Zoznam tenistiek

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Jump to navigation Jump to search

Toto je zoznam špičkových tenistiek.

Aby bol tento zoznam rozumnej veľkosti sú v ňom uvádzané iba hráčky, ktoré sa nachádzali v oficiálnych rebríčkoch dvojhry v prvej 25 v "Otvorenej ére"; boli najvyššie hodnotené pred Otvorenou érou; dostali sa aspoň do štvrťfinále dvojhry grandslamového turnaja; zúčastnili sa turnajov WTA Tour Championships/Sony Ericsson Championships; získali medailu v dvojhre na Olympijských hrách; vyhrali grandslamový turnaj alebo Olympijské hry vo štvorhre; alebo sa stali svetovou jednotkou v dvojhre alebo vo štvorhre.

Hráčky, ktoré vyhrali viac ako jeden grandslamový turnaj v dvojhre alebo boli svetovou jednotkou v dvojhre sú hrubo zvýraznené. Informácia o jednotlivej hráčke obsahuje rok narodenia a úmrtia, krajinu pôvodu alebo občianstva, a úspechy týkajúce sa dvojhry, pokiaľ nie je uvedené inak.

A[upraviť | upraviť zdroj]

  • Tracy Austinová (1962) (USA USA) – víťazka U.S. Open 1979/1981 • štvrťfinalistka Wimbledon 1981/1982 • štvrťfinalistka French Open 1982/1983 • štvrťfinalistka Australian Open 1981 • 22 týždňov ako hráčka č. 1

B[upraviť | upraviť zdroj]

  • Sybille Bammerová (Rakúsko Rakúsko) – hráčka č. 19 v roku 2007
  • Sue Barkerová (1956) (Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo) – víťazka French Open 1976 • semifinalistka Australian Open 1975, 1977(december), štvrťfinalistka 1978 • semifinalistka Wimbledon 1977, štvrťfinalistka 1976
  • Marion Bartoliová (1984) (Francúzsko Francúzsko) – finalistka Wimbledon 2007 • štvrťfinalistka Australian Open 2009 • hráčka č. 9 v roku 2007
  • Carling Bassettová-Segusová (1967) (Kanada Kanada) – semifinalistka U.S. Open 1984 • štvrťfinalistka Australian Open 1983 • štvrťfinalistka French Open 1984/1986 • semifinalistka Wimbledon 1977, štvrťfinalistka 1976
  • Cara Blacková (1979) (Zimbabwe Zimbabwe) – víťazka štvorhry Australian Open 2007 • víťazka štvorhry Wimbledon 2004/2005/2007, víťazka zmiešanej štvorhry 2004 • víťazka zmiešanej štvorhry French Open 2002
  • Aľona Bondarenková (Ukrajina Ukrajina) – víťazka štvorhry Australian Open 2008 • hráčka č. 19 v roku 2008
  • Kateryna Bondarenková (Ukrajina Ukrajina) – víťazka štvorhry Australian Open 2008
  • Jelena Bovinová (1983) (Rusko Rusko) – štvrťfinalistka U.S. Open 2002 • hráčka č. 14 v roku 2005
  • Séverine Bremondová (1979) (Francúzsko Francúzsko) – štvrťfinalistka Wimbledon 2006
  • Louise Broughová (1923) (USA USA) – víťazka Australian Championships 1950; víťazka štvorhry 1950 • víťazka štvorhry French Championships 1946/1947/1949; finalistka štvorhry 1950 • víťazka Wimbledonu 1948, 1949, 1950, 1955; finalistka 1946/1952/1954; víťazka štvorhry 1946/1948/1949/1950/1954; finalistka štvorhry 1947/1951/1952; víťazka zmiešanej štvorhry 1946/1947/1948/1950; finalistka zmiešanej štvorhry 1949/1955 • víťazka U.S. Championships 1947; finalistka 1942/1943/1948/1954/1957; víťazka štvorhry 1942 – 50/1955 – 57; finalistka štvorhry 1952 – 54; víťazka zmiešanej štvorhry 1942/1947 – 49; finalistka zmiešanej štvorhry 1946
  • Maria Buenová (1939) (Brazília Brazília) – finalistka Australian Championships 1965, finalistka French Championships 1964, semifinalistka 1958, 1960, 1965 a 1966; víťazka Wimbledon 1959 – 60 a 1964, finalistka 1965 – 66; víťazka U.S. Championships 1959/1963/1964/1966, finalistka 1960, semifinalistka 1962, 1965 a 1968.

