Zoznam NGC objektov 1-250

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 1 galaxia 0h 7m 15,9s +27° 42' 32" 12,8 Pegas 30. september 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 2 galaxia 0h 7m 17,1s +27° 40' 43" 14,2 Pegas 20. august 1873 Lawrence Parsons
NGC 3 galaxia 0h 7m 16,8s +8° 18' 5" 13,4 Ryby 29. november 1864 Albert Marth
NGC 4 galaxia 0h 7m 24,5s +8° 22' 26" 15,9 Ryby 29. november 1864 Albert Marth
NGC 5 galaxia 0h 7m 48,8s +35° 21' 46" 13,8 Androméda 21. október 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6 galaxia 0h 9m 32,6s +33° 18' 32" 13,1 Androméda 20. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 7 galaxia 0h 8m 20,7s -29° 54' 59" 13,4 Sochár 27. september 1834 John Herschel
NGC 8 dvojhviezda 0h 8m 45,3s +23° 50' 19" - Pegas 29. september 1865 O. Struve
NGC 9 galaxia 0h 8m 54,5s +23° 49' 4" 13,7 Pegas 27. september 1865 O. Struve
NGC 10 galaxia 0h 8m 34,3s -33° 51' 28" 12,3 Sochár 25. september 1834 John Herschel
NGC 11 galaxia 0h 8m 42,3s +37° 26' 53" 13,7 Androméda 24. október 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 12 galaxia 0h 8m 44,8s +4° 36' 44" 13,3 Ryby 6. december 1790 William Herschel
NGC 13 galaxia 0h 8m 47,7s +33° 25' 59" 13,3 Androméda 26. november 1790 William Herschel
NGC 14 galaxia 0h 8m 46,3s +15° 48' 57" 12,2 Pegas 18. september 1786 William Herschel
NGC 15 galaxia 0h 9m 2,4s +21° 37' 30" 13,9 Pegas 30. október 1864 Albert Marth
NGC 16 galaxia 0h 9m 4,2s +27° 43' 48" 12 Pegas 8. september 1784 William Herschel
NGC 17 galaxia 0h 11m 6,6s -12° 6' 28" 14,4 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 18 dvojhviezda 0h 9m 23s +27° 43' 56" - Pegas 15. október 1866 Schultz
NGC 19 galaxia 0h 10m 40,8s +32° 58' 58" 13,3 Androméda 20. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 20 galaxia 0h 9m 32,6s +33° 18' 32" 13,1 Androméda 18. september 1857 William Parsons Rosse
NGC 21 galaxia 0h 10m 47s +33° 21' 7" 12,8 Androméda 20. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 22 galaxia 0h 9m 48,2s +27° 49' 58" 13,8 Pegas 2. október 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 23 galaxia 0h 9m 53,3s +25° 55' 26" 11,9 Pegas 10. september 1784 William Herschel
NGC 24 galaxia 0h 9m 56,1s -24° 57' 52" 11,5 Sochár 27. október 1785 William Herschel
NGC 25 galaxia 0h 9m 59,3s -57° 1' 13" 12,6 Fénix 28. október 1834 John Herschel
NGC 26 galaxia 0h 10m 25,9s +25° 49' 56" 12,9 Pegas 14. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 27 galaxia 0h 10m 32,7s +28° 59' 49" 13,7 Androméda 3. august 1884 Lewis A. Swift
NGC 28 galaxia 0h 10m 25,2s -56° 59' 20" 13,8 Fénix 28. október 1834 John Herschel
NGC 29 galaxia 0h 10m 47s +33° 21' 7" 12,8 Androméda 26. november 1790 William Herschel
NGC 30 dvojhviezda 0h 10m 50,8s +21° 58' 39" - Pegas 30. október 1864 Albert Marth
