Zoznam hradov a zámkov v Rakúsku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Tento súpis zahrňa Hrady a zámky v Rakúsku. Súpis je členený podľa rakúskych spolkových krajín a v rámci krajín abecedne.

Burgenland[upraviť | upraviť zdroj]

Erb spolkovej krajiny Burgenland
  1. Hrad Bernstein, Bernstein
  2. Zámok Deutschkreutz, Deutschkreutz
  3. Zámok Draßburg, Draßburg
  4. Zámok Eberau, Eberau
  5. Zámok Esterházy, Eisenstadt
  6. Hrad Forchtenstein, Forchtenstein
  7. Hrad Güssing, Güssing
  8. Zámok Halbturn, Halbturn
  9. Zámok Jormannsdorf, Bad Tatzmannsdorf
  10. Zámok Kobersdorf, Kobersdorf
  11. Zámok Kohfidisch, Kohfidisch
  12. Zámok Lackenbach, Lackenbach
  13. Hrad Landsee, zrúcanina, Markt Sankt Martin
  14. Hrad Lockenhaus, Lockenhaus
  15. Hrad Neckenmarkt, Neckenmarkt
  16. Zámok Oberpullendorf, Oberpullendorf
  17. Zámok Pinkafeld, Pinkafeld
  18. Zámok Rohrau, Rohrau
  19. Zámok Rotenturm, Rotenturm an der Pinka
  20. Hrad Schlaining, Stadtschlaining
  21. Zámok Tabor, Neuhaus am Klausenbach

Dolné Rakúsko[upraviť | upraviť zdroj]

