Kategória:Obchodníci s hmyzom: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Karolko (diskusia | príspevky)
Bez shrnutí editace
Karolko (diskusia | príspevky)
Bez shrnutí editace
Riadok 5: Riadok 5:
Typický "'''voľný obchod s hmyzom'''", na aký sme boli zvyknutí do [[Druhá svetová vojna|druhej svetovej vojny]] dnes už prakticky neexistuje.
Typický "'''voľný obchod s hmyzom'''", na aký sme boli zvyknutí do [[Druhá svetová vojna|druhej svetovej vojny]] dnes už prakticky neexistuje.


Medzi známych [[entomológ]]ov - obchodníkov s [[hmyz]]om patrili napr.: [[Otto Staudinger]], [[Andreas Bang-Haas]], [[Otto Bang-Haas]], [[Hans Kotzsch]], [[Hans Fruhstorfer]], [[Edmund Reitter]], [[Emerich Reitter]], [[Albert Winkler senior]], [[Fritz Wagner]], [[Hermann Wernicke]] a mnohí iní.
Medzi známych [[entomológ]]ov - obchodníkov s [[hmyz]]om patrili napr.: [[Andreas Bang-Haas]], [[Otto Bang-Haas]], [[Hans Fruhstorfer]], [[Hans Kotzsch]], [[Werner Heinz Muche]], [[Edmund Reitter]], [[Emerich Reitter]], [[Otto Staudinger]], [[Albert Winkler senior]], [[Fritz Wagner]], [[Hermann Wernicke]] a mnohí iní.





Verzia z 09:50, 23. august 2009

Obchodníci s hmyzom - týmto pojmom označujeme entomológov, ktorí sa zaoberali okrem popisov a výskumom hmyzu, tiež aj obchodovaním s touto komoditou. Maximum obchodu s hmyzom existovalo v 18. až 19. storočí. Menšie aktivity boli i pred týmto obdobím. Niektoré významné firmy exisovali až zhruba do polovice 20. storočia.

Obchodovanie s hmyzom je dnes ešte stále aktuálne, ale je značne obmedzované a korigované prísnymi predpismi o obchodovaniu s hmyzom, ako i ochranárskymi aktivitami, ktoré sa dnes už týkajú veľkej časti krajín sveta.

Typický "voľný obchod s hmyzom", na aký sme boli zvyknutí do druhej svetovej vojny dnes už prakticky neexistuje.

Medzi známych entomológov - obchodníkov s hmyzom patrili napr.: Andreas Bang-Haas, Otto Bang-Haas, Hans Fruhstorfer, Hans Kotzsch, Werner Heinz Muche, Edmund Reitter, Emerich Reitter, Otto Staudinger, Albert Winkler senior, Fritz Wagner, Hermann Wernicke a mnohí iní.

Stránky v kategórii „Obchodníci s hmyzom“

V tejto kategórii sa nachádza 6 stránok z 6 celkom.