Zoznam pohlavných hormónov a modulátorov genitálneho systému

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Nasledujúci zoznam obsahuje kategórie ATC klasifikačného systému, prípadne do nich zaradené lieky. Ďalšie informácie pozri v článku Anatomicko-terapeuticko-chemický klasifikačný systém.


G03A Hormonálne kontraceptíva na systémové použitie

  • G03AA Gestagény a estrogény, fixné kombinácie
    • G03AA01 Etynodiol a estrogén
    • G03AA02 Quingestanol a estrogén
    • G03AA03 Lynestrenol a estrogén
    • G03AA04 Megestrol a estrogén
    • G03AA05 Noretisterón a estrogén
    • G03AA06 Norgestrel a estrogén
    • G03AA07 Levonorgestrel a estrogén
    • G03AA08 Medoxyprogesterón a estrogén
    • G03AA09 Desogestrel a estrogén
    • G03AA10 Gestoden a estrogén
    • G03AA11 Norgestimát a estrogén
    • G03AA12 Drospirenon a estrogén
  • G03AB Gestagény a estrogény, sekvenčné prípravky
    • G03AB01 Megestrol a estrogén
    • G03AB02 Lynestrenol a estrogén
    • G03AB03 Levonorgestrel a estrogén
    • G03AB04 Noretisterón a estrogén
    • G03AB05 Desogestrel a estrogén
    • G03AB06 Gestoden a estrogén
    • G03AB07 Chlormadinón a estrogén
  • G03AC Progestagény

G03B Androgény

G03C Estrogény

G03D Progestagény

G03E Androgény a ženské pohlavné hormóny v kombinácií

  • G03EA Androgény a estrogény
    • G03EA01 Metyltestosterón a estrogén
    • G03EA02 Testosterón a estrogén
    • G03EA03 Prasterón a estrogén
  • G03EB Androgén, progestagén a estrogén v kombinácií
  • G03EK Androgény a ženské pohlavné hormóny v kombinácií

G03F Progestagény a estrogény v kombinácií

  • G03FA Progestagény a estrogény, kombinácie
    • G03FA01 Noetisterón a estrogén
    • G03FA02 Hydroxyprogesterón a estrogén
    • G03FA03 Etisterón a estrogén
    • G03FA04 Progesterón a estrogén
    • G03FA05 Metylnortestosterón a estrogén
    • G03FA06 Etynodiol a estrogén
    • G03FA07 Lynestrenol a estrogén
    • G03FA08 Megestrol a estrogén
    • G03FA09 Noretynodrel a estrogén
    • G03FA10 Norgestrel a estrogén
    • G03FA11 Levonorgestrel a estrogén
    • G03FA12 Medroxyprogesterón a estrogén
    • G03FA13 Norgestimát a estrogén
    • G03FA14 Dydrogestrón a estrogén
    • G03FA15 Dienogest a estrogény
    • G03FA17 Drospirenone and estrogen
  • G03FB Proestagény a estrogény, sekvenčné prípravky
    • G03FB01 Norgestrel a estrogén
    • G03FB02 Lynestrenol a estrogén
    • G03FB03 Chlormadinón a estrogén
    • G03FB04 Megestrol a estrogén
    • G03FB05 Noretisterón a estrogén
    • G03FB06 Medroxyprogesterón a estrogén
    • G03FB07 Medrogeston a estrogén
    • G03FB08 Dydrogestrón a estrogén
    • G03FB09 Levonorgestrel a estrogén
    • G03FB10 Dezogestrel a estrogén
    • G03FB11 Trimegeston a estrogén

G03G Gonadotropíny a iné stimulanciá ovulácie

G03H Antiandrogény

  • G03HA Antiandrogény, samotné
  • G03HB Antiandrogény a estrogény
    • G03HB01 Cyproterón a estrogén

G03X Iné pohlavné hormóny a modulátory genitálneho systému

  • G03XA Antigonadotropíny a podobné látky
  • G03XB Antigestagény
  • G03XC Selektívne modulátory estrogénových receptorov

Pozri aj[upraviť zdroj]