Erb spolkovej krajiny Dolné Rakúsko
  1. Zámok Achleiten, Strengberg
  2. Hrad Aggstein, Schönbühel-Aggsbach
  3. Zámok Altkettenhof, Schwechat
  4. Hrad Araburg, Kaumberg
  5. Zámok Artstetten, Artstetten-Pöbring
  6. Zámok Asparn, Asparn an der Zaya
  7. Zámok Baumgarten, Neulengbach
  8. Zámok Brunn, Bad Fischau-Brunn
  9. Zámok Deinzendorf, Zellerndorf
  10. Hrad Dobra, Pölla
  11. Hrad Dürnstein, Dürnstein
  12. Zámok Ebenfurth, Viedenské Nové Mesto
  13. Zámok Eckartsau, Eckartsau
  14. Hrad Eibenstein, Raabs an der Thaya
  15. Zámok Eichbüchl, Katzelsdorf
  16. Hrad Emmerberg, Winzendorf-Muthmannsdorf
  17. Zámok Erla, St. Pantaleon-Erla
  18. Zámok Ernegg, Steinakirchen am Forst
  19. Hrad Falkenstein, Falkenstein
  20. Zámok Fischau, Bad Fischau-Brunn
  21. Zámok Fridau, Ober-Grafendorf
  22. Zámok Frohsdorf, Lanzenkirchen
  23. Hrad Franzensburg, Laxenburg
  24. Zámok Fronsburg, Weitersfeld
  25. Zámok Fünfkirchen, Drasenhofen
  26. Zámok Gainfarn, Bad Vöslau
  27. Zámok Gloggnitz, Gloggnitz
  28. Hrad Goldburg, zrúcanina, Weißenkirchen an der Perschling
  29. Zámok Gozzoburg, Krems an der Donau
  30. Zámok Grafenegg, Grafenegg
  31. Hrad Grafenweiden, zrúcanina, Engelhartstetten
  32. Hrad Greifenstein, St. Andrä-Wördern
  33. Zámok Greillenstein, Röhrenbach
  34. Zámok Groß-Schweinbarth, Groß-Schweinbarth
  35. Hrad Grub, Irnfritz-Messern
  36. Zámok Gumpoldskirchen, zámok Rádu nemeckých rytierov, Gumpoldskirchen
  37. Zámok Hagenberg, Hagenberg im Mühlkreis
  38. Hrad Heimenburg, Hainburg an der Donau
  39. Hrad Hardegg, Hardegg
  40. Hrad Hartenstein, Weinzierl am Walde
  41. Hrad Heidenreichstein, Heidenreichstein
  42. Zámok Hof, Engelhartstetten
  43. Hrad Hohenberg, zrúcanina, Hohenberg
  44. Hrad Johannstein, zrúcanina, Hinterbrühl
  45. Zámok Juliusburg, Stetteldorf am Wagram
  46. Hrad Kaja, Hardegg
  47. Hrad Kammerstein, zrúcanina, Perchtoldsdorf
  48. Zámok Karlslust, Niederfladnitz
  49. Zámok Karlstein, Karlstein an der Thaya
  50. Zámok Kirchberg an der Wild, Göpfritz an der Wild
  51. Zámok Kirchstetten, Neudorf bei Staatz
  52. Hrad Kollmitz, zrúcanina Raabs an der Thaya
  53. Zámok Kottingbrunn, Kottingbrunn
  54. Hrad Kranichberg, Kirchberg am Wechsel
  55. Zámok Kreisbach, Wilhelmsburg
  56. Hrad Kreuzenstein, Leobendorf
  57. Zámok Laxenburg, Laxenburg
  58. Zámok Leesdorf, Baden
  59. Zámok Leiben, Leiben
  60. Zámok Lehenhof, Scheibbs
  61. Hrad Lichtenfels, Waldhausen
  62. Hrad Liechtenstein, Maria Enzersdorf
  63. Zámok Loosdorf, Fallbach
  64. Hrad Losenheim, zrúcanina, Puchberg am Schneeberg
  65. Hrad Maissau, Maissau
  66. Zámok Marchegg, Marchegg
  67. Zámok Mayerling, Alland
  68. Zámok Merkenstein, Bad Vöslau
  69. Hrad Merkenstein, zrúcanina, Bad Vöslau
  70. Hrad Mödling, Mödling
  71. Hrad Mollenburg, Weiten
  72. Hrad Neudegg, zrúcanina, Pulkau
  73. Hrad Neulengbach, Neulengbach
  74. Zámok Niederfladnitz, Retz
  75. Zámok Niederweiden, Engelhartstetten
  76. Zámok Ochsenburg, Sankt Pölten
  77. Zámok Orth, Orth an der Donau
  78. Hrad Ottenstein, Rastenfeld
  79. Zámok Peigarten, Thaya
  80. Hrad Perchtoldsdorf, Perchtoldsdorf
  81. Zámok Persenbeug, Persenbeug-Gottsdorf
  82. Zámok Petronell, Petronell-Carnuntum
  83. Hrad Plankenstein, Texingtal
  84. Zámok Pöggstall, Pöggstall
  85. Zámok Pottenbrunn, Sankt Pölten
  86. Zámok Pottendorf, Pottendorf
  87. Zámok Pottschach, Ternitz
  88. Zámok Prugg, Bruck an der Leitha
  89. Hrad Puchberg, Puchberg am Schneeberg
  90. Zámok Purkersdorf, Purkersdorf
  91. Hrad Raabs, Raabs an der Thaya
  92. Hrad Raipoltenbach, Neulengbach
  93. Hrad Rappottenstein, Rappottenstein
  94. Hrad Rauheneck, zrúcanina, Baden
  95. Hrad Rauhenstein, zrúcanina, Baden
  96. Hrad Reinsberg, Reinsberg
  97. Hrad Ried, Sieghartskirchen
  98. Zámok Riegersburg, Hardegg
  99. Zámok Rohrau, Rohrau
  100. Zámok Rosenau, Zwettl
  101. Zámok Rosenburg, Rosenburg-Mold
  102. Rothschildov zámok, Waidhofen an der Ybbs
  103. Hrad Rundersburg, St. Leonhard am Hornerwald
  104. Zámok Salaberg, Haag
  105. Hrad Seebenstein, Seebenstein
  106. Hrad Senftenberg, Senftenberg
  107. Zámok Seisenegg, Viehdorf
  108. Zámok Schallaburg, Schollach
  109. Hrad Scharfeneck, Sankt Pölten
  110. Hrad Scharfeneck Baden
  111. Hrad Schauenstein), Pölla
  112. Zámok Scheibbs, Scheibbs
  113. Zámok Schönau, Schönau an der Triesting
  114. Zámok Schwarzenau, Schwarzenau
  115. Hrad Schwarzenbach, Schwarzenbach
  116. Hrad Staatz, Staatz
  117. Zámok Starhemberg, Markt Piesting
  118. Zámok Stolzenwörth, Puchberg am Schneeberg
  119. Hrad Jugendburg Streitwiesen, Melk
  120. Hrad Thernberg, zrúcanina, Scheiblingkirchen-Thernberg
  121. Zámok Thürnthal, Fels am Wagram
  122. Zámok Ulmerfeld, Amstetten
  123. Zámok Viehofen, Sankt Pölten
  124. Zámok Vöslau, Bad Vöslau
  125. Zámok Wasserburg, Sankt Pölten
  126. Zámok Weikersdorf, Baden
  127. Zámok Weinzierl, Wieselburg-Land
  128. Zámok Weitra, Weitra
  129. Hrad Weißenburg, Frankenfels
  130. Hrad Wiener Neustadt, Viedenské Nové Mesto
  131. Hrad Wildegg, Wienerwald
  132. Zámok Wilfersdorf, Wilfersdorf
  133. Zámok Wolfsberg, Angern an der March
  134. Zelking, Zelking-Matzleinsdorf