C[upraviť | upraviť zdroj]

  • Jennifer Capriatiová (1976) (USA USA) – víťazka Australian Open2001/2002, semifinalistka 2000, štvrťfinalistka 1992/1993 • víťazka French Open 2001, semifinalistka 1990/2002/2004, štvrťfinalistka 1992/1993 • semifinalistka Wimbledon 1991/2001, štvrťfinalistka 1992/1993/2002/2003/2004 • U.S. Open semifinalistka 1991/2001/2003/2004, štvrťfinalistka 2002 • semifinalistka WTA Tour Championships 2002/2003, štvrťfinalistka 1991/1992/2001 • 17 týždňov ako hráčka č. 1
  • Rosie Casalsová (1948) (USA USA) – štvrťfinalistka Australian Open 1969 • štvrťfinalistka French Open 1969/1970 • semifinalistka Wimbledon 1969/1970/1972, štvrťfinalistka 1973/1976/1977; finalistka U.S. Open 1970/1971, semifinalistka 1969, štvrťfinalistka 1972/1973/1974/1976
  • Kim Clijstersová (1983) – (Belgicko Belgicko) – víťazka U.S. Open 2005/2009/2010, finalistka 2003, štvrťfinalistka 2001, štvrťfinalistka štvorhry 2002 • finalistka Australian Open 2004, semifinalistka 2002/2003/2006/2007, štvrťfinalistka štvorhry 2003 • finalistka French Open 2001/2003, semifinalistka 2006, víťazka štvorhry 2003 • semifinalistka Wimbledon 2003/2006, štvrťfinalistka 2001, víťazka štvorhry 2003, finalistka štvorhry 2001, finalistka zmiešanej štvorhry 2001 • víťazka WTA Tour Championships 2002/2003, semifinalistka 2001/2006; štvrťfinalistka 2000, finalistka štvorhry 2003 • víťazka Fed Cup 2001 • 19 týždňov ako hráčka č. 1
  • Amanda Coetzerová (1971) (Južná Afrika Južná Afrika) – 1996/1997 Australian Open semi-finalist, 2001 quarter-finalist • 1997 French Open semi-finalist • 1994/1996/1998 U.S. Open quarter-finalist
  • Maureen Connollyová (1934 – 1969) (USA USA) – prvá žena, ktorá vyhrala Grand Slamvíťazka Australian Championships 1953 • víťazka French Championships 1953/1954 • víťazka Wimbledon 1952/1953/1954 • víťazka U.S. Championships 1951/1952/1953
  • Charlotte Cooperová (1870 – 1966) (Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo [Anglicko]) – víťazka Wimbledon 1895/1896/1898/1901/1908; finalistka 1897/1899/1900/1902/1904 • zlatá olympijská medailistka 1900 v dvojhre a v zmiešanej štvorhre
  • Margaret Smithová Courtová (1942) (Austrália Austrália) – víťazka Australian Open 1960 – 66, 1969 – 71 a 1973, finalistka 1968 • víťazka French Open 1962, 1964, 1969, 1970 a 1973, finalistka 1965 • víťazka Wimbledon 1963, 1965, 1970, finalistka 1964 a 1971 • víťazka U.S. Open 1962, 1965, 1968 – 70, 1973. Jedna z troch tenistov (mužov a žien), ktorí vyhrali všetky možné grandslamové tituly na všetkých štyroch turnajoch.

Č[upraviť | upraviť zdroj]

  • Anna Čakvetadzeová (1987) (Rusko Rusko) – U.S. Open semifinalistka 2007 • štvrťfinalistka Australian Open 2007 • štvrťfinalistka French Open 2007 • hráčka č. 5 v roku 2007
  • Čeng Ťie (1983) (Čína Čína) – semifinalistka Wimbledon 2008 • víťazka štvorhry Australian Open 2006 • víťazka štvorhry Wimbledon 2006 • hráčka č. 15 v roku 2009

D[upraviť | upraviť zdroj]

