ahearne
Russell T Davies
4. jún 2005
12
12
Bad Wolf
Joe Ahearne
Russell T Davies
11. jún 2005
13
13
The Parting of the Ways
Joe Ahearne
Russell T Davies
18. jún 2005

2. séria (2006)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
14
The Christmas Invasion
James Hawes
Russell T Davies
25. december 2005
15
1
New Earth
James Hawes
Russell T Davies
15. apríl 2006
16
2
Tooth and Claw
Euros Lyn
Russell T Davies
22. apríl 2006
17
3
School Reunion
James Hawes
Toby Whithouse
29. apríl 2006
18
4
The Girl in the Fireplace
Euros Lyn
Steven Moffat
6. máj 2006
19
5
Rise of the Cybermen
Graeme Harper
Tom MacRae
13. máj 2006
20
6
The Age of Steel
Graeme Harper
Tom MacRae
20. máj 2006
21
7
The Idiot's Lantern
Euros Lyn
Mark Gatiss
27. máj 2006
22
8
The Impossible Planet
James Strong
Matt Jones
3. jún 2006
23
9
The Satan Pit
James Strong
Matt Jones
10. jún 2006
24
10
Love & Monsters
Dan Zeff
Russell T Davies
17. jún 2006
25
11
Fear Her
Euros Lyn
Matthew Graham
24. jún 2006
26
12
Army of Ghosts
Graeme Harper
Russell T Davies
1. júl 2006
27
13
Doomsday
Graeme Harper
Russell T Davies
8. júl 2006

3. séria (2007)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
28
The Runaway Bride
Euros Lyn
Russell T Davies
25. december 2006
29
1
Smith and Jones
Charles Palmer
Russell T Davies
31. marec 2007
30
2
The Shakespeare Code
Charles Palmer
Gareth Roberts
7. apríl 2007
31
3
Gridlock
Richard Clark
Russell T Davies
14. apríl 2007
32
4
Daleks in Manhattan
James Strong
Helen Raynor
21. apríl 2007
33
5
Evolution of the Daleks
James Strong
Helen Raynor
28. apríl 2007
34
6
The Lazarus Experiment
Richard Clark
Stephen Greenhorn
5. máj 2007
35
7
42
Graeme Harper
Chris Chibnall
19. máj 2007
36
8
Human Nature
Charles Palmer
Paul Cornell
26. máj 2007
37
9
The Family of Blood
Charles Palmer
Paul Cornell
2. jún 2007
38
10
Blink
Hettie MacDonald
Steven Moffat
9. jún 2007
39
11
Utopia
Graeme Harper
Russell T Davies
16. jún 2007
40
12
The Sound of Drums
Colin Teague
Russell T Davies
23. jún 2007
41
13
Last of the Time Lords
Colin Teague
Russell T Davies
30. jún 2007

4. séria (2008)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
42
Voyage of the Damned
James Strong
Russell T Davies
25. december 2007
43
1
Partners in Crime
James Strong
Russell T Davies
5. apríl 2008
44
2
The Fires of Pompeii
Colin Teague
James Moran
12. apríl 2008
45
3
Planet of the Ood
Graeme Harper
Keith Temple
19. apríl 2008
46
4
The Sontaran Stratagem
Douglas Mackinnon
Helen Raynor
26. apríl 2008
47
5
The Poison Sky
Douglas Mackinnon
Helen Raynor
3. máj 2008
48
6
The Doctor's Daughter
Alice Troughton
Stephen Greenhorn
10. máj 2008
49
7
The Unicorn and the Wasp
Graeme Harper
Gareth Roberts
17. máj 2008
50
8
Silence in the Library
Euros Lyn
Steven Moffat
31. máj 2008
51
9
Forest of the Dead
Euros Lyn
Steven Moffat
7. jún 2008
52
10
Midnight
Alice Troughton
Russell T Davies
14. jún 2008
53
11
Turn Left
Graeme Harper
Russell T Davies
21. jún 2008
54
12
The Stolen Earth
Graeme Harper
Russell T Davies
28. jún 2008
55
13
Journey's End
Graeme Harper
Russell T Davies
5. júl 2008
56
The Next Doctor
Andy Goddard
Russell T Davies
25. december 2008
57
Planet of the Dead
James Strong
Russell T Davies & Gareth Roberts
11. apríl 2009
58
The Waters of Mars
Graeme Harper
Russell T Davies & Phil Ford
15. november 2009
59
The End of Time (Part 1)
Euros Lyn
Russell T Davies
25. december 2009
60
The End of Time (Part 2)
Euros Lyn
Russell T Davies
1. január 2010

5. séria (2010)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
61
1
The Eleventh Hour
Adam Smith
Steven Moffat
3. apríl 2010
62
2
The Beast Below
Andrew Gunn
Steven Moffat
10. apríl 2010
63
3
Victory of the Daleks
Andrew Gunn
Mark Gatiss
17. apríl 2010
64
4
The Time of Angels
Adam Smith
Steven Moffat
24. apríl 2010
65
5
Flesh and Stone
Adam Smith
Steven Moffat
1. máj 2010
66
6
The Vampires of Venice
Jonny Campbell
Toby Whithouse
8. máj 2010
67
7
Amy's Choice
Catherine Morshead
Simon Nye
15. máj 2010
68
8
The Hungry Earth
Ashley Way
Chris Chibnall
22. máj 2010
69
9
Cold Blood
Ashley Way
Chris Chibnall
29. máj 2010
70
10
Vincent and the Doctor
Jonny Campbell
Richard Curtis
5. jún 2010
71
11
The Lodger
Catherine Morshead
Gareth Roberts
12. jún 2010
72
12
The Pandorica Opens
Toby Haynes
Steven Moffat
19. jún 2010
73
13
The Big Bang
Toby Haynes
Steven Moffat
26. jún 2010