Horné Rakúsko[upraviť | upraviť zdroj]

Erb spolkovej krajiny Horné Rakúsko
  1. Zámok Aigen, Atzbach
  2. Zámok Aich, Bad Zell
  3. Zámok Aistersheim, Aistersheim
  4. Zámok Altenhof, Hofkirchen im Mühlkreis
  5. Hrad Altpernstein, Micheldorf in Oberösterreich
  6. Zámok Aschach, Aschach an der Donau
  7. Zámok Auhof, Perg
  8. Zámok Aurolzmünster, Aurolzmünster
  9. Zámok Bergschlössl, Linz
  10. Hrad Blankenburg, Neufelden
  11. Zámok Bogenhofen, Sankt Peter am Hart
  12. Zámok Bruck, Peuerbach
  13. Hrad Clam, Klam
  14. Zámok Cumberland, Gmunden
  15. Zámok Dachsberg, Prambachkirchen
  16. Zámok Dornach, Saxen
  17. Zámok Eggenberg, Vorchdorf
  18. Zámok Engelsegg, Steyr
  19. Zámok Eschelberg, Sankt Gotthard im Mühlkreis
  20. Zámok Freistadt, Freistadt
  21. Zámok Gallspach, Gallspach
  22. Zámok Götzendorf, Oepping
  23. Zámok Greinburg, Grein
  24. Zámok Hartheim, Alkoven
  25. Zámok Helfenberg, Helfenberg
  26. Zámok Kammer, Attersee
  27. Zámok Klaus, Klaus an der Pyhrnbahn
  28. Hrad Krempelstein, Engelhartszell
  29. Hrad Kreuzen, Bad Kreuzen
  30. Zámok Lamberg, Steyr
  31. Zámok Leonstein, Grünburg
  32. Zámok Linz, Linz
  33. Hrad Losenstein, Losenstein
  34. Mramorový zámek, Bad Ischl
  35. Zámok Mondsee, Mondsee
  36. Zámok Neuhaus an der Donau, Sankt Martin im Mühlkreis
  37. Zámok Ort, Gmunden
  38. Zámok Ottensheim, Ottensheim
  39. Zámok Polheim, Wels
  40. Zámok Rannariedl, Neustift im Mühlkreis
  41. Zámok Riedegg, Gallneukirchen
  42. Zámok Rosenhof, Sandl
  43. Zámok Schmiding, Krenglbach
  44. Zámok Schwertberg, Schwertberg
  45. Zámok Sigharting Sigharting
  46. Hrad Spielberg, Mauthausen
  47. Zámok Sprinzenstein, Sarleinsbach
  48. Zámok Starhemberg, Eferding
  49. Zámok Steyregg, Steyregg
  50. Zámok Tannbach, Gutau
  51. Zámok Traun, Traun
  52. Hrad Vichtenstein, Vichtenstein
  53. Zámok Wagrain, Vöcklabruck
  54. Zámok Waldenfels, Reichenthal
  55. Zámok Wartenburg, Timelkam
  56. Zámok Weinberg, Kefermarkt
  57. Zámok Wels, Wels
  58. Hrad Wernstein, Wernstein am Inn
  59. Zámok Weyer, Gmunden
  60. Hrad Wildberg, Kirchschlag bei Linz
  61. Zámok Würting, Offenhausen
  62. Zámok Zellhof, Bad Zell

Korutánsko[upraviť | upraviť zdroj]