  • Kimiko Dateová (1970) (Japonsko Japonsko) – semifinalistka Australian Open 1994 • semifinalistka French Open 1995 • semifinalistka Wimbledon 1996 • štvrťfinalistka U.S. Open 1993 a 1994
  • Lindsay Davenportová (1976) (USA USA) – víťazka U.S. Open 1998, finalistka 2000, semifinalistka 1997/1999/2002/2003/2004, štvrťfinalistka 2001/2005 • víťazka Wimbledon 1999, finalistka 2000/2005, semifinalistka 2001/2004, štvrťfinalistka 1994/1998/2003 • víťazka Australian Open 2000, semifinalistka 1998/1999/2001, štvrťfinalistka 1994/1995/2004/2006 • víťazka Fed Cup 2000 • 98 týždňov ako hráčka č. 1
  • Nathalie Dechyová (1979) (Francúzsko Francúzsko) – semifinalistka Australian Open 2005 • finalistka Fed Cup 2004 • hráčka č. 11 v roku 2006
  • Jelena Dementievová (1981) (Rusko Rusko) – finalistka French Open 2004 • finalistka U.S. Open 2004, semifinalistka 2000/2005 • štvrťfinalistka Wimbledon 2006 • víťazka Fed Cup 2005, finalistka 2001 • hráčka č. 4 v roku 2004
  • Lottie Dodová (1871 – 1960) (Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo [Anglicko]) – víťazka Wimbledon 1887/1888/1891/1892/1893
  • Jelena Dokićová (1983) (Juhoslávia/Srbsko a Čierna Hora/Austrália Juhoslávia/Srbsko a Čierna Hora/Austrália) – semifinalistka Wimbledon 2000, štvrťfinalistka 1999 • štvrťfinalistka French Open 2002
  • Dorothea Douglassová (Chambersová) (1878 – 1960) – (Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo [Anglicko]) – víťazka Wimbledon 1903/1904/1906/1910/1911/1913/1914, finalistka 1905/1907/1919/1920, finalistka štvorhry 1913/1920(?), finalistka zmiešanej štvorhry 1919
  • Francoise Durrová (1942) (Francúzsko Francúzsko) – víťazka French Open 1967 • hráčka č. 3 v roku 1967
  • Jo Durieová (1960) (Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo) – semifinalistka French Open 1983 • semifinalistka U.S. Open 1983 • štvrťfinalistka Australian Open 1983 • štvrťfinalistka Wimbledon 1984

E[upraviť | upraviť zdroj]

  • Chris Evertová (1954) (USA USA) – víťazka French Open 1974/1975/1979/1980/1983/1985/1986, finalistka 1973/1984, víťazka štvorhry 1974/1975 • víťazka Wimbledon1974/1976/1981, finalistka 1973/1978/1979/1980/1982/1984/1985, víťazka štvorhry 1976 • víťazka U.S. Open 1975/1976/1977/1978/1980/1982, finalistka 1979/1983/1984, štvrťfinalistka 1989, finalistka zmiešanej štvorhry 1974 • víťazka Australian Open 1982/1984, finalistka 1974/1981/1985/1988, finalistka štvorhry 1988 • víťazka Fed Cup 1977/1978/1979/1980/1981/1982/1986/1987/1989 • 262 týždňov ako hráčka č. 1 • 1975 – '76 a 1983 – '91 prezidentka WTA

F[upraviť | upraviť zdroj]

G[upraviť | upraviť zdroj]

  • Zina Garrisonová (1963) (USA USA) – finalistka Wimbledon 1990 • semifinalistka Australian Open 1983 • semifinalistka U.S. Open 1988/1989 • štvrťfinalistka French Open 1982
  • Althea Gibsonová (1927 – 2003) (USA USA) – víťazka French Championships 1956 • víťazka Wimbledon 1957/1958 • víťazka United States Championships 1957/1958, finalistka 1956 • finalistka Australian Championships 1957
  • Tatiana Golovinová (1988) (Francúzsko Francúzsko) – štvrťfinalistka U.S. Open 2006, víťazka zmiešanej štvorhry French Open 2004
  • Evonne Goolagongová (1951) (Austrália Austrália) – víťazka French Open1971, finalistka 1972 • víťazka Wimbledon 1971/1980, finalistka 1972/1975/1976 • finalistka U.S. Open 1973/1974/1975/1976
  • Steffi Grafová (1969) (Nemecko Nemecko) – víťazka Australian Open 1988/1989/1990/1994 • víťazka French Open 1987/1988/1993/1995/1996/1999 • víťazka Wimbledon 1988/1989/1991/1992/1993/1995/1996, finalistka 1999 • víťazka U.S. Open 1988/1989/1993/1995/1996 • 377 týždňov ako hráčka č. 1

