Moi dix Mois

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Moi dix Mois
Základné informácie
Pôvod Japonsko Japonsko
Žáner(-re) Gothic metal
Rock
Visual kei
J-rock
Pôsobenie 2002 — súčasnosť
Vydavateľstvá MidiːNette
Gan-Shin
Trisol
Webstránka midi-nette.com
Členovia skupiny
Mana (gitara)
Seth (spev)
K (gitara, hlasy)
Sugiya (basa)
Hayato (bicie)
Bývalí členovia
Juka
Kazuno
Tohru

Moi dix Mois je japonská hudobná skupina ktorú založil bývalý gitarista skupiny Malice Mizer, Mana. Okrem gitary Mana komponuje celú hudbu, texty, zostavenia, produkcie a dizajny kostýmov Moi dix Mois. V porovnaní s bývalými Manaovými skupinami je Moi dix Mois výlučne Manaov sólový projekt. Pokým ostatní členovia vstupujú cez vystúpenie a nahrávanie hudby, Mana v podstate určuje umelecký smer skupiny podľa seba. Všetky piesne od Moi dix Mois boli vydané cez Manaove vlastné nezávislé vydavateľstvo, MidiːNette.

História[upraviť | upraviť zdroj]

19. marec, 2002, približne 3 mesiace po tom čo Malice Mizer oznámili svoj koniec, Mana oznámil vznik jeho sólového projektu, Moi dix Mois. Ich prvé EP, Dialogue Symphonie bolo vydané 19. novembra toho istého roku.

Moi dix Mois mali svoje prvé koncerty v marci, 2005 v Mníchove a v Paríži ako časť ich Invite to Immorality Tour. Po poslednom záväzku túry v apríli, 2005 v Tokiu, spevák Juka odišiel zo skupiny.

Nové štádium začalo začalo prvého marca, 2006, kedy vydali ich EP Beyond the Gate. Toto predstavilo nového vokalistu menom Seth. Predtým než bolo EP vydané, Mana naznačil že hlas bude znamenať začiatok nového smeru pre skupinu, snáď viac integrovaná k elektronickej hudbe. Po oznámení o vydaní Beyond the Gate, Sethová identita bola odhalená ako nový vokalista, a bolo aj oznámené, že Kazuno a Tohru odchádzajú zo skupiny.

V júni, 2006 boli Moi dix Mois na Wave-Gotik-Treffen[1] v Lipsku. Potom sa vrátili na turné do Japonska.

5-mestné turné v spojených štátoch bolo plánované na júl 2006, ale bolo zrušené. Avšak Mana sa v USA objavil na Anime Expo[2] 2006, kde oznámil že Moi dix Mois plánuje turné v Amerike niekedy v tom roku[3]. Avšak sa turné nakoniec v roku 2006 nekonalo.

Na 28. marec, 2007 Moi dix Mois vydali album DIXANADU; prvý album s momentálnou formáciou.

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Štúdiové albumy[upraviť | upraviť zdroj]

EP[upraviť | upraviť zdroj]

Single[upraviť | upraviť zdroj]

DVD[upraviť | upraviť zdroj]