Zoznam NGC objektov 6501-6750

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


… | Zoznam NGC objektov 6251-6500 | Zoznam NGC objektov 6501-6750 | Zoznam NGC objektov 6751-7000 | …


Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 6501 galaxia 17h 56m 3,7s +18° 22' 25" 12,4 Herkules 29. jún 1799 William Herschel
NGC 6502 galaxia 18h 4m 14s -65° 24' 35" 12,6 Páv 20. jún 1835 John Herschel
NGC 6503 galaxia 17h 49m 27,5s +70° 8' 37" 10,2 Drak 22. júl 1854 Arthur Auwers
NGC 6504 galaxia 17h 56m 5,6s +33° 12' 31" 12,6 Herkules 27. júl 1864 Albert Marth
NGC 6505 galaxia 17h 51m 7,3s +65° 31' 53" 14,6 Drak 27. jún 1884 Lewis A. Swift
NGC 6506 otvorená hviezdokopa 17h 59m 53,4s -24° 41' 7" - Strelec 29. júl 1834 John Herschel
NGC 6507 otvorená hviezdokopa 17h 59m 50s -17° 27' 0" - Strelec 27. jún 1786 William Herschel
NGC 6508 galaxia 17h 49m 46,3s +72° 1' 18" 13,3 Drak 19. september 1883 Ernst Hartwig
NGC 6509 galaxia 17h 59m 25,3s +6° 17' 14" 12,6 Hadonos 20. júl 1879 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6510 galaxia 17h 54m 39,2s +60° 49' 2" 13,7 Drak 30. máj 1886 Lewis A. Swift
NGC 6511 galaxia 17h 54m 39,2s +60° 49' 2" 13,7 Drak 9. október 1884 Lewis A. Swift
NGC 6512 galaxia 17h 54m 50,2s +62° 38' 44" 13,9 Drak 27. október 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 6513 galaxia 17h 59m 34,3s +24° 53' 15" 13,5 Herkules 7. august 1864 Albert Marth
NGC 6514 emisná hmlovina s otvorenou hviezdokopou 18h 2m 42s -22° 58' 18" - Strelec 5. jún 1764 Charles Messier
NGC 6515 galaxia 17h 57m 25,3s +50° 43' 39" 13 Drak 2. júl 1884 Lewis A. Swift
NGC 6516 galaxia 17h 55m 16,6s +62° 40' 10" 15 Drak 27. október 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 6517 guľová hviezdokopa 18h 1m 50,6s -8° 57' 30" 10,1 Hadonos 16. jún 1784 William Herschel
NGC 6518 galaxia 17h 59m 43,6s +28° 52' 2" 13,9 Herkules 18. jún 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6519 otvorená hviezdokopa 18h 3m 20,1s -29° 48' 14" - Strelec 18. október 1860 Julius Schmidt
NGC 6520 otvorená hviezdokopa 18h 3m 25s -27° 53' 28" 7,6 Strelec 24. máj 1784 William Herschel
NGC 6521 galaxia 17h 55m 48,3s +62° 36' 42" 12,4 Drak 27. október 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 6522 guľová hviezdokopa 18h 3m 34,1s -30° 2' 0" 9,9 Strelec 24. jún 1784 William Herschel
NGC 6523 emisná hmlovina 18h 3m 42s -24° 22' 48" - Strelec 1749 Guillaume Le Gentil
NGC 6524 galaxia 17h 59m 14,8s +45° 53' 17" 12,9 Herkules 22. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 6525 otvorená hviezdokopa 18h 2m 6s +11° 1' 31" - Hadonos 29. júl 1829 John Herschel
NGC 6526 emisná hmlovina s hviezdou 18h 4m 6s -24° 26' 30" - Strelec 22. máj 1784 William Herschel
NGC 6527 galaxia 18h 1m 46,2s +19° 43' 45" 14,2 Herkules 6. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6528 guľová hviezdokopa 18h 4m 49,6s -30° 3' 19" 9,6 Strelec 24. jún 1784 William Herschel