H[upraviť | upraviť zdroj]

  • Karina Habšudová (1973) (Slovensko Slovensko) – hráčka č. 10 v roku 1997
  • Julie Halardová-Decugisová (1970) (Francúzsko Francúzsko) – štvrťfinalistka Australian Open 1993/2000 • štvrťfinalistka French Open 1994 • víťazka štvorhry US Open 2000
  • Sylvia Haniková (1959) (Nemecko Nemecko) – finalistka French Open 1981 • štvrťfinalistka Australian Open 1983 • štvrťfinalistka U.S. Open 1981/1983/1984
  • Daniela Hantuchová (1983) (Slovensko Slovensko) – štvrťfinalistka Australian Open 2003 • štvrťfinalistka Wimbledon 2002 • štvrťfinalistka U.S. Open 2002 • víťazka Fed Cup 2002 • hráčka č. 5 v roku 2003
  • Doris Hartová (1925) (USA USA) – prvá žena, ktorá získala všetky možné tituly (dvojhra, štvorhra, zmiešaná štvorhra) zo všetkých grandslamových turnajov
  • Justine Heninová (1982) (Belgicko Belgicko) – víťazka 6 grandslamových turnajov v dvojhre • víťazka French Open 2003/2005/2006/2007, semifinalistka 2001, semifinalistka štvorhry 2001 • víťazka U.S. Open 2003, finalistka 2006 • víťazka Australian Open 2004, finalistka 2006, semifinalistka 2003, štvrťfinalistka 2002 • finalistka Wimbledon 2001/2006, semifinalistka 2002/2003/2007 • víťazka WTA Tour Championships 2006, semifinalistka 2003, štvrťfinalistka 2001/2002 • víťazka Fed Cup 2001 • 73 týždňov ako hráčka č. 1
  • Martina Hingisová (1980) (Švajčiarsko Švajčiarsko) – víťazka 5 grandslamových turnajov • víťazka Australian Open 1997/1998/1999, finalistka 2000/2001/2002, štvrťfinalistka 1996/2006/2007 • víťazka Wimbledon 1997, semifinalistka 1998, štvrťfinalistka 2000 • víťazka U.S. Open 1997, finalistka 1998/1999, semifinalistka 1996/2000/2001 • finalistka French Open 1997/1999, semifinalistka 1998/2000/2001, štvrťfinalistka 2006 • víťazka WTA Tour Championships 1998/2000, finalistka 1996/1999, štvrťfinalistka 1997 • 209 týždňov ako hráčka č. 1
  • Anke Huberová (1974) (Nemecko Nemecko) – finalistka Australian Open 1996 • semifinalistka French Open 1993 • štvrťfinalistka U.S. Open 1999/2000 • víťazka Fed Cup 1992 • hráčka č. 4 v roku 1996
  • Liezel Huberová (1976) (Južná Afrika Južná Afrika) – víťazka štvorhry Australian Open 2007 • víťazka štvorhry Wimbledon 2005/2007

Ch[upraviť | upraviť zdroj]

  • Dorothea Chambersová (1878 – 1960) (USA USA) – víťazka Wimbledon 1903/1904/1906/1910/1911/1913/1914; finalistka 1905/1907/1919/1920; finalistka štvorhry 1913/1919/1920; finalistka zmiešanej štvorhry 1919

I[upraviť | upraviť zdroj]

  • Ana Ivanovićová (1987) (Srbsko Srbsko) – víťazka French Open 2008, finalistka 2007, štvrťfinalistka 2005 • finalistka Australia Open 2008 • semifinalistka Wimbledon 2007 • víťazka 3 turnajov WTA Tier I • 12 týždňov ako hráčka č. 1

J[upraviť | upraviť zdroj]

  • Andrea Jaegerová (1965) (USA USA) – finalistka French Open 1981 • finalistka Wimbledon 1982 • semifinalistka Australian Open 1982 • semifinalistka U.S. Open 1982
  • Jelena Jankovićová (1985) (Srbsko Srbsko) – semifinalistka U.S. Open 2006 • semifinalistka French Open 2007 • víťazka zmiešanej štvorhry Wimbledon 2007
  • Mima Jausovecová (1956) (Juhoslávia Juhoslávia (Slovinsko)) – víťazka French Open 1977 • štvrťfinalistka Wimbledon 1981
  • Jen C’ (1984) (Čína Čína) – víťazka štvorhry Australian Open 2006 • víťazka štvorhry Wimbledon 2006
  • Ann Haydonová-Jonesová (1938) (Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo) – víťazka French Open 1961/1966 • víťazka Wimbledon 1969