Erb spolkovej krajiny Korutánsko
  1. Hrad Aichelberg, Wernberg
  2. Zámok Albeck, Albeck
  3. Hrad Altgrafenstein, Grafenstein
  4. Hrad Arnulfsfeste, Moosburg
  5. Zámok Bayerhofen, Wolfsberg
  6. Zámok Biberstein, Himmelberg
  7. Hrad Dietrichstein, Feldkirchen in Kärnten
  8. Zámok Ebenthal, Ebenthal in Kärnten
  9. Zámok Eberstein, Eberstein
  10. Hrad Falkenstein, Obervellach
  11. Hrad Federaun, Villach
  12. Hrad Feldsberg, Spittal an der Drau
  13. Hrad Finkenstein, Finkenstein am Faaker See
  14. Zámok Frauenstein, Frauenstein
  15. Hrad Geyersberg, Friesach
  16. Hrad Gmünd, Gmünd in Kärnten
  17. Hrad Gomarn, Bad St. Leonhard im Lavanttal
  18. Hrad Gradenegg, zrúcanina, Liebenfels
  19. Zámok Grades, Metnitz
  20. Hrad Greifenfels, zrúcanina, Ebenthal in Kärnten
  21. Hrad Griffen, zrúcanina, Griffen
  22. Hrad Groppenstein, Obervellach
  23. Hrad Grünburg, Gitschtal
  24. Hrad Grünburg, Klein St. Paul
  25. Hrad Gurnitz, zrúcanina, Ebenthal in Kärnten
  26. Hrad Haimburg, Völkermarkt
  27. Zámok Hallegg, Klagenfurt am Wörthersee
  28. Zámok Harbach, Klagenfurt am Wörthersee
  29. Hrad Hardegg, Liebenfels
  30. Hrad Hartneidstein, St. Andrä
  31. Hrad Hohenburg, zrúcanina, Lurnfeld
  32. Zámok Hohenstein, Liebenfels
  33. Hrad Hochkraig, Frauenstein
  34. Hrad Hochosterwitz, St. Georgen am Längsee
  35. Hrad Hochwart, zrúcanina, Velden am Wörther See
  36. Hrad Hollenburg, Köttmannsdorf
  37. Hrad Hornburg, Klein St. Paul
  38. Zámok Krastowitz, Klagenfurt am Wörthersee
  39. Hrad Landskron, Villach
  40. Zámok Leonstain, Pörtschach am Wörther See
  41. Hrad Leonstein, zrúcanina, Pörtschach am Wörther See
  42. Hrad Liebenfels, Liebenfels
  43. Hrad Liemberg, Liebenfels
  44. Zámok Mageregg, Klagenfurt am Wörthersee
  45. Hrad Mannsberg, Kappel am Krappfeld
  46. Zámok Maria-Loretto, Klagenfurt am Wörthersee
  47. Zámok Meiselberg, Maria Saal
  48. Zámok Neuhaus, Neuhaus
  49. Hrad Ortenburg, zrúcanina, Baldramsdorf
  50. Hrad Petersberg, Friesach
  51. Zámok Pitzelstätten, Klagenfurt am Wörthersee
  52. Zámok Pöckstein, Straßburg
  53. Zámok Porcia, Spittal an der Drau
  54. Hrad Rabenstein, St. Paul im Lavanttal
  55. Zámok Reifnitz, Maria Wörth
  56. Zámok Rosegg, Rosegg
  57. Zámok Rosenbichl, Liebenfels
  58. Zámok Rosenegg, Ebenthal
  59. Zámok Rottenstein, St. Georgen am Längsee
  60. Zámok St. Georgen am Sandhof, Klagenfurt am Wörthersee
  61. Zámok Seltenheim, Klagenfurt am Wörthersee
  62. Hrad Sommeregg, Seeboden
  63. Zámok Straßburg, Straßburg
  64. Zámok Tanzenberg, St. Veit an der Glan
  65. Zámok Tentschach, Klagenfurt am Wörthersee
  66. Zámok Velden, Velden am Wörther See
  67. Hrad Waisenberg, Völkermarkt
  68. Zámok Waldenstein, Bad St. Leonhard im Lavanttal
  69. Hrad Weißenegg, Ruden
  70. Zámok Welzenegg, Klagenfurt am Wörthersee
  71. Zámok Wernberg, Wernberg
  72. Hrad Wildenstein, Gallizien
  73. Zámok Wolfsberg, Wolfsberg
  74. Zámok Zigguln, Klagenfurt am Wörthersee

Salzbursko[upraviť | upraviť zdroj]