NGC 31 galaxia 0h 10m 38,5s -56° 59' 10" 14,3 Fénix 28. október 1834 John Herschel
NGC 32 dvojhviezda 0h 10m 53,6s +18° 47' 46" - Pegas 10. október 1861 Schmidt
NGC 33 dvojhviezda 0h 10m 56,6s +3° 40' 35" - Ryby 9. september 1864 Albert Marth
NGC 34 galaxia 0h 11m 6,6s -12° 6' 28" 14,4 Veľryba 21. november 1886 Lewis A. Swift
NGC 35 galaxia 0h 11m 10,4s -12° 1' 14" 14,2 Veľryba 21. november 1886 Lewis A. Swift
NGC 36 galaxia 0h 11m 22,4s +6° 23' 20" 13,3 Ryby 25. október 1785 William Herschel
NGC 37 galaxia 0h 11m 23s -56° 57' 25" 13,7 Fénix 2. október 1836 John Herschel
NGC 38 galaxia 0h 11m 47s -5° 35' 11" 13,3 Ryby 25. október 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 39 galaxia 0h 12m 18,8s +31° 3' 39" 13,6 Androméda 2. november 1790 William Herschel
NGC 40 planetárna hmlovina 0h 13m 1s +72° 31' 21" 12,3 Cefeus 25. november 1788 William Herschel
NGC 41 galaxia 0h 12m 48s +22° 1' 26" 13,9 Pegas 30. október 1864 Albert Marth
NGC 42 galaxia 0h 12m 56,3s +22° 6' 3" 14,3 Pegas 30. október 1864 Albert Marth
NGC 43 galaxia 0h 13m 0,9s +30° 54' 56" 12,7 Androméda 11. november 1827 John Herschel
NGC 44 dvojhviezda 0h 13m 13,4s +31° 17' 12" - Androméda 22. november 1827 John Herschel
NGC 45 galaxia 0h 14m 4s -23° 10' 53" 10,7 Veľryba 11. november 1835 John Herschel
NGC 46 hviezda 0h 14m 10s +5° 59' 14" - Ryby 22. október 1852 Cooper
NGC 47 galaxia 0h 14m 30,5s -7° 10' 4" 13,1 Veľryba 1886 Tempel
NGC 48 galaxia 0h 14m 2,1s +48° 14' 6" 13,9 Androméda 7. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 49 galaxia 0h 14m 22,4s +48° 14' 50" 14,1 Androméda 7. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 50 galaxia 0h 14m 44,6s -7° 20' 42" 12,3 Veľryba 1865 Ferrari
NGC 51 galaxia 0h 14m 34,8s +48° 15' 22" 13,2 Androméda 7. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 52 galaxia 0h 14m 40s +18° 34' 54" 13,7 Pegas 18. september 1784 William Herschel
NGC 53 galaxia 0h 14m 43s -60° 19' 43" 12,7 Tukan 15. september 1836 John Herschel
NGC 54 galaxia 0h 15m 7,6s -7° 6' 24" 13,7 Veľryba 1886 Tempel
NGC 55 galaxia 0h 15m 8s -39° 13' 10" 7,8 Sochár 7. júl 1826 Dunlop
NGC 56 neexistujúci objekt 0h 15m 20,6s +12° 26' 40" - Ryby 13. október 1825 John Herschel
NGC 57 galaxia 0h 15m 30,9s +17° 19' 45" 11,8 Ryby 8. október 1784 William Herschel
NGC 58 galaxia 0h 14m 30,5s -7° 10' 4" 13,1 Veľryba 21. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 59 galaxia 0h 15m 25,3s -21° 26' 41" 12,1 Veľryba 1886 Stone
NGC 60 galaxia 0h 15m 58,2s -0° 18' 13" 14,2 Ryby 2. november 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 61 galaxia 0h 16m 24s -6° 19' 2" 13,4 Veľryba 10. september 1785 William Herschel
