Zoznam NGC objektov 5001-5250

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie


… | Zoznam NGC objektov 4751-5000 | Zoznam NGC objektov 5001-5250 | Zoznam NGC objektov 5251-5500 | …


Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 5001 galaxia 13h 9m 33s +53° 29' 39" 13,8 Veľký voz 1. máj 1831 John Herschel
NGC 5002 galaxia 13h 10m 38,2s +36° 38' 3" 13,8 Poľovné psy 27. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5003 galaxia 13h 8m 37,8s +43° 44' 14" 14,3 Poľovné psy 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5004 galaxia 13h 11m 1,5s +29° 38' 12" 13,1 Vlasy Bereniky 13. marec 1785 William Herschel
NGC 5005 galaxia 13h 10m 56,1s +37° 3' 31" 9,8 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5006 galaxia 13h 11m 45,7s -19° 15' 41" 12,4 Panna 1882 Tempel
NGC 5007 galaxia 13h 9m 14,2s +62° 10' 31" 13,3 Veľký voz 19. marec 1790 William Herschel
NGC 5008 galaxia 14h 10m 57s +25° 29' 47" 13,4 Pastier 18. máj 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5009 galaxia 13h 10m 47,2s +50° 5' 35" 14,5 Poľovné psy 26. apríl 1789 William Herschel
NGC 5010 galaxia 13h 12m 26,3s -15° 47' 51" 13,3 Panna 9. máj 1831 John Herschel
NGC 5011 galaxia 13h 12m 51,6s -43° 5' 48" 11,3 Kentaur 3. jún 1834 John Herschel
NGC 5012 galaxia 13h 11m 36,7s +22° 54' 53" 12,3 Vlasy Bereniky 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 5013 galaxia 13h 12m 7,3s +3° 11' 58" 15,1 Panna 30. apríl 1864 Albert Marth
NGC 5014 galaxia 13h 11m 31,4s +36° 16' 54" 12,7 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5015 galaxia 13h 12m 22,8s -4° 20' 13" 12,3 Panna 11. marec 1787 William Herschel
NGC 5016 galaxia 13h 12m 6,5s +24° 5' 42" 12,9 Vlasy Bereniky 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 5017 galaxia 13h 12m 54,4s -16° 45' 56" 12,6 Panna 7. máj 1787 William Herschel
NGC 5018 galaxia 13h 13m 0,9s -19° 31' 10" 10,7 Panna 8. apríl 1788 William Herschel
NGC 5019 galaxia 13h 12m 42,5s +4° 43' 45" 13,7 Panna 17. apríl 1786 William Herschel
NGC 5020 galaxia 13h 12m 39,8s +12° 35' 59" 12,1 Panna 12. apríl 1784 William Herschel
NGC 5021 galaxia 13h 12m 6,1s +46° 11' 47" 13,4 Poľovné psy 26. apríl 1830 John Herschel
NGC 5022 galaxia 13h 13m 30,7s -19° 32' 51" 12,9 Panna 1882 Tempel
NGC 5023 galaxia 13h 12m 11,7s +44° 2' 14" 12,1 Poľovné psy 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5024 guľová hviezdokopa 13h 12m 55,3s +18° 10' 11" 7,7 Vlasy Bereniky 3. február 1775 Bode
NGC 5025 galaxia 13h 12m 44,8s +31° 48' 31" 13,6 Poľovné psy 20. marec 1787 William Herschel
NGC 5026 galaxia 13h 14m 13,4s -42° 57' 41" 11,6 Kentaur 5. jún 1834 John Herschel
NGC 5027 galaxia 13h 13m 20,9s +6° 3' 43" 13,7 Panna 17. apríl 1830 John Herschel
NGC 5028 galaxia 13h 13m 45,8s -13° 2' 31" 12,3 Panna 12. máj 1882 Tempel
