Kristína (speváčka): Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
obrázok
d aktualizácia
Riadok 67: Riadok 67:
[[ja:クリスティーナ・ペラーコヴァー]]
[[ja:クリスティーナ・ペラーコヴァー]]
[[ka:კრისტინა პელაკოვა]]
[[ka:კრისტინა პელაკოვა]]
[[lv:Kristīna]]
[[lv:Kristina (dziedātāja)]]
[[nl:Kristína Peláková]]
[[nl:Kristína Peláková]]
[[pl:Kristina Peláková]]
[[pl:Kristina Peláková]]

Verzia z 00:12, 27. máj 2010

Šablóna:Bezzdroja

Kristina

Základné informácie
Rodné meno Kristína Peláková
Narodenie 20. august 1987
Svidník
Pôsobenie speváčka,
Žáner pop-music,
Hrá na nástrojoch klavír
Webstránka www.kristina-music.sk

Kristína Peláková, známejšia pod umeleckým menom Kristina (* 20. august 1987, Svidník) je slovenská speváčka.

Biografia

Kristina už odmalička spievala, hrala na klavíri aj tancovala. Vyštudovala na košickom konzervatóriu. Po zoznámení s producentom Martinom Kavuličom a vydavateľstvom H.o.M.E. production začala aktívne spievať. Prvý singel „Som Tvoja“ jej vyšiel v spolupráci s raperom Opakom z bratislavskej a jej obľúbenej skupiny A.M.O. na jar 2007.

V roku 2008 prespievala pieseň Beáty DubasovejVráť mi tie hviezdy“, čo jej prinieslo všeobecnú slávu na Slovensku.[chýba zdroj] Pieseň sa stala jednou z najúspešnejších slovenských skladieb roku 2008.[chýba zdroj]

...ešte váham

novembra 2008 vydala Kristina jej debutový album ...ešte váham, ktorý obsahuje 11 skladieb a dva remixy. Je tu tiež skladba „Som tvoja“ natočená ešte v roku 2006. Sú tu ako multimediálne stopy aj tri videoklipy k singlom „Som tvoja“, „Vráť mi tie hviezdy 08“ a „Zmrzlina“, ku ktorému si prizvala českú kolegyňu Victoriu.

Eurovision Song Contest 2010

Kristina sa zapojila aj do pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest 2010 so skladbou „Horehronie“. Text napísal Kamil Peteraj. So skladbou zvíťazila v piatom štvrťfinále s počtom 36,7 % hlasov a taktiež zvíťazila v prvom semifinále s počtom hlasov 31,2% a aj s najvyšším ziskom bodov (12) od poroty. 28. februára 2010 sa zúčastnila národného finále, kde nakoniec získala rovnaký počet bodov ako druhá Mista so skladbou Emotions, no vďaka väčšiemu počtu hlasov od divákov triumfovala a bude reprezentovať Slovensko na európskom finále v Nórsku, ktoré sa uskutoční 25.- 29. mája 2010.

Diskografia

Albumy

Single

Externé odkazy

Oficiálna stránka speváčky