NGC 62 galaxia 0h 17m 5,3s -13° 29' 11" 13,5 Veľryba 8. október 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 63 galaxia 0h 17m 45,5s +11° 27' 0" 11,8 Ryby 27. august 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 64 galaxia 0h 17m 30,3s -6° 49' 30" 13,2 Veľryba 21. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 65 galaxia 0h 18m 58,7s -22° 52' 48" 13,4 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 66 galaxia 0h 19m 4,9s -22° 56' 11" 13,4 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 67 galaxia 0h 18m 14,9s +30° 3' 48" 14,8 Androméda 7. október 1855 William Parsons Rosse
NGC 68 galaxia 0h 18m 18,2s +30° 4' 21" 13,2 Androméda 11. september 1784 William Herschel
NGC 69 galaxia 0h 18m 20,4s +30° 2' 26" 14,8 Androméda 7. október 1855 William Parsons Rosse
NGC 70 galaxia 0h 18m 22,4s +30° 4' 44" 13,4 Androméda 7. október 1855 William Parsons Rosse
NGC 71 galaxia 0h 18m 23,5s +30° 3' 47" 13,3 Androméda 7. október 1855 William Parsons Rosse
NGC 72 galaxia 0h 18m 28,4s +30° 2' 26" 13,8 Androméda 7. október 1855 William Parsons Rosse
NGC 73 galaxia 0h 18m 38,9s -15° 19' 18" 13,7 Veľryba 21. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 74 galaxia 0h 18m 49,5s +30° 3' 41" 15,3 Androméda 7. október 1855 William Parsons Rosse
NGC 75 galaxia 0h 19m 26,3s +6° 26' 59" 13,5 Ryby 22. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 76 galaxia 0h 19m 37,7s +29° 56' 3" 13 Androméda 22. september 1884 Guillaume Bigourdan
NGC 77 galaxia 0h 20m 1,6s -22° 31' 56" 14,7 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 78 galaxia 0h 20m 25,8s +0° 49' 35" 13,3 Ryby 1879 Pechule
NGC 79 galaxia 0h 21m 2,8s +22° 34' 2" 14 Androméda 14. november 1884 Guillaume Bigourdan
NGC 80 galaxia 0h 21m 10,9s +22° 21' 28" 12,2 Androméda 17. august 1828 John Herschel
NGC 81 galaxia 0h 21m 13,2s +22° 23' 0" 15,7 Androméda 15. november 1873 Copeland
NGC 82 hviezda 0h 21m 17,6s +22° 27' 40" - Androméda 23. október 1884 Guillaume Bigourdan
NGC 83 galaxia 0h 21m 22,6s +22° 26' 3" 12,6 Androméda 17. august 1828 John Herschel
NGC 84 hviezda 0h 21m 21,2s +22° 37' 9" - Androméda 14. november 1884 Guillaume Bigourdan
NGC 85 galaxia 0h 21m 25,5s +22° 30' 44" 14,8 Androméda 15. november 1873 Copeland
NGC 86 galaxia 0h 21m 28,6s +22° 33' 23" 14,8 Androméda 14. november 1884 Guillaume Bigourdan
NGC 87 galaxia 0h 21m 14,2s -48° 37' 44" 14,1 Fénix 30. september 1834 John Herschel
NGC 88 galaxia 0h 21m 22s -48° 38' 23" 14,1 Fénix 30. september 1834 John Herschel
NGC 89 galaxia 0h 21m 24,3s -48° 39' 55" 13,3 Fénix 30. september 1834 John Herschel
NGC 90 galaxia 0h 21m 51,6s +22° 24' 2" 13,8 Androméda 26. október 1854 William Parsons Rosse
NGC 91 hviezda 0h 21m 51,7s +22° 22' 8" - Androméda 26. október 1854 William Parsons Rosse
NGC 92 galaxia 0h 21m 31,4s -48° 37' 29" 12,9 Fénix 30. september 1834 John Herschel
NGC 93 galaxia 0h 22m 3,4s +22° 24' 32" 13,6 Androméda 26. október 1854 William Parsons Rosse
NGC 94 galaxia 0h 22m 13,6s +22° 29' 0" 14,6 Androméda 14. november 1884 Guillaume Bigourdan