K[upraviť | upraviť zdroj]

  • Billie Jean Kingová (1943) (USA USA) – víťazka Wimbledon 1966/1967/1968/1972/1973/1975, finalistka 1963/1969/1970, semifinalistka 1964/1965/1971/1982/1983, štvrťfinalistka 1962/1974/1977/1978/1979/1980 • víťazka U.S. Open 1967/1971/1972/1974, finalistka 1965/1968, semifinalistka 1979, štvrťfinalistka 1964/1969/1977 • víťazka Australian Open 1968, finalistka 1969, semifinalistka 1965, štvrťfinalistka 1982 • víťazka French Open 1972, semifinalistka 1968, štvrťfinalistka 1967/1969/1970/1980 • hráčka č. 1
  • Anna Kurnikovová (1981) (Rusko Rusko) – semifinalistka Wimbledon 1997 • štvrťfinalistka Australian Open 2001
  • Michaëlla Krajiceková (1989) (Holandsko Holandsko) – štvrťfinalistka Wimbledon 2007
  • Svetlana Kuznecovová (1985) (Rusko Rusko) – víťazka U.S. Open 2004, finalistka 2007 • víťazka French Open 2009, finalistka 2006, štvrťfinalistka 2007 • štvrťfinalistka Australian Open 2005 • štvrťfinalistka Wimbledon 2003/2005/2007

L[upraviť | upraviť zdroj]

  • Suzanne Lenglenová (1899 – 1938) (Francúzsko Francúzsko) – víťazka Wimbledon 1919/1920/1921/1922/1923/1925 • víťazka French Championships 1914/1921/1922/1923/1925/1926
  • Li Na (1982) (Čína Čína) – štvrťfinalistka Wimbledon 2006 (prvá Číňanka, ktorá sa dostala do štvrťfinále grandslamového turnaja)
  • Jelena Lichovcevová (1975) (Rusko Rusko) – semifinalistka French Open 2005 • štvrťfinalistka Australian Open 2000 • štvrťfinalistka Wimbledon 2002
  • Catarina Lindqvistová (1963) (Švédsko Švédsko) – semifinalistka Wimbledon 1989 • štvrťfinalistka Australian Open 1985/1989
  • Anita Lizanová (1915 – 1994) (Čile Čile) – víťazka U.S. Championships 1937 • štvrťfinalistka Wimbledon 1936/1937
  • Mirjana Lučićová (1982) (Chorvátsko Chorvátsko) – semifinalistka Wimbledon 1999

M[upraviť | upraviť zdroj]

  • Gretchen Magersová (1964) (USA USA) – štvrťfinalistka U.S. Open 1982 • štvrťfinalistka French Open 1983 • štvrťfinalistka Wimbledon 1989
  • Iva Majoliová (1977) (Chorvátsko Chorvátsko) – víťazka French Open 1997 • štvrťfinalistka Australian Openc 1996 • štvrťfinalistka Wimbledon 1997
  • Katerina Malejevová (1969) (Bulharsko Bulharsko) – štvrťfinalistka Australian Open 1990/1991 • štvrťfinalistka French Open 1990 • štvrťfinalistka Wimbledon 1990/1992 • štvrťfinalistka U.S. Open 1988/1993
  • Magdalena Malejevová (1975) (Bulharsko Bulharsko) – štvrťfinalistka U.S. Open 1992
  • Manuela Malejevová (1967) (Bulharsko Bulharsko) semifinalistka U.S. Open 1992/1993
  • Hana Mandlíková (1962) (Česko-Slovensko/Austrália Česko-Slovensko (Česko)/Austrália) – víťazka Australian Open1980/1987, semifinalistka 1985, štvrťfinalistka 1979/1981/1988 • víťazka French Open 1981, semifinalistka 1980/1982/1984/1986, štvrťfinalistka 1979/1983/1985 • víťazka U.S. Open 1985, finalistka 1980/1982, štvrťfinalistka 1981/1983/1984, víťazka štvrohry 1989 • finalistka Wimbledon 1981/1986, semifinalistka 1984 • hráčka č. 3
  • Amélie Mauresmová (1979) (Francúzsko Francúzko) – víťazka Australian Open 2006, finalistka 1999 • víťazka Wimbledon 2006, semifinalistka Wimbledon 2002/2004/2005 • semifinalistka U.S. Open 2002 • štvrťfinalistka French Open 2003/2004 • víťazka WTA Tour Championships 2005, finalistka 2003/2006 • víťazka Fed Cup2003, finalistka 2005 • hráčka č. 1 v roku 2004 a 2006
  • Alicia Moliková (1981) (Austrália Austrália) – štvrťfinalistka Australian Open 2005
  • Oľga Morozovová (1949) (Sovietsky zväz Sovietsky zväz) – finalistka French Open 1974 • finalistka Wimbledon 1974
  • Anastasija Myskinová (Rusko Rusko) – víťazka French Open 2004 • štvrťfinalistka Australian Open 2003/2004 • štvrťfinalistka Wimbledon 2005/2006 • štvrťfinalistka U.S. Open 2003 • víťazka Fed Cup 2004/2005 • hráčka č. 2.

