Zoznam slovenských hokejistov v NHL

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam slovenských hokejistov pôsobiacich v NHL.

   hráč neprešiel Vstupným draftom NHL

Med 1.png hráč získal Stanleyho pohár

Hráči[upraviť | upraviť kód]

Hokejista Tímy Sezóny GP Gls Ast Pts
1 Tomáš Tatar Detroit Red Wings, Vegas Golden Knights, Montreal Canadiens 2010 – 2019 525 150 151 301
2 Peter Šťastný Quebec Nordiques, New Jersey Devils, St. Louis Blues 1980 – 1995 977 450 789 1239
3 Peter Bondra Washington Capitals, Ottawa Senators, Atlanta Thrashers, Chicago Blackhawks 1990 – 2007 1081 503 389 892
4 Žigmund Pálffy New York Islanders, Los Angeles Kings, Pittsburgh Penguins 1993 – 2006 684 329 384 713
5 Jozef Stümpel Boston Bruins, Los Angeles Kings, Florida Panthers 1991 – 2008 957 196 481 677
6 Pavol Demitra Ottawa Senators, St. Louis Blues, Los Angeles Kings, Minnesota Wild, Vancouver Canucks 1993 – 2010 847 304 464 768
7 Miroslav Šatan

Med 1.png

Edmonton Oilers, Buffalo Sabres, New York Islanders, Pittsburgh Penguins, Boston Bruins 1995 – 2010 1050 363 372 735
8 Anton Šťastný Quebec Nordiques 1980 – 1989 650 252 384 636
9 Marián Hossa