NGC 6529 neexistujúci objekt 18h 5m 29s -36° 17' 48" - Strelec 3. september 1826 James Dunlop
NGC 6530 otvorená hviezdokopa 18h 4m 30s -24° 21' 30" 4,6 Strelec 1654 Giovanni Battista Hodierna
NGC 6531 otvorená hviezdokopa 18h 4m 13,3s -22° 29' 24" 5,9 Strelec 5. jún 1764 Charles Messier
NGC 6532 galaxia 17h 59m 13,8s +56° 13' 55" 14 Drak 19. september 1886 Edward D. Swift
NGC 6533 emisná hmlovina s otvorenou hviezdokopou 18h 4m 6s -24° 23' 0" - Strelec 12. júl 1784 William Herschel
NGC 6534 neexistujúci objekt 17h 57m 18,9s +64° 18' 12" - Drak 28. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6535 guľová hviezdokopa 18h 3m 50,7s -0° 17' 47" 9,3 Had 26. apríl 1852 John Russell Hind
NGC 6536 galaxia 17h 57m 16,3s +64° 56' 16" 13,4 Drak 18. august 1884 Edward D. Swift
NGC 6537 planetárna hmlovina 18h 5m 13s -19° 50' 32" 11,6 Strelec 15. júl 1882 Edward Charles Pickering
NGC 6538 galaxia 17h 54m 17,1s +73° 25' 27" 13,4 Drak 30. máj 1886 Lewis A. Swift
NGC 6539 guľová hviezdokopa 18h 4m 49,8s -7° 35' 7" 8,9 Hadonos 30. september 1856 Theodor Brorsen
NGC 6540 guľová hviezdokopa 18h 6m 8,6s -27° 45' 53" 14,6 Strelec 24. máj 1784 William Herschel
NGC 6541 guľová hviezdokopa 18h 8m 2,2s -43° 42' 40" 6,3 Južná koruna 19. marec 1826 Niccolò Cacciatore
NGC 6542 galaxia 17h 59m 39s +61° 21' 32" 13,3 Drak 22. júl 1886 Lewis A. Swift
NGC 6543 planetárna hmlovina 17h 58m 33,4s +66° 38' 1" 8,1 Drak 15. február 1786 William Herschel
NGC 6544 guľová hviezdokopa 18h 7m 20,6s -24° 59' 49" 7,5 Strelec 22. máj 1784 William Herschel
NGC 6545 galaxia 18h 12m 14,9s -63° 46' 33" 13,2 Páv 20. jún 1835 John Herschel
NGC 6546 otvorená hviezdokopa 18h 7m 22s -23° 17' 48" 8 Strelec 27. jún 1837 John Herschel
NGC 6547 galaxia 18h 5m 10s +25° 13' 58" 13,5 Herkules 7. august 1864 Albert Marth
NGC 6548 galaxia 18h 5m 59,2s +18° 35' 14" 11,7 Herkules 20. september 1786 William Herschel
NGC 6549 galaxia 18h 5m 49,4s +18° 32' 16" 14 Herkules 27. júl 1864 Albert Marth
NGC 6550 galaxia 18h 5m 49,4s +18° 32' 16" 14 Herkules 19. júl 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6551 neexistujúci objekt 18h 9m 0s -29° 33' 0" - Strelec 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 6552 galaxia 18h 0m 7s +66° 36' 55" 13,8 Drak 6. október 1866 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 6553 guľová hviezdokopa 18h 9m 15,6s -25° 54' 26" 8,3 Strelec 22. máj 1784 William Herschel
NGC 6554 otvorená hviezdokopa 18h 9m 23s -18° 22' 42" - Strelec 14. júl 1830 John Herschel
NGC 6555 galaxia 18h 7m 49s +17° 36' 17" 12,3 Herkules 29. jún 1799 William Herschel
NGC 6556 otvorená hviezdokopa 18h 9m 56s -27° 31' 27" - Strelec 15. júl 1836 John Herschel
NGC 6557 galaxia 18h 21m 24,7s -76° 34' 58" 12,9 Oktant 30. jún 1835 John Herschel
NGC 6558 guľová hviezdokopa 18h 10m 18,4s -31° 45' 47" 8,6 Strelec 3. august 1834 John Herschel
NGC 6559 emisná hmlovina 18h 9m 57,6s -24° 6' 35" - Strelec 1. júl 1826 John Herschel