NGC 95 galaxia 0h 22m 13,6s +10° 29' 31" 12,5 Ryby 18. október 1784 William Herschel
NGC 96 galaxia 0h 22m 17,8s +22° 32' 48" 14,6 Androméda 24. október 1884 Guillaume Bigourdan
NGC 97 galaxia 0h 22m 30s +29° 44' 44" 12,4 Androméda 16. september 1828 John Herschel
NGC 98 galaxia 0h 22m 49,3s -45° 16' 6" 12,6 Fénix 6. september 1834 John Herschel
NGC 99 galaxia 0h 23m 59,6s +15° 46' 12" 13,3 Ryby 8. október 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 100 galaxia 0h 24m 2,6s +16° 29' 11" 13,2 Ryby 10. november 1885 Lewis A. Swift
NGC 101 galaxia 0h 23m 54,5s -32° 32' 11" 12,7 Sochár 25. september 1834 John Herschel
NGC 102 galaxia 0h 24m 36,5s -13° 57' 22" 13,5 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 103 otvorená hviezdokopa 0h 25m 17,3s +61° 19' 19" 9,8 Kasiopeja 5. október 1829 John Herschel
NGC 104 guľová hviezdokopa 0h 24m 5,2s -72° 4' 49" 4 Tukan 1751 Lacaille
NGC 105 galaxia 0h 25m 16,9s +12° 53' 1" 13,1 Ryby 15. október 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 106 galaxia 0h 24m 43,7s -5° 8' 56" 13,7 Ryby 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 107 galaxia 0h 25m 42,1s -8° 17' 0" 15,2 Veľryba 14. január 1866 O. Struve
NGC 108 galaxia 0h 25m 59,7s +29° 12' 43" 12,2 Androméda 11. september 1784 William Herschel
NGC 109 galaxia 0h 26m 14,6s +21° 48' 28" 14,1 Androméda 8. október 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 110 otvorená hviezdokopa 0h 27m 25s +71° 23' 0" - Kasiopeja 29. október 1831 John Herschel
NGC 111 neexistujúci objekt 0h 26m 38,3s -2° 37' 30" - Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 112 galaxia 0h 26m 48,8s +31° 42' 10" 13,8 Androméda 17. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 113 galaxia 0h 26m 54,7s -2° 30' 2" 13,1 Veľryba 27. august 1876 Tempel
NGC 114 galaxia 0h 26m 58,2s -1° 47' 9" 13,3 Veľryba 27. september 1880 Tempel
NGC 115 galaxia 0h 26m 46s -33° 40' 34" 12,9 Sochár 25. september 1834 John Herschel
NGC 116 neexistujúci objekt 0h 27m 9s -7° 56' 18" - Veľryba 1865 Ferrari
NGC 117 galaxia 0h 27m 10,9s +1° 20' 3" 14,5 Veľryba 13. september 1863 Albert Marth
NGC 118 galaxia 0h 27m 16,1s -1° 46' 47" 13,6 Veľryba 27. september 1880 Tempel
NGC 119 galaxia 0h 26m 57,6s -56° 58' 40" 13,1 Fénix 28. október 1834 John Herschel
NGC 120 galaxia 0h 27m 30,1s -1° 30' 49" 13,5 Veľryba 27. september 1880 Tempel
NGC 121 guľová hviezdokopa 0h 26m 47,1s -71° 32' 12" 11,2 Tukan 20. september 1835 John Herschel
NGC 122 hviezda 0h 27m 38,3s -1° 38' 24" - Veľryba 27. september 1880 Tempel
NGC 123 hviezda 0h 27m 36,2s -1° 35' 58" - Veľryba 27. september 1880 Tempel
NGC 124 galaxia 0h 27m 52,3s -1° 48' 37" 13,1 Veľryba 27. september 1880 Tempel
NGC 125 galaxia 0h 28m 50,3s +2° 50' 19" 12,4 Ryby 25. december 1790 William Herschel
NGC 126 galaxia 0h 29m 8,1s +2° 48' 40" 14,4 Ryby 4. november 1850 William Parsons Rosse