NGC 5029 galaxia 13h 12m 37,4s +47° 3' 48" 13,1 Poľovné psy 13. máj 1830 John Herschel
NGC 5030 galaxia 13h 13m 54,1s -16° 29' 28" 12,7 Panna 17. marec 1881 Holden
NGC 5031 galaxia 13h 14m 3,1s -16° 7' 21" 13,5 Panna 17. marec 1881 Holden
NGC 5032 galaxia 13h 13m 27s +27° 48' 4" 12,8 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 5033 galaxia 13h 13m 28s +36° 35' 36" 10 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5034 galaxia 13h 12m 19,2s +70° 38' 59" 13,5 Malý voz 7. apríl 1793 William Herschel
NGC 5035 galaxia 13h 14m 49,1s -16° 29' 32" 12,8 Panna 17. marec 1881 Holden
NGC 5036 galaxia 13h 14m 42,8s -4° 10' 41" 14,6 Panna 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 5037 galaxia 13h 14m 59,4s -16° 35' 24" 12,2 Panna 31. december 1785 William Herschel
NGC 5038 galaxia 13h 15m 2s -15° 57' 7" 13,5 Panna 28. máj 1881 Holden
NGC 5039 galaxia 13h 14m 52s -4° 9' 29" 15,4 Panna 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 5040 galaxia 13h 13m 32,6s +51° 15' 31" 14,3 Poľovné psy 26. apríl 1789 William Herschel
NGC 5041 galaxia 13h 14m 32,5s +30° 42' 19" 13,4 Vlasy Bereniky 19. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5042 galaxia 13h 15m 30,8s -23° 59' 2" 11,8 Hydra 25. marec 1836 John Herschel
NGC 5043 otvorená hviezdokopa 13h 16m 12s -60° 3' 36" - Kentaur 7. jún 1837 John Herschel
NGC 5044 galaxia 13h 15m 23,9s -16° 23' 4" 10,8 Panna 31. december 1785 William Herschel
NGC 5045 otvorená hviezdokopa 13h 17m 4,6s -63° 24' 48" - Kentaur 16. jún 1835 John Herschel
NGC 5046 galaxia 13h 15m 45s -16° 19' 36" 13,5 Panna 17. máj 1881 Holden
NGC 5047 galaxia 13h 15m 48,4s -16° 31' 6" 12,6 Panna 7. máj 1787 William Herschel
NGC 5048 galaxia 13h 16m 8,3s -28° 24' 40" 12,7 Hydra 30. marec 1835 John Herschel
NGC 5049 galaxia 13h 15m 59,3s -16° 23' 50" 13 Panna 31. december 1785 William Herschel
NGC 5050 galaxia 13h 15m 41,6s +2° 52' 45" 13,8 Panna 30. apríl 1864 Albert Marth
NGC 5051 galaxia 13h 16m 20s -28° 17' 10" 13,2 Hydra 30. marec 1835 John Herschel
NGC 5052 galaxia 13h 15m 35s +29° 40' 33" 13,5 Vlasy Bereniky 10. apríl 1831 John Herschel
NGC 5053 guľová hviezdokopa 13h 16m 27s +17° 41' 55" 9 Vlasy Bereniky 14. marec 1784 William Herschel
NGC 5054 galaxia 13h 16m 58,3s -16° 38' 5" 10,9 Panna 31. december 1785 William Herschel
NGC 5055 galaxia 13h 15m 49s +42° 1' 59" 8,5 Poľovné psy 14. jún 1779 Mechain
NGC 5056 galaxia 13h 16m 12,4s +30° 56' 58" 13 Vlasy Bereniky 13. marec 1785 William Herschel
NGC 5057 galaxia 13h 16m 27,7s +31° 1' 55" 13,5 Vlasy Bereniky 13. marec 1785 William Herschel
NGC 5058 galaxia 13h 16m 52,2s +12° 32' 55" 13,8 Panna 2. jún 1883 Tempel
NGC 5059 galaxia 13h 16m 58,4s +7° 50' 41" 14,9 Panna 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 5060 galaxia 13h 17m 16,3s +6° 2' 14" 13,3 Panna 17. apríl 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5061 galaxia 13h 18m 5,2s -26° 50' 14" 10,3 Hydra 28. marec 1786 William Herschel