NGC 6560 galaxia 18h 5m 13,8s +46° 52' 54" 13,4 Herkules 22. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 6561 neexistujúci objekt 18h 10m 30s -16° 43' 28" - Strelec 27. jún 1786 William Herschel
NGC 6562 galaxia 18h 5m 0,8s +56° 15' 49" 13,9 Drak 8. jún 1885 Lewis A. Swift
NGC 6563 planetárna hmlovina 18h 12m 2,6s -33° 52' 4" 11 Strelec 3. september 1826 James Dunlop
NGC 6564 neexistujúci objekt 18h 9m 2s +17° 23' 40" - Herkules 15. máj 1864 Albert Marth
NGC 6565 planetárna hmlovina 18h 11m 52,5s -28° 10' 41" 11,6 Strelec 14. júl 1880 Edward Charles Pickering
NGC 6566 galaxia 18h 7m 0,7s +52° 15' 38" 14,7 Drak 27. október 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 6567 planetárna hmlovina 18h 13m 45,1s -19° 4' 32" 11 Strelec 18. august 1882 Edward Charles Pickering
NGC 6568 otvorená hviezdokopa 18h 12m 44s -21° 36' 18" 8,6 Strelec 26. máj 1786 William Herschel
NGC 6569 guľová hviezdokopa 18h 13m 38,9s -31° 49' 33" 8,4 Strelec 13. júl 1784 William Herschel
NGC 6570 galaxia 18h 11m 7,3s +14° 5' 34" 12,7 Hadonos 2. jún 1864 Albert Marth
NGC 6571 galaxia 18h 10m 49,3s +21° 14' 21" 14,4 Herkules 27. júl 1864 Albert Marth
NGC 6572 planetárna hmlovina 18h 12m 6,4s +6° 51' 15" 8,1 Hadonos 1825 Friedrich Georg Wilhelm von Struve
NGC 6573 otvorená hviezdokopa 18h 13m 41,5s -22° 7' 8" - Strelec 28. júl 1830 John Herschel
NGC 6574 galaxia 18h 11m 51,2s +14° 58' 54" 12 Herkules 9. júl 1863 Albert Marth
NGC 6575 galaxia 18h 10m 57,5s +31° 6' 58" 13 Herkules 1. júl 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6576 galaxia 18h 11m 47,9s +21° 25' 44" 14,6 Herkules 7. august 1864 Albert Marth
NGC 6577 galaxia 18h 12m 1,1s +21° 27' 50" 12,7 Herkules 7. august 1864 Albert Marth
NGC 6578 planetárna hmlovina 18h 16m 16,5s -20° 27' 0" 12,9 Strelec 18. august 1882 Edward Charles Pickering
NGC 6579 galaxia 18h 12m 31,8s +21° 25' 14" 13,7 Herkules 7. august 1864 Albert Marth
NGC 6580 galaxia 18h 12m 33,7s +21° 25' 33" 13,1 Herkules 7. august 1864 Albert Marth
NGC 6581 galaxia 18h 12m 18,3s +25° 39' 46" 14,3 Herkules 1. júl 1870 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6582 galaxia 18h 11m 1,8s +49° 54' 41" 13,9 Herkules 24. júl 1884 Lewis A. Swift
NGC 6583 otvorená hviezdokopa 18h 15m 48,8s -22° 8' 15" 10 Strelec 26. máj 1786 William Herschel
NGC 6584 guľová hviezdokopa 18h 18m 37,7s -52° 12' 52" 7,9 Ďalekohľad 5. jún 1826 James Dunlop
NGC 6585 galaxia 18h 12m 21,9s +39° 38' 0" 12,9 Herkules 25. máj 1887 Edward D. Swift
NGC 6586 galaxia 18h 13m 38,4s +21° 5' 27" 13,8 Herkules 27. júl 1864 Albert Marth
NGC 6587 galaxia 18h 13m 50,8s +18° 49' 33" 12,6 Herkules 31. júl 1864 Albert Marth
NGC 6588 otvorená hviezdokopa 18h 21m 27s -63° 48' 24" - Páv 8. jún 1836 John Herschel
NGC 6589 reflexná hmlovina 18h 16m 51,7s -19° 46' 41" - Strelec 12. júl 1885 Lewis A. Swift
