Avast Antivirus

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Avast!)
Avast

Logo
Základné informácie
VývojárAVAST Software, s.r.o.
Posledná aktuálna verzia23.8.6078
Operačný systémMicrosoft Windows, Windows x64, Linux, Mac OS, Windows Server
Lokalizácia45 jazykov
Typ softvéruAntivírusový softvér
LicenciaProprietárny softvér
Ďalšie odkazy
Webová stránkahttp://www.avast.com/

Pozri aj Informačný portál

Avast je antivírusový program k dispozícii zadarmo od spoločnosti AVAST Software, spoločnosti so sídlom v Česku, ktorý bol prvý raz uvedený na trh v roku 1988.

Program je k dispozícii vo viac ako 20 jazykoch a je jedným z najpopulárnejších „freeware“ antivírusových aplikácií. Program pred rokmi vyvolal rozruch, keď hneď pri vstupe do porovnávacieho testu Virus Bulletin dokázal poraziť mnoho antivírov zvučných mien a onedlho potom ako prvý v histórii detegoval 100% vírusov vo všetkých kategóriách. Verzia avast! Free Edition je poskytovaná zadarmo. Avast! antivírus má na svete viac ako 400 miliónov používateľov.

Taktiež je jediný antivírus, ktorý vo svojej free verzii obsahuje aj Webový-štít (teda kontrolu webových stránok v reálnom čase). Medzi ďalšie funkcie patrí napríklad : WebRep (panel nainštalovaný v prehliadači, ktorý zobrazí reputáciu stránky, na ktorej sa nachádzate), Sandbox (pri podozrivých súboroch sa opýta na spustenie v sandboxe - čiže v nejakej "bubline" mimo ukladania na disk). Tento antivírus vyhráva mnohé antivírové testy a umiestňuje sa na pozícii ADVANCED + , ADVANCED v testoch AV COMPARATIVES. Pred nedávnom spustil novinku - bezpečný prehliadač Avast SafeZone Browser.