NGC 5062 galaxia 13h 18m 23,6s -35° 27' 32" 11,6 Kentaur 1. máj 1834 John Herschel
NGC 5063 galaxia 13h 18m 25,7s -35° 21' 11" 12,4 Kentaur 1. máj 1834 John Herschel
NGC 5064 galaxia 13h 19m 0s -47° 54' 35" 12,1 Kentaur 3. marec 1837 John Herschel
NGC 5065 galaxia 13h 17m 30,6s +31° 5' 32" 13,6 Vlasy Bereniky 13. marec 1785 William Herschel
NGC 5066 galaxia 13h 18m 28,4s -10° 14' 2" 13,5 Panna 30. máj 1864 Albert Marth
NGC 5067 dvojhviezda 13h 18m 27,7s -10° 8' 40" - Panna 30. máj 1864 Albert Marth
NGC 5068 galaxia 13h 18m 54,5s -21° 2' 17" 9,8 Panna 10. marec 1785 William Herschel
NGC 5069 galaxia 13h 18m 28,4s -10° 14' 2" 13,5 Panna 1886 Stone
NGC 5070 galaxia 13h 19m 12,6s -12° 32' 23" 13,5 Panna 3. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 5071 galaxia 13h 18m 37,1s +7° 56' 10" 14,5 Panna 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 5072 galaxia 13h 19m 12,6s -12° 32' 23" 13,5 Panna 26. apríl 1867 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5073 galaxia 13h 19m 20,8s -14° 50' 47" 12,6 Panna 8. február 1785 William Herschel
NGC 5074 galaxia 13h 18m 25,8s +31° 28' 6" 14 Poľovné psy 13. marec 1785 William Herschel
NGC 5075 galaxia 13h 19m 6,2s +7° 49' 54" 13,9 Panna 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 5076 galaxia 13h 19m 30,4s -12° 44' 26" 13,1 Panna 11. máj 1784 William Herschel
NGC 5077 galaxia 13h 19m 31,6s -12° 39' 24" 11,4 Panna 11. máj 1784 William Herschel
NGC 5078 galaxia 13h 19m 49,8s -27° 24' 35" 11,1 Hydra 28. marec 1786 William Herschel
NGC 5079 galaxia 13h 19m 37,9s -12° 41' 59" 12 Panna 11. máj 1784 William Herschel
NGC 5080 galaxia 13h 19m 19,2s +8° 25' 47" 13,6 Panna 27. apríl 1881 Holden
NGC 5081 galaxia 13h 19m 8,3s +28° 30' 23" 13,6 Vlasy Bereniky 19. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5082 galaxia 13h 20m 39,8s -43° 42' 1" 12,8 Kentaur 3. jún 1834 John Herschel
NGC 5083 galaxia 13h 19m 3,1s +39° 35' 22" 14,3 Poľovné psy 14. jún 1885 Lewis A. Swift
NGC 5084 galaxia 13h 20m 16,7s -21° 49' 39" 10,5 Panna 10. marec 1785 William Herschel
NGC 5085 galaxia 13h 20m 17,5s -24° 26' 25" 11,7 Hydra 26. marec 1789 William Herschel
NGC 5086 dvojhviezda 13h 20m 59,3s -43° 43' 43" - Kentaur 7. apríl 1837 John Herschel
NGC 5087 galaxia 13h 20m 24,9s -20° 36' 39" 11,4 Panna 8. apríl 1788 William Herschel
NGC 5088 galaxia 13h 20m 20,2s -12° 34' 20" 12,6 Panna 18. apríl 1855 William Parsons Rosse
NGC 5089 galaxia 13h 19m 39,4s +30° 15' 20" 13,5 Vlasy Bereniky 13. marec 1785 William Herschel
NGC 5090 galaxia 13h 21m 12,7s -43° 42' 18" 11,5 Kentaur 3. jún 1834 John Herschel
NGC 5091 galaxia 13h 21m 17,9s -43° 43' 13" 13,1 Kentaur 3. jún 1834 John Herschel