NGC 6590 emisná hmlovina s otvorenou hviezdokopou 18h 17m 4,8s -19° 51' 58" - Strelec 12. júl 1885 Lewis A. Swift
NGC 6591 galaxia 18h 14m 3,7s +21° 3' 49" 15,5 Herkules 27. júl 1864 Albert Marth
NGC 6592 galaxia 18h 9m 50,6s +61° 25' 21" 14,6 Drak 14. jún 1885 Lewis A. Swift
NGC 6593 galaxia 18h 14m 3,6s +22° 17' 5" 14,3 Herkules 10. jún 1864 Albert Marth
NGC 6594 galaxia 18h 10m 5,6s +61° 8' 1" 14,5 Drak 14. jún 1885 Lewis A. Swift
NGC 6595 emisná hmlovina s otvorenou hviezdokopou 18h 17m 4,8s -19° 51' 58" - Strelec 14. júl 1830 John Herschel
NGC 6596 otvorená hviezdokopa 18h 17m 33s -16° 39' 0" - Strelec 27. jún 1786 William Herschel
NGC 6597 galaxia 18h 11m 13,4s +61° 10' 52" 14,8 Drak 14. jún 1885 Lewis A. Swift
NGC 6598 galaxia 18h 8m 55,7s +69° 4' 7" 13,1 Drak 6. september 1883 Lewis A. Swift
NGC 6599 galaxia 18h 15m 42,9s +24° 54' 47" 12,8 Herkules 27. júl 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6600 galaxia 18h 15m 42,9s +24° 54' 47" 12,8 Herkules 6. jún 1864 Albert Marth
NGC 6601 galaxia 18h 11m 44,2s +61° 27' 11" 14,7 Drak 4. august 1883 Lewis A. Swift
NGC 6602 galaxia 18h 16m 34,2s +25° 2' 37" 13,8 Herkules 1. júl 1886 Guillaume Bigourdan
NGC 6603 otvorená hviezdokopa 18h 18m 24s -18° 24' 24" 11,1 Strelec 15. júl 1830 John Herschel
NGC 6604 otvorená hviezdokopa 18h 18m 3s -12° 14' 35" 6,5 Had 15. júl 1784 William Herschel
NGC 6605 otvorená hviezdokopa 18h 16m 24s -15° 0' 0" 6 Had 31. júl 1826 John Herschel
NGC 6606 galaxia 18h 14m 41,3s +43° 16' 7" 13,6 Lýra 8. august 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6607 galaxia 18h 12m 14,9s +61° 20' 0" 15,3 Drak 4. august 1883 Lewis A. Swift
NGC 6608 galaxia 18h 12m 29,2s +61° 17' 55" 14,9 Drak 4. august 1883 Lewis A. Swift
NGC 6609 galaxia 18h 12m 33,6s +61° 19' 56" 14,5 Drak 4. august 1883 Lewis A. Swift
NGC 6610 galaxia 18h 11m 51,2s +14° 58' 54" 12 Herkules 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6611 otvorená hviezdokopa 18h 18m 48s -13° 48' 24" 6 Had 1745 Jean-Philippe de Chéseaux
NGC 6612 galaxia 18h 16m 10,9s +36° 4' 45" 14,5 Lýra 1886 Lewis A. Swift
NGC 6613 otvorená hviezdokopa 18h 19m 58s -17° 6' 6" 6,9 Strelec 3. jún 1764 Charles Messier
NGC 6614 galaxia 18h 25m 7,3s -63° 14' 54" 12,8 Páv 20. jún 1835 John Herschel
NGC 6615 galaxia 18h 18m 33,4s +13° 15' 55" 13,4 Hadonos 9. júl 1863 Albert Marth
NGC 6616 galaxia 18h 17m 41s +22° 14' 16" 14,2 Herkules 12. júl 1885 Lewis A. Swift
NGC 6617 galaxia 18h 14m 2,9s +61° 19' 10" 14,6 Drak 14. jún 1885 Lewis A. Swift
NGC 6618 emisná hmlovina 18h 20m 47s -16° 10' 18" - Strelec 1745 Jean-Philippe de Chéseaux
NGC 6619 galaxia 18h 18m 55,5s +23° 39' 19" 13,1 Herkules 6. jún 1864 Albert Marth
NGC 6620 planetárna hmlovina 18h 22m 54,2s -26° 49' 16" 12,7 Strelec 3. september 1880 Edward Charles Pickering
NGC 6621 galaxia 18h 12m 55,6s +68° 21' 47" 13,2 Drak 2. jún 1885 Edward D. Swift
NGC 6622 galaxia 18h 12m 59,9s +68° 21' 15" 15 Drak 2. jún 1885 Lewis A. Swift