N[upraviť | upraviť zdroj]

  • Martina Navrátilová (1956) – (Česko-Slovensko/USA Česko-Slovensko [Česko]/USA) – víťazka 18 grandslamových turnajov v dvojhre • víťazka Wimbledon 1978/1979/1982/1983/1984/1985/1986/1987/1990, finalistka 1988/1989/1994, víťazka štvorhry 1976/1979/1981/1982/1983/1984/1986, víťazka zmiešanej štvorhry 1985/1993/1995/2003 • víťazka Australian Open 1981/1983/1985, finalistka 1975/1982/1987, víťazka štvorhry 1980/1982/1983/1984/1985/1987/1988/1989, víťazka zmiešanej štvorhry 2003 • víťazka French Open 1982/1984, finalistka 1975/1985/1986/1987, víťazka štvrohry 1975/1982/1984/1985/1986/1987/1988, víťazka zmiešanej štvorhry 1974, finalistka zmiešanej štvorhry 2003 • víťazka U.S. Open 1983/1984/1986/1987, finalistka 1981/1985/1989/1991, víťazka štvorhry 1977/1978/1980/1983/1984/1986/1987/1989/1990, víťazka zmiešanej štvorhry 1985/1987 • 331 týždňov ako hráčka č. 1 • jedna z troch tenistiek, ktoré získali všetky možné titulyu (dvojhra, štvorhra, zmiešaná štvorhra) na všetkých grandslamových turnajov.
  • Jana Novotná (1968) (Česko-Slovensko Česko-Slovensko [Česko]) – víťazka Wimbledon1998 • finalistka Australian Open 1991 • semifinalistka French Open 1990/1996 • semifinalistka U.S. Open 1994

P[upraviť | upraviť zdroj]

  • Šachar Peerová (1987) (Izrael Izrael) – štvrťfinalistka Australian Open 2007
  • Nadia Petrovová (1982) (Rusko Rusko) – semifinalistka French Open 2003/2005 • štvrťfinalistka U.S. Open 2004/2005 • štvrťfinalistka Wimbledon 2005/2008 • štvrťfinalistka Australian Open 2006/2010 • víťazka štvorhry WTA Tour Championships 2004 • hráčka č. 3 v roku 2006
  • Eva Pfaffová (1961) (Nemecko Nemecko) – štvrťfinalistka Australian Open 1982
  • Mary Pierceová (1975) (Francúzsko Francúzsko) – víťazka Australian Open 1995, finalistka 1997, štvrťfinalistka 1993/1998/1999 • French Open 2000, finalistka 2005, štvrťfinalistka 2002 • finalistka U.S. Open 2005, štvrťfinalistka 1994/1999 • štvrťfinalistka Wimbledon 1996/2005 • finalistka WTA Tour Championships 1997/2005, semifinalistka 1993/1994, štvrťfinalistka 1998/1999 • hráčka č. 3 v roku 1995
  • Barbara Potterová (1961) (USA USA) – semifinalistka Wimbledon 1981 • štvrťfinalistka Wimbledon 1982/1983/1985 • štvrťfinalistka Australian Open 1984

R[upraviť | upraviť zdroj]

