Alena Šeredová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Alena Šeredová
Alena Šeredová
Narodenie21. marec 1978 (46 rokov)
Praha, Česko
Profesiamodelka a herečka
Odkazy
Webstránkaalenaseredova.it
CommonsSpolupracuj na Commons Alena Šeredová

Alena Šeredová (* 21. marec 1978, Praha) je česká modelka a herečka. V súčasnosti žije prevažne v Taliansku.

Životopis[upraviť | upraviť zdroj]

Narodila sa a takmer celé svoje detstvo prežila v pražských Vinohradoch. Do modelingu nastúpila ešte ako dieťa, už v pätnástich fotila s českým módnym fotografom Jadranom Šetlíkom. O rok neskôr odišla za prácou do Grécka. V sedemnástich rokoch prišla Alena Šeredová prvýkrát do Milána, talianskeho centra módy.

V roku 1998 sa stala prvou vicemiss Českej republiky, na súťaži Miss World, na ktorú tak postúpila a skončila na štvrtom mieste. Tento úspech prekonala až 20. septembra 2006 Taťána Kuchařová, ktorá v 56. ročníku súťaže Miss World zvíťazila. Jej umelecká kariéra začala v divadle v roku 1999. Vtedy v Prahe hrala vo významnej komédii pomerne dôležitú postavu. Pokračovala alternovaním módy a televízie, pričom dosahovala stále väčších úspechov, ktoré vyvrcholili veľmi sledovaným programom talianskeho kanála RAI autora Panariella Torno Sabato - La Lotteria (Vrátim sa v sobotu - Lotéria), čo bol prakticky víťazný program súťaže Telegatto (určitá obdoba českej sútaže TýTý). Vďaka nemu sa dostala do povedomia širokej diváckej verejnosti a stala sa tak jedným z najprestížnejších hosťov dôležitých televíznych programov.

V roku 2002 získala niekoľko cien a bola okrem iného označená za objav talianskej televízie. V roli „testimonial“ patrí medzi stálych protagonistov módy a reklamy najslávnejších módnych domov Made in Italy. Pretože výborne zvládla znalosť talianskeho jazyka a mohla tak ukázať aj komickú a ironickú stránku svojej osobnosti, vyskúšala si v rokoch 2002 – 2003 aj účinkovanie v talianskom divadle, kde hrala hlavnú úlohu v jednej brilantnej komédii.

V roku 2004 sa objavila ako hlavná hrdinka v mnohých umeleckých oblastiach – pózovala pre najžiadanejší kalendár mesačníku MAX, bola protagonistkou divadelnej hry La Signora in rosso (Dáma v červenom) a hrala v očakávanom vianočnom filme Christmas in Love (Zamilované Vianoce), ktorý mal premiéru v talianskych kinách 17. decembra 2004.

Alena Šeredová je (obzvlášť v Taliansku) centrom pozornosti bulvárnej tlače, ktorá často píše taktiež o jej partneroch, medzi ktorými sa objavuje mnoho známych mien. Jedným z jej prvých partnerov bol moderátor Bořek Slezáček, k ďalším známym menám patrí taliansky herec Edoardo Costa, či režisér Luigi De Laurentiis. V istom období sa veľa písalo o jej vzťahu s Flavio Briatorem, podľa tvrdení Aleny Šeredovej však išlo o výmysel bulváru a nešlo o nič viac než o bežnú pracovnú zákazku.

Často sa zapája do charitatívnych a sociálnych aktivít a zúčastňuje sa mnohých benefičných akcií v Taliansku aj ďalších krajinách EU.

Výzor[upraviť | upraviť zdroj]

  • Miery: 94 – 60 – 92
  • Výška: 181 cm
  • Oči: Hnedé
  • Vlasy: Tmavohnedé
  • Konfekcia: Veľkosť 36 ()
  • Obuv: Veľkosť 41 ()

Filmografia[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]