NGC 6623 galaxia 18h 19m 42,9s +23° 42' 34" 13,3 Herkules 6. jún 1864 Albert Marth
NGC 6624 guľová hviezdokopa 18h 23m 40,5s -30° 21' 38" 7,6 Strelec 24. jún 1784 William Herschel
NGC 6625 otvorená hviezdokopa 18h 23m 2s -12° 1' 24" 9 Štít 31. júl 1826 John Herschel
NGC 6626 guľová hviezdokopa 18h 24m 32,9s -24° 52' 10" 6,9 Strelec 27. júl 1764 Charles Messier
NGC 6627 galaxia 18h 22m 38,9s +15° 41' 54" 13,5 Herkules 13. júl 1863 Albert Marth
NGC 6628 galaxia 18h 22m 21,7s +23° 28' 39" 13,4 Herkules 6. jún 1864 Albert Marth
NGC 6629 planetárna hmlovina 18h 25m 42,4s -23° 12' 8" 11,3 Strelec 7. august 1784 William Herschel
NGC 6630 galaxia 18h 32m 34,5s -63° 17' 31" 13,6 Páv 8. jún 1836 John Herschel
NGC 6631 otvorená hviezdokopa 18h 27m 12s -12° 2' 0" 11,7 Štít 12. júl 1836 John Herschel
NGC 6632 galaxia 18h 25m 3,1s +27° 32' 9" 12,1 Herkules 24. jún 1864 Albert Marth
NGC 6633 otvorená hviezdokopa 18h 27m 15,1s +6° 30' 30" 4,6 Hadonos 1745 Jean-Philippe de Chéseaux
NGC 6634 otvorená hviezdokopa 18h 29m 55,3s -33° 30' 40" - Strelec 1751 Nicolas-Louis de Lacaille
NGC 6635 galaxia 18h 27m 37s +14° 49' 7" 13,5 Herkules 9. júl 1863 Albert Marth
NGC 6636 galaxia 18h 22m 2,6s +66° 37' 3" 13,5 Drak 23. júl 1884 Lewis A. Swift
NGC 6637 guľová hviezdokopa 18h 31m 23,2s -32° 20' 51" 8,3 Strelec 31. august 1780 Charles Messier
NGC 6638 guľová hviezdokopa 18h 30m 56,2s -25° 29' 45" 9,2 Strelec 12. júl 1784 William Herschel
NGC 6639 otvorená hviezdokopa 18h 30m 59s -13° 9' 16" - Štít 31. júl 1826 John Herschel
NGC 6640 galaxia 18h 28m 8,1s +34° 18' 9" 13,5 Lýra 21. august 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6641 galaxia 18h 28m 57,3s +22° 54' 12" 13,5 Herkules 20. august 1873 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6642 guľová hviezdokopa 18h 31m 54,3s -23° 28' 33" 8,9 Strelec 7. august 1784 William Herschel
NGC 6643 galaxia 18h 19m 45,6s +74° 34' 6" 11 Drak 1858 Eduard Schönfeld
NGC 6644 planetárna hmlovina 18h 32m 34,7s -25° 7' 42" 10,7 Strelec 13. júl 1880 Edward Charles Pickering
NGC 6645 otvorená hviezdokopa 18h 32m 37,8s -16° 53' 2" 8,5 Strelec 27. jún 1786 William Herschel
NGC 6646 galaxia 18h 29m 38,7s +39° 51' 54" 12,7 Lýra 26. jún 1802 William Herschel
NGC 6647 otvorená hviezdokopa 18h 32m 49s -17° 13' 42" 8 Strelec 18. jún 1784 William Herschel
NGC 6648 dvojhviezda 18h 25m 37,4s +64° 58' 33" - Drak 1825 Friedrich Georg Wilhelm von Struve
NGC 6649 otvorená hviezdokopa 18h 33m 27s -10° 24' 12" 8,9 Štít 27. máj 1835 John Herschel
NGC 6650 galaxia 18h 25m 27,9s +68° 0' 23" 13,9 Drak 11. september 1883 Lewis A. Swift
NGC 6651 galaxia 18h 24m 19,7s +71° 36' 8" 12,9 Drak 18. jún 1884 Lewis A. Swift
NGC 6652 guľová hviezdokopa 18h 35m 45,7s -32° 59' 23" 8,5 Strelec 28. jún 1826 James Dunlop
NGC 6653 galaxia 18h 44m 38,6s -73° 15' 47" 12,5 Páv 28. jún 1835 John Herschel
NGC 6654 galaxia 18h 24m 7,6s +73° 10' 58" 11,9 Drak 11. september 1883 Lewis A. Swift