  • Lisa Raymondová (1973) (USA USA) – štvrťfinalistka Wimbledon 2000, víťazka štvorhry 2001, víťazka zmiešanej štvorhry 1999 • štvrťfinalistka Australian Open 2004, víťazka štvorhry 2000, finalistka štvorhry 2006 • víťazka štvorhry U.S. Open 2001/2005, víťazka zmiešanej štvorhry 1996/2002 • víťazka štvorhry French Open 2006, víťazka zmiešanej štvorhry 2003

S[upraviť | upraviť zdroj]

  • Gabriela Sabatiniová (1970) (Argentína Argentína) –  víťazka U.S. Open1990, finalistka 1988, semifinalistka 1989/1994/1995 • finalistka Wimbledon 1991, semifinalistka 1986/1990/1992, víťazka štvorhry 1998 • semifinalistka French Open 1987/1988/1991/1992/1993 • semifinalistka Australian Open 1989/1992/1993/1994 • víťazka WTA Tour Championships 1988/1994, finalistka 1987/1990
  • Dinara Safinová (1986) (Rusko Rusko) – finalistka French Open 2008/2009, štvrťfinalistka 2006 • finalistka Australian Open 2009 • semifinalistka U.S. Open 2008, štvrťfinalistka 2006 • hráčka č. 1
  • Arantxa Sánchezová Vicariová (1971) (Španielsko Španielsko) – víťazka French Open 1989/1994/1998 • víťazka U.S. Open 1994 • finalistka Australian Open 1994/1995 • finalistka Wimbledon 1995/1996 • hráčka č. 1
  • Monika Selešová (1973) (Juhoslávia/USA Juhoslávia/USA) – víťazka Australian Open 1991/1992/1993/1996 • víťazka French Open 1990/1991/1992 • víťazka U.S. Open 1991/1992 • finalistka Wimbledon 1992 • víťazka WTA Tour Championships 1990/1991/1992 • hráčka č. 1
  • Meghann Shaughnessyová (1979) (USA USA) – štvrťfinalistka Australian Open 2003
  • Pam Shriverová (1962) (USA USA) – semifinalistka U.S. Open 1981/1982/1983 • semifinalistka Wimbledon 1981/1987/1988 • semifinalistka U.S. Open 1982/1983 • finalistka WTA Tour Championships 1988 • zlatá olympijská medailistka 1988
  • Katarina Srebotniková (1981) (Slovinsko Slovinsko) – víťazka zmiešanj štvorhry French Open 1999/2006 • víťazka zmiešanj štvorhry U.S. Open 2003
  • Alexandra Stevensonová (1980) (USA USA) – semifinalistka Wimbledon 1999
  • Samantha Stosurová (1984) (Austrália Austrália) – víťazka štvorhry U.S. Open 2005 • víťazka štvorhry French Open 2006
  • Betty Stöve (1945) (Holandsko Holandsko) – finalistka Wimbledon 1977
  • Rennae Stubbsová (1971) (Austrália Austrália) – víťazka štvorhry Australian Open 2000, víťazka zmiešanej štvorhry 2000 • víťazka štvorhry Wimbledon 2001/2004 • víťazka štvorhry U.S. Open 2001, víťazka zmiešanej štvorhry 2001
  • Paola Suárezová (1976) (Argentína Argentína) – semifinalistka French Open 2004 • štvrťfinalistka U.S. Open 2003 • štvrťfinalistka Wimbledon 2004
  • Ai Sugijamová (1975) (Japonsko Japonsko) – štvrťfinalistka Australian Open 2000; štvrťfinalistka Wimbledon 2004
  • Helena Suková (1965) (Česko-Slovensko Česko-Slovensko [Česko]) – finalistka Australian Open 1984/1989 • finalistka U.S. Open 1986/1993 • semi-finalistka Wimbledon 1986 • štvrťfinalistka Wimbledon 1985/1986/1987/1988/1993
  • Ágnes Szávayová (1988) (Maďarsko Maďarsko) – štvrťfinalistka US Open 2007

Š[upraviť | upraviť zdroj]

  • Lucie Šafářová (1987) (Česko Česko) – štvrťfinalistka Australian Open 2007
  • Marija Šarapovová (1987) (Rusko Rusko) – víťazka Wimbledon 2004, semifinalistka 2005/2006 • víťazka U.S. Open 2006, semifinalistka 2005 • finalistka Australian Open 2007 • semifinalistka French Open 2007, štvrťfinalistka 2004/2005 • víťazka WTA Tour Championships 2004, semifinalistka 2006 • 14 týždňov ako hráčka č. 1
  • Karolina Špremová (1984) (Chorvátsko Chovátsko) – štvrťfinalistka Wimbledon 2004

