Zoznam piesní Ivana Csudaia

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Slovenský artrockový hudobník, spevák, skladateľ, textár a producent Ivan Csudai vydal sedem štúdiových albumov, jednu kompiláciu a podieľal sa na prvých dvoch štúdiových albumoch alternatívnej skupiny Sleepy Motion (neskôr vystupujúcej pod pôvodným názvom Ospalý pohyb), ktorej bol členom. Nahral celkovo 90 pôvodných vydaných piesní s autorským vkladom, pričom 12 z nich existuje v rozličných verziách. Hudobne dlhodobo spolupracuje s Martinom Burlasom.[1][2]

Na zozname sú uvedné piesne z Csudaiových sólových albumov 9 Easy Pieces and Other Songs (1992), Black and White Dreams (1993), Double Flame (1997), Dovebat (1997), Half (1998), Calm (2004), Broken Hearts, Lost Souls (2007) a Selected: Ivan Csudai 1991 – 2011 (2011), ako aj z albumov formácie Sleepy Motion Flowers of Exhaustion (1991) a Broken (1993).[3][4] Informácie obsiahnuté v prehľadnej tabuľke pochádzajú z originálnych vydaní jednotlivých hudobných titulov.

Zoznam[upraviť | upraviť kód]

# Pieseň Album Rok Hudba Text Interpret Spev Poznámka Čas
1. „99“ Black and White Dreams 1993 CSU CSU CSU CSU 6:11
2. „Art Deco Café“ Double Flame 1997 CSU CSU CSU CSU 1:57
3. „Autumn in Germany“ Dovebat 1997 CSU CSU CSU CSU 2:09
4. „Before the Rain“ Half 1998 CSU CSU CSU CSU 4:17
5. „Before the Rain“ Selected: Ivan Csudai 1991 – 2011 2011 CSU CSU CSU/BUR CSU Verzia z roku 2010 3:11
6. „Berlina (16 Candles)“ Dovebat 1997 CSU CSU CSU CSU 2:51
7. „Birds Belong to the Sky“ Broken Hearts, Lost Souls 2007 CSU CSU CSU CSU 4:24
8. „Birds of Beauty“ Black and White Dreams 1993 CSU CSU CSU CSU 2:56
9. „Black and White Dreams“ Black and White Dreams 1993 CSU CSU CSU CSU 3:51
10. „Black and White Dreams“ Selected: Ivan Csudai 1991 – 2011 2011 CSU CSU CSU/BUR CSU Skrátené intro 3:47
11. „Broken Hearts, Lost Souls“ Broken Hearts, Lost Souls 2007 CSU CSU CSU CSU 3:56
12. „Calm“ Calm 2004 CSU CSU CSU CSU 3:15
13. „Close to the Evening“ Broken Hearts, Lost Souls 2007 CSU CSU CSU CSU 3:05
14. „Coda“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU CSU/BUR Inštrumentálna skladba 3:36
15. „Coming to the End“ Calm 2004 CSU CSU CSU CSU 2:54
16. „Darwin's Turtle“ Broken Hearts, Lost Souls 2007 CSU CSU CSU CSU 3:49
17. „Double Flame“ Double Flame 1997 CSU CSU CSU CSU 3:22
18. „Echoes of Forgetting“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU CSU CSU/BUR CSU 5:48
19. „Echoes of Forgetting“ Dovebat 1997 CSU CSU CSU CSU Verzia z roku 1997 3:05
20. „Echoes of Forgetting“ Selected: Ivan Csudai 1991 – 2011 2011 CSU CSU CSU/BUR CSU Verzia z roku 2010 3:00
21. „Face“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU CSU CSU/BUR CSU 2:50
22. „Faceless Beauty“ Double Flame 1997 CSU CSU CSU CSU 3:59
23. „Fear“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU CSU CSU/BUR CSU 3:14
24. „First Question“ Double Flame 1997 CSU CSU CSU CSU 3:47
25. „Goosedance“ Half 1998 CSU CSU CSU CSU 1:30
26. „Grab Me“ Black and White Dreams 1993 CSU Mária Polláková CSU CSU 1:48
27. „Half“ Half 1998 CSU CSU CSU CSU 4:22
28. „Hanging Point“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU CSU CSU/BUR CSU 1:18