NGC 6655 dvojhviezda 18h 34m 30,8s -5° 55' 16" - Štít 11. jún 1855 August Winnecke
NGC 6656 guľová hviezdokopa 18h 36m 24,2s -23° 54' 10" 5,2 Strelec 26. august 1665 Johann Abraham Ihle
NGC 6657 galaxia 18h 33m 1,5s +34° 3' 39" 13,7 Lýra 16. júl 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6658 galaxia 18h 33m 55,7s +22° 53' 17" 13 Herkules 6. jún 1864 Albert Marth
NGC 6659 otvorená hviezdokopa 18h 34m 0s +23° 35' 42" - Herkules 12. júl 1830 John Herschel
NGC 6660 galaxia 18h 34m 36,7s +22° 54' 33" 12,3 Herkules 14. júl 1885 Lewis A. Swift
NGC 6661 galaxia 18h 34m 36,7s +22° 54' 33" 12,3 Herkules 6. jún 1864 Albert Marth
NGC 6662 galaxia 18h 34m 11,2s +32° 3' 53" 14 Lýra 7. august 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6663 galaxia 18h 33m 33,7s +40° 2' 57" 13,9 Lýra 29. máj 1887 Edward D. Swift
NGC 6664 otvorená hviezdokopa 18h 36m 33s -8° 13' 0" 7,8 Štít 16. jún 1784 William Herschel
NGC 6665 galaxia 18h 34m 30s +30° 43' 15" 13,9 Lýra 19. júl 1871 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6666 neexistujúci objekt 18h 34m 44s +33° 35' 18" - Lýra 25. máj 1887 Edward D. Swift
NGC 6667 galaxia 18h 30m 39,7s +67° 59' 12" 13 Drak 11. september 1883 Lewis A. Swift
NGC 6668 galaxia 18h 30m 39,7s +67° 59' 12" 13 Drak 31. júl 1886 Lewis A. Swift
NGC 6669 otvorená hviezdokopa 18h 37m 15s +22° 11' 47" - Herkules 2. júl 1864 Albert Marth
NGC 6670 galaxia 18h 33m 33,4s +59° 53' 16" 14,3 Drak 31. júl 1886 Lewis A. Swift
NGC 6671 galaxia 18h 37m 26,2s +26° 25' 3" 12,8 Lýra 6. jún 1864 Albert Marth
NGC 6672 dvojhviezda 18h 36m 14,5s +42° 56' 49" - Lýra 24. júl 1879 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6673 galaxia 18h 45m 6,3s -62° 17' 49" 11,6 Páv 7. august 1834 John Herschel
NGC 6674 galaxia 18h 38m 33,9s +25° 22' 28" 12,2 Herkules 6. jún 1864 Albert Marth
NGC 6675 galaxia 18h 37m 26,2s +40° 3' 28" 12,5 Lýra 27. júl 1870 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6676 galaxia 18h 33m 9,6s +66° 57' 36" 14,4 Drak 30. máj 1886 Lewis A. Swift
NGC 6677 galaxia 18h 33m 35,7s +67° 6' 36" 13,6 Drak 8. jún 1885 Lewis A. Swift
NGC 6678 galaxia 18h 30m 39,7s +67° 59' 12" 13 Drak 8. jún 1885 Lewis A. Swift
NGC 6679 galaxia 18h 33m 31,4s +67° 8' 50" 15,1 Drak 24. jún 1887 Lewis A. Swift
NGC 6680 galaxia 18h 39m 44s +22° 18' 59" 14,6 Herkules 2. júl 1864 Albert Marth
NGC 6681 guľová hviezdokopa 18h 43m 12,7s -32° 17' 29" 7,8 Strelec 31. august 1780 Charles Messier
NGC 6682 otvorená hviezdokopa 18h 39m 37s -4° 48' 48" - Štít 25. júl 1827 John Herschel
NGC 6683 otvorená hviezdokopa 18h 42m 13s -6° 12' 42" 9,4 Štít 28. júl 1827 John Herschel
NGC 6684 galaxia 18h 48m 57,4s -65° 10' 22" 10,3 Páv 8. jún 1836 John Herschel
NGC 6685 galaxia 18h 39m 58,6s +39° 58' 56" 13,4 Lýra 29. máj 1887 Edward D. Swift
NGC 6686 galaxia 18h 40m 6,9s +40° 8' 17" 14,7 Lýra 29. máj 1887 Edward D. Swift
