Aquapark Delňa: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Cajorys (diskusia | príspevky)
foto + commons
Porušenie autorských práv
Riadok 4: Riadok 4:


'''Aquapark Delňa''' je momentálne jediný, krytý, mestský [[akvapark]] s celoročnou prevádzkou v meste [[Prešov]]. Nachádza sa 1,5 km na juhovýchod od [[Šváby_(Prešov)|sídliska Šváby]]. S vodnou plochou 1500 m² sa radí medzi jedno z najväčších v regióne.
'''Aquapark Delňa''' je momentálne jediný, krytý, mestský [[akvapark]] s celoročnou prevádzkou v meste [[Prešov]]. Nachádza sa 1,5 km na juhovýchod od [[Šváby_(Prešov)|sídliska Šváby]]. S vodnou plochou 1500 m² sa radí medzi jedno z najväčších v regióne.
{{copyvio|zdroj=http://www.presov.sk/portal/?c=12&id=11226}}

==Vybavenie a služby==
'''Plavecký bazén''' – je v základných rozmeroch 25 x 8 m. Jedná sa o štyri dráhy vyčlenené z plochy bazéna, oddelené jednoduchou hrádzkou pre rekreačné a športové plávanie.

'''Oddychový bazén''' – je navrhovaný s vystúpenými segmentovými a poloblúkovými tvarmi pre relaxáciu v priestoroch bazéna, bazén je doplnený atrakciami. Bazén je spádovaný od hĺbky 1000 mm do 1250 mm, v bazéne je použitý princíp napätej hladiny s horným prepadom s miestami pre relaxačné sedenie s perličkovou masážou. Bazén je riešený s hĺbkou 900 mm - 1250 mm. Atrakcie sú riešené ako divoká rieka s atrakciami – masážnymi miestami, a oddychový horúci sedací bazén. Plocha vody je doplnená vyvieračkami vzduchu, vyvieračkami vody, chrličmi vody.

'''Detský bazén''' – je riešený s výrazne zaoblenými tvarmi s hĺbkou 100 mm - 400 mm. V bazéne sú riešené atrakcie – hríbik s vyvieraním vody, fontánky a šmýkačka.

'''Zábavná časť''' – je doplnená dvojdráhovou šmýkačkou a toboganom. V celoročnej časti je navrhovaný krytý tobogan.
Plochy okolo bazénov - sú prístupné cez hygienický blok. Na plochách je uvažované s ležadlami pre relax návštevníkov kúpaliska v oddychových častiach, častiach reštauračných, barových a v zimnej záhrade stavby.

'''Vitálny svet (wellness)''' – stavba má navrhované rozsiahle priestory pre rekreáciu a rehabilitáciu vo vitálnom svete v suteréne stavby so suchými saunami, masážami, vírivkami, parnými saunami, kryokomorou, soláriom.

'''Reštauračná časť''' – v prízemnej časti stavby vo väzbe na plochu na relaxáciu je umiestnený barový priestor, v poschodí stavby je umiestnená galéria s reštauračnou časťou, kuchyňa je riešená aj pre letnú reštauráciu a rýchle stravovanie - predaj jedla formou výdajného pultu. V prevádzke je umiestnená reštaurácia pre závodné stravovanie zamestnancov celej priemyselnej zóny.<ref>http://www.presov.sk/portal/?c=12&id=11226</ref>

==Doprava==
Areál leží po pravej strane od cesty I. triedy (Petrovianská ulica) č. [[Európska cesta 50|E50]] v Prešove na Jelšovej ulici. Jeho súčasťou je veľkokapacitné parkovisko. Premávaju sem linky MHD č. 28, 33, 35, 45.<ref>http://imhd.zoznam.sk/po/cestovny-poriadok/zastavka/101/Delna.html</ref>

== História ==
V polovici [[jún 2009|júna 2009]] sa začali práce na stavbe prešovského aquaparku. V prvej etape bol vybudovaný tzv. kúpeľný dom a to na mieste bývaleho parkoviska. V druhej etape boli vybudované bazény, tobogány a vodné atrakcie. V tretej etape bolo dobudované aj kryté parkovisko, zimná záhrada a centrum zdravia. Prvé dve etapy boli dokončené koncom [[júl 2010|júla 2010]], posledná v polovici roku 2012.<ref>http://www.presovske.info/p201a125-Aquapark-Delna.html</ref>

== Referencie ==
<references />


== Iné projekty ==
== Iné projekty ==

Verzia z 15:50, 3. marec 2014

Aquapark Delňa
Hlavný vchod
Letná terasa

Aquapark Delňa je momentálne jediný, krytý, mestský akvapark s celoročnou prevádzkou v meste Prešov. Nachádza sa 1,5 km na juhovýchod od sídliska Šváby. S vodnou plochou 1500 m² sa radí medzi jedno z najväčších v regióne.

MOŽNÉ PORUŠENIE AUTORSKÝCH PRÁV
align="right"

Zdá sa, že text, ktorý tu bol predtým umiestnený, porušuje autorské práva textu z nižšie uvedených zdrojov:

http://www.presov.sk/portal/?c=12&id=11226

Táto stránka bola zaradená do kategórie Články s možným porušením autorských práv.

  1. Prosíme Vás, aby ste túto stránku nateraz neupravovali.
  2. Ak máte povolenie na použitie tu umiestneného textu za podmienok našej GNU Free Documentation Licence alebo CC-BY-SA, alebo ak ste majiteľom autorských práv k danému textu, prosíme Vás, aby ste to oznámili na diskusnej stránke. Váš text obnovíme, keď sa budete riadiť inštrukciami popísanými v návode Publikácia diela predtým publikovaného mimo Wikipédie, resp. v Wikipédia:OTRS.
  3. Neobnovujte znovu materiál, ktorý tu bol umiestnený. Bude odstránený. V prípade vyjasnenia autorských práv ho sami obnovíme.
  4. Ale bez ohľadu na to, či v tomto prípade naozaj ide o porušenie autorských práv, naďalej uvítame akékoľvek vyhovujúce príspevky. Píšte ich prosím na túto dočasnú podstránku, z ktorej budú do článku obnovené.
  5. Ak nebude stav autorských práv tohto textu vyriešený do jedného týždňa po jeho označení, bude text zmazaný.
  • Ak ste nemali povolenie na použitie tohto textu, prosíme Vás, aby ste buď napísali aspoň minimálny článok (čiže krátky článok s elementárnymi informáciami na danú tému) na dočasnej podstránke, alebo nebránili zmazaniu tohto textu.
  • Poznamenávame, že umiestňovanie materiálov chránených autorskými právami, ktoré nemajú výslovné písomné dovolenie od majiteľa autorských práv, je potenciálnym porušením aplikovateľného práva a našich zásad o autorských právach. Osobám, ktoré už viackrát porušili autorské práva, môže byť dočasne znemožnené upravovanie stránok na Wikipédii.
Ak ste umiestnili túto šablónu do článku, vyhľadajte v histórii článku zodpovedného redaktora a na jeho diskusnú stránku vložte oznam:

== Aquapark Delňa ==
{{copytext|Aquapark Delňa}}--~~~~

Iné projekty

Externé odkazy