Diskusia:Kláštor nazarénov (Nitra)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Upresnenie[upraviť zdroj]

(skopírované z Diskusia_k_Wikipédii:WikiMesto/Nitra/objekty#Kl.C3.A1.C5.A1tor_nazar.C3.A9nov_.28Nitra.29) --KuboF (diskusia) 15:43, 10. december 2015 (UTC)[odpovedať]

Evidentne som jediný, čo tu diskutuje, ale skúsim to zas. Neviem sa zbaviť dojmu, že je to celé dopletené a nejasné aj autorom článku. V podstate by to bolo na urgent, fakticky je to bez zdrojov. Čo mi ale viac vadí, že nie je celkom jasné o ktorú budovu sa jedná, a o čom vlastne je ktorý článok.
Články sú tri: Kláštor nazarénov (Nitra), Kostol Nanebovzatia Panny Márie (Nitra, Kalvária), Kalvária (Nitra). Prvé dva vznikli v rámci tohoto projektu, tretí tu už bol a navrhoval som ho zaradiť do projektu, žiaľ bez odozvy.
Objekty sú štyri - kostol, starý kláštor, "nová" budova (architekt Harminc) a kalvária (kaplnky a kríž na kopci). Momentálne nie je jasné, ktorý článok o čom hovorí, napr. Harminc nemá (IMHO) nič spoločné s tou starou kláštornou budovou, pamiatkovo chránená sú kostol, pôvodný kláštor, a objekty kalvárie, Harmincova budova nie. Pre Harmincovu budovu je označenie "Kláštor nazarénov" úplne zlé.
Inštitúcií je viacej - farnosť Nitra - Kalvária, Misijný dom Matky Božej, Misijné múzeum
Čiže moja prosba na koordinátora buď jednoznačne rozdeliť a do každého článku dať len to, čo tam patrí, riadne to prelinkovať, dať správne názvy, ak to nejde, tak to dať do jedného (alebo dvoch) článkov a spraviť to poriadne. Každopádne článok Kláštor nazarénov (Nitra) nemôže zostať v takomto stave.--LacoR (diskusia) 16:22, 7. december 2015 (UTC)[odpovedať]