NGC 5092 galaxia 13h 19m 51,6s +23° 0' 0" 13,5 Vlasy Bereniky 12. apríl 1867 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5093 galaxia 13h 19m 37,8s +40° 23' 11" 13,7 Poľovné psy 18. marec 1787 William Herschel
NGC 5094 galaxia 13h 20m 46,8s -14° 4' 51" 13,2 Panna 27. marec 1786 William Herschel
NGC 5095 galaxia 13h 20m 36,8s -2° 17' 21" 13,8 Panna 15. apríl 1828 John Herschel
NGC 5096 galaxia 13h 20m 8,6s +33° 5' 17" 14 Poľovné psy 20. marec 1787 William Herschel
NGC 5097 galaxia 13h 20m 59,6s -12° 28' 18" 14,6 Panna 3. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 5098 galaxia 13h 20m 14,7s +33° 8' 36" 14,1 Poľovné psy 29. apríl 1827 John Herschel
NGC 5099 galaxia 13h 21m 19,5s -13° 2' 30" 14,3 Panna 3. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 5100 galaxia 13h 20m 59,5s +8° 58' 44" 13,9 Panna 22. marec 1865 Albert Marth
NGC 5101 galaxia 13h 21m 46s -27° 25' 51" 10,5 Hydra 28. marec 1786 William Herschel
NGC 5102 galaxia 13h 21m 57s -36° 37' 54" 9,5 Kentaur 21. apríl 1835 John Herschel
NGC 5103 galaxia 13h 20m 30s +43° 5' 4" 12,7 Poľovné psy 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5104 galaxia 13h 21m 22,9s +0° 20' 34" 13,6 Panna 12. apríl 1864 Albert Marth
NGC 5105 galaxia 13h 21m 49s -13° 12' 26" 12,1 Panna 3. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 5106 galaxia 13h 20m 59,5s +8° 58' 44" 13,9 Panna 23. január 1784 William Herschel
NGC 5107 galaxia 13h 21m 24,4s +38° 32' 18" 13,1 Poľovné psy 17. marec 1787 William Herschel
NGC 5108 galaxia 13h 23m 18,7s -32° 20' 31" 14,2 Kentaur 3. jún 1836 John Herschel
NGC 5109 galaxia 13h 20m 52,6s +57° 38' 32" 12,9 Veľký voz 24. apríl 1789 William Herschel
NGC 5110 galaxia 13h 22m 56,4s -12° 57' 51" 13,3 Panna 3. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 5111 galaxia 13h 22m 56,4s -12° 57' 51" 13,3 Panna 11. máj 1784 William Herschel
NGC 5112 galaxia 13h 21m 56,6s +38° 44' 7" 11,6 Poľovné psy 17. marec 1787 William Herschel
NGC 5113 galaxia 13h 20m 52,6s +57° 38' 32" 12,9 Veľký voz 24. apríl 1789 William Herschel
NGC 5114 galaxia 13h 24m 1,6s -32° 20' 38" 12,5 Kentaur 3. jún 1836 John Herschel
NGC 5115 galaxia 13h 23m 0,4s +13° 57' 4" 13,9 Panna 25. marec 1887 Lewis A. Swift
NGC 5116 galaxia 13h 22m 55,7s +26° 58' 53" 12,9 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 5117 galaxia 13h 22m 56,4s +28° 18' 56" 13,5 Poľovné psy 30. marec 1827 John Herschel
NGC 5118 galaxia 13h 23m 27,4s +6° 23' 34" 13,7 Panna 12. máj 1793 William Herschel
NGC 5119 galaxia 13h 24m 0,3s -12° 16' 34" 13 Panna 6. máj 1836 John Herschel
NGC 5120 otvorená hviezdokopa 13h 25m 40,3s -63° 27' 29" - Kentaur 16. jún 1835 John Herschel
NGC 5121 galaxia 13h 24m 45,4s -37° 40' 57" 10,7 Kentaur 26. jún 1834 John Herschel