29. „Healing Voice“ Half 1998 CSU CSU CSU CSU 2:19
30. „Changes“ Double Flame 1997 CSU CSU CSU CSU 2:27
31. „Japanese Fish“ Flowers of Exhaustion 1991 CSU CSU Sleepy Motion CSU Bonus z roku 2015 4:04
32. „Laments“ Selected: Ivan Csudai 1991 – 2011 2011 CSU CSU CSU/BUR CSU Bonus 3:49
33. „Learning, Flying, Crashing, Crying“ Broken Hearts, Lost Souls 2007 CSU CSU CSU CSU 1:53
34. „Leaving This Place“ Calm 2004 CSU CSU CSU CSU 3:28
35. „Let It Fall“ Broken 1993 BUR CSU Sleepy Motion BUR 2:05
36. „Let's Go to Dream“ Broken 1993 BUR CSU Sleepy Motion BUR 2:25
37. „Light Is Quicker Than Life“ Calm 2004 CSU CSU CSU CSU 3:05
38. „Lost Friend“ Half 1998 CSU CSU CSU CSU 1:36
39. „Love Is the Place“ Broken Hearts, Lost Souls 2007 CSU CSU CSU CSU 4:28
40. „Memories“ Double Flame 1997 CSU CSU CSU CSU 4:24
41. „Morning“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU CSU CSU/BUR CSU 1:57
42. „Mother“ Double Flame 1997 CSU CSU CSU CSU 3:16
43. „Mother in Dream“ Calm 2004 CSU CSU CSU CSU 5:24
44. „Mrs. Fontana“ Dovebat 1997 CSU CSU CSU CSU 4:58
45. „My Wife“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU CSU CSU/BUR CSU 5:17
46. „News“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU CSU CSU/BUR CSU 1:45
47. „Nightsong“ Half 1998 CSU CSU CSU CSU 2:56
48. „Nine Years“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 BUR CSU CSU/BUR BUR 3:09
49. „Noise of Fear“ Dovebat 1997 CSU CSU CSU CSU 2:39
50. „On the Way to Warsaw“ Half 1998 CSU CSU CSU CSU 4:00
51. „Open Eyes“ Black and White Dreams 1993 CSU CSU CSU CSU 4:12
52. „Phantom Pain“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU CSU CSU/BUR CSU 2:42
53. „Phone Song“ Half 1998 CSU CSU CSU CSU 1:11
54. „Pillow Full of Cold“ Flowers of Exhaustion 1991 CSU CSU Sleepy Motion CSU Bonus z roku 2015 3:19
55. „Problems“ Half 1998 CSU CSU CSU CSU 1:41
56. „San Marco Sunset“ Dovebat 1997 CSU CSU CSU CSU 3:00
57. „Shapeless Day“ Selected: Ivan Csudai 1991 – 2011 2011 CSU CSU CSU/BUR CSU Bonus 4:55
58. „Skyful of Wishes“ Black and White Dreams 1993 CSU CSU CSU CSU 1:00
59. „Small Thing“ Double Flame 1997 CSU CSU CSU CSU 4:02
60. „Snowflakes, Hopes and Bees“ Half 1998 CSU CSU CSU CSU 1:59
61. „Sorrow“ Black and White Dreams 1993 CSU CSU CSU CSU 3:31
62. „Sound of Rain“ Dovebat 1997 CSU CSU CSU CSU 2:38
63. „Still“ Black and White Dreams 1993 CSU CSU CSU CSU 3:25
64. „The Bat Meets the Dove“ Dovebat 1997 CSU CSU CSU CSU 2:12
65. „The Blackmail“ Half 1998 CSU CSU CSU CSU 2:47
66. „The Escape“ Calm 2004 CSU CSU CSU CSU 3:29
67. „The Flutter“ Dovebat 1997 CSU CSU CSU CSU 2:08
68. „The Flying Man“ Broken Hearts, Lost Souls 2007 CSU CSU CSU CSU 2:52
69. „The Girl from the Neighbourhood“ Dovebat 1997 CSU CSU CSU CSU 3:40
70. „The Girl from the Neighbourhood“ Selected: Ivan Csudai 1991 – 2011 2011 CSU CSU CSU/BUR CSU Verzia z roku 2010 3:23
71. „The Hunting Muscle“ Flowers of Exhaustion 1991 CSU CSU Sleepy Motion CSU/BUR 3:42
72. „The Hunting Muscle“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU CSU CSU/BUR CSU Verzia z roku 1989 4:13
73. „The Hunting Muscle“ Dovebat 1997 CSU CSU CSU CSU Verzia z roku 1997 4:17
74. „The Christmas Child“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU CSU CSU/BUR CSU 3:28
