Con la musica alla radio

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
„Con la musica alla radio“
Obrázok albumu môže byť použitý iba so súhlasom držiteľa autorských práv
SingelLaura Pausini
z albumu Laura Live World Tour 09
Vydaný 25. september 2009
Formát CD, download
Nahraný 2009 - Officine Meccaniche (Miláno)
Žáner Pop rock
Dĺžka 3:43
Vydavateľ Atlantic Records
Skladateľ Laura Pausini, Daniel Vuletic
Producent Dado Parisini
Textár Laura Pausini, Cheope
Umiestnenie v rebríčkoch
Laura Pausini chronológia singlov
Un fatto ovvio
(2009)
„Con la musica alla radio“
(2009)
Non sono lei
(2009)

„Con la musica alla radio“ (slovensky: S hudbou z rádia) je pieseň talianskej speváčky Laury Pausini. Je to prvý singel zo živého albumu Laura Live World Tour 09, ktorý bol uverejnený ešte pred samotným albumom 25. septembra v rozhlase. Španielska verzia pesničky sa volá „Con la música en la radio“.

Je to jedna z troch nových piesní, ktoré boli dostupné na albume. Ďalšími boli Non sono lei (ďalšia štúdiová nahrávka) a Casomai (nahraná počas skúšky pred koncertom v São Paule).

„Je to prvýkrát čo nespievam osobné piesne,“ povedala talianska speváčka v interview. „Moje nové piesne nie sú autobiografické na rozdiel od väčšiny mojich skladieb.“ O piesni Con la musica alla radio povedala: „Je to veľmi zábavná a veselá pesnička.“[1]

Tracklist[upraviť | upraviť zdroj]

CD
  1. „Con la musica alla radio“
  2. „Con la musica en la radio“
Download
  1. „Con la musica alla radio“
  2. „Con la musica en la radio“

Videoklip[upraviť | upraviť zdroj]

Videoklip bol natočený v lete 2009 v New Yorku. Réžia: Gaetano Morbioli. Obsah videa bol inšpirovaný a ovplyvnený New Yorkom z osemdesiatych rokov.

Videoklip bol prvýkrát uvedený v HD kvalite na stránke Deejay.it.

Klip začína v novom byte mladého páru. Muž zapína rádio s touto piesňou, žena prezerá krabice, v ktorých nájde noty. Postavia z nich papierové lietadielko a to vyletí von oknom. Prejde okolo malých chlapcov, ktorý sa hrali s rádiom na ulici. Rádio začína hrať a nedá sa vypnúť. Naháňajú ich policajti, ale oni im ujdú. Prebehnú okolo dvoch starších manželov. Medzitým lietadlo z nôt prelieta okolo ďalšej skupinky, ktorá začne tancovať, zabávať sa, na tvárach manželov sa objaví úsmev a pobozkajú sa. Lietadlo sa vracia do bytu kde začína pár tancovať a ich kamarát hrať na gitare. V klipe je aj Laura, ktorá má v rukách biele svetlo, ktoré ku koncu vypustí a ktoré prichádza k ľuďom a oni hneď začínajú tancovať.

... a tancujme bosí s hudbou v rádiu
– Con la musica alla radio

Rebríčky[upraviť | upraviť zdroj]

Rebríček Pozícia
Taliansko[2] 10
Európa[3] 59

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Laura Pausini tomará unas merecidas vacaciones [online]. italianosdargentina.com.ar, 30. september 2009. Dostupné online.
  2. italiancharts.com
  3. http://euro200.net/Euro-p3.htm

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku neznámeho mena na neurčenej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).