3 x Med 1.png

Ottawa Senators, Atlanta Thrashers, Pittsburgh Penguins,Detroit Red Wings, Chicago Blackhawks 1997 – 2016 1236 499 590 1089
10 Richard Zedník Washington Capitals, New York Islanders, Montreal Canadiens, Florida Panthers 1995 – 2009 745 199 179 378
11 Róbert Švehla Florida Panthers, Toronto Maple Leafs 1994 – 2003 655 68 267 335
12 Marián Gáborík Med 1.png Minnesota Wild, New York Rangers, Columbus Blue Jackets, Los Angeles Kings 2000 – 2016 933 386 387 773
13 Michal Handzuš Med 1.png St. Louis Blues, Phoenix Coyotes, Philadelphia Flyers, Los Angeles Kings,San Jose Sharks, Chicago Blackhawks 1998 – 2014 1009 185 298 483
14 Marián Šťastný Quebec Nordiques, Toronto Maple Leafs 1981 – 1986 322 121 173 294
15 Ladislav Nagy St. Louis Blues, Phoenix Coyotes, Dallas Stars, Los Angeles Kings 1999 – 2008 435 115 196 311
16 Peter Ihnačák Toronto Maple Leafs 1982 – 1990 417 102 165 267
17 Ľubomír Višňovský Los Angeles Kings, Edmonton Oilers, Anaheim Ducks, New York Islanders, 2000 – 2015 883 128 367 495
18 Zdeno Cíger New Jersey Devils, Edmonton Oilers, New York Rangers, Tampa Bay Lightning 1990 – 1996, 2001 – 2002 352 94 134 228
19 Zdeno Chára Med 1.png New York Islanders, Ottawa Senators, Boston Bruins 1997 – 2016 1275 178 397 575
20 Vladimír Országh New York Islanders, Nashville Predators, St. Louis Blues 1997 – 2000, 2001 – 2006 289 54 65 119
21 Ľuboš Bartečko St. Louis Blues, Atlanta Thrashers 1998 – 2003 257 46 65 111
22 Branko Radivojevič Phoenix Coyotes, Philadelphia Flyers, Minnesota Wild 2001 – 2008 399 52 68 120
23 Juraj Kolník New York Islanders, Florida Panthers 2000 – 2007 250 46 49 95
24 Ronald Petrovický Calgary Flames, New York Rangers, Atlanta Thrashers, Pittsburgh Penguins 2000 – 2007 342 41 51 92
25 Marek Svatoš Colorado Avalanche, Nashville Predators, Ottawa Senators 2003 – 2011 344 100 72 172
26 Andrej Meszároš Ottawa Senators, Tampa Bay Lightning, Philadelphia Flyers, Boston Bruins, Buffalo Sabres 2005 – 2015 645 63 175 238
27 Ľubomír Sekeráš Minnesota Wild, Dallas Stars 2000 – 2004 213 18 53 71
28 Radoslav Suchý Phoenix Coyotes, Columbus Blue Jackets 1999 – 2006 451 13 58 71
29 Róbert Petrovický Hartford Whalers, Dallas Stars, St. Louis Blues, Tampa Bay Lightning, New York Islanders 1992 – 1997, 1998 – 2001 208 27 38 65
30 Marcel Hossa Montreal Canadiens, New York Rangers Phoenix Coyotes 2001 – 2008 237 31 30 61
31 Tomáš Surový Pittsburgh Penguins 2002 – 2006 126 27 32 59
32 Radovan Somík Philadelphia Flyers 2002 – 2004 113 12 20 32
33 Milan Jurčina Boston Bruins, Washington Capitals, Columbus Blue Jackets, New York Islanders 2005 – 2012 430 22 59 81
34 Ivan Majeský Florida Panthers, Atlanta Thrashers, Washington Capitals 2002 – 2006 202 8 23 31
35 Marián Cisár Nashville Predators 1999 – 2002 73 13 17 30
36 Ivan Čiernik Ottawa Senators, Washington Capitals 1997 – 1998, 2000 – 2004 90 12 14 26
37 Igor Liba New York Rangers, Los Angeles Kings 1988 – 1989 37 7 18 25
38 Branislav Mezei New York Islanders, Florida Panthers 2000 – 2008 240 5 19 24
39 Martin Cibák Med 1.png Tampa Bay Lightning 2001 – 2002, 2003 – 2006 154 5 18 23
40 Richard Lintner Nashville Predators, New York Rangers, Pittsburgh Penguins 1999 – 2001, 2002 – 2003 112 8 12 20
41 Miroslav Ihnačák Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings 1985 – 1987, 1988 – 1989 56 8 9 17
42 Milan Bartovič Buffalo Sabres, Chicago Blackhawks 2002 – 2004, 2005 – 2006 50 3 14 17
43 Štefan Ružička Philadelphia Flyers 2005 – 2007 55 4 13 17
44 Martin Štrbák Los Angeles Kings, Pittsburgh Penguins 2003 – 2004 49 5 11 16
45 Róbert Döme Pittsburgh Penguins, Calgary Flames 1997 – 1998, 1999 – 2000, 2002 – 2003 53 7 7 14
46 Dušan Pašek Minnesota North Stars 1988 – 1989 48 4 10 14
47 Jiří Bicek Med 1.png New Jersey Devils 2000 – 2004 62 6 7 13
48 Tomáš Kopecký 2 x Med 1.png Detroit Red Wings, Chicago Blackhawks, Florida Panthers 2005 – 2015 578 68 106 174
49 Peter Sejna St. Louis Blues 2002 – 2007 49 7 4 11
50 Andrej Sekera Buffalo Sabres, Carolina Hurricanes, Los Angeles Kings, Edmonton Oilers 2007 – 2016 567 37 152 189
51 Peter Bartoš Minnesota Wild 2000 – 2001 13 4 2 6
52 Peter Smrek St. Louis Blues, New York Rangers, Nashville Predators 2000 – 2002 28 2 4 6
53 Jozef Balej Montreal Canadiens, New York Rangers, Vancouver Canucks 2003 – 2006 18 1 5 6
54 Andrej Nedorost Columbus Blue Jackets 2001 – 2004 28 2 3 5
55 Kristián Kudroč Tampa Bay Lightning, Florida Panthers 2000 – 2004 26 2 2 4
56 Miroslav Zálešák San Jose Sharks 2002 – 2004 12 1 2 3
57 Ľubomír Vaic Vancouver Canucks 1997 – 2000 9 1 1 2
58 Jerguš Bača Hartford Whalers 1990 – 1992 10 0 2 2
59 Tomáš Malec Carolina Hurricanes, Ottawa Senators 2002 – 2007 46 0 2 2
60 Andrej Podkonický Florida Panthers, Washington Capitals 2000 – 2001, 2003 – 2004 8 1 0 1
61 Roman Tvrdoň Washington Capitals 2003 – 2004 9 0 1 1
62 Ivan Droppa Chicago Blackhawks 1993 – 1994, 1995 – 1996 19 0 1 1
63 Ivan Baranka New York Rangers 2007 – 2008 1 0 1 1
64 Stanislav Gron New Jersey Devils 2000 – 2001 1 0 0 0
65 Jozef Čierny Edmonton Oilers 1993 – 1994 1 0 0 0
66 Jaroslav Obšut St. Louis Blues, Colorado Avalanche 2000 – 2002 7 0 0 0
67 Ladislav Karabin Pittsburgh Penguins 1993 – 1994 9 0 0 0
68 Radoslav Hecl Buffalo Sabres 2002 – 2003 14 0 0 0
69 Vladimír Mihálik Tampa Bay Lightning 2008 – 2010 15 0 3 3
70 Boris Valábik Atlanta Thrashers 2007 – 2010 80 0 7 7
71 Peter Ölvecký Minnesota Wild, Nashville Predators 2008 – 2010 32 2 5 7
72 Mário Bližňák Vancouver Canucks 2009 – 2011 6 1 0 1
73 Milan Kytnár Edmonton Oilers 2011 – 2012 1 0 0 0
74 Richard Pánik Tampa Bay Lightning, Toronto Maple Leafs, Chicago Blackhawks 2012 – 2016 181 25 22 47
75 Tomáš Jurčo Detroit Red Wings 2013 – 2016 143 15 24 39
76 Martin Marinčin Edmonton Oilers, Toronto Maple Leafs 2013 – 2016 150 2 16 18
77 Marko Daňo Columbus Blue Jackets, Chicago Blackhawks, Winnipeg Jets 2014 – súčasnosť 69 13 18 31
78 Marek Hrivík New York Rangers 2015 – 2016 4 0 1 1
79 Stan Mikita Med 1.png Chicago Blackhawks 1958 – 1980 1394 541 926 1467

Brankári[upraviť | upraviť kód]

Hokejista Tímy Sezóny GP W GAA PCT
1 Rastislav Staňa Washington Capitals 2003 – 2004 6 1 3,13 89,0
2 Ján Lašák Nashville Predators 2001 – 2003 6 0 4,04 87,4
3 Jaroslav Halák Montreal Canadiens, St. Louis Blues, Washington Capitals, New York Islanders 2006 – 2016 367 200 2,38 91,7
4 Peter Budaj Colorado Avalanche, Montreal Canadiens, Los Angeles Kings 2005 – 2016 297 125 2,76 90,3