75. „The Christmas Child“ Selected: Ivan Csudai 1991 – 2011 2011 CSU CSU CSU/BUR CSU Verzia z roku 2010 2:33
76. „The Labyrinth“ Broken Hearts, Lost Souls 2007 CSU CSU CSU CSU 4:53
77. „The Man Behind Me“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU CSU CSU/BUR CSU 5:48
78. „The Man Behind Me“ Selected: Ivan Csudai 1991 – 2011 2011 CSU CSU CSU/BUR CSU Skrátená verzia 4:28
79. „The Man-Created God“ Black and White Dreams 1993 CSU CSU CSU CSU 3:08
80. „The Man-Created God“ Selected: Ivan Csudai 1991 – 2011 2011 CSU CSU CSU/BUR CSU Skrátené intro 3:06
81. „The Milky Age“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU CSU CSU/BUR CSU 5:19
82. „The Mirror Tale“ Broken Hearts, Lost Souls 2007 CSU CSU CSU CSU 3:54
83. „The Outsider“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU CSU CSU/BUR CSU 2:51
84. „The Outsider“ Selected: Ivan Csudai 1991 – 2011 2011 CSU CSU CSU/BUR CSU Verzia z roku 2010 2:11
85. „The Powdersong“ Double Flame 1997 CSU CSU CSU CSU 4:16
86. „The Road, Hanging from the Sky“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU/BUR CSU CSU/BUR CSU 3:02
87. „The Season Starts Here to Me“ Broken Hearts, Lost Souls 2007 CSU CSU CSU CSU 3:34
88. „The Switch“ Flowers of Exhaustion 1991 CSU CSU Sleepy Motion CSU 3:56
89. „The Wooden Staircase“ Half 1998 CSU CSU CSU CSU 3:22
90. „The Yellow Heart Mole“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU CSU CSU/BUR CSU 5:20
91. „The Yellow Heart Mole“ Dovebat 1997 CSU CSU CSU CSU Verzia z roku 1997 3:57
92. „The Yellow Heart Mole“ Selected: Ivan Csudai 1991 – 2011 2011 CSU CSU CSU/BUR CSU Skrátená verzia 3:35
93. „Through My Veins“ Half 1998 CSU CSU CSU CSU 4:03
94. „Time Is Blind“ Selected: Ivan Csudai 1991 – 2011 2011 CSU CSU CSU/BUR CSU Bonus 4:32
95. „Tin Rain“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU CSU CSU/BUR CSU 2:10
96. „Tin Rain“ Dovebat 1997 CSU CSU CSU CSU Verzia z roku 1997 1:08
97. „Tired Rays“ Dovebat 1997 CSU CSU CSU CSU 1:54
98. „Tired Rays“ Selected: Ivan Csudai 1991 – 2011 2011 CSU CSU CSU/BUR CSU Verzia z roku 2010 1:48
99. „Turning Back Time“ Calm 2004 CSU CSU CSU CSU 1:52
100. „Untitled“ Black and White Dreams 1993 CSU/BUR CSU Inštrumentálna skladba 2:23
101. „Visiting the City“ Calm 2004 CSU CSU CSU CSU 5:16
102. „Waking Hour“ Double Flame 1997 CSU CSU CSU CSU 3:14
103. „We Need to Be Perfect“ Calm 2004 CSU CSU CSU CSU 4:17
104. „When My Days Go to Sleep“ Black and White Dreams 1993 CSU CSU CSU CSU 3:41
105. „Why Don't You Sleep?“ 9 Easy Pieces and Other Songs 1992 CSU CSU CSU/BUR CSU 4:37
  • CSU = Ivan Csudai
  • BUR = Martin Burlas

Referencie[upraviť | upraviť kód]

  1. FUJAK, Július: Martin Burlas. (Ne)chcený iniciátor slovenskej alternatívy? In: Hudobný život, 2004, č. 6., s. 42 – 43.
  2. BERKA, Tomáš – FREŠO, Fedor: Rocková Bratislava. 1. vyd. Bratislava: Slovart 2013, s. 156 – 157.
  3. Ivancsudai.sk: Discography (diskografia Ivana Csudaia na jeho oficiálnej webovej stránke), [cit. 2018-01-26]. Dostupné online
  4. Discogs.com: Sleepy Motion (tvorba skupiny v celosvetovej databáze hudobných nahrávok), [cit. 2018-01-26]. Dostupné online