NGC 6687 galaxia 18h 37m 22s +59° 38' 35" 13,9 Drak 11. júl 1883 Lewis A. Swift
NGC 6688 galaxia 18h 40m 39,9s +36° 17' 22" 12,7 Lýra 3. august 1864 Albert Marth
NGC 6689 galaxia 18h 34m 49,9s +70° 31' 27" 12,3 Drak 22. august 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 6690 galaxia 18h 34m 49,9s +70° 31' 27" 12,3 Drak 16. august 1884 Lewis A. Swift
NGC 6691 galaxia 18h 39m 12s +55° 38' 30" 12,8 Drak 16. august 1884 Lewis A. Swift
NGC 6692 galaxia 18h 41m 41,5s +34° 50' 39" 13,2 Lýra 11. august 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6693 neexistujúci objekt 18h 41m 32s +36° 54' 54" - Lýra 3. august 1864 Albert Marth
NGC 6694 otvorená hviezdokopa 18h 45m 18s -9° 22' 50" 8 Štít 20. jún 1764 Charles Messier
NGC 6695 galaxia 18h 42m 42,8s +40° 22' 2" 13,5 Lýra 22. august 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6696 galaxia 18h 40m 5s +59° 20' 0" 15,2 Drak 17. jún 1884 Lewis A. Swift
NGC 6697 galaxia 18h 45m 14,9s +25° 30' 46" 13,3 Herkules 2. júl 1864 Albert Marth
NGC 6698 otvorená hviezdokopa 18h 48m 18s -25° 54' 48" - Strelec 12. júl 1784 William Herschel
NGC 6699 galaxia 18h 52m 1,9s -57° 19' 14" 11,9 Páv 12. júl 1834 John Herschel
NGC 6700 galaxia 18h 46m 4,3s +32° 16' 46" 13,4 Lýra 17. august 1873 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6701 galaxia 18h 43m 12,6s +60° 39' 11" 12,1 Drak 6. august 1883 Lewis A. Swift
NGC 6702 galaxia 18h 46m 57,6s +45° 42' 22" 12,3 Lýra 8. september 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 6703 galaxia 18h 47m 18,9s +45° 33' 3" 11,3 Lýra 4. september 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 6704 otvorená hviezdokopa 18h 50m 45s -5° 12' 30" 9,2 Štít 23. júl 1854 August Winnecke
NGC 6705 otvorená hviezdokopa 18h 51m 5s -6° 16' 12" 5,8 Štít 1681 Gottfried Kirch
NGC 6706 galaxia 18h 56m 51s -63° 9' 59" 12,9 Páv 8. jún 1836 John Herschel
NGC 6707 galaxia 18h 55m 21,9s -53° 49' 9" 12,6 Ďalekohľad 8. júl 1834 John Herschel
NGC 6708 galaxia 18h 55m 35,6s -53° 43' 24" 12 Ďalekohľad 9. jún 1836 John Herschel
NGC 6709 otvorená hviezdokopa 18h 51m 18s +10° 19' 0" 6,7 Orol 29. júl 1827 John Herschel
NGC 6710 galaxia 18h 50m 34s +26° 50' 19" 13,3 Lýra 3. august 1864 Albert Marth
NGC 6711 galaxia 18h 49m 0,9s +47° 39' 27" 12,9 Drak 5. august 1885 Lewis A. Swift
NGC 6712 guľová hviezdokopa 18h 53m 4,3s -8° 42' 20" 8,1 Štít 16. jún 1784 William Herschel
NGC 6713 galaxia 18h 50m 44,2s +33° 57' 37" 13,4 Lýra 3. august 1864 Albert Marth
NGC 6714 neexistujúci objekt 18h 45m 49s +66° 43' 30" - Drak 27. máj 1886 Lewis A. Swift
NGC 6715 guľová hviezdokopa 18h 55m 3,3s -30° 28' 40" 7,7 Strelec 24. september 1778 Charles Messier
NGC 6716 otvorená hviezdokopa 18h 54m 34,3s -19° 54' 4" 7,5 Strelec 14. júl 1830 John Herschel
NGC 6717 guľová hviezdokopa 18h 55m 6,2s -22° 42' 1" 8,4 Strelec 7. august 1784 William Herschel
NGC 6718 galaxia 19h 1m 28,9s -66° 6' 37" 13,4 Páv 23. jún 1835 John Herschel