NGC 127 galaxia 0h 29m 12,3s +2° 52' 24" 14,8 Ryby 4. november 1850 William Parsons Rosse
NGC 128 galaxia 0h 29m 14,9s +2° 51' 54" 11,8 Ryby 25. december 1790 William Herschel
NGC 129 otvorená hviezdokopa 0h 30m 0s +60° 13' 6" 6,5 Kasiopeja 16. december 1788 William Herschel
NGC 130 galaxia 0h 29m 18,6s +2° 52' 16" 14,4 Ryby 4. november 1850 William Parsons Rosse
NGC 131 galaxia 0h 29m 38,1s -33° 15' 37" 13 Sochár 25. september 1834 John Herschel
NGC 132 galaxia 0h 30m 10,6s +2° 5' 35" 12,7 Veľryba 25. december 1790 William Herschel
NGC 133 otvorená hviezdokopa 0h 31m 18s +63° 21' 0" 9,4 Kasiopeja 4. február 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 134 galaxia 0h 30m 21,8s -33° 14' 42" 10,4 Sochár 7. júl 1826 Dunlop
NGC 135 galaxia 0h 31m 45,9s -13° 20' 16" 15,1 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 136 otvorená hviezdokopa 0h 31m 30,7s +61° 30' 33" - Kasiopeja 26. november 1788 William Herschel
NGC 137 galaxia 0h 30m 58,1s +10° 12' 31" 12,8 Ryby 23. november 1785 William Herschel
NGC 138 galaxia 0h 30m 59,2s +5° 9' 35" 13,7 Ryby 29. august 1864 Albert Marth
NGC 139 galaxia 0h 31m 6,5s +5° 4' 42" 14,6 Ryby 29. august 1864 Albert Marth
NGC 140 galaxia 0h 31m 20,4s +30° 47' 31" 13,3 Androméda 5. november 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 141 galaxia 0h 31m 17,6s +5° 10' 46" 14,4 Ryby 29. august 1864 Albert Marth
NGC 142 galaxia 0h 31m 7,9s -22° 37' 10" 13,8 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 143 galaxia 0h 31m 15,5s -22° 33' 36" 14,5 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 144 galaxia 0h 31m 20,7s -22° 38' 46" 13,7 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 145 galaxia 0h 31m 45,6s -5° 9' 14" 12,7 Veľryba 9. október 1828 John Herschel
NGC 146 otvorená hviezdokopa 0h 33m 3s +63° 18' 6" 9,1 Kasiopeja 27. október 1829 John Herschel
NGC 147 galaxia 0h 33m 11,7s +48° 30' 26" 9,4 Kasiopeja 8. september 1829 John Herschel
NGC 148 galaxia 0h 34m 15,4s -31° 47' 10" 12,1 Sochár 27. september 1834 John Herschel
NGC 149 galaxia 0h 33m 50,2s +30° 43' 25" 13,8 Androméda 4. október 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 150 galaxia 0h 34m 15,7s -27° 48' 18" 11,2 Sochár 20. november 1886 Lewis A. Swift
NGC 151 galaxia 0h 34m 2,8s -9° 42' 18" 11,6 Veľryba 28. november 1785 William Herschel
NGC 152 otvorená hviezdokopa 0h 32m 56,9s -73° 6' 58" - Tukan 20. september 1835 John Herschel
NGC 153 galaxia 0h 34m 2,8s -9° 42' 18" 11,6 Veľryba 9. august 1886 Lewis A. Swift
NGC 154 galaxia 0h 34m 19,4s -12° 39' 21" 14 Veľryba 27. november 1785 William Herschel
NGC 155 galaxia 0h 34m 40s -10° 45' 58" 13,3 Veľryba 1. september 1886 Lewis A. Swift
NGC 156 dvojhviezda 0h 34m 35,8s -8° 20' 22" - Veľryba 1882 Tempel
NGC 157 galaxia 0h 34m 46,4s -8° 23' 46" 10,4 Veľryba 13. december 1783 William Herschel