NGC 5122 galaxia 13h 24m 14,9s -10° 39' 16" 13,4 Panna 24. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 5123 galaxia 13h 23m 10,4s +43° 5' 10" 12,8 Poľovné psy 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5124 galaxia 13h 24m 50,2s -30° 18' 29" 12,1 Kentaur 5. máj 1834 John Herschel
NGC 5125 galaxia 13h 24m 0,7s +9° 42' 37" 12,6 Panna 18. január 1828 John Herschel
NGC 5126 galaxia 13h 24m 53,4s -30° 20' 1" 13,2 Kentaur 6. máj 1834 John Herschel
NGC 5127 galaxia 13h 23m 45,2s +31° 33' 55" 12,5 Poľovné psy 13. marec 1785 William Herschel
NGC 5128 galaxia 13h 25m 29s -43° 0' 58" 6,6 Kentaur 29. apríl 1826 Dunlop
NGC 5129 galaxia 13h 24m 10s +13° 58' 36" 12 Panna 19. marec 1787 William Herschel
NGC 5130 galaxia 13h 24m 27,2s -10° 12' 37" 13,5 Panna 1886 Stone
NGC 5131 galaxia 13h 23m 57s +30° 59' 15" 13,5 Poľovné psy 24. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5132 galaxia 13h 24m 28,9s +14° 5' 33" 13,2 Panna 8. apríl 1866 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5133 galaxia 13h 24m 52,9s -4° 4' 55" 13,7 Panna 23. apríl 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5134 galaxia 13h 25m 18,5s -21° 8' 5" 11,4 Panna 10. marec 1785 William Herschel
NGC 5135 galaxia 13h 25m 44s -29° 50' 1" 12 Hydra 8. máj 1834 John Herschel
NGC 5136 galaxia 13h 24m 51,4s +13° 44' 17" 14 Panna 12. apríl 1784 William Herschel
NGC 5137 galaxia 13h 24m 52,5s +14° 4' 37" 14,8 Panna 17. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 5138 otvorená hviezdokopa 13h 27m 16s -59° 2' 0" 7,6 Kentaur 26. máj 1826 Dunlop
NGC 5139 guľová hviezdokopa 13h 26m 47s -47° 28' 51" 5,3 Kentaur 1677 Halley
NGC 5140 galaxia 13h 26m 21,7s -33° 52' 7" 11,8 Kentaur 1. máj 1834 John Herschel
NGC 5141 galaxia 13h 24m 51,4s +36° 22' 44" 12,8 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5142 galaxia 13h 25m 1,2s +36° 23' 59" 13,2 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5143 galaxia 13h 25m 1,4s +36° 26' 15" 15,8 Poľovné psy 17. apríl 1855 William Parsons Rosse
NGC 5144 galaxia 13h 22m 53,9s +70° 30' 53" 12,7 Malý voz 6. máj 1791 William Herschel
NGC 5145 galaxia 13h 25m 13,9s +43° 16' 2" 12,6 Poľovné psy 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5146 galaxia 13h 26m 37,4s -12° 19' 24" 12,6 Panna 9. máj 1784 William Herschel
NGC 5147 galaxia 13h 26m 19,6s +2° 6' 1" 11,7 Panna 24. január 1784 William Herschel
NGC 5148 galaxia 13h 26m 38,8s +2° 18' 49" 14,5 Panna 30. apríl 1864 Albert Marth
NGC 5149 galaxia 13h 26m 9,1s +35° 56' 4" 12,9 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5150 galaxia 13h 27m 36,4s -29° 33' 45" 11,9 Hydra 5. máj 1834 John Herschel
NGC 5151 galaxia 13h 26m 40,8s +16° 52' 26" 14 Vlasy Bereniky 8. máj 1826 John Herschel
NGC 5152 galaxia 13h 27m 51,5s -29° 37' 9" 12,5 Hydra 5. máj 1834 John Herschel
NGC 5153 galaxia 13h 27m 54,3s -29° 37' 4" 11,9 Hydra 8. máj 1834 John Herschel