Erb spolkovej krajiny Salzbursko
  1. Zámok Aigen, Salzburg
  2. Zámok Anif, Salzburg
  3. Zámok Arenberg, Salzburg
  4. Zámok Elsenheim, Salzburg
  5. Zámok Emsburg, Salzburg
  6. Zámok Emslieb, Salzburg
  7. Zámok Farmach, Saalfelden am Steinernen Meer
  8. Hrad Finstergrün, Ramingstein
  9. Zámok Fischhorn, Bruck an der Großglocknerstraße
  10. Zámok Freisaal, Salzburg
  11. Zámok Fronburg, Salzburg
  12. Zámok Fuschl, Fuschl am See
  13. Zámok Glanegg, Grödig
  14. Zámok Goldegg, Goldegg
  15. Zámok Goldenstein, Elsbethen
  16. Hrad Golling, Golling an der Salzach
  17. Zámok Haunsperg, Oberalm
  18. Zámok Hellbrunn, Salzburg
  19. Zámok Herrnau, Salzburg
  20. Zámok Heuberg, Bruck an der Glocknerstraße
  21. Hrad Hohensalzburg, Salzburg
  22. Hrad Hohenwerfen, Werfen
  23. Zámok Höch, Flachau
  24. Zámok Hüttenstein, Sankt Gilgen
  25. Zámok Johannesschlössl, Salzburg
  26. Zámok Klessheim, Wals-Siezenheim
  27. Zámok Leopoldskron, Salzburg
  28. Zámok Lichtenau, Stuhlfelden
  29. Zámok Lichtenberg, Saalfelden am Steinernen Meer
  30. Hrad Lichtentann, Henndorf am Wallersee
  31. Zámok Mattsee, Mattsee
  32. Hrad Mauterndorf, Mauterndorf
  33. Zámok Mirabell, Salzburg
  34. Zámok Mittersill, Mittersill
  35. Zámok Moosham, Unternberg
  36. Zámok Neudegg, Salzburg
  37. Zámok Neuhaus, Salzburg
  38. Hrad Plainburg, Großgmain
  39. Zámok Prielau, Maishofen
  40. Zámok Rauchenbichlerhof, Salzburg
  41. Zámok Ritzen, Saalfelden am Steinernen Meer
  42. Zámok Robinighof, Salzburg
  43. Zámok Rosenberg, Zell am See
  44. Zámok Seeburg, Seekirchen am Wallersee
  45. Zámok Schernberg, Schwarzach
  46. Zámok Söllheim, Hallwang
  47. Zámok Ursprung, Elixhausen
  48. Zámok Urstein, Puch bei Hallein
  49. Hrad Wartenfels, Thalgau

Štajersko[upraviť | upraviť zdroj]

Erb spolkovej krajiny Štajersko
  1. Zámok Alt-Kainach, Bärnbach
  2. Hrad Altschielleiten), Stubenberg
  3. Hrad Deutschlandsberg, Deutschlandsberg
  4. Zámok Dornhofen, Hart-Purgstall
  5. Hrad Dürnstein, zrúcanina Dürnstein in der Steiermark
  6. Zámok Eggenberg, Graz
  7. Hrad Ehrenfels, Sankt Radegund bei Graz
  8. Zámok Ehrenhausen, Ehrenhausen
  9. Hrad Eppenstein, Eppenstein
  10. Zámok Feistritz (Ilz), Ilz
  11. Zámok Feistritz (Mürz), Langenwang
  12. Zámok Festenburg, Vorau
  13. Hrad Frauenburg, Unzmarkt-Frauenburg
  14. Zámok Freiberg, Gleisdorf
  15. Hrad Gallenstein), St. Gallen
  16. Zámok Gasselberg, Krottendorf-Gaisfeld
  17. Hrad Gösting, Gösting
  18. Zámok Hainfeld, Leitersdorf im Raabtal
  19. Zámok Hartberg, Hartberg
  20. Zámok Herberstein, Stubenberg
  21. Zámok Hollenegg, Deutschlandsberg
  22. Zámok Kapfenstein, Kapfenstein
  23. Zámok Kassegg, Großreifling
  24. Hrad Klingenstein, Salla
  25. Hrad Kornberg), Kornberg bei Riegersburg
  26. Hrad Landskron, Bruck an der Mur
  27. Zámok Laubegg, Ragnitz
  28. Zámok Mürzsteg), Mürzsteg
  29. Hrad Neuberg, Hartberg
  30. Hrad Neuhaus, Stubenberg
  31. Hrad Oberkapfenberg, Kapfenberg
  32. Zámok Obermayerhofen), Sebersdorf
  33. Zámok Obermurau, Murau
  34. Hrad Puxerloch, Frojach-Katsch
  35. Hrad Rabenstein, Frohnleiten
  36. Zámok Retzhof, Wagna
  37. Hrad Riegersburg, Riegersburg
  38. Zámok Rohr, Ragnitz
  39. Zámok Seggau, Seggauberg
  40. Hrad Schachenstein, Bruck an der Mur
  41. Zámok Schielleiten, Stubenberg
  42. Hrad Schmirnberg, Schloßberg
  43. Zámok Schrattenberg, Scheifling
  44. Zámok Spielberg, Spielberg bei Knittelfeld
  45. Hrad Strechau, Lassing
  46. Zámok Stubenberg, Stubenberg
  47. Zámok St. Veiter, Graz
  48. Hrad Thalberg, Schlag bei Thalberg
  49. Zámok Thörl, Thörl
  50. Zámok Trautenfels, Pürgg-Trautenfels
  51. Hrad Waxenegg, Naintsch
  52. Hrad Wolkenstein, Wörschach