NGC 6719 galaxia 19h 3m 7,3s -68° 35' 16" 12,8 Páv 23. jún 1835 John Herschel
NGC 6720 planetárna hmlovina 18h 53m 35,1s +33° 1' 47" 8,8 Lýra 23. január 1779 Antoine Darquier
NGC 6721 galaxia 19h 0m 50,9s -57° 45' 34" 12,1 Páv 12. júl 1834 John Herschel
NGC 6722 galaxia 19h 3m 40,1s -64° 53' 42" 12,8 Páv 8. jún 1836 John Herschel
NGC 6723 guľová hviezdokopa 18h 59m 33,2s -36° 37' 52" 6,8 Strelec 2. jún 1826 James Dunlop
NGC 6724 otvorená hviezdokopa 18h 56m 46s +10° 25' 42" - Orol 5. september 1828 John Herschel
NGC 6725 galaxia 19h 1m 56,4s -53° 51' 51" 11,4 Ďalekohľad 8. júl 1834 John Herschel
NGC 6726 reflexná hmlovina 19h 1m 39,2s -36° 53' 29" - Južná koruna 15. jún 1861 Julius Schmidt
NGC 6727 reflexná hmlovina 19h 1m 42,2s -36° 52' 35" - Južná koruna 15. jún 1861 Julius Schmidt
NGC 6728 otvorená hviezdokopa 18h 58m 45s -8° 57' 58" - Štít 16. jún 1784 William Herschel
NGC 6729 emisná hmlovina a reflexná hmlovina 19h 1m 55,3s -36° 57' 28" - Južná koruna 15. jún 1861 Julius Schmidt
NGC 6730 galaxia 19h 7m 33,6s -68° 54' 44" 11,3 Páv 23. júl 1835 John Herschel
NGC 6731 otvorená hviezdokopa 18h 57m 13,5s +43° 4' 38" - Lýra 1886 Gerhard Lohse
NGC 6732 galaxia 18h 56m 24,1s +52° 22' 39" 13,5 Drak 16. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 6733 galaxia 19h 6m 10,7s -62° 11' 48" 12,2 Páv 8. august 1834 John Herschel
NGC 6734 galaxia 19h 7m 14,4s -65° 27' 39" 12,8 Páv 8. jún 1836 John Herschel
NGC 6735 otvorená hviezdokopa 19h 0m 37s -0° 28' 28" - Orol 18. júl 1827 John Herschel
NGC 6736 galaxia 19h 7m 29,3s -65° 25' 43" 13,3 Páv 8. jún 1836 John Herschel
NGC 6737 otvorená hviezdokopa 19h 2m 18s -18° 32' 48" - Strelec 14. júl 1830 John Herschel
NGC 6738 otvorená hviezdokopa 19h 1m 20s +11° 36' 54" - Orol 29. júl 1829 John Herschel
NGC 6739 galaxia 19h 7m 48,7s -61° 22' 3" 12,1 Páv 7. august 1834 John Herschel
NGC 6740 galaxia 19h 0m 50,5s +28° 46' 16" 14,2 Lýra 28. jún 1864 Albert Marth
NGC 6741 planetárna hmlovina 19h 2m 37s -0° 26' 56" 11,5 Orol 19. august 1882 Edward Charles Pickering
NGC 6742 planetárna hmlovina 18h 59m 19,8s +48° 27' 59" 13,4 Drak 8. júl 1788 William Herschel
NGC 6743 otvorená hviezdokopa 19h 1m 20s +29° 16' 38" - Lýra 6. júl 1828 John Herschel
NGC 6744 galaxia 19h 9m 46,1s -63° 51' 24" 8,3 Páv 30. jún 1826 James Dunlop
NGC 6745 galaxia 19h 1m 41,9s +40° 45' 33" 12,5 Lýra 24. júl 1879 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6746 galaxia 19h 10m 22,3s -61° 58' 6" 12,1 Páv 11. august 1836 John Herschel
NGC 6747 galaxia 18h 55m 21,5s +72° 46' 20" 14,1 Drak 31. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 6748 neexistujúci objekt 19h 3m 50s +21° 36' 30" - Líška 1870 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6749 guľová hviezdokopa 19h 5m 15,3s +1° 54' 5" 12,4 Orol 15. júl 1827 John Herschel
NGC 6750 galaxia 19h 0m 36s +59° 10' 2" 13,1 Drak 10. september 1885 Lewis A. Swift