Gregor Mareš

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Gregor Mareš
slovenský televízny a rozhlasový moderátor
Narodenie18. apríl 1974 (50 rokov)
Vysoké Tatry
Alma materTechnická univerzita vo Zvolene

Gregor Mareš (* 18. apríl 1974, Vysoké Tatry) je slovenský rozhlasový a televízny moderátor.

Narodil sa vo Vyšných Hágoch, kde prežil celé detstvo.[1]. Po základnej škole absolvoval Gymnázium Dominika Tatarku v Poprade a následne vyštudoval management na Technickej univerzite vo Zvolene. Je ženatý, má 2 synov : Marka a Denisa a býva neďaleko Bratislavy.

Moderátorské začiatky Gregora siahajú do roku 1994, kedy zasadol za mikrofón lokálneho zvolenského Rádia Family. Následne pôsobil v regionálnom štúdiu Rádia Twist v Banskej Bystrici, od roku 2001 v štúdiu Twistu v Bratislave, v rádiu Okey a Jemné. Vo vysielaní Rádia Slovensko sa istý čas objavoval od roku 2012 najmä vo víkendovom vysielaní.

Televízne moderovanie začal v banskobystrickom regionálnom štúdiu Slovenskej televízie, kde od roku 1998 moderoval regionálne správy. Päť rokov pôsobil v Teleráne TV Markíza a od roku 2009 opäť pôsobí vo verejnoprávnej televízii. Do povedomia divákov sa výraznejšie zapísal uvádzaním magazínu VAT – veda a technika a súťažnej relácie STV Duel.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Marián Špacai. Gregor Mareš: Za Markízou neplače! [online]. korzar.sme.sk, 23. september 2008, [cit. 2017-05-24]. Dostupné online.

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]