T[upraviť | upraviť zdroj]

  • Nathalie Tauziatová (1967) (Francúzsko Francúzsko) – finalistka Wimbledon 1998 • štvrťfinalistka French Open 1991 • štvrťfinalistka U.S. Open 2000
  • Sandrine Testudová (1972) (Francúzsko Francúzsko) – štvrťfinalistka U.S. Open 1997 • štvrťfinalistka Australian Open 1998 • semifinalistka WTA Tour Championships 2001
  • Christine Trumanová-Janesová (1941) (Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo) – víťazka French Championships 1959 • finalistka U.S. Championships 1959 • finalistka Wimbledon 1961
  • Wendy Turnbullová (1952) (Austrália Austrália) –  semifinalistka Australian Open 1981/1984, štvrťfinalistka 1982/1983 • semifinalistka U.S. Open 1984, štvrťfinalistka 1986 • štvrťfinalistka Wimbledon 1981

V[upraviť | upraviť zdroj]

  • Nicole Vaidišová (1989) (Česko Česko) – semifinalistka French Open 2006, štvrťfinalistka 2007 • semifinalistka Australian Open 2007 • štvrťfinalistka Wimbledon 2007
  • Dominique van Roostová (Monamiová) (1973) (Belgicko Belgicko) – štvrťfinalistka Australian Open 1997/1999 • štvrťfinalistka WTA Tour Championships 1998/1999

W[upraviť | upraviť zdroj]

  • Virginia Wadeová (1945) (Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo [Anglicko]) – víťazka U.S. Open 1968[open], finalistka 1969[amatér], víťazka štvorhry 1969/1973/1975, finalistka štvorhry 1969[open]/1970/1972/1976 • víťazka Wimbledon 1977, štvrťfinalistka 1983, finalistka štvorhry 1970 • víťazka Australian Open 1972, víťazka štvorhry 1973 • víťazka štvorhry French Open 1973, finalistka štvorhry 1979
  • Serena Williamsová (1981) (USA USA) – víťazka U.S. Open 1999/2002/2008, finalistka 2001, semifinalistka 2009, štvrťfinalistka 2000/2004/2007 • víťazka French Open 2002, semifinalistka 2003, štvrťfinalistka 2001/2004/2007/2009/2010 • víťazka Wimbledon 2002/2003/2009/2010, finalistka 2004/2008, semifinalistka 2000, štvrťfinalistka 2001/2007 • víťazka Australian Open 2003/2005/2007/2009/2010, štvrťfinalistka 2001/2008 • víťazka WTA Tour Championships 2001/2009, finalistka 2002/2004 • 123 týždňov ako hráčka č. 1
  • Venus Williamsová (1980) (USA) – víťazka Wimbledon 2000/2001/2005/2007/2008, finalistka 2002/2003/2009, štvrťfinalistka 1998/1999/2010 • víťazka U.S. Open 2000/2001, finalistka 1997/2002, semifinalistka 1998/1999/2007/2010, štvrťfinalistka 2005/2008 • finalistka French Open 2002, štvrťfinalistka 1998/2000/2004/2006 • finalistka Australian Open 2003, semifinalistka 2001, štvrťfinalistka 1998 (prvá účasť)/1999/2002/2008/2010 • víťazka WTA Tour Championships 2008, finalistka 2009, semifinalistka 1999/2002 • 11 týždňov hráčka č. 1

Z[upraviť | upraviť zdroj]

  • Fabiola Zuluagová (1979) (Kolumbia Kolumbia) – semifinalistka Australian Open 2004 • hráčka č. 16 v roku 2005
  • Nataša Zverevová (1971) (Bielorusko Bielorusko) – finalistka French Open 1988 • semifinalistka Wimbledon 1998 • štvrťfinalistka U.S. Open 1993 • štvrťfinalistka Australian Open 1995
  • Vera Zvonariovová (1984) (Rusko Rusko) – finalistka Wimbledon 2010 • finalistka U.S. Open 2010 • semifinalistka Australian Open 2009 • štvrťfinalistka French Open 2003 • finalistka WTA Tour Championships 2008 • hráčka č. 4 v roku 2010

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]