Zoznam slovenských hokejistov v NHL

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam slovenských hokejistov pôsobiacich v NHL.

   hráč neprešiel Vstupným draftom NHL

Med 1.png hráč získal Stanleyho pohár

Hráči[upraviť | upraviť zdroj]

Hokejista Tímy Sezóny GP Gls Ast Pts
1 Tomáš Tatar Detroit Red Wings 2010 – 2016 263 74 74 148
2 Peter Šťastný Quebec Nordiques, New Jersey Devils, St. Louis Blues 1980 – 1995 977 450 789 1239
3 Peter Bondra Washington Capitals, Ottawa Senators, Atlanta Thrashers, Chicago Blackhawks 1990 – 2007 1081 503 389 892
4 Žigmund Pálffy New York Islanders, Los Angeles Kings, Pittsburgh Penguins 1993 – 2006 684 329 384 713
5 Jozef Stümpel Boston Bruins, Los Angeles Kings, Florida Panthers 1991 – 2008 957 196 481 677
6 Pavol Demitra Ottawa Senators, St. Louis Blues, Los Angeles Kings, Minnesota Wild, Vancouver Canucks 1993 – 2010 847 304 464 768
7 Miroslav Šatan

Med 1.png

Edmonton Oilers, Buffalo Sabres, New York Islanders, Pittsburgh Penguins, Boston Bruins 1995 – 2010 1050 363 372 735
8 Anton Šťastný Quebec Nordiques 1980 – 1989 650 252 384 636
9 Marián Hossa