NGC 158 dvojhviezda 0h 35m 5,5s -8° 20' 42" - Veľryba 1882 Tempel
NGC 159 galaxia 0h 34m 35,4s -55° 47' 23" 14 Fénix 28. október 1834 John Herschel
NGC 160 galaxia 0h 36m 4,1s +23° 57' 29" 12,6 Androméda 5. december 1785 William Herschel
NGC 161 galaxia 0h 35m 33,9s -2° 50' 54" 13,4 Veľryba 21. november 1886 Lewis A. Swift
NGC 162 hviezda 0h 36m 9,2s +23° 57' 44" - Androméda 5. september 1867 Schultz
NGC 163 galaxia 0h 35m 59,7s -10° 7' 17" 12,7 Veľryba 10. december 1798 William Herschel
NGC 164 galaxia 0h 36m 32,9s +2° 45' 0" 15,8 Ryby 3. august 1864 Albert Marth
NGC 165 galaxia 0h 36m 28,9s -10° 6' 23" 13,1 Veľryba 1882 Tempel
NGC 166 galaxia 0h 35m 48,8s -13° 36' 38" 14,5 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 167 galaxia 0h 35m 22,9s -23° 22' 29" 13,7 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 168 galaxia 0h 36m 38,6s -22° 35' 37" 14 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 169 galaxia 0h 36m 51,7s +23° 59' 29" 12,4 Androméda 18. september 1857 William Parsons Rosse
NGC 170 galaxia 0h 36m 45,9s +1° 53' 11" 14,5 Veľryba 3. november 1863 Albert Marth
NGC 171 galaxia 0h 37m 21,5s -19° 56' 4" 12,2 Veľryba 20. október 1784 William Herschel
NGC 172 galaxia 0h 37m 13,6s -22° 35' 12" 13,6 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 173 galaxia 0h 37m 12,4s +1° 56' 32" 12,3 Veľryba 28. december 1790 William Herschel
NGC 174 galaxia 0h 36m 58,8s -29° 28' 40" 12,9 Sochár 27. september 1834 John Herschel
NGC 175 galaxia 0h 37m 21,5s -19° 56' 4" 12,2 Veľryba 11. november 1834 John Herschel
NGC 176 otvorená hviezdokopa 0h 35m 58,8s -73° 9' 58" 12,7 Tukan 12. august 1834 John Herschel
NGC 177 galaxia 0h 37m 34,3s -22° 32' 57" 13,3 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 178 galaxia 0h 39m 8,4s -14° 10' 20" 12,6 Veľryba 1886 Stone
NGC 179 galaxia 0h 37m 46,3s -17° 51' 0" 13,2 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 180 galaxia 0h 37m 57,7s +8° 38' 5" 13 Ryby 29. december 1790 William Herschel
NGC 181 galaxia 0h 38m 23,3s +29° 28' 24" 14,9 Androméda 6. október 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 182 galaxia 0h 38m 12,4s +2° 43' 43" 12,5 Ryby 25. december 1790 William Herschel
NGC 183 galaxia 0h 38m 29,3s +29° 30' 42" 12,6 Androméda 6. október 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 184 galaxia 0h 38m 35,8s +29° 26' 51" 14,6 Androméda 6. október 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 185 galaxia 0h 38m 57,6s +48° 20' 14" 9,3 Kasiopeja 30. november 1787 William Herschel
NGC 186 galaxia 0h 38m 25,2s +3° 9' 58" 13,6 Ryby 23. september 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 187 galaxia 0h 39m 30,2s -14° 39' 23" 13,2 Veľryba 1886 Stone
NGC 188 otvorená hviezdokopa 0h 47m 28s +85° 15' 18" 8,1 Cefeus 3. november 1831 John Herschel