Tirolsko[upraviť | upraviť zdroj]

Erb spolkovej krajiny Tirolsko
  1. Zámok Ambras, Innsbruck
  2. Zámok Anras, Anras
  3. Hrad Berneck, Kauns
  4. Zámok Bidenegg, Fließ
  5. Zámok Bruck, Lienz
  6. Hrad Ehrebnberg, zrúcanina, Reutte
  7. Zámok Freundsberg, Schwaz
  8. Hrad Heinfels, Heinfels
  9. Hofburg, Innsbruck
  10. Zámok Hohenstaffing, Kufstein
  11. Hrad Kropfsberg, zrúcanina, St. Gertraudi
  12. Hrad Kufstein, Kufstein
  13. Hrad Laudegg, zrúcanina, Ladis
  14. Zámok Lebenberg, Kitzbühel
  15. Hrad Lichtenwerth, Münster
  16. Hrad Naudersberg, Nauders
  17. Hrad Rabenstein, zrúcanina, Virgen
  18. Hrad Schrofenstein, Stanz bei Landeck
  19. Hrad Thierberg, zrúcanina, Kufstein
  20. Zámok Tratzberg, Stans
  21. Hrad Vilsegg, Vils
  22. Zámok Wagrain, Ebbs
  23. Zámok Wiesberg, Tobadill

Vorarlbersko[upraviť | upraviť zdroj]

Erb spolkovej krajiny Vorarlbersko
  1. Hrad Alt-Ems, Hohenems
  2. Zámok Gayenhofen, Bludenz
  3. Hrad Hohenbregenz, Bregenz
  4. Zámok Hohenems, Hohenems
  5. Zámok Hofen, Lochau
  6. Hrad Jagdberg, zrúcanina, Schlins
  7. Zámok Junker-Jonas, Götzis
  8. Zámok Mittelweiherburg, vodný zámok, Hard
  9. Hrad Neu-Ems, Hohenems
  10. Hrad Neu-Montfort, zrúcanina, Götzis
  11. Hrad Ramschwag, zrúcanina, Nenzing
  12. Hrad Rosenegg, Bürs
  13. Hrad Schattenburg, Feldkirch
  14. Hrad Sigberg, Göfis
  15. Zámok Sonderberg, Götzis
  16. Hrad Sonnenberg, Nüziders
  17. Hrad Tosters, zrúcanina, Feldkirch-Tosters

Viedeň[upraviť | upraviť zdroj]

Erb spolkového hlavného mesta Viedne
  1. Zámok Alterlaa, Liesing
  2. Zámok Altmannsdorf, Meidling
  3. Belvedér, Landstraße
  4. Zámok Essling, Essling
  5. Zámok Geymüller, Währing
  6. Zámok Hermesvilla, Lainzer Tiergarten
  7. Zámok Hetzendorf, Meidling
  8. Zámok Hirschstetten, Hirschstetten
  9. Hofburg, Innere Stadt
  10. Zámok Hofmannsthal, Liesing
  11. Zámok Kaiserebersdorf, Simmering
  12. Zámok Laudon, Hadersdorf
  13. Hrad na Leopoldsbergu, Leopoldsberg
  14. Zámok Liesing, Liesing
  15. Zámok Miller-von-Aichholz, Hütteldorf
  16. Zámok Neugebäude, Simmering
  17. Zámok Neuwaldegg, Hernals
  18. Zámok Pötzleinsdorf, Währing
  19. Zámok Rodaun, Liesing
  20. Zámok Schönbrunn, Hietzing
  21. Zámok Springer, Meidling
  22. Zámok Süßenbrunn, Donaustadt
  23. Zámok Wilhelminenberg, Ottakring

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam hradů a zámků v Rakousku na českej Wikipédii.