3 x Med 1.png

Ottawa Senators, Atlanta Thrashers, Pittsburgh Penguins,Detroit Red Wings, Chicago Blackhawks 1997 – 2016 1236 499 590 1089
10 Richard Zedník Washington Capitals, New York Islanders, Montreal Canadiens, Florida Panthers 1995 – 2009 745 199 179 378
11 Róbert Švehla Florida Panthers, Toronto Maple Leafs 1994 – 2003 655 68 267 335
12 Marián GáboríkMed 1.png Minnesota Wild, New York Rangers, Columbus Blue Jackets, Los Angeles Kings 2000 – 2016 933 386 387 773
13 Michal HandzušMed 1.png St. Louis Blues, Phoenix Coyotes, Philadelphia Flyers, Los Angeles Kings,San Jose Sharks, Chicago Blackhawks 1998 – 2014 1009 185 298 483
14 Marián Šťastný Quebec Nordiques, Toronto Maple Leafs 1981 – 1986 322 121 173 294
15 Ladislav Nagy St. Louis Blues, Phoenix Coyotes, Dallas Stars, Los Angeles Kings 1999 – 2008 435 115 196 311
16 Peter Ihnačák Toronto Maple Leafs 1982 – 1990 417 102 165 267
17 Ľubomír Višňovský Los Angeles Kings, Edmonton Oilers, Anaheim Ducks, New York Islanders, 2000 – 2015 883 128 367 495
18 Zdeno Cíger New Jersey Devils, Edmonton Oilers, New York Rangers, Tampa Bay Lightning 1990 – 1996, 2001–2002 352 94 134 228
19 Zdeno CháraMed 1.png New York Islanders, Ottawa Senators, Boston Bruins 1997 – 2016 1275 178 397 575
20 Vladimír Országh New York Islanders, Nashville Predators, St. Louis Blues 1997 – 2000, 2001 – 2006 289 54 65 119
21 Ľuboš Bartečko St. Louis Blues, Atlanta Thrashers 1998 – 2003 257 46 65 111
22 Branko Radivojevič Phoenix Coyotes, Philadelphia Flyers, Minnesota Wild 2001 – 2008 399 52 68 120
23 Juraj Kolník New York Islanders, Florida Panthers 2000 – 2007 250 46 49 95
24 Ronald Petrovický Calgary Flames, New York Rangers, Atlanta Thrashers 2000 – 2007 342 41 51 92
25 Marek Svatoš Colorado Avalanche, Nashville Predators, Ottawa Senators 2003 – 2011 344 100 72 172
26 Andrej Meszároš Ottawa Senators, Tampa Bay Lightning, Philadelphia Flyers, Boston Bruins, Buffalo Sabres 2005–2015 645 63 175 238
27 Ľubomír Sekeráš Minnesota Wild, Dallas Stars 2000 – 2004 213 18 53 71
28 Radoslav Suchý Phoenix Coyotes, Columbus Blue Jackets 1999 – 2006 451 13 58 71
29 Róbert Petrovický Hartford Whalers, Dallas Stars, St. Louis Blues, Tampa Bay Lightning, New York Islanders 1992 – 1997, 1998 – 2001 208 27 38 65
30 Marcel Hossa Montreal Canadiens, New York Rangers Phoenix Coyotes 2001 – 2008 237 31 30 61
31 Tomáš Surový Pittsburgh Penguins 2002 – 2006 126 27 32 59
32 Radovan Somík Philadelphia Flyers 2002 – 2004 113 12 20 32
33 Milan Jurčina Boston Bruins, Washington Capitals, Columbus Blue Jackets, New York Islanders 2005–2012 430 22 59 81
34 Ivan Majeský Florida Panthers, Atlanta Thrashers, Washington Capitals 2002 – 2006 202 8 23 31
35 Marián Cisár Nashville Predators 1999 – 2002 73 13 17 30
36 Ivan Čiernik Ottawa Senators, Washington Capitals 1997–1998, 2000 – 2004 90 12 14 26
37 Igor Liba New York Rangers, Los Angeles Kings 1988–1989 37 7 18 25
38 Branislav Mezei New York Islanders, Florida Panthers 2000 – 2008 240 5 19 24
39 Martin CibákMed 1.png Tampa Bay Lightning 2001–2002, 2003 – 2006 154 5 18 23
40 Richard Lintner Nashville Predators, New York Rangers, Pittsburgh Penguins 1999 – 2001, 2002–2003 112 8 12 20
41 Miroslav Ihnačák Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings 1985 – 1987, 1988–1989 56 8 9 17
42 Milan Bartovič Buffalo Sabres, Chicago Blackhawks 2002 – 2004, 2005–2006 50 3 14 17
43 Štefan Ružička Philadelphia Flyers 2005–2007 55 4 13 17
44 Martin Štrbák Los Angeles Kings, Pittsburgh Penguins 2003–2004 49 5 11 16
45 Róbert Döme Pittsburgh Penguins, Calgary Flames 1997–1998, 1999–2000, 2002–2003 53 7 7 14
46 Dušan Pašek Minnesota North Stars 1988–1989 48 4 10 14
47 Jiří BicekMed 1.png New Jersey Devils 2000 – 2004 62 6 7 13
48 Tomáš Kopecký2 x Med 1.png Detroit Red Wings, Chicago Blackhawks, Florida Panthers 2005–2015 578 68 106 174
49 Peter Sejna St. Louis Blues 2002 – 2007 49 7 4 11
50 Andrej Sekera Buffalo Sabres, Carolina Hurricanes, Los Angeles Kings, Edmonton Oilers 2007–2016 567 37 152 189
51 Peter Bartoš Minnesota Wild 2000 - 2001 13 4 2 6
52 Peter Smrek St. Louis Blues, New York Rangers, Nashville Predators 2000 - 2002 28 2 4 6
53 Jozef Balej Montreal Canadiens, New York Rangers, Vancouver Canucks 2003 - 2006 18 1 5 6
54 Andrej Nedorost Columbus Blue Jackets 2001 - 2004 28 2 3 5
55 Kristián Kudroč Tampa Bay Lightning, Florida Panthers 2000 – 2004 26 2 2 4
56 Miroslav Zálešák San Jose Sharks 2002 – 2004 12 1 2 3
57 Ľubomír Vaic Vancouver Canucks 1997 - 2000 9 1 1 2
58 Jerguš Bača Hartford Whalers 1990 - 1992 10 0 2 2
59 Tomáš Malec Carolina Hurricanes, Ottawa Senators 2002 - 2007 46 0 2 2
60 Andrej Podkonický Florida Panthers, Washington Capitals 2000 - 2001, 2003 - 2004 8 1 0 1
61 Roman Tvrdoň Washington Capitals 2003 - 2004 9 0 1 1
62 Ivan Droppa Chicago Blackhawks 1993 - 1994, 1995 - 1996 19 0 1 1
63 Ivan Baranka New York Rangers 2007 - 2008 1 0 1 1
64 Stanislav Gron New Jersey Devils 2000 - 2001 1 0 0 0
65 Jozef Čierny Edmonton Oilers 1993 - 1994 1 0 0 0
66 Jaroslav Obšut St. Louis Blues, Colorado Avalanche 2000 - 2002 7 0 0 0
67 Ladislav Karabin Pittsburgh Penguins 1993 - 1994 9 0 0 0
68 Radoslav Hecl Buffalo Sabres 2002 - 2003 14 0 0 0
69 Vladimír Mihálik Tampa Bay Lightning 2008 - 2010 15 0 3 3
70 Boris Valábik Atlanta Thrashers 2007 - 2010 80 0 7 7
71 Peter Ölvecký Minnesota Wild, Nashville Predators 2008 - 2010 32 2 5 7
72 Mário Bližňák Vancouver Canucks 2009 - 2011 6 1 0 1
73 Milan Kytnár Edmonton Oilers 2011 - 2012 1 0 0 0
74 Richard Pánik Tampa Bay Lightning, Toronto Maple Leafs, Chicago Blackhawks 2012 - 2016 181 25 22 47
75 Tomáš Jurčo Detroit Red Wings 2013 - 2016 143 15 24 39
76 Martin Marinčin Edmonton Oilers, Toronto Maple Leafs 2013 - 2016 150 2 16 18
77 Marko Daňo Columbus Blue Jackets, Chicago Blackhawks, Winnipeg Jets 2014 - 2016 69 13 18 31
78 Marek Hrivík New York Rangers 2015 - 2016 4 0 1 1
79 Stan Mikita Chicago Blackhawks, 1958 - 1980 1394 541 926 1467

Brankári[upraviť | upraviť zdroj]

Hokejista Tímy Sezóny GP W GAA PCT
1 Rastislav Staňa Washington Capitals 2003 - 2004 6 1 3.13
2 Ján Lašák Nashville Predators 2001 - 2003 6 0 4.04
3 Jaroslav Halák Montreal Canadiens , St. Louis Blues , Washington Capitals, New York Islanders 2006 - 2016 367
4 Peter Budaj Colorado Avalanche, Montreal Canadiens, Los Angeles Kings 2005 - 2016 297