NGC 189 otvorená hviezdokopa 0h 39m 35,6s +61° 5' 6" 8,8 Kasiopeja 27. október 1829 John Herschel
NGC 190 galaxia 0h 38m 54,7s +7° 3' 44" 14 Ryby 22. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 191 galaxia 0h 38m 59,2s -9° 0' 10" 13,4 Veľryba 28. november 1785 William Herschel
NGC 192 galaxia 0h 39m 13,5s +0° 51' 51" 12,6 Veľryba 28. december 1790 William Herschel
NGC 193 galaxia 0h 39m 18,5s +3° 19' 52" 12,4 Ryby 21. december 1786 William Herschel
NGC 194 galaxia 0h 39m 18,3s +3° 2' 15" 12,2 Ryby 25. december 1790 William Herschel
NGC 195 galaxia 0h 39m 35,7s -9° 11' 39" 13,7 Veľryba 1877 Tempel
NGC 196 galaxia 0h 39m 17,8s +0° 54' 47" 13,6 Veľryba 28. december 1790 William Herschel
NGC 197 galaxia 0h 39m 18,7s +0° 53' 33" 13,7 Veľryba 16. október 1863 Albert Marth
NGC 198 galaxia 0h 39m 22,9s +2° 47' 54" 12,8 Ryby 25. december 1790 William Herschel
NGC 199 galaxia 0h 39m 33,1s +3° 8' 17" 13,7 Ryby 24. september 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 200 galaxia 0h 39m 34,7s +2° 53' 13" 12,7 Ryby 25. december 1790 William Herschel
NGC 201 galaxia 0h 39m 34,9s +0° 51' 37" 12,9 Veľryba 28. december 1790 William Herschel
NGC 202 galaxia 0h 39m 39,7s +3° 32' 8" 14,6 Ryby 17. november 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 203 galaxia 0h 39m 39,5s +3° 26' 33" 14,1 Ryby 19. december 1873 Copeland
NGC 204 galaxia 0h 39m 44,2s +3° 18' 0" 13 Ryby 16. október 1827 John Herschel
NGC 205 galaxia 0h 40m 22,1s +41° 41' 7" 7,9 Androméda 10. august 1773 Messier
NGC 206 hviezdna asociácia 0h 40m 32,3s +40° 44' 18" - Androméda 17. október 1786 William Herschel
NGC 207 galaxia 0h 39m 40,7s -14° 14' 11" 13,7 Veľryba 7. december 1857 William Parsons Rosse
NGC 208 galaxia 0h 40m 17,4s +2° 45' 21" 14,5 Ryby 5. október 1863 Albert Marth
NGC 209 galaxia 0h 39m 3,5s -18° 36' 30" 13 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 210 galaxia 0h 40m 34,8s -13° 52' 21" 10,9 Veľryba 3. október 1785 William Herschel
NGC 211 galaxia 0h 39m 39,5s +3° 26' 33" 14,1 Ryby 18. november 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 212 galaxia 0h 40m 13,4s -56° 9' 9" 13,4 Fénix 28. október 1834 John Herschel
NGC 213 galaxia 0h 41m 9,9s +16° 28' 11" 13,5 Ryby 14. október 1784 William Herschel
NGC 214 galaxia 0h 41m 28s +25° 29' 58" 12,3 Androméda 10. september 1784 William Herschel
NGC 215 galaxia 0h 40m 48,9s -56° 12' 51" 13,1 Fénix 28. október 1834 John Herschel
NGC 216 galaxia 0h 41m 27,1s -21° 2' 43" 12,7 Veľryba 9. december 1784 William Herschel
NGC 217 galaxia 0h 41m 33,9s -10° 1' 18" 12,6 Veľryba 28. november 1785 William Herschel
NGC 218 galaxia 0h 41m 44,7s +36° 21' 33" 14,3 Androméda 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 219 galaxia 0h 42m 11,3s +0° 54' 16" 14,5 Veľryba 16. september 1863 George Phillips Bond
NGC 220 otvorená hviezdokopa 0h 40m 30s -73° 24' 15" 12,4 Tukan 12. august 1834 John Herschel