6. séria (2011)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
74
A Christmas Carol
Toby Haynes
Steven Moffat
25. december 2010
75
1
The Impossible Astronaut
Toby Haynes
Steven Moffat
23. apríl 2011
76
2
Day of the Moon
Toby Haynes
Steven Moffat
30. apríl 2011
77
3
The Curse of the Black Spot
Jeremy Webb
Stephen Thompson
7. máj 2011
78
4
The Doctor's Wife
Richard Clark
Neil Gaiman
14. máj 2011
79
5
The Rebel Flesh
Julian Simpson
Matthew Graham
21. máj 2011
80
6
The Almost People
Julian Simpson
Matthew Graham
28. máj 2011
81
7
A Good Man Goes to War
Peter Hoar
Steven Moffat
4. june 2011
82
8
Let's Kill Hitler
Richard Senior
Steven Moffat
27. august 2011
83
9
Night Terrors
Richard Clark
Mark Gatiss
3. september 2011
84
10
The Girl Who Waited
Nick Hurran
Tom MacRae
10. september 2011
85
11
The God Complex
Nick Hurran
Toby Whithouse
17. september 2011
86
12
Closing Time
Steve Hughes
Gareth Roberts
24. september 2011
87
13
The Wedding of River Song
Jeremy Webb
Steven Moffat
1. október 2011

7. séria (2012-2013)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
88
The Doctor, the Widow and the Wardrobe
Farren Blackburn
Steven Moffat
25. december 2011
89
1
Asylum of the Daleks
Nick Hurran
Steven Moffat
1. september 2012
90
2
Dinosaurs on a Spaceship
Saul Metzstein
Chris Chibnall
8. september 2012
91
3
A Town Called Mercy
Saul Metzstein
Toby Whithouse
15. september 2012
92
4
The Power of Three
Douglas Mackinnon
Chris Chibnall
22. september 2012
93
5
The Angels Take Manhattan
Nick Hurran
Steven Moffat
29. september 2012
94
The Snowmen
Saul Metzstein
Steven Moffat
25. december 2012
95
6
The Bells of Saint John
Colm McCarthy
Steven Moffat
30. marec 2013
96
7
The Rings of Akhaten
Farren Blackburn
Neil Cross
6. apríl 2013
97
8
Cold War
Douglas Mackinnon
Mark Gatiss
13. apríl 2013
98
9
Hide
Jamie Payne
Neil Cross
20. apríl 2013
99
10
Journey to the Centre of the TARDIS
Mat King
Stephen Thompson
27. apríl 2013
100
11
The Crimson Horror
Saul Metzstein
Mark Gatiss
4. máj 2013
101
12
Nightmare in Silver
Stephen Woolfenden
Neil Gaiman
11. máj 2013
102
13
The Name of the Doctor
Saul Metzstein
Steven Moffat
18. máj 2013
103
The Day of the Doctor
Nick Hurran
Steven Moffat
23. november 2013
104
The Time of the Doctor
Jamie Payne
Steven Moffat
25. december 2013

8. séria (2014)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
92
1
Deep Breath
Ben Wheatley
Steven Moffat
23. august 2014
93
2
Into the Dalek
Ben Wheatley
Phil Ford & Steven Moffat
30. august 2014
94
3
Robots of Sherwood
Paul Murphy
Mark Gatiss
6. september 2014
95
4
Listen
Douglas Mackinnon
Steven Moffat
13. september 2014
96
5
Time Heist
Douglas Mackinnon
Stephen Thompson & Steven Moffat
20. september 2014
97
6
The Caretaker
Paul Murphy
Gareth Roberts & Steven Moffat
27. september 2014
98
7
Kill the Moon
Paul Wilmshurst
Peter Harness
4. október 2014
99
8
Mummy on the Orient Express
Paul Wilmshurst
Jamie Mathieson
11. október 2014
100
9
Flatline
Douglas Mackinnon
Jamie Mathieson
18. október 2014
101
10
In the Forest of the Night
Sheree Folkson
Frank Cottrell Boyce
25. október 2014
102
11
Dark Water
Rachel Talalay
Steven Moffat
1. november 2014
103
12
Death in Heaven
Rachel Talalay
Steven Moffat
8. november 2014

9. séria (2015)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
104
Last Christmas
Paul Wilmshurst
Steven Moffat
25. december 2014
105
1
The Magician's Apprentice
Hettie MacDonald
Steven Moffat
19. september 2015
106
2
The Witch's Familiar
Hettie MacDonald
Steven Moffat
26. september 2015
107
3
Daniel O'Hara
Toby Whithouse
3. október 2015
108
4
Daniel O'Hara
Toby Whithouse
10. október 2015
109
5
The Girl Who Died
Ed Bazalgette
Jamie Mathieson & Steven Moffat
17. október 2015
110
6
The Woman Who Lived
Ed Bazalgette
Catherine Tregenna
24. október 2015
111
7
Invasion of the Zygons
Daniel Nettheim
Peter Harness
31. október 2015
112
8
Inversion of the Zygons
Daniel Nettheim
Peter Harness & Steven Moffat
7. november 2015
113
9
Justin Molotnikov
Mark Gatiss
14. november 2015
114
10
Justin Molotnikov
Sarah Dollard
21. november 2015
115
11
Rachel Talalay
Steven Moffat
28. november 2015
116
12
Rachel Talalay
Steven Moffat
5. december 2015

10. séria[upraviť | upraviť zdroj]

14. júla 2015 BBC potvrdila výrobu desiatej série.[1]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. <http://www.doctorwhonews.net/2015/07/doctor-who-series-10-confirmed.html