Minor Threat: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Joey T (diskusia | príspevky)
d štylistika, gramatika
Dudo (diskusia | príspevky)
dBez shrnutí editace
Riadok 5: Riadok 5:
Skupina sa rozpadla v roku [[1983]] pre nezhody medzi členmi kapely. Svoj posledný koncert odohrali [[23. september|23. septembra]] [[1983]].
Skupina sa rozpadla v roku [[1983]] pre nezhody medzi členmi kapely. Svoj posledný koncert odohrali [[23. september|23. septembra]] [[1983]].


MacKayne neskôr hral v skupine [[Embrace]] a od roku 1987 vo [[Fugazi]]. Brian Baker hral v [[Dag Nasty]], v súčasnosti je členom [[Bad Religion]]. Lyle Preslar vystupoval s [[Glenn Danzig|Glennomm Danzigom]]. Jeff Nelson je grafik, ale angažuje sa tiež v politike.
MacKayne neskôr hral v skupine [[Embrace]] a od roku 1987 vo [[Fugazi]]. Brian Baker hral v [[Dag Nasty]], v súčasnosti je členom [[Bad Religion]]. Lyle Preslar vystupoval s [[Glenn Danzig|Glennom Danzigom]]. Jeff Nelson je grafik, ale angažuje sa tiež v politike.


=== Členovia skupiny ===
=== Členovia skupiny ===

Verzia z 18:05, 8. august 2007

Minor Threat je americká hudobná skupina, hrajúca Hardcore punk. Skupina bola založená bývalími členmi kapely The Teen Idles: basgitaristom a spevákom Ianom MacKayeom a bubeníkom Jeffom Nelsonom. Skupinu doplnili gitarista Lyle Preslar a basgitarista Brian Baker. Skupina debutovala v decembri 1980.

V roku 1981 roku skupina vydala svoje prvé skladby na albume s názvom Minor Threat a In My Eyes. Vydali sa taktiež na turné po východnej časti Spojených štátov. Pesnička Straight Edge (z prvého albumu) preslávila filozofiu straight edge, ktorá hovorí o úplnej abstinencii (alkohol i narkotiká). To bolo čosi nové v rockovej hudbe. Postupne začínali mať čoraz viac poslucháčov. Vznikli taktiež nové skupiny tohto žánru, ako SS Decontrol, či 7 Seconds. Pesnička Guilty Being White vyznela ako skladba s rasistickým textom, ale MacKaye tvrdil, že niektorí zle interprétovali jeho slová.

Skupina sa rozpadla v roku 1983 pre nezhody medzi členmi kapely. Svoj posledný koncert odohrali 23. septembra 1983.

MacKayne neskôr hral v skupine Embrace a od roku 1987 vo Fugazi. Brian Baker hral v Dag Nasty, v súčasnosti je členom Bad Religion. Lyle Preslar vystupoval s Glennom Danzigom. Jeff Nelson je grafik, ale angažuje sa tiež v politike.

Členovia skupiny

Diskografia

Albumy/EP:

Štúdiové albumy

Kompilácie

Externé odkazy