NGC 221 galaxia 0h 42m 41,8s +40° 51' 57" 8,1 Androméda 29. október 1749 Legentil
NGC 222 otvorená hviezdokopa 0h 40m 43,7s -73° 23' 9" 12,2 Tukan 1. august 1826 Dunlop
NGC 223 galaxia 0h 42m 15,9s +0° 50' 46" 13,4 Veľryba 5. január 1853 Bond
NGC 224 galaxia 0h 42m 44,3s +41° 16' 8" 3,5 Androméda 905 Sufi Al
NGC 225 otvorená hviezdokopa 0h 43m 39s +61° 46' 30" 7 Kasiopeja 1784 C. Herschel
NGC 226 galaxia 0h 42m 53,9s +32° 34' 49" 13,4 Androméda 22. november 1827 John Herschel
NGC 227 galaxia 0h 42m 36,6s -1° 31' 41" 12,1 Veľryba 1. október 1785 William Herschel
NGC 228 galaxia 0h 42m 54,5s +23° 30' 12" 13,9 Androméda 10. október 1879 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 229 galaxia 0h 43m 4,7s +23° 30' 34" 14,1 Androméda 10. október 1879 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 230 galaxia 0h 42m 27s -23° 37' 44" 14,7 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 231 otvorená hviezdokopa 0h 41m 6,4s -73° 21' 9" 12,7 Tukan 12. august 1834 John Herschel
NGC 232 galaxia 0h 42m 45,7s -23° 33' 42" 13,5 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 233 galaxia 0h 43m 36,5s +30° 35' 13" 12,8 Androméda 11. september 1784 William Herschel
NGC 234 galaxia 0h 43m 32,3s +14° 20' 33" 12,6 Ryby 14. október 1784 William Herschel
NGC 235 galaxia 0h 42m 52,7s -23° 32' 28" 13 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 236 galaxia 0h 43m 27,4s +2° 57' 29" 13,6 Ryby 3. august 1864 Albert Marth
NGC 237 galaxia 0h 43m 27,9s -0° 7' 31" 12,9 Veľryba 21. november 1886 Lewis A. Swift
NGC 238 galaxia 0h 43m 25,6s -50° 10' 58" 12,4 Fénix 2. október 1834 John Herschel
NGC 239 galaxia 0h 44m 37,5s -3° 45' 36" 14 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 240 galaxia 0h 45m 1,9s +6° 6' 46" 13,7 Ryby 22. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 241 otvorená hviezdokopa 0h 43m 33,2s -73° 26' 33" - Tukan 12. august 1834 John Herschel
NGC 242 otvorená hviezdokopa 0h 43m 33,2s -73° 26' 33" - Tukan 11. apríl 1834 John Herschel
NGC 243 galaxia 0h 46m 0,7s +29° 57' 35" 13,7 Androméda 18. október 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 244 galaxia 0h 45m 46,5s -15° 35' 50" 12,9 Veľryba 30. december 1785 William Herschel
NGC 245 galaxia 0h 46m 5,5s -1° 43' 24" 12,3 Veľryba 1. október 1785 William Herschel
NGC 246 planetárna hmlovina 0h 47m 3,3s -11° 52' 17" 10,9 Veľryba 27. november 1785 William Herschel
NGC 247 galaxia 0h 47m 8,3s -20° 45' 36" 8,9 Veľryba 20. október 1784 William Herschel
NGC 248 emisná hmlovina 0h 45m 24s -73° 22' 49" - Tukan 11. apríl 1834 John Herschel
NGC 249 emisná hmlovina 0h 45m 31,8s -73° 4' 49" - Tukan 5. september 1826 Dunlop
NGC 250 galaxia 0h 47m 16s +7° 54' 36" 13,8 Ryby 10. november 1885 Lewis A. Swift


… | Zoznam NGC objektov 7751-7840 | Zoznam NGC objektov 1-250 | Zoznam NGC objektov 251-500 | …