NGC 5154 galaxia 13h 26m 28,6s +36° 0' 38" 13,9 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5155 otvorená hviezdokopa 13h 28m 18s -63° 28' 0" - Kentaur 16. jún 1835 John Herschel
NGC 5156 galaxia 13h 28m 44,2s -48° 55' 0" 11,7 Kentaur 31. marec 1835 John Herschel
NGC 5157 galaxia 13h 27m 16,8s +32° 1' 51" 13,4 Poľovné psy 20. marec 1787 William Herschel
NGC 5158 galaxia 13h 27m 46,9s +17° 46' 44" 12,9 Vlasy Bereniky 7. máj 1826 John Herschel
NGC 5159 galaxia 13h 28m 16,1s +2° 59' 1" 14,3 Panna 30. apríl 1864 Albert Marth
NGC 5160 dvojhviezda 13h 28m 21,6s +5° 59' 45" - Panna 7. február 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5161 galaxia 13h 29m 13,7s -33° 10' 28" 11,4 Kentaur 3. jún 1836 John Herschel
NGC 5162 galaxia 13h 29m 25,9s +11° 0' 28" 12,5 Panna 19. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 5163 galaxia 13h 26m 54,1s +52° 45' 15" 14,1 Veľký voz 26. apríl 1789 William Herschel
NGC 5164 galaxia 13h 27m 11,9s +55° 29' 13" 13,7 Veľký voz 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 5165 galaxia 13h 28m 39,1s +11° 23' 15" 13,9 Panna 5. máj 1883 Burnham
NGC 5166 galaxia 13h 28m 15s +32° 1' 56" 13,5 Poľovné psy 29. apríl 1827 John Herschel
NGC 5167 galaxia 13h 28m 40,2s +12° 42' 41" 13,9 Panna 7. jún 1883 Tempel
NGC 5168 otvorená hviezdokopa 13h 31m 7,2s -60° 56' 21" 9,1 Kentaur 16. jún 1835 John Herschel
NGC 5169 galaxia 13h 28m 10s +46° 40' 20" 13,6 Poľovné psy 26. apríl 1830 John Herschel
NGC 5170 galaxia 13h 29m 48,8s -17° 57' 55" 11,4 Panna 7. február 1785 William Herschel
NGC 5171 galaxia 13h 29m 21,6s +11° 44' 7" 12,9 Panna 5. máj 1883 Hough
NGC 5172 galaxia 13h 29m 19s +17° 3' 6" 11,8 Vlasy Bereniky 7. máj 1826 John Herschel
NGC 5173 galaxia 13h 28m 25,2s +46° 35' 32" 12,2 Poľovné psy 12. máj 1787 William Herschel
NGC 5174 galaxia 13h 29m 25,9s +11° 0' 28" 12,5 Panna 15. marec 1784 William Herschel
NGC 5175 hviezda 13h 29m 26,3s +10° 59' 44" - Panna 15. marec 1784 William Herschel
NGC 5176 galaxia 13h 29m 24,9s +11° 46' 55" 14,4 Panna 29. jún 1883 Hartwig
NGC 5177 galaxia 13h 29m 24,2s +11° 47' 48" 14,6 Panna 29. jún 1883 Hartwig
NGC 5178 galaxia 13h 29m 29,3s +11° 37' 30" 14 Panna 11. máj 1883 Tempel
NGC 5179 galaxia 13h 29m 30,8s +11° 44' 47" 14,2 Panna 5. máj 1883 Burnham
NGC 5180 galaxia 13h 29m 26,9s +16° 49' 33" 13 Vlasy Bereniky 21. marec 1784 William Herschel
NGC 5181 galaxia 13h 29m 41,9s +13° 18' 16" 13,9 Panna 29. marec 1830 John Herschel
NGC 5182 galaxia 13h 30m 41,6s -28° 9' 1" 12,4 Hydra 13. máj 1834 John Herschel
NGC 5183 galaxia 13h 30m 6,1s -1° 43' 14" 12,7 Panna 11. apríl 1787 William Herschel
NGC 5184 galaxia 13h 30m 11,4s -1° 39' 49" 12,8 Panna 11. apríl 1787 William Herschel
NGC 5185 galaxia 13h 30m 2,2s +13° 24' 58" 13,6 Panna 19. marec 1787 William Herschel
