Redaktor:David monsignor/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smart
Základné informácie
Rodné meno Tomáš Lackó
Pôsobenie producent
Žáner Rap, Hip-hop
Roky pôsob. 2006 - súčasnosť
Súvisiace
články
DMS Gramo Rokkaz Separ
Webstránka instagram.com

Tomáš Lackó, známy najmä pod umeleckým menom Smart, je slovenský hip-hopový producent najmä známy produkciami pre bratislavskú skupinu DMS ktorej je členom. Smart je taktiež aj graffiti writer tzv. tvorca graffitov.

História[upraviť | upraviť zdroj]

Smart začal robiť svoju prvú hudbu doma u Dameho na kazety. V roku 2008 vydávajú spoločné EP "Teraz už naozaj" ako skupina DMS kde mal Smart na starosti 5 beatov, týmto EP sa dostávajú do širšieho povedomia ľudí v Dúbravke a celkovo v Bratislave. V roku 2011 vydáva skupina DMS svoj debutový album s názov "Čo sa stalo ?!", album vyšiel pod vydavateľstvom Gramo Rokkaz a Smart mal na ňom tento krát na starosti až 9 beatov. Počas toho bol Smart spoločne s DMS od roku 2007 do 14. októbra 2013 členmi vydavateľstva Gramo Rokkaz. Ako skupina vydala svoj druhý album MMXV, ktorý dostal zlatú platňu a v Rukahore awards 7 rúk z 10. Smart sa na albume tentokrát podieľal 11 beatmi. V súčastnosti stále pôsobí a vytvára beaty pre rôznych slovenských i zahraničných interpretov.

Graffiti[upraviť | upraviť zdroj]

Smart sa dostal ku graffiti v roku 1995 vďaka bratislavskému tvorcovi-writerovi, Slimerovi. Keď sa raz prechádzal po Dúbravke zazrel jedno z jeho graffiti, skúsil aj on niečo vytvoriť a drží ho to do dnes. Neskôr založil KGB crew a dnešná zostava je Smart, Separ, Ruyns a Rems. Maľovanie ho stále baví, je to preňho istý typ oddychu a vypnutia.