NGC 5186 galaxia 13h 30m 3,9s +12° 10' 31" 14,8 Panna 29. jún 1883 Hartwig
NGC 5187 galaxia 13h 29m 48,2s +31° 7' 48" 13,7 Poľovné psy 20. marec 1787 William Herschel
NGC 5188 galaxia 13h 31m 27,9s -34° 47' 42" 12,1 Kentaur 1. máj 1834 John Herschel
NGC 5189 planetárna hmlovina 13h 33m 32,9s -65° 58' 25" - Mucha 1. júl 1826 Dunlop
NGC 5190 galaxia 13h 30m 38,4s +18° 8' 4" 13 Vlasy Bereniky 23. marec 1827 John Herschel
NGC 5191 galaxia 13h 30m 47,3s +11° 12' 5" 14,1 Panna 5. máj 1883 Hough
NGC 5192 galaxia 13h 30m 51,7s -1° 46' 44" 14,1 Panna 12. apríl 1864 Albert Marth
NGC 5193 galaxia 13h 31m 53,5s -33° 14' 5" 11,5 Kentaur 3. jún 1836 John Herschel
NGC 5194 galaxia 13h 29m 52,6s +47° 11' 44" 8,1 Poľovné psy 13. október 1773 Messier
NGC 5195 galaxia 13h 29m 59,2s +47° 16' 3" 9,6 Poľovné psy 12. máj 1787 William Herschel
NGC 5196 galaxia 13h 31m 19,6s -1° 36' 52" 14,2 Panna 12. apríl 1864 Albert Marth
NGC 5197 galaxia 13h 31m 25s -1° 41' 33" 14,3 Panna 12. apríl 1864 Albert Marth
NGC 5198 galaxia 13h 30m 11,4s +46° 40' 15" 11,7 Poľovné psy 12. máj 1787 William Herschel
NGC 5199 galaxia 13h 30m 42,7s +34° 49' 52" 13,7 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5200 dvojhviezda 13h 31m 42,4s -0° 1' 47" - Panna 30. apríl 1859 Coolidge
NGC 5201 galaxia 13h 29m 16,2s +53° 4' 54" 13,2 Veľký voz 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 5202 galaxia 13h 32m 0,5s -1° 41' 55" 14,6 Panna 12. apríl 1864 Albert Marth
NGC 5203 galaxia 13h 32m 13,4s -8° 47' 11" 12,6 Panna 4. február 1786 William Herschel
NGC 5204 galaxia 13h 29m 36,1s +58° 25' 6" 11,1 Veľký voz 24. apríl 1789 William Herschel
NGC 5205 galaxia 13h 30m 3,1s +62° 30' 45" 12,4 Veľký voz 18. máj 1887 Lewis A. Swift
NGC 5206 galaxia 13h 33m 43,8s -48° 9' 7" 10,6 Kentaur 2. júl 1834 John Herschel
NGC 5207 galaxia 13h 32m 13,9s +13° 53' 29" 13,6 Panna 19. marec 1787 William Herschel
NGC 5208 galaxia 13h 32m 27,9s +7° 19' 1" 13,9 Panna 23. január 1784 William Herschel
NGC 5209 galaxia 13h 32m 42,5s +7° 19' 40" 13,5 Panna 23. január 1784 William Herschel
NGC 5210 galaxia 13h 32m 49,4s +7° 10' 12" 13,2 Panna 13. apríl 1784 William Herschel
NGC 5211 galaxia 13h 33m 5,3s -1° 2' 9" 12,8 Panna 14. apríl 1828 John Herschel
NGC 5212 galaxia 13h 32m 56,1s +7° 17' 17" 14,3 Panna 24. apríl 1830 John Herschel
NGC 5213 galaxia 13h 34m 39,2s +4° 7' 51" 14 Panna 30. apríl 1864 Albert Marth
NGC 5214 galaxia 13h 32m 48,5s +41° 52' 20" 13,8 Poľovné psy 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5215 galaxia 13h 35m 9,7s -33° 29' 2" 12,9 Kentaur 3. jún 1836 John Herschel
NGC 5216 galaxia 13h 32m 7,1s +62° 42' 3" 12,6 Veľký voz 19. marec 1790 William Herschel
NGC 5217 galaxia 13h 34m 5,9s +17° 51' 26" 12,7 Vlasy Bereniky 7. máj 1826 John Herschel
NGC 5218 galaxia 13h 32m 10,2s +62° 46' 5" 12,3 Veľký voz 19. marec 1790 William Herschel
NGC 5219 galaxia 13h 38m 41,8s -45° 51' 17" 12,6 Kentaur 3. jún 1834 John Herschel
NGC 5220 galaxia 13h 35m 56,7s -33° 27' 16" 12,3 Kentaur 3. jún 1836 John Herschel
NGC 5221 galaxia 13h 34m 56,2s +13° 49' 57" 13,4 Panna 12. apríl 1784 William Herschel
NGC 5222 galaxia 13h 34m 55,9s +13° 44' 28" 13,1 Panna 12. apríl 1784 William Herschel
NGC 5223 galaxia 13h 34m 25,1s +34° 41' 26" 12,7 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5224 galaxia 13h 35m 8,8s +6° 28' 54" 14 Panna 12. máj 1793 William Herschel
NGC 5225 galaxia 13h 33m 20s +51° 29' 27" 13,7 Poľovné psy 26. apríl 1789 William Herschel
NGC 5226 galaxia 13h 35m 3,6s +13° 55' 17" 15,8 Panna 5. apríl 1877 Dreyer
NGC 5227 galaxia 13h 35m 24,7s +1° 24' 38" 12,9 Panna 13. máj 1793 William Herschel
NGC 5228 galaxia 13h 34m 35,1s +34° 46' 40" 13,4 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5229 galaxia 13h 34m 2,9s +47° 54' 52" 13,7 Poľovné psy 1. január 1886 Lewis A. Swift
NGC 5230 galaxia 13h 35m 32,1s +13° 40' 31" 12,3 Panna 12. apríl 1784 William Herschel
NGC 5231 galaxia 13h 35m 48,3s +2° 59' 56" 13,6 Panna 30. apríl 1864 Albert Marth
NGC 5232 galaxia 13h 36m 8,2s -8° 29' 52" 13 Panna 30. máj 1864 Albert Marth
NGC 5233 galaxia 13h 35m 13,4s +34° 40' 38" 14 Poľovné psy 3. máj 1785 William Herschel
NGC 5234 galaxia 13h 37m 29,8s -49° 50' 14" 13,1 Kentaur 6. júl 1834 John Herschel
NGC 5235 galaxia 13h 36m 1,4s +6° 35' 6" 14 Panna 13. apríl 1784 William Herschel
NGC 5236 galaxia 13h 37m 0,2s -29° 52' 2" 7,5 Hydra 1751 Lacaille
NGC 5237 galaxia 13h 37m 38,9s -42° 50' 52" 12,2 Kentaur 3. jún 1834 John Herschel
NGC 5238 galaxia 13h 34m 42,6s +51° 36' 50" 13,7 Poľovné psy 26. apríl 1789 William Herschel
NGC 5239 galaxia 13h 36m 26,3s +7° 22' 11" 13,4 Pastier 13. apríl 1784 William Herschel
NGC 5240 galaxia 13h 35m 55,1s +35° 35' 18" 13,1 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5241 galaxia 13h 36m 39,9s -8° 24' 6" 14,2 Panna 29. marec 1886 Lewis A. Swift
NGC 5242 neexistujúci objekt 13h 37m 7,3s +2° 46' 14" - Panna 10. apríl 1828 John Herschel
NGC 5243 galaxia 13h 36m 15,1s +38° 20' 36" 13,3 Poľovné psy 17. marec 1787 William Herschel
NGC 5244 galaxia 13h 38m 41,8s -45° 51' 17" 12,6 Kentaur 1. jún 1834 John Herschel
NGC 5245 galaxia 13h 37m 23,2s +3° 53' 53" 14,2 Panna 30. apríl 1864 Albert Marth
NGC 5246 galaxia 13h 37m 29,3s +4° 6' 16" 13,9 Panna 30. apríl 1864 Albert Marth
NGC 5247 galaxia 13h 38m 2,9s -17° 53' 5" 9,9 Panna 7. február 1785 William Herschel
NGC 5248 galaxia 13h 37m 32s +8° 53' 10" 10,1 Pastier 15. apríl 1784 William Herschel
NGC 5249 galaxia 13h 37m 37,5s +15° 58' 20" 13,2 Pastier 21. marec 1784 William Herschel
NGC 5250 galaxia 13h 36m 7,1s +51° 14' 11" 13 Veľký voz 